Je tento chlapec normálny ? Nie. Viem. Môže teda niečo takéto existovať ?
Chlapec, ktorý sa keď mal 2 roky pokúsil o samovraždu. Nechtiac. Žije si pokojný život v divokej rodine s túžbou stať sa lekárom, hasičom, elektrikárom. Vykazuje podpriemernú inteligenciu.
V 13. roku jeho života zistia lekári niečo čo mali zistiľ už
@klaudiqaaa : Keby je to môj príbeh tak si poviem že niekto ma fakt nemá rád. Ja len chcem vedieť. Keby zistíte o nejakom človeku že toto prežil a je v takomto stave, čo by ste si o ňom mysleli.
etelnair: zober si psychyku 2 roky starého dieťaťa ktoré skočí do rozvodnenej rieky. Určite je schopné na toľko vnímať svoje okolie aby dokázalo pomyslieť na samovraždu.
@horsiq neviem, čo je na tom divné. Všetci máme nejaké sny a nie vždy je všetko tak ako sa sprvu zdá... ale prečo by mal byť nenormálny? a tiež nechápem, ako niekto v dvoch rokoch môže pokúsiť, nechtiac, o samozvraždu.
Normálne nenormálny.. keď bol taký podpriemerný, bežné priemerné decko si nepamätá veci z dvoch rokov, tak pochybujem, že by si ich pamätalo podpriemerné, takže nazývať to samovraždou je choré.. a zbytok? stáva sa. A IQ vekom stúpa, tak neviem čo je na tom divné.. že sa 2 ročné decko strepalo do rieky? Malo šťastie že sa neutopilo.. DOVI, tolko k podpriemerným deťom skáčucim do vody... btw, toto je vymyslené?
a dvojročné dieťa asi ťažko chápe okolie natoľko, aby vedelo čo ho čaká v takej vode a aby chápalo pojmu samovražda, nieto ešte na to myslieť a snažiť sa o to...
V dvoch rokoch vyzerá všetko inák .... možno len chápe niektoré veci,,,,,,,, a stými chorobami to je denná rutina u našich lekároch (ich tá chyba nestojí život maxímalne fleka -stojí to život ľudí ktorý sú im ukradnutý tak prečo by sa mali mali poriadne snažiť? )
nech je pointa kde chce, mne sa to páči ešte keby to náhodou malo nejaké riešenie, tak je to super mám rada také zaujímavé logické hádanky na ten spôsob
@hrosiq - keby si sa pýtal "no povedzte, sú tí lekári normálni?" tak by bola pointa jasná a odpoveď tiež, nie. takto tá otázka nedáva zmysel. nechápem vsuvky "chce byť tým a tým", ako to s čímkoľvek súvisí? nechápem ako môžeš pokladať hlúposť dvojročného dieťaťa za pokus o samovraždu. nechápem o čo vlastne v tejto diskusii ide.
ľudia s vami ma baví svet v hlave to nemám v poriadku. Hovorí mi to každý. Len doktori to nechcú uznať. Vraj všetci klamú. To "q"-čko v mojom nicku neriešte. Každý sme/boli sme v puberte a každý fičal na nejakých trendoch. Mňa poznačil tento. Našťastie len na nicku. A ktej chybne určenej diagnóze. To sú tí doktori iní skilleri keď si pomília bradavice s nádorom. Doktorom chcem byť pre to aby aspoň pár ľudí ktorí sa mi možno dostanú pod ruku nezažili to čo ja. Ale ja nemám ťažký život. Je pestrý a preto ma baví. Stále lepšie ako žiť na internete
@horsiq (teraz sa na chvilu odosobni a ber ma ako cudzieho cloveka)
po tom ako si to takto jemne zosumarizoval, je mi viac jasné prečo máš pocit, že máš toho vela spolocneho s hausom. akurat, že jedna vec ti unikla- house je prepracovaná serialova psotava, tzn neexistuje v realite. je "urobeny" tak, aby bo l atraktivny pre ludi tejto doby. Takze neviem, asociovať seba s nim mi pride trochu odvecne.
Dalej... uznavam, ze nie kazdy to ma take pestre ako ty a taktiez uznavam, ze si celkom fajne komplikovany. A myslim, ze si prave v takom to mstadiiu "uvedomovania si sameho seba." A tie vsetky veci myslim na teba nemaju taky velky vplyv akurat ti pomahaju byt este zmatenejsim co sa tyka tvojej existenie. Kazdy si tym prejdeme alebo presli. Ked sa stavas dospelym je nutne aby prislo obdobie zamyslania sa nad sebou samym, nad zmyslom seba ,sveta, zivota. Ale ak otu uz niekto podotkol, ledia su na to maj horsie.
Vsetko je o postoji.... ak si aj niekto, kto nema takmer ziadne problemy povie, ze mu je na picu a nema nic a ma strasny zivot, bbude to tak. Ale akonahle budes presvedceny, ze... proste "stava sa" a nechas to plavat, bude to tak...
Aby so mto zhrnula, Peti myslim, ze som clovek, ktory ma pravo priznat, ze si toho prezil za ten nie dlhy cas viac ako dost. Kusok z toho ja s tebou. A ja sa tiez zamyslam nad mojou osobou casto... a pritom mne sa nestal ani zlomok z toho co tebe... Ale myslim, ze ot zachvilu prejde. zvyknes si na svoju osobu a zacnes brat to, ze si proste odlisny ak osvoju vyhodu a to je to najlepsie co mozes urobit.
