jeden citat na zamyslenie: "Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, zatiaľ čo známkou zrelého je, že chce pre niečo pokorne žiť." to povedal salinger
No, ak neuvazujeme rodinu, tak bol. Teraz asi nie. Teda tazko hodnotit, zalezi od situacie a ak mam byt uprimny sam neviem ako by som reagoval. Kto z vas si je isty?
v skutocnosti netusim, takto si predstavujem vselijake scenare,ale keby skutocne nastane nejaka situacia tak neviem neviem...je mi to luto...ale je to tak
@35 to bol pekný koniec Bolo by záujimavé vidieť všetkých tých hrdinov, keby sa v nejakej takej situácii aj ocitnú. Zdupkali by skor, než by sa zachumelilo, teda samozrejme česť výnimkam
no to je ťažké, to by sa dalo povedať len v tej kritickej situácií možno aj pre hocikoho neznámeho a možno by som zmizol.. skratové myslenie sa nedá predpovedať
už som to aj spravila. milujem ľudí okolo seba a vtedy nemyslím na to, či sa mi môže niečo stať. pomáham a bodka.
@tenario "Známkou nezrelého človeka je, že chce pre niečo vznešene zomrieť, zatiaľ čo známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť." J.D.Salinger.
myslím, že citát, ktorý si vybral, sa do tejto diskusie moc nehodí, napriek tomu, že sa týka obetovania života. v téme, ktorú si tým citátom nevedomky nadhodil skôr súhlasím so Salingerom.
Ten citat M.L. Kinga by som urcite neaplikoval na zachranu osoby. Tak ako v jeho pripade, zasvatil svoj zivot boju za ludske prava a musel si byt vedomy, ze velmi riskuje ( zavrazdili ho ako 39 rocneho )
K tomu citatu od Salingera mam trochu kontroverzny postoj - ak niekto premysla nad tym, ze pre koho by sa chcel obetovat - tak to fakt hovori o urcitej nezrelosti.
Na druhej strane, neviem preco by sa nad tym ludia nemohli zamyslat. Ja som sa nad tym zamyslel a odpoved som nenasiel ... ked si predstavim situaciu, ze stojiml pred horiacim barakom, v ktorom by bol moj dobry kamarat - neviem ci by som tam za nim vbehol. Ak sa nieco podobne stane ( pevne, dufam ze nie ) a ja sa rozhodnem ( a prezijem ) doplnim to do tejto diskusie.
@blackknight Salingerov citát ale nekorešponduje so situáciou, ktorá je načrtnutá v diskusnej otázke, ale s tou, ktorú v podstate načrtol tenario Kingovým citátom.
je to z knihy Kto chytá v žite. a slovo "niečo" rovnako ako v prípade Kingovho, tak aj Salingerovho, výroku jasne hovorí, že asi o záchranu ľudských životov nepôjde, ale o nejaké "abstraktné" ciele.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
Ale ja osobne.. ano.... K.K.
toto je asi jediný človek, kvôli ktorému by som neváhala ani sekundu
Teraz môžeme tvrdiť že áno, ale pud sebazáchovi je silnejší a na koniec sa každý snaží zachrániť vlastný život.
Ja z teba omdliem.
Je to tá, ktorú máš v náručí?
Myslel som tú, ktorú máš v náručí na avatare.
_____
v skutocnosti netusim, takto si predstavujem vselijake scenare,ale keby skutocne nastane nejaka situacia tak neviem neviem...je mi to luto...ale je to tak
za vlastnú rodinu by som sa určite bez váhania obetovala, keby som vedela že ich to zachráni
no a život by som riskovala kvoli mojim mačkám..
@tenario "Známkou nezrelého človeka je, že chce pre niečo vznešene zomrieť, zatiaľ čo známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť." J.D.Salinger.
myslím, že citát, ktorý si vybral, sa do tejto diskusie moc nehodí, napriek tomu, že sa týka obetovania života. v téme, ktorú si tým citátom nevedomky nadhodil skôr súhlasím so Salingerom.
Ten citat M.L. Kinga by som urcite neaplikoval na zachranu osoby. Tak ako v jeho pripade, zasvatil svoj zivot boju za ludske prava a musel si byt vedomy, ze velmi riskuje ( zavrazdili ho ako 39 rocneho )
K tomu citatu od Salingera mam trochu kontroverzny postoj - ak niekto premysla nad tym, ze pre koho by sa chcel obetovat - tak to fakt hovori o urcitej nezrelosti.
Na druhej strane, neviem preco by sa nad tym ludia nemohli zamyslat. Ja som sa nad tym zamyslel a odpoved som nenasiel ... ked si predstavim situaciu, ze stojiml pred horiacim barakom, v ktorom by bol moj dobry kamarat - neviem ci by som tam za nim vbehol. Ak sa nieco podobne stane ( pevne, dufam ze nie ) a ja sa rozhodnem ( a prezijem ) doplnim to do tejto diskusie.
je to z knihy Kto chytá v žite. a slovo "niečo" rovnako ako v prípade Kingovho, tak aj Salingerovho, výroku jasne hovorí, že asi o záchranu ľudských životov nepôjde, ale o nejaké "abstraktné" ciele.
som mrcha no a čo?