V minulosti ľudia proti sebe bojovali a zabíjali sa v mene Boha s vierou, že po smrti sa dostanú do Kráľovstva nebeského. Pred Kresťanstvom to bolo tak isto a pohľad na vraždy a zabíjanie bol odlišný. Je teda vražda hriech? A čo je dobré a čo je zlé?
@octa v sebaobrane alebo pre vyšší zámer prípadne len tak, pretože ho ten človek serie tak to fungovalo v minulosti a nikto sa nepohoršoval tak prečo dnes je to nemorálne?
@padre557 V minulosti sa nad tým nepohoršovali, pretože v minulosti boli ľudia, no nechcem to povedať hnusne, ale zaostalejší. Proste hodnota ľudského života bola pre nich nižšia ako pre nás, vyspelejších. Uvedomujeme si, že zabíjanie je zlé. A tí, čo to robia v mene Boha naozaj nie sú kresťania (treba sa naučiť rozoznávať medzi ľuďmi, ktorí o sebe tvrdia, že sú veriaci, ale naozaj robia zlé veci ako zabíjanie, kradnutie atď. Skutočný veriaci to nemusí hovoriť, poznáš to podľa jeho konania. Je to rovnaký princíp, ako keby som ja tvrdila, že som génius v matematike. Ale keby si mi dal príklad na stredoškolskej úrovni, som v háji.) Každý človek má v sebe určitý morálny kompas-svedomie. Kdesi vnútri každý predsa cíti, že zabíjanie je zlé. Iba niektorí sú tak zaslepení túžbou po moci/peniazoch/pomste..., že to proste ignorujú a idú si za svojim za každú cenu. Ale to neznamená, že je to dobré.
Vražda ,znásilnenie , homosexuáli , prostitútky , pedofili atd to sú veľmi tažké hriechy :/ zato sa ide rovno do pekla ak sa človek neobráti ... Medzi vážne hriechy patrí aj masturbácia , nenávisť atd
@padre557 V minulosti... v minulosti ľudia vedeli, že musia spať, jesť a načo majú cikulky a cikáčiky...
S vedomosťami prichádza aj väčšia zodpovednosť.
@padre557 K tvojmu komentáru @13 - zabíjanie je zlé, nezáleží na tom, z akého dôvodu. Samozrejme, pre ľudí, ktorých si zachránil, je to dobré, ale pokiaľ hovoríme o tebe, tak pre teba je to zlé, pretože si spáchal hriech.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Nezávisle od kontextu, či v mene Boha, alebo pre 10 dolárov..... Ako vôbec môže človek zabiť? Človeka?
S vedomosťami prichádza aj väčšia zodpovednosť.
Ale popravde, sama si tym niesom ista. Nevieme, co je po smrti, predsa.
kto však vie oľutovať svoje konanie a činiť pokánie, Boh mu odpustí...
áno odpustí, lebo také je jeho veľké milosrdenstvo...