je to bordel.
vedlajsie ucinky to nemusi mat dokopy ziadne, pravidelny cyklus je tiez fajnota. ja by som dokonca povedala, ze som vdaka tomu bola menej precitlivela pretoze som mala hormony furt v jednej hladine, ziadne vykyvy... ale stale je to chemia, ktora ma vplyv na produkciu hormonov a cyklus, cim ovpyvnuje cele telo. cize bordel.
Ja mam skusenost nastastie dobru, nepribrala som, ziadne chlpy navyse, zial ani prsia mi nenarastli od nej psychika je taka ako vzdy, klasicky sibnuta zenska a na prehliadky a testy chodim pravidelne a zatial nic
@1 asi tak. mala som také typické vedľajšie účinky ktoré by sa však asi zmenou antiky vyriešili ale príde mi to zbytočné riziko, že niečo také do seba pchať len na to, aby som si viac užila sex, lebo iný dôvod som na to nemala.
a ideálne je to nebrať ale keď chceš tak asi aj v 16 ti to predpíšu, zas rob si ako chceš nebudem tu moralizovať.
chcem ju brať aj kvôli tomu že kondómy mi nerobia dobre v prerušovanom pohlavnom v styku sa už bojím stala sa mi už viac krát "menšia nehoda" ... a áno chcem pribrať a nemôžem žeriem jak prasa a nič
neviem, preco sa ini cuduju, ja som si tiez vravela, ked mi to lekar predpisal, ze hadam aspon priberiem (mala som to kvoli inym problemom, chcel mi restartovat cyklus). problem je v tom, ze vdaka HAK sa ti uklada tuk... co, pokial nemas naozaj velmi nizky pomer tuku moze byt skor nezdrave... ja priberam hlavne cvicenim a poriadnou stravou... ak chces antiku len kvoli vahe, tak to urcite nie, do toho nechod, to sa ti neoplati... budes nafuknuta vodou a tukom, to je o nicom...
Ja som zacala brat HAK konkretne Chloe kvoli akne, potom uz aj kvoli ochrane. Potom som chcela skusit Diane35,ale to som brala len chvilu, nebolo mi dobre z toho. No a odvtedy beriem Jeanine, nevidim nijake vedlajsie ucinky, nemyslim si ani, ze by som od zaciatku uzivania HAK pribrala, vyhodou je, ze mam pravidelny cyklus, doslova na hodinu Pokial chces tabletky na ochranu tak ano, ale kvoli pribratiu to isto nie, nemyslim si, ze by si z nich pribrala, kedze sa ti aj tak neda.
@pika
z tabletiek som zvracala (skúšala som 3 rôzne druhy) ...
potom som skúsila náplaste (ktorým som najprv veľmi nedôverovala ) a musím povedať že som max spokojná
+ pravidelný cyklus
+ keby že nemením tampón, ani neviem, že mám krámy
+ žiadne bolesti
+ slabšie krvácanie
+ lepí sa len raz týždenne
- bolesť prsníkov tesne pred cyklom
- občas výkyvy nálady, ale tiež pred
- chute (hlavne na sladké), ale nemyslím si, že to spôsobujú náplaste
toľko asi z mojej skúsenosti ... náplaste sa volajú EVRA
Mala mi pomoct dat dole muzske hormony ale neverila som prezentacii mojej lekarky a nemala som peniaze tak som sa na to vyjebala. Proste neznesiem ten pristup ze ja som studoval 6 rokov ako otrok tak teraz mi ver kazdu nezrozumitelnu kokotinu a ked sa ti nepaci tam su dvere. Inak by som si vypytala peniaze od mamy.
