Ahojte, chcem sa spytat, mame zavedeny net v panelaku, optiku, od t-comu, a pred tym som mala normal comp, tam sa mi na net napajalo rychlo, ficalo to, teraz mam vsak notebook, a mam ho tak, ze mam do nho napojenu aj klavesnicu, monitor, mys, takze ho v p
No ja osobne doma alebo v garáži(moja druhá izba/herňa) mám WI-FI router a hneď ako zapnem PC naskočí aj internet.
No ale hore na poschodí čo má sestra Wi-FI router ten nefunguje, tak si začala zapájať do notebooku normálne cez LAN kábel, ale trvá jej 3 minúty pokým načíta net, no 3 minúty ju nezabijú
No ak tebe vadí to napájanie a čakanie na "signál" tak si kúp WI-FI router, využiješ ho aj keby si kúpiš smartphone a je tam wifi
Net (program, rýchlosť) sa ti zrejme nemenil, takže v ňom nemá prečo byť chyba. Buď máš v notebooku plno bordelu a je pomalý celkovo (pokiaľ ho nepoužívaš na nič iné, než net, tak možno nevieš poriadne rozlíšiť pomalý notebook od pomalého netu), alebo máš chybu niekde v konfigurácii routra alebo notebooku. Konektivita - či už na kábli, alebo na WiFi s dobrým signálom - nabieha na oboch spojeniach (ak sú dobre nastavené) do niekoľkých sekúnd.
Vymeniť káblovú LANku (pokiaľ teda kábel niekde nie je fyzicky poškodený alebo silno elektromagneticky rušený a nie je to prehistorický 10Mbps, ale aspoň štandardná 100-ka) za WiFi (predpokladám, že bežné 802.11g/n, nakoľko 802.11ac určite v routri ani notebooku nemáš) je čisto z pohľadu výkonu hlúposť - nižšia rýchlosť i stabilita.
Na toto potrebuješ troubleshooting (systematické hľadanie problému) od niekoho, kto sa vyzná. Diskusiou ťažko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
No ja osobne doma alebo v garáži(moja druhá izba/herňa) mám WI-FI router a hneď ako zapnem PC naskočí aj internet.
No ale hore na poschodí čo má sestra Wi-FI router ten nefunguje, tak si začala zapájať do notebooku normálne cez LAN kábel, ale trvá jej 3 minúty pokým načíta net, no 3 minúty ju nezabijú
No ak tebe vadí to napájanie a čakanie na "signál" tak si kúp WI-FI router, využiješ ho aj keby si kúpiš smartphone a je tam wifi
Vymeniť káblovú LANku (pokiaľ teda kábel niekde nie je fyzicky poškodený alebo silno elektromagneticky rušený a nie je to prehistorický 10Mbps, ale aspoň štandardná 100-ka) za WiFi (predpokladám, že bežné 802.11g/n, nakoľko 802.11ac určite v routri ani notebooku nemáš) je čisto z pohľadu výkonu hlúposť - nižšia rýchlosť i stabilita.
Na toto potrebuješ troubleshooting (systematické hľadanie problému) od niekoho, kto sa vyzná. Diskusiou ťažko.