Ahojte,práve sa učím hrať na gitare.Teda som uplný začiatočník,aj keď viem už zopár akordov,mám požičanú gitaru.Na hodine gitary my všetko išlo,ale tam som mala inú gitaru a doma mám pocit,že mi nič nejde.A vobec mi nejde prehadzovanie,ale mala som iba je
takze, prva pesnicka co som kedy vedel bola otrieskana... Nothing Else Matters... potom je fajn njaku nirvanku skusit, take come as you are, kurt ma setky lahke pesnicky tak tam sa da urcite vybrat , od claptona- tears in heaven, led zeppelin- starway to heaven... potom som zacal s tvrdou muzikou a odvtedy to ide so mnou dolu vodou casom sa ti to dostane vsetko do ruky, len fakt chce to cas a pevne nervy
normálne drť chromatiku* alternate pickom. dostaneš silu do rúk a lepšie budeš koordinovať pravú a ľavú ruku. akordy viem 4 doteraz. stačí mi pri ohníku nehrávam aj tak. prvá pesnička čo som sa učil bol master of puppets. nenaučil tak som dával one. som sa ju naučil skoro celú vtedy(okrem sól). a tak všeličo...
*chromatika... hráš každý tón,poltón. proste napr:
D----------------1-2-3-4
A--------1-2-3-4--------
E1-2-3-4----------------
atď. si to posúvaj kam chceš, hraj to cez všetky struny a polohy. keď to budeš mať v papršách trošku tak to hrávaj s metronomom. postupne pridávaj tempá, meň si to podľa obrazu tvojho. atď. mne to hodne pomohlo
mne sa zdaju napriklad vybrnkavacky ovela krajsie jak akordy a tie vies zachvilu ked cvicis ani men to zo zaciatku neslo... som nechytila ani najjednoduchsi akord.. a teraz si tie prsty behaju sami od seba po hmatniku
ja som sa naucil na gitare hrat tak ze som ju zobral do ruky kamarat mi ukazal zakladne akordy {presnejsie mi ich napisal na taky zdrap papiera}ako sa chytaju a tak som zacal skusat... skusal som kazdy den aspon hodinu na gitare a po roku som uz mohol povedat ze viem aj nieco zahrat..... na kkt sa ucit akordy treba mat hmat aj sluch a poznat dobre svoj hmatnik....
Cas, cas, cas, cas, cas... Cvicievam tak 3 hodiny denne, ked mam cas a ked nie, aspon tristvrte h. urcite. Snazim sa kazdy jeden den. Uz hram takto asi rok a pol a nemyslim si, ze mozem povedat, ze to VIEM. Ti, co to VDEDIA, hraju minimalne desat rokov... Tak vela stastia
ja som sa učil asi pol roka na gitare, kým to bolo aspon trochu počúvatelné, a nemal som problém zahrať takmer všetky akordy. Ide len o teba, aká si šikovná, ale ver tomu že po mesiaci zahráš len zopár pesničiek...pekne trénuj a začni všelijakými českými country pesničkami. podla mna tie sú najlahšie
trénovať a trénovať, to sa dostane do rúk. ja som na začiatku strašne nad tým rozmýšľala,že čo kedy ako prehodiť a vôbec mi to nešlo,bola som zúfalá teraz sa to dá počúvať a halvne z toho musíš mať radosť ...a hlavne každý deň cvičiť
neboj sa ono to casom pojde. ja si pamatam, ze tiez doma mi to nikdy neslo, absolutne mi nevychadzali rytmusy a podobne, lebo som bola zvyknuta, ze niekto hra so mnou a uplne hrozne bolo, ked som sa to najprv ucila hrat bez spevu a potom, ked mi do toho zacala ta ucitelka ci jak ju nazvat spievat tak som uplne mimo bola omg a o prehadzovani akordov ani nehovorim heh aj ked aj teraz niekedy mam s tym problemy, lebo od minuleho roku sa mi neviem preco posuva ruka doprava, takze sa mi stalo raz, ze som hrala celu pesnicku v inej tonine, ale tak ja mam na podobne hovadiny talent absolutne neznasam akord C aj ked je podla kazdeho jeden z najlahsich, ale ja ho nemam rada..nesympaticky mi je ten akord, lebo sa mi blbo chyta a ako naschval vsetky pesnicky co sme sa ucili hrat boli s ceckom
ale tak hlavne cvic a ono sa to zlepsi.. vyskusaj napr. predtym ako zacnes hrat nejaku pesnicku len tak prehodit vsetky akordy jak su v pesnicke a potom to ide lahsie
@18 Cčko je najlepší akord hlavne jeho kombinácie s a moll to je dobré prio ohník stačí tieto dva tuším že sú to dva normálne akordy čo zvládam... ale ne
perfektný drill na akordy je že znásilniš niekoho v rodine, nie doslova, ale povieš mu nech ti hovorí nejaké akordy a ty ich budeš meniť. takto pol hodku denne a bude z teba folková hviezda.
Zdravim vsetkych gitaristov..Mal by som k vam jednu prosbu.Velmi by som as chcel naucit hrat pesnicku Nothing Else Matters ale neviem aboslutne ako nato...Nevedeli by ste mi poradit?Alebo od Erica Cleptona Heaven je tiez bombova ale tam nechapem ten rytmus...Dakujem mocky...