brala som 2 roky a pocas toho som nemala nijake problemy ake sa mozu vyskytnut ked ju beries.. a ked som prestala nemala som kramy 3 mesiace cize toto je u mna teraz jediny problem po HAK
brala som.. ale najlepšie sú tie, kde je málo hormónov. raz som brala také, ktoré mi znížili chuť na sex - tak potom neviem na čo som ich brala ale vyčistili mi pleť od akné
Brala som asi 6 rokov a myslela som ze je to vpoho a nijako ma to neovplyvnuje, ale potom som sa stretavala stale viac s ludmi ktorych uplne dojebala. Tak som vysadila,, teraz neberiem asi 2 mesiace a citim sa milionkrat lepsie ani uz nechcem
v krizovej situacií som brala úplne slabé hormóny a zvládla som to len dva mesiace, aby som naštartovala dané veci a dovi... čaje+mindset zariadili ostatok a bolo to čosi úplne hrozné
a HAK to už absolutne nigdáj!
@pika ono, ak ti lekár predpíše správnu tak vedľajšie účinky budú minimálne. Ja keď som brala nízkohormónovú, bola som strašne nervózna, unavená, pribrala som, no na druhej strane sa mi upravil cyklus a nemala som neznesiteľné kŕče. No vysadila som a mám bolesti, no ak raz začnem brať ATK opäť, chcem,aby mi sadla bez problémov, teda bez dôkladných vyšetrení si ju už predpísať nedám
@ajus19 ak lekar predpise spravnu..- lekar nevie ako telo na to zareaguje,takze tie vedlajsie ucinky minimalne vobec nemusia byt..(inak aby si bola v obraze,tymto lekarom ide hlavne o zisk)
btw taktiez by ma zaujimalo,co si v tomto pripade pod pojmom "minimalne vedlajsie ucinky" predstavujes
@maugly preto sa robia rôzne testy aj pred aj počas brania... mne robil iba počas toho ako som brala a výsledky som nemala najlepšie, tak som to radšej brať prestala. A minimálne vedľajšie účinky? možno občasná podráždenosť, žiadne extrémne výkyvy nálad...Ono, ak to robí viac zla ako dobra, netreba to do seba pchať.
velmi dobre ako ok je to chemia bla bla bla ale co uz dnes chemia nie je ? chcete byt zdrave idete si kupit ovocie a v nom su tiez sracky... mne pomohla s velkymi bolestami pri menstruacii a milujem to ked presne viem kedy to mam cakat... mozem si dopredu planovat dovolenky a pod a nie je to ani take silne a dlhe... takze mne to vyhovuje uplne jediny vedlajsi ucinok pocitujem stratu niektorych emocii
@pika pribratie nie je o tom, že budeš jesť veľa, všetko... nájdi si o priberaní váhy info na nete, alebo sa spýtaj nejakého trénera. A vekom aj tak začneš priberať. načo si dávať do seba nejakú chémiu s dalšími vedľajšími účinkami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
vedlajsie ucinky to nemusi mat dokopy ziadne, pravidelny cyklus je tiez fajnota. ja by som dokonca povedala, ze som vdaka tomu bola menej precitlivela pretoze som mala hormony furt v jednej hladine, ziadne vykyvy... ale stale je to chemia, ktora ma vplyv na produkciu hormonov a cyklus, cim ovpyvnuje cele telo. cize bordel.
a ideálne je to nebrať ale keď chceš tak asi aj v 16 ti to predpíšu, zas rob si ako chceš nebudem tu moralizovať.
v @6 srandujes?
z tabletiek som zvracala (skúšala som 3 rôzne druhy) ...
potom som skúsila náplaste (ktorým som najprv veľmi nedôverovala ) a musím povedať že som max spokojná
+ pravidelný cyklus
+ keby že nemením tampón, ani neviem, že mám krámy
+ žiadne bolesti
+ slabšie krvácanie
+ lepí sa len raz týždenne
- bolesť prsníkov tesne pred cyklom
- občas výkyvy nálady, ale tiež pred
- chute (hlavne na sladké), ale nemyslím si, že to spôsobujú náplaste
toľko asi z mojej skúsenosti ... náplaste sa volajú EVRA
a HAK to už absolutne nigdáj!
btw taktiez by ma zaujimalo,co si v tomto pripade pod pojmom "minimalne vedlajsie ucinky" predstavujes