niekto može byt iny ako vynimočny, zaujímavý, ..ak je to až nejaký extrém, je jasné že si to všimneš... a nejak aj okomentuješ.. to je proste tak..
a to že na nás veci z telky zanechávajú nejaké následky.. no aj podvedome napríklad môžeš vnímať reklamy, a dačo z nich si zapamatáš aj keď nechceš.. všade to na nás číha..
No spejeme jednoznačne k záhube. Ak niekto povie, že žijeme v civilizovanej spoločnosti, tak sa mu vysmejem do xichtu. Civilizácia vymrela, sú tu iba svorky a čriedy bojujúce za svoje osobné dobro a nie na prospech vymretej spoločnosti.
mne to jedno nie je,ludia su k sebe akosi zli, je im vsetko jedno, nehladia na druhych, aj ked zlate pravidlo,ze "hles si sviho" plati na 100% ale takto neziju ani vlci, nie ludia, tvor spolocensky a civilizovany.
Denne sa presviedcam ze su ludia k sebe prilis zli, resp. maju radost z utrpenia - nestastia inych.
Ine je to podla mna s skodoradostou alebo pokrytectvom ked ludia sa tvaria ako vas chapu a pritom su schopny sa ti za chrbtom smiat,resp. tvoje problemy posmesne preberaju s ostatnymi.
Nie som ziaden outsider,aby sa to uviedlo na pravu mieru :ň mam kopu kamaratov,este raz tolko znaymch, ale priatelov... no asi ani jedneho,takeho komu by som na 100% veril. Ak nepocitam priatelku...
@4 ježíš šak to je normálne, chudáci majú sami mizerní život tak sa musia takto povzbudzovať, vždy to tak bolo a vždy to tak bude. ak chceš civilizovaných ľudí tak chod do afriky medzi posledné kúsky čo ostali z pôvodných kmeňov, ale tu na slovensku ich nehľadaj.
@6 riešiš nepodstatné veci, podstatné je uživiť sa,jebať,urobiť si decko a uživiť decko kým sa nedokáže uživiť samé potom skapať,alebo si vymýšlať nejaké dalšie zmysly života blah blah blah, ostatné veci sú nepodstatné. a falošnú podstatu im pripisuješ len ty. nič viac v tom nieje. neviem prečo v tom vlastne niekdo niečo viac hľadá.
Co tak pomoct tym "chudakom" niekto za to moze, iny zas nie,tak je ze?
S tym pralesom mieris do cierneho, oni este nie su skazeni, maju sice svoje pravdy,ale mne pripadaju taki, cistejsi, ako je tato akoze "spravna-demokraticka" spolocnost.
Dovolim si nesuhlasit ja som unikat. Od dokonalosti mam velmi daleko .... ale unikat som stopercentny. Cloveka podobneho mne som este v zivote nestretol .
Za nestastie druhych z casti mozeme aj my sami... Uz len posrane prepustanie na slovensku je z dovodu vlady, co sme si dosadili... Ako priklad, i ked nieje najlepsi... NIkto na seba nechce zobrat zodpovednost, kazdy sa len vyhovara.... A ak toto roby civilizacia, tak potom ja som opica a idem si dat banan...
Ano my tvorime civilizaciu aj situacie ktore neskor riesime, alebo neriesime.
S tou vladou s tebou suhlasim, ludia sa nechali nachytat a ako ovecky svorne citali,pocuvali napr. klamstva alebo polopravdy o inych ,to im zmenilo nazor.
Preco?