Neviem, stačí?
A odpovedat na otazku ,teda neviem aka bola otazka, kazdy sme tak normalny, za ako normalneho sa pvoazujeme... a ver, ze ma vyhody byt iny a s tym lekarom, house je sice suepr vec ael medicina nie je zrovna jednoducha skola...
áno, v dvoch rokov si decko uvedomuje akurát tak ,že je hladné, že ľúbi mamičku a že sa posralo.. ok možno ešte nejake nepodstatne veci...
Bola to len zme formulovaná veta... to co tam napísal , neico ako "pokus o samovrazdu, nechceny" ci co to tam ma, je len zle formulovana veta ktora chcela pvoedat, ze takmer zahynul, nahodne. Vies, ono ked sa zamyslis nad tym "pokus o samovrazdu, nechtiac" ked is to das dokpy celkom ti to z toho vyplynie... iba ze by si ako vzdy riesil picoviny ked nemás co povedat k veci...
Ale pre prípad, ano, formulacia "pokus o samovrazdu, NECHTIAC" nie je na mieste ale myslim si ,ze ti doplo ako to myslel aj na zaklade sprievodných viet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
ten chlapec to asi nemá v hlave v poriadku a možno práve chce byť lekárom aby bol iný ako jeho buduci kolegovia.
a ci je normalny on... co je to normalita? ja som este nezistila, co to je, cize sa necitim dost kompetentna na odpoved.
(QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ :C )
@wera55555 mne je jasné že to nie je hádanka ale aj tak sa mi to páči
okrem toho, tuto @depropex ponúkl celkom fajn riešenie
po tom ako si to takto jemne zosumarizoval, je mi viac jasné prečo máš pocit, že máš toho vela spolocneho s hausom. akurat, že jedna vec ti unikla- house je prepracovaná serialova psotava, tzn neexistuje v realite. je "urobeny" tak, aby bo l atraktivny pre ludi tejto doby. Takze neviem, asociovať seba s nim mi pride trochu odvecne.
Dalej... uznavam, ze nie kazdy to ma take pestre ako ty a taktiez uznavam, ze si celkom fajne komplikovany. A myslim, ze si prave v takom to mstadiiu "uvedomovania si sameho seba." A tie vsetky veci myslim na teba nemaju taky velky vplyv akurat ti pomahaju byt este zmatenejsim co sa tyka tvojej existenie. Kazdy si tym prejdeme alebo presli. Ked sa stavas dospelym je nutne aby prislo obdobie zamyslania sa nad sebou samym, nad zmyslom seba ,sveta, zivota. Ale ak otu uz niekto podotkol, ledia su na to maj horsie.
Vsetko je o postoji.... ak si aj niekto, kto nema takmer ziadne problemy povie, ze mu je na picu a nema nic a ma strasny zivot, bbude to tak. Ale akonahle budes presvedceny, ze... proste "stava sa" a nechas to plavat, bude to tak...
Aby so mto zhrnula, Peti myslim, ze som clovek, ktory ma pravo priznat, ze si toho prezil za ten nie dlhy cas viac ako dost. Kusok z toho ja s tebou. A ja sa tiez zamyslam nad mojou osobou casto... a pritom mne sa nestal ani zlomok z toho co tebe... Ale myslim, ze ot zachvilu prejde. zvyknes si na svoju osobu a zacnes brat to, ze si proste odlisny ak osvoju vyhodu a to je to najlepsie co mozes urobit.
Neviem, stačí?
A odpovedat na otazku ,teda neviem aka bola otazka, kazdy sme tak normalny, za ako normalneho sa pvoazujeme... a ver, ze ma vyhody byt iny a s tym lekarom, house je sice suepr vec ael medicina nie je zrovna jednoducha skola...
@kalbun toto mi pripomina tvoju reakciu na moju diskusiu kedysi, co sme si prvy krat pisali, pamatas,? a tiez si stihol zmenit nazor.. (myslim)
@mm47 Maťo? podľa seba súdim teba. Tak bacha....
áno, v dvoch rokov si decko uvedomuje akurát tak ,že je hladné, že ľúbi mamičku a že sa posralo.. ok možno ešte nejake nepodstatne veci...
Bola to len zme formulovaná veta... to co tam napísal , neico ako "pokus o samovrazdu, nechceny" ci co to tam ma, je len zle formulovana veta ktora chcela pvoedat, ze takmer zahynul, nahodne. Vies, ono ked sa zamyslis nad tym "pokus o samovrazdu, nechtiac" ked is to das dokpy celkom ti to z toho vyplynie... iba ze by si ako vzdy riesil picoviny ked nemás co povedat k veci...
Ale pre prípad, ano, formulacia "pokus o samovrazdu, NECHTIAC" nie je na mieste ale myslim si ,ze ti doplo ako to myslel aj na zaklade sprievodných viet.
Dakujem za pozornost.
@horsiq
ad1., kedy si prestal s tymi sekundovymi stratami vedomia? teda, celkom ma to tesi lebo ma to par raz dost velmi vylakalo...
ad2,. kedy povedali, ze ot nei je rakovina?
@all : niekedy je v diskusii lepšie prečítať si príspevky aspoň od zakladateľa diskusie
@ssnehulienka : kto hovoril niečo o house-ovi ? -.- RE: ad1 - už sa to dlhšie neukázalo... a predtým to bývalo časté čiže je to dúfam fuč.
RE: ad2 - po tom čo mi určili asi 6 nových diagnóz ?