Veľa ľudí ak má problém, tak mi povie,že bodaj by skapal, zomrel alebo už nemusel ďalej žiť. Je to podľa vás múdre? Podľa mňa absolútne nie...každý problém sa dá vyriešiť ľahšou cestou, ktorou neublížime nikomu a hlavne sebe nie!
Je to jedno z východísk. Ale samovražda (ak teda o tom to je tiež) je pre slabochov. Nech si každý porieši. Nič nemôže byť také kruté aby sa nemohlo zas vyskytnúť niečo horšie.
Problémy smrťou riešia len zbabelci a slaboši. Na všetky problémy existuje riešenie, rovnako ako na všetky choroby existuje liek. Všetko začína v princípe v tvojej hlave a svoje zohráva aj osud, karma a viera. Celkom obšírna téma.
A ak veríš na reinkarnáciu, tak smrť nie je riešením, pretože by si sa musel narodiť znova a všetko prežiť odznova, ale už v inom živote, pretože si celkovo nesplnil na Zemi svoju živnotú púť / úlohu. Každý ju tu má.
Zalezi na tom z ktoreho uhla pohladu sa na to pozeras Ak mas dajme tomu, holuba, ktory Ti neustale osiera auto tak v tom pripade je jeho smrt urcitym riesenim problemu
Ale ak sa niekto chce zabit len koli tomu, ze sa mu v zivote zrovna moc nedari, tak to za riesenie problemu nepovazujem. Akurat takymto cinom pritazi inym.
Jediny pripad kedy by som to videl ako riesenie je ak je clovek tazko chory, neustale trpi bolestami a v zasade nieje sanca na uzdravenie, vtedy ak sa sam rozhodne pre eutanaziu tak by som to akceptoval. Ale je to stale dost kontroverzna tema.
Mozno riesenim tych jeho problemov to byt moze, ale niektore problemy sa tak mozu preniest na blizkych. A potom su tu aj dalsie problemy, ktore im jeho smrtou vzniknu.
Ja to vôbec nechápem, ako si niekto môže sám vziať život (teraz tým ale nemyslím nevyliečiteľne chorých, tu by som bola dokonca za legalizáciu eutanázie). Raz príde smrť a my už pravdepodobne NIKDY viac nebudeme existovať. Život je strašne krátky. Ak sa oň niekto ešte skôr sám zámerne pripraví kvôli veľkému smútku, alebo problémom, myslím si, že si dostatočne neuvedomuje, ako je ten náš život neskutočne vzácny. Inou otázkou je skôr ako ho prežiť čo najšťastnejšie, keďže životné osudy sú rôzne.
vôbec to nie je riešenie, ten človek čo by namiesto riešenia problémov radšej umrel je obyčajný sebec, vôbec si neuvedomuje čo by spôsobil svojmu okoliu a že by tým narobil ešte omnoho viac problémov....
môže to povedať napr. keď je niekto v istom okamihu v afekte, v skutočnosti to tak nemusí brať až tak vážne...ale ja osobne nerozumiem keď si niekto zoberie sám život, človek žije predsa len raz...
Podla mňa nie .... Človek si myslí že sa mu uľavý. No nemyslí na ostatných , ktorý za ním budu aj smútiť ... A vždy sa najde niekto, pre koho sa oplatí žiť. Asi je tu pár ľudí čo nad tým rozmýšlali a prešlo ich to ... Z môjho pohladu je samovrach silne psychycký narušený človek ,ktorému chýba put sebazáchovy.
Akou LAHSOU cestou akoze? Tak ja napriklad myslim, ze zabit sa je najjednoduchsie . Po smrti mas nie, ze o jeden problem menej. Po smrti mas menej o cely zivot, co moze byt pre niekoho dost pomoc.
ked sa na teba sype cely svet a nevies co mas robit, zufalstvo uplne, tak v tom pripade zrejme ano ... osobne si nemyslim ze samovrahovia sa len slabosi ... su to ludia v bezvychodiskovej situacii ...
