Pre niekoho možno hlúpa otázka no pre mňa nie, chcem sa len spýtať vás, ostatných či sa nájde niekto kto by chcel zomrieť, pretože ho to tu proste nebaví tak ako mňa
@1 mne príde môj život prázdny, nebaví ma nič, nemám priateľov, ta nechuť, neistota ma stále len zožierajú, už dávne nemám hobby ani nič podobné dalo by sa povedať, že každý deň len prežívam...
Uz len pre to sa ti oplatí zit, ze mas to najkrajsie co mozes mat - zivot. A ty si ho chces vziat. Vzdy sa najde aj to preco sa oplati zit a nie len to kvoli comu chces zomriet
prečo miesto uvažovania nad smrťou nepouvažuješ nad tým, že by si si našla nejaké hobby? ono je to ťažké, prekonať sa, keď už si v stave takej apatie... ale stačí málo. nejaký kurz, krúžok, niečo. a máš tam aj ľudí, aj zmenu, aj efektívne trávenie času.
neviem ci vies, ale ludia, ktori napr. skocia z okna alebo tak v poslednych sekundach lutuju to, ze skocili, pretoze si uvedomia, co ich v zivote este mohlo cakat, co mohli spravit, atd...
proste ani ja nehovorim, ze ma to tu zrovna vzdy bavi...a ze ma bavi vsetko co robim..
ani kamarati..nemam ich vela, ale za to to priatelstvo stoji..
@theja no ja myslím, že si ešte nezažila čo je depresia, ale gratulujem že si sa z toho tak rýchlo vyhrabala a máš chuť zbavovať prachu nejaké staré klavíre. Tá chuť zomrieť pramenila zrejme zo zajtrajšej písomky z matematiky.
Ako mlže niekto brať smrť na tak ľahkú váhu ? Život je občas utrpením ale pokiaľ má človek aspoň jednho človeka a je ako tak zdravý tak by mal skúsiť ešte to potiahnuť chvíľu.
bud si fake alebo neviem , najprv napises ze ta nic nebavi atď. potom ti niekto napise ze sa oplati bojovat a ty hned nato odpises ze "ano je to tak oplati sa bojovat" alebo si pubertacka co meni naladu kazdych 5 minut no to bude asi pravdepodobnejsie
a zivot mna nebavi vobec co ti poviem ale tak nejak zijem alebo skor prezivam ako si to napisala ty na zaciatku diskusie
ee. chcela by som, kebyže žijem v Afrike a pod. a nemám šancu na zlepšenie svojho života, ale takto... ee. Priveľa toho chcem ešte stihnúť. Myslím, že sme privilegovaná časť populácie a nemali by sme to zahadzovať... ako tiež som nemala vždy taký názor, v puberte mi tiež prišlo, aké je všetko nanič, ale to je prirodzená fáza pre mnohých ľudí, puberta je kapitola sama o sebe treba len vziať život do vlastných rúk a dobre nakladať so svojím časom... a všetko bude zrazu super. Chce to cvik, ale dá sa to, každý by mal k tomu smerovať, aby neprešiel životom len ako tieň a vkuse sa utápal v tom, aké je to nanič.
Ja napriklad nechcem NIKDY zomriet! Nie ze by ma bavil extra zivot tu na Zemi medzi depilovanymi opicami, ale ide o to, ze ked si zacnes vsimat svet okolo teba, tak kazdy den najdes nejaku malickost, ktora ta posunie vpred (inokedy nieco, co ta naserie, ale aj to patri k zivotu slight_smile:..kasli na ludi, zi svoj zivot....mne dost pomohlo, ked som prestal verit bachorkam typu, ze iba zivot pre inych stoji za to...nie je to pravda, ked chces citit ako v tebe pulzuje zivot, zi ho sama za seba, rob, co ty chces robit, a neber vazne nazory ostatnych..su to len nazory, a neexistuje ziadne dobre a zle, tiez je to len o vacsinovom nazore, takze daj najavo smrti, ze ta moze tak akurat bozat v rit, a smelo zi zivot dalej, az kym ta smrt nedobehne.
aj keby na mňa všetci vrieskali, bola by som sama, nič by sa mi nedarilo, a mala by som pocit velkého nič, nikdy by som nechcela umrieť... mála som pred dvoma rokmi na mále, lebo prišlo to poberťacké obdobie a tak... teraz? .. ja sa teším už len z toho, že sa nudím a pozeram do steny!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
bol by som sebec podla niektoych
a zas v tomto svete aj to treba troska byt niekedy
aj teraz občas
ale už poznám triky ako sa udržať nad vodou
prečo miesto uvažovania nad smrťou nepouvažuješ nad tým, že by si si našla nejaké hobby? ono je to ťažké, prekonať sa, keď už si v stave takej apatie... ale stačí málo. nejaký kurz, krúžok, niečo. a máš tam aj ľudí, aj zmenu, aj efektívne trávenie času.
no napríklad minimálne budeš mať v izbe menej alergénov, keď z neho odstrániš prach
neviem ci vies, ale ludia, ktori napr. skocia z okna alebo tak v poslednych sekundach lutuju to, ze skocili, pretoze si uvedomia, co ich v zivote este mohlo cakat, co mohli spravit, atd...
proste ani ja nehovorim, ze ma to tu zrovna vzdy bavi...a ze ma bavi vsetko co robim..
ani kamarati..nemam ich vela, ale za to to priatelstvo stoji..
skor ide o tvoju lenivost nez hocico ine..
až budete zomierať v mukách svojho svedomia, zistíte, že ste žili nadarmo .....
filip
@9 ved skus rozhodne
ale inak ja, uz dost dlho
a zivot mna nebavi vobec co ti poviem ale tak nejak zijem alebo skor prezivam ako si to napisala ty na zaciatku diskusie
Umriet je jednoduche.
lebo to nie je nanič.