Hluzar: myslel som ze sme rovnaki tym ako koname, v niektorych momentoch, nie vsetci ale drviva vacsina a nasledne ide o podstatu tejto diskusie,ze preco sa odsudzuju(su odsudzovani) ti,ktori konaju inak ako ostatni(vacsina).
cely svet ide do prec. ked je niekto vynimocny aj tak sa mu len vsetci naokolo smeju ze je sibnuty. ako ja, nemozem sa len tak smiat bez priciny, uz som pre vsetkych sibnuta. hlavne ze aby si vyvolavali smiech oni, tak sa musia ist ozrat.
cele ludstvo je dake zle. vymyslame nove stroje a veci, potrebujeme do nich zamestnancov a vzdelanie ktore by inak nebolo treba. ludia cely zivot studuju a pracuju a pokoj maju poslednych 5-10 rokov zivota ked si uvedomia ze nic nestihli, cely ten zivot ubehol nejako rychlo a ze za par dni, tyzdnov, mesiacov bude po nich a uz nikdy neotvoria oci.
ved naco mame pocitace? kadernictva? elektroniku? skolstvo? keby neboli listy, ludia by nepotrebovali vediet pisat. proste by sa len rozpravali tak ako ich naucila mama..
zisla by sa nejaka ta apokalypsa.. aby ludia mohli zacat odznova.. vyrabaju nove a nove veci na ulahcenie zivota a pritom bez nich by bol zivot mozno ovela krajsi. a hlavne pomalsi, prezitejsi..
ja sa neviem stotoznit s hromadnym nazorom a som uprimny a robim si to co chcem, kedy chcem, lenze potom stale pocujem kecy ze spravaj sa normalne atd... padaju mi aj vztahy na tom, lebo nesplnam nejaky blbu normu doby... low... tak neviem ci ja som chory, alebo tento svet
presne takto to vidim vsetci su tuctovo obleceny rifle mikina tricko ale vyhlasuju aky su strasne originalny pritom to je len dalsie tuctove heslo a ked si naozaj iny a originalny vyclenia ta s kolektivu s toho tuctoveho kruhu "oblubeny" a "uspesnych" ludi ...aj ked o tej chytrosti mudrost jednotlivca je o tom ako si na urcitu informaciu zrobi nazor musim troska protestovat
Zbytocne pesimisticke. Co je originalny clovek? Clovek ktory sa sprava podla seba, alebo clovek co je ODLISNY? To je totizto sakra rozdiel.
Ked viem, ze je nebo modre, tak viem ze je nebo modre. Nepotrebujem byt *originalny* a vraviet, ze je ruzove so zelenymi pasikmi. Nijak to neovplyvnuje moju "originalitu".
Pride mi to ako motanie 2 nesuvislych veci dohromady:
1) Preberanie cudzieho nazoru
2) Neodlisovanie sa od ostatnych
...
3) Glorifikacia odlisnosti (ano, viem ze to je tretia vec)
Napriklad to s nosenim rifli a triciek...
To mam teraz nosit suknu z listov aby som bol originalny a aby zopar ludi malo lepsi pocit z ludstva? To, ze nosim co mi vyhovuje / je prijemne na nosenie nema absolutne nic s originalitou.
Na to, aby bol clovek originalny nemusi byt originalny vo vsetkych smeroch. Ked vidim niekoho, kto ma same dobre a originalne napady, tak mi je uplne fuk ci nosi rifle, alebo ci sa obnazuje na verejnosti.
Hlavne si uvedomte, ze na svete su miliardy ludi a kazdy NEMOZE byt vo vsetkych ohladoch unikatny. Niekto nemoze, niekto nechce.
A na zaver: Preco mate pocit, ze originalita je samospasna vyhoda?
Preco mate pocit, ze svet upada, lebo je tu *nedostatok* originality?
@malapohroma bez pismenok by nebola krasna hudba, ani beletria. ani list od lasky by ma nehrial na dusi vzdy, ked som smutny. Mozno nie priemerna skola na Slovensku, no su skoly, kde sa mladez citi super a tesi sa do nej. Je jej tam prijemne. Clovek odjakziva tuzi poznat.. Ale aj vlastnit
vzdelana hudba. Predstav si, ze ked obchody namiesto radii zacnu pustat vaznu hudbu, tak v nich klesa kriminalita. Ja studujem medzi ludmi, kde si svoje izby zamykaju iba so zvyku. Vsetky izby su moderne vybavene a neviem o tom, aby tu nieco niekomu zmizlo...
A aj ludia sa dnes chovaju ludskejsie a zacinaju si vazit cas.
A este nieco. Prosim, prosim, velmi prosim... Nezabudni sa smiat bez priciny. Smej sa, prosim..
@kosh lenze ona vazna hudba sa nepaci kazdemu.. to by sa nedalo pustat nahlas v obchodoch isty typ hudby, nikdy by to nevyhovovalo kazdemu.. a mozno by sme tu hudbu a beletriu ani nepotrebovali.. ani list od lasky, keby si ju mal radsej vedla seba, mohol k nej ist hocikedy (aj cez potencionalny cas prace a skoly) a nikto by ti to nezakazoval..
podla mna by bol najkrajsi zivot jednoduchy.. kde by nikto nikoho neriesil, nepotrebovali by sa cely zivot ucit, lovili by si jedlo, piekli na ohniku.. zivot by utiekol krasne pomaly a mala by som pocit ze som daco aj zazila, nie sa stale za niecim nahanala..
mam 15 a musim chodit brigadovat aby som mohla vidiet priatela.. rodicia mi nedavaju peniaze, je z ineho mesta.. nemozem u neho prespavat, nemozem s nim byt tak dlho ako chcem. lebo mi brania rodicia, zakony.. nemozem tam proste zostat, lebo si pri mna pride policia. kiez by nic take nebolo. kiez by bolo vsetko len o tom ako sa clovek rozhodne..
@31 bez beletrie, umenia casom prisiel zivot prazdny... 6 rokov som nevyzuzival svoj mozgovy potencial a trpel som. chcel sa ucit nove veci, skumat veci, ktore nevie nikto. chcem dostavat od zivota facky, aby som mohol vstat a ist tam, kde nikto nebol. trenovat mozog... Inac by som skostnatel...
Planujem mat vo vlastnom pribitku projektor na celu stenu, ale kablovku ani satelit nechcem mat. Planujem mat dokonale ozvucenie, aby som mohol rozjimat. Planujem mat zachod v strede miestnosti (ako je v klipe Support Lesbians) bez stien, aby som mal priestor. Lebo mi to tak pride prirodzene. A neviem, ci budem mat nejake steny. Fakt mam rad priestor. Chcem mat taky, ludsky domov...
Jednoduchy zivot je krasny.. Snazim sa on. Ale to sa nevylucuje s trenovanim mozgu a robenim cinnosti ako je matematika, programovanie mainframov, ucit v skole, byt spickovym lekarom, hercom... To sa vazne nevylucuje s uplne jednoduchym zivotom
Je vidno,ze sa nazory lisia, delia sa na 3 vzorky.
Prva je skupina ludi ktorym je to jedno
Druha skupina ludi je ta o ktorych je tento clanok (ta vacsina) ,ale neberte to doslovne,ze ste ovce v stada,nemam vo zvyku urazat len tak na slepo ludi bez poznania
Tretia skupina su ludia ,ktori maju rovnake pocity ako ja.
Preco som to sem vlastne daval?
Clovek ako som napisal a je chytry,alebo sa aspon poklada za chytreho tvora. Jeden tu napisal,ci sa ja necitim chytry ked tak pisem, no pravdu povediac, ani nie..mam sa co ucit? ty vies vsetko? mas ten pocit?
Prave o takych ludoch je tento clanok,
Asi to nakoniec bude tak,ze nie je vacsina ako vacsina a ze viac hlav neda viac rozumu,ako nas to ucia porekadla,prislovia ...
Niekto tu poznamenal,ze ludia ,ktori maju tendenciu byt vinimocni , su odlisni su odstrkovani do kuta, bez pochopenia.
To