ja si neviem predstavit, ze by som mal zit bez spanku...sice mam poruchy spanku, ale aspon nejaky spanok mam...proste potrebujem na chvilu uplne vypnut a nemysliet na depresie a tak...
Ved skus co to da... magor sak staci UTFG a hned by si zistil, ze pocas spanku akosi vyhodnocujes informacie z dna, veci z kratkodobej pamate ukladas do dlhodobej atd atd Najviac chlapik vydrzal bez spanku 11dni a potom to lekari zatrhli z dovodu ohrozenia zivota... ale inak je ten spanok naozaj zbytocny... omfg
nieeeeeeeeeee! nie je zbytočný, a už vôbec nie po fyziologickej stránke , aj keď nie je celkom jasné, prečo každý organizmus podlieha spánku, počas neho sa vám napríklad robia rôzne opravy v organizme, podľa mňa to súvisí aj s energiou, dochádza k vyčerpanosti a cez spánok sa znovu nahromadí a tak, pri pokuse pes zahynul skôr bez spánku od vyčerpania, ako keď mu prestali dávať jesť, spánok je nutnejší ešte než jedlo, čo sa zase mne nechce veriť pokojne by som sa mohla začleniť do kolektívu south parku, ktorí nevydržia osem hodín bez jedla
Hovori sa ze Leonardo Da Vinci spal denne 4x po 15 minut. A popritom zasvetil cely zivot studiu a tvorivej praci. Nepochybne patri k najvacsim umelcom vsetkych cias.
Neviem, ale ak si to vysvetlim po lopate. Tak spanok je v podstate doba ked si konecne cele telo oddychne, vratane mozgu. Vsetko v organizme sa stlmi, mozgova aktivita, srdecny pulz, dychanie. Mozog prestane spracuvat to enormne mnozstvo informacii a clovek si moze naozaj oddychnut. Moj rekord nespat je cca. 55 hodin. No ale ten pocit, uz asi vazne nechcem zazit. Pamatam sa, ze ked na mna mama hovorila, ani som nevnimal vyznam slov. Boli to len zvuky a jedina odpoved na, ktoru som sa zmohol bolo 'Mhmm' a 'Eeee' proste scena ako z filmu 'Praclovek sa vracia' spominam si, ze do postele som si lihal o 15:00 a zobudil som sa v Pondelok o 10:00 s tym ze meskam do skoly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
asi to nestaci..
pocul si o tom ze telo sa potrebuje regenerovat?
asi idem spat
Ale ma sere, že musím spať, tfuj ...
Mi poraď ... Hodilo by sa ...
Neviem, ale ak si to vysvetlim po lopate. Tak spanok je v podstate doba ked si konecne cele telo oddychne, vratane mozgu. Vsetko v organizme sa stlmi, mozgova aktivita, srdecny pulz, dychanie. Mozog prestane spracuvat to enormne mnozstvo informacii a clovek si moze naozaj oddychnut. Moj rekord nespat je cca. 55 hodin. No ale ten pocit, uz asi vazne nechcem zazit. Pamatam sa, ze ked na mna mama hovorila, ani som nevnimal vyznam slov. Boli to len zvuky a jedina odpoved na, ktoru som sa zmohol bolo 'Mhmm' a 'Eeee' proste scena ako z filmu 'Praclovek sa vracia' spominam si, ze do postele som si lihal o 15:00 a zobudil som sa v Pondelok o 10:00 s tym ze meskam do skoly
Ale spánok je stokrát lepší, aspon pre mňa