Zdravim opat by som potreboval pomoc .Nevedeli by ste poradit kde zohnam taku uplne malicku gitaru?Hra na nej napt . v klipe od IMT SMILE mam krasny sen myslim...dik moc..
@krosar125ccm mojko, tá malíčká gitara je ukulele, jebni to to guglu a máš.
čo nevieš zahrať na tých pesničkách? a jak ti ja mám poradiť? šak sa zober a hraj, nejde? hraj, stále nejde? furt hraj. bolia ťa prsty? hraj! a časom sa to naučíš, gitara je sadomasochizmus a škola sebaovládania
Caute priatelia.Potrebujem zas poradit ohladom hry na ukulele.Pozeral som 4 strunove ukulele.A su tam ien akordy nez na kalsicku 6 strunovu napr.akustiku.Aj ked su tam ine akordy daju sa nou hrat akekolvek pesnicky ktore v pohode zahrat aj na inej gitare?
To jsem rád, že se našla další spřízněná duše pro tento vzrůstem malý, ale jinak fajn hudební nástroj. Jestli chceš vědět něco o jednotlivých laděních ukulele srovnaných s kytarovým hmatníkem, tak se podívej na tohle » www.jindruj.estranky.cz/fotoalbum/o-uku...
Je sice pro "D" ladění ale dá se použít i pro "C" ladění, vzhledem k tomu, že je tam pod notovou řádkou tabulatura a prstoklad je prakticky na všechny ukulele stejný. Jen hraješ v jiné tónině.
Kdyby něco, tak se můžeš zeptat, pokud to budu vědět.
ahojte, prosím vás mám takú dilemu. Velmi sa mi páči hranie na gitare,aj ked niekoho vydím alebo tak , proste sa mi to páči. Velmiby som sa chcela naučiť hrať, s týmto návrhom som došla k rodičom ale opýtali s ama že či ma to bude baviť a teraz len rozmýšlam a rozmýšlam. Potrebovala by som také informácie o tom ako napr. či je to ťažké sa naučiť, kolko mám svičiť,či sa mám sama učiť alebo aj sa niekam prihlásiť na hodiny... pls píšte DAKUJEM ( a len tak pre informáciu hrala som už aj na klavíri a na flaute, takže gitara by nemohla byť až taký problém, rytmus mám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
*chromatika... hráš každý tón,poltón. proste napr:
D----------------1-2-3-4
A--------1-2-3-4--------
E1-2-3-4----------------
atď. si to posúvaj kam chceš, hraj to cez všetky struny a polohy. keď to budeš mať v papršách trošku tak to hrávaj s metronomom. postupne pridávaj tempá, meň si to podľa obrazu tvojho. atď. mne to hodne pomohlo
a môj prvý song bol klukem být...a potom nepoznám
hlavne buď naladená, to je véľmo dúležité. ver mi.
a taby? google! GOOOOGLE! GOOOOOOOOOOOOOOGLE! "how to read tabs"... ak nevieš po anglicky tak smola
ale tak hlavne cvic a ono sa to zlepsi.. vyskusaj napr. predtym ako zacnes hrat nejaku pesnicku len tak prehodit vsetky akordy jak su v pesnicke a potom to ide lahsie
perfektný drill na akordy je že znásilniš niekoho v rodine, nie doslova, ale povieš mu nech ti hovorí nejaké akordy a ty ich budeš meniť. takto pol hodku denne a bude z teba folková hviezda.
ono vybrnkavacky sa daju pekne zaharat aj z obycajnych akordov.. napr G C D Ami..
čo nevieš zahrať na tých pesničkách? a jak ti ja mám poradiť? šak sa zober a hraj, nejde? hraj, stále nejde? furt hraj. bolia ťa prsty? hraj! a časom sa to naučíš, gitara je sadomasochizmus a škola sebaovládania
Ahoj ukulelisto!
To jsem rád, že se našla další spřízněná duše pro tento vzrůstem malý, ale jinak fajn hudební nástroj. Jestli chceš vědět něco o jednotlivých laděních ukulele srovnaných s kytarovým hmatníkem, tak se podívej na tohle » www.jindruj.estranky.cz/fotoalbum/o-uku...
Jsou tam i základní akordy pro tato ladění.
Doporučuji se také podívat na web » uke-banjo.info/... Je tam i o ukulele, protože uke banjo má stejná ladění jako ukulele. A hlavně nezapomenout na fórum » forum.uke-banjo.info/...
Je tam plno různých názorů, zkušeností a také sbírka odkazů o ukulele a na tabulatury z celého světa.
Na podzim vyšla "Škola hry na ukulele" od Ondřeje Šárka:
» www.gwcheb.cz/skoly.htm#uk...
a případně odkaz na Slovensku:
» www.martinus.sk/?uItem=62055...
Je sice pro "D" ladění ale dá se použít i pro "C" ladění, vzhledem k tomu, že je tam pod notovou řádkou tabulatura a prstoklad je prakticky na všechny ukulele stejný. Jen hraješ v jiné tónině.
Kdyby něco, tak se můžeš zeptat, pokud to budu vědět.