Vsetci tu ze aki su slabosi ti co si chcu vziat zivot... vy co to hovorite, zamyslite sa kolko to chce presvedcenia a chcenia umriet, aby sa clovek zabil a nespanikaril a neziadal o pomoc... ja si o nich myslim ze su naopak silny... a velmi... kazdy dokaze zit a tyrat sa dalej, ale skuste si vziat zivot, s kludom a s tym, ze nespanikarite a nezacnete ziadat o pomoc...
nabuduce si rozmyslite ci poviete ze su slabosi...
niekedy je ten problem natolko neriesitelny a sposobuje take vseobecne rozladenie a stratu povodnej osobnosti, ze ine vychodisko nie je. nanestastie, vzdy tu bude este hrstka ludi, ktora to dotycnemu nedovoli urobit.
asi by sme sa na to mali pozerať tak, že človek, ktorý to urobí, nemusí byť v tej chvíli v poriadku a aj keď je mnoho iných riešení, on vidí len to jedno a nerozmýšľa o inom. Je to na neho jednoducho priveľa.
Problemy treba riesit a nie pred nimi zbabelo ujst,to je prejavom slabosstva,urcite to riesenim nieje a ldu ,co sa k takemu niecomu odhodlali zo srdca lutujem a dufam,ze takych nebude pribudat..clovek,ktory ma problemy,kore uz nevladze uneist by sa nemal hanbit poziadat o pomoc,je to uplne normalna vec
Život sme predsa nedostali na to, aby sme ho pri každom probléme, ktorý sa nám zdá byť nevyriešiteľný, zahodili. Je veľa druhov problémov, ale myslím si, že ani jeden nestojí za to, aby sme život vymenili za smrť.
@petiboy20 hahaha toto pocuvam casto... ze bodaj by prisla nejaka katastrofa a zdechli by sme... niekedy je mozno smrť jednoduchsia.. ale zas NIKDY to netreba vzdavať a aj keby sme čakali roky desaťročia možno raz by sa ten problem vyriesil sám.. ale že vždy sa najde nejaka lahsia cesta na vyriešenie? to si ako myslel
.vacsinou to tak dotycny len citi,ze na nom nikomu nezalezi,ale nieje to pravda,myslim,ze kazdy pozna aspon 1 cloveka,ktory by mu v takej situacii pomohol,ide ale o to,aby prekonal tie zabrany,mozno hnabu,ktora mu brani zdoverit sa,mozno hrdost,strach alebo ine prekzaky,ale o pokus to stoji-poprosit o pomoc,ved tym moze len ziskat a nie stratit...a okrem toho takyto clovek by potreboval asi aj pomoc odbronika a nieje ziadna hanba navstivit psychloga a su medzi nimi taki,ktori skutocne pomozu mnohym ludom...ved uz to ,ze sa ten clovek vyrozprava pred nezainteresovanou osobou je prenho velkou ulavou...treba proste prekonat tie bariery a pokusit sa zacat znova,zacat novy zivot,lepsi..uricte sa to oplati,ked uz sme zivit dostali ako dar,nemali by sme ho proste odhodit,ale vazit si ho,aj ked je tazky a pokusit sa ho zachranit,urobit krajsim a plnohodnotnym,stale sa da este zacat znova a stoji to za to
@31 ...suhlasim...napríklad nieje rozchod tak isto závažný problém ako dlhodobé problémy v rodine...ale väčšinou sa nájde dakto kto vie pomôcť...neoplatí sa to robiť....väčšinou sa nájde dakto kto vám dokáže pomôcť alebo pre koho sa oplatí žiť ....skôr ťi neskôr....viem ,že je tažké čakať ...a ak je situácia aká je...ale oplatí sa....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
A ak veríš na reinkarnáciu, tak smrť nie je riešením, pretože by si sa musel narodiť znova a všetko prežiť odznova, ale už v inom živote, pretože si celkovo nesplnil na Zemi svoju živnotú púť / úlohu. Každý ju tu má.
Ale ak sa niekto chce zabit len koli tomu, ze sa mu v zivote zrovna moc nedari, tak to za riesenie problemu nepovazujem. Akurat takymto cinom pritazi inym.
Jediny pripad kedy by som to videl ako riesenie je ak je clovek tazko chory, neustale trpi bolestami a v zasade nieje sanca na uzdravenie, vtedy ak sa sam rozhodne pre eutanaziu tak by som to akceptoval. Ale je to stale dost kontroverzna tema.
správna otázka, ktorú by si mal klásť každý človek
keď bol na tomto svete nešťastný tak inde bude šťastný ?? určite nie
nabuduce si rozmyslite ci poviete ze su slabosi...
@poeticgirl a ked nie je koho požiadať o pomoc?