Určite sa všetci zhodneme, že je oveľa lepšie mať málo ozajstných priateľov, ako veľa falošných kamošov. Koľko je ideálny stav? Čím menej (kvalitnejších/úprimnejších) tým lepšie?
Myslím si, že človek by mal mať aspoň jedného ozajstného priateľa, keď sa potrebuje porozprávať, poradiť atď. Nemyslím že mu stačí len jeho vlastné "ja"...
človek je tvor spoločenský. Nikdy nebude šťastný, ked bude žiť sám. Ale naháňať sa za počtom priateľov je nezmysel. Niekto má jedného priateľa, niekto 2 či 3, ale kto vraví, že ich má veľa, ten určite nevie, čo toto slovo znamená. Naučiť sa spoznať ľudí je umenie, ktorému sa učíme asi celý život. S priateľstvom je to ako s láskou, niekto nájde hneď a niekto sa nahľadá. Ale stojí za to skúsiť a hľadať. Rozhodne bolí menej stratiť priateľa ako stratiť lásku.
Pripajam sa k @shelii , aj ja mam dvoch najlepsich kamosov a viem ze ma nezradia, povedia mi pravdu a vzdy mi pomozu. Mam vlastne este jednu super kamosku ale ta nie je blizko mna, ale mam aj ju
keď sme pri tých filozofických úvahách, ja uvažujem, že práve človek sám sebe je možno najlepším priateľom ale zároveň aj nepriateľom..Frida Kahlo maľovala hlavne autoportréty a keď sa jej pýtali prečo, povedala: "Pretože človek, ktorého poznám najlepšie, som ja" Poznáme sa ale naozaj my sami najlepšie, celé je to také rozporuplné...a čo sa týka čísel, môžeš mať kamarátov aj 10 dobrých a ani jedného najlepšieho a je to super, lebo každému môžeš hovoriť niečo iné, nemusíš ani jednému hovoriť všetko alebo tých 98%..čo sa týka mňa, ja mám dve super kamošky, nezáleží, na tom, kto je najlepší kamarát, ale kto sú ľudia, s ktorými sa cítite dobre a nemôžem napísať nikdy nezradia, lebo zradiť ťa môže aj najlepší kamarát aj ty sám...trošku som sa rozpísala sory
ja nemam ziadnu naj kamosku a som stastna...mam kamosov aj mala som..no neviem ci sa mozu povazovat za kamosov, pravych kamosov..co pochybujem...
najlepsie je nikooho nemat iba kamosov, s ktorymi sa porozpravat o beznych veciach, nie az uplne do detailov a vyzalovat sa do vankusa..prinajhorsom tu na birdzi
Kamarát by mal plniť úlohu osoby, ktorú človek využíva pre uspokojenie svojich spoločenských potrieb ( zábava, komunikácia & so... )
Priateľ by mal predstavovať toho najbližšieho človeka, ktorého v živote stretnem. ( Nemám na mysli nejakú bezcennú lásku, partnerstvo... ) Priateľ je človek, ktorý obetuje všetko čo má, aj holý život, pre niekoho iného.
Každý by sa mal zamyslieť nad tým, kto mu je kamarát, kto priateľ a opačne, teda komu je... Podľa môjho názoru by mal mať každý svojho priateľa. Niekoho, pre koho má život iného vyššiu cenu, ako čokoľvek iné, dosiahnuteľne na úrovni našej existencie.
dost silne pochybujem ze idealny stav je 0, kedze jedna zaujata mysel nemoze objektivne posudit nejaky problem.. teda ak sa napr buchnem do nejakej baby nevidim to triezvo ako moj kamos, ktory mi moze objektivne poradit a zhodnotit tu babu no to bol iba priklad.. a okrem toho clovek nemoze zit sam, bez priatelov. to proste nejde
ps: ja ani neviem kolko skutocnych priatelov mam, nikdy som sa na nad tym nezamyslal a je mi to vlastne jedno. a este k tomu idealnemu stavu. podla mna je idealny stav tak okolo troch ludi (ale moze aj 5 byt), kedze pri vacsom pocte uz ti priatelia nie su taki ozajstni
Sú typy,ako len spolužiaci,ako len kamaráti,a ako dobrí kamaráti...ale človek potrebuje takého,ktorému povie všetko,a myslím,že každý by sa rád vyrozprával ako rovnakému pohlaviu,tak aj opačnému...a preto,popri tých prvých troch skupinkách,si myslím,že je dobré mať jednu NAJ kamošku,ktorej môžem veriť,a rovnako NAJ kamoša,,,
Matthew322 - alebo s ním ešte súhlasím,,,že je rozdiel kamoši,a priateľ,ktorým by mal byť jeden človek,za ktorého ste ochotní obetovať veľa,samozrejme aj on za vás
priatel je clovek ktory ta nezradi a ja svojich kamosov nezradzam a ani oni nezradzaju mna ... ja neviem, nemyslim si ze mam falosnych priatelov ... a mam ich dost
Niekto môže mať aj milión kamarátov a v skutočnosti ich má menej ako ten čo má jedného ozajstného priateľa. Podľa mňa ideálny stav je 1 nie 0. Každý z nás potrebuje niekoho, komu verí a môže sa mu zdôveriť.
Iba preto, že človek nemá priateľov, nemusí žiť v bubline bez kontaktu so zvyškom populácie.
Ja osobne nechcem, aby sa mi niekto špáral v hlave a v živote a nemám záujem špárať sa v halve či živote niekoho iného.Čo ale neznamená, že sa občas niekomu nezdôverím alebo niekoho nevypočujem (zdôrazňujem občas).
myslím že u mňa je počet ozajstných priatelov pre všetkko s velkým P, ktorým by som 100 percentne doveroval nula. Ale kamošov na rôzne príležitosti mám dosť,
aby to splnalo kriteria tej prvej vety musel by to byť vynimočny človek, a takeho asi tažko najst, nebudem sa snažit, robit si Priatelov z kamošov,
neviem ci ich berem ako najlepsie, ale mam ich rada a som s nimi kazdy den rozumieme si mame sa o com bavit je haluz .. ked mam problem vyriesim si ho sama a nebudem odtazovat svojich priatelov
"Človek potrebuje minimálne jedného - dvoch priateľov, ktorí mu dajú na javo, že je pre nich darom. ten, kto nepodporuje to, čo vieš a tvoj život, nezaslúži si tvoj čas." koniec citátu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
A kdesi som cital toto : Jediny clovek ktory ta nikdy nezradi si ty sam
@tomas ja mam najlepsiu kamosku jednu a najlepsieho kamosa jedneho, takze pre mna je idealne cislo 2
Tebe ešte nikto nepovedal, že priatelia sadajú na zlato ako na med
ale nie, robím haluze
inak super téma na piatkovú noc
najlepsie je nikooho nemat iba kamosov, s ktorymi sa porozpravat o beznych veciach, nie az uplne do detailov a vyzalovat sa do vankusa..prinajhorsom tu na birdzi
Kamarát by mal plniť úlohu osoby, ktorú človek využíva pre uspokojenie svojich spoločenských potrieb ( zábava, komunikácia & so... )
Priateľ by mal predstavovať toho najbližšieho človeka, ktorého v živote stretnem. ( Nemám na mysli nejakú bezcennú lásku, partnerstvo... ) Priateľ je človek, ktorý obetuje všetko čo má, aj holý život, pre niekoho iného.
Každý by sa mal zamyslieť nad tým, kto mu je kamarát, kto priateľ a opačne, teda komu je... Podľa môjho názoru by mal mať každý svojho priateľa. Niekoho, pre koho má život iného vyššiu cenu, ako čokoľvek iné, dosiahnuteľne na úrovni našej existencie.
ps: ja ani neviem kolko skutocnych priatelov mam, nikdy som sa na nad tym nezamyslal a je mi to vlastne jedno. a este k tomu idealnemu stavu. podla mna je idealny stav tak okolo troch ludi (ale moze aj 5 byt), kedze pri vacsom pocte uz ti priatelia nie su taki ozajstni
Iba preto, že človek nemá priateľov, nemusí žiť v bubline bez kontaktu so zvyškom populácie.
Ja osobne nechcem, aby sa mi niekto špáral v hlave a v živote a nemám záujem špárať sa v halve či živote niekoho iného.Čo ale neznamená, že sa občas niekomu nezdôverím alebo niekoho nevypočujem (zdôrazňujem občas).
a na 99% verím istej osobe...
a na 90% som verila istej osobe a fest som sa sklamala...
na 95% som verila tiež,a to som sa sklamala ešte viac...
tie % berte s rezervou,to len tak,aby bolo jasné,komu som viacej verila
aby to splnalo kriteria tej prvej vety musel by to byť vynimočny človek, a takeho asi tažko najst, nebudem sa snažit, robit si Priatelov z kamošov,