Neviem čo mám robiť mám o 5 rokov mladšiu sestru a sú obdobia kedy to jhe medzi nami super a potom prídu chvíle, keď sa vkuse hádame. Ja viem, že je to normálne, ale ja jej chcem vždy len pomôcť chcem aby mala super život a aby bola šťastná lenže ona to n
tak ser na to, viem ako to je ked mi niekto povie UC SA tak prave vtedy nemam chut ucit sa.. alebo UPRAC SI IZBU neznasam to, radsej to spravím raz do roka ale aspon sama od seba..a takto sa asi aj tak nic nenauci, musi do robiť sama od seba aby to malo nejaky vyznam.. či ?
si staršia no, a my starší (aj keď ja som len o dva) máme poväčšine sklony tých malých buzerovať, myslíme to dobre, ale oni sa potom cítia ako keby sme boli ich rodičia. a majú pocit že nerozdiel od rodičov (občas ani to na to nemáme právo.
ja chápem, že jej chceš pomôcť a poradiť, ale možno si skús dať pozor na to, ako jej to povieš, aby to nevyznelo agresívne alebo tak, že z nej robíš ... malého hlúpeho súrodenca.
proste povedať to spôsobom "aj ja som si to myslela/robila, ale potom som zistila že.." atď atď.
proste aby nemala pocit, že si o nej myslíš, že je menejcenná, sprostá, malá.....
"aj ja som si to myslela/robila, ale potom som zistila že.." atď atď. jej nepovedz rozhodne, to naserie hadam este viac aj tak bude robit po svojom a pouci sa az na vlastnych chybach, nema zmysel ju poucovat.
no a? podľa mňa to nie je žiadny problém, proste to je daň za to, že máš sestru....ja to úplne poznám....ale už som si zvykla. aj keď ma veľmi často vytáča, proste sa s ňou prestanem rozprávať a niekoľko dní ju ignorujem a potom zrazu príde s dobrou náladou a spraví mi večeru
ako vidim, pozname to viaceri... ja mam ten isty problem... spravam sa k braškovi,kt. je sice odomna len o dva roku starsie neuveritelne milo.. za to on ku mne presne opačne... niekedy su situacie,kedy sa s nim da,ale to je fakt len vynimocne... a je to len preto,lebo je v puberte...a to iste mi povedali rodicia,ze ja som bola presne taka ista.. takze treba pozitivne mysleit,ze urcite to rat bude ine... hehe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a inak ti neporadíM
ja chápem, že jej chceš pomôcť a poradiť, ale možno si skús dať pozor na to, ako jej to povieš, aby to nevyznelo agresívne alebo tak, že z nej robíš ... malého hlúpeho súrodenca.
proste povedať to spôsobom "aj ja som si to myslela/robila, ale potom som zistila že.." atď atď.
proste aby nemala pocit, že si o nej myslíš, že je menejcenná, sprostá, malá.....
mladší brat ma pošle do piče, ja jeho tiež. a večer si vypijeme
slovenská idylka
proste ju ľúbim aj keď ma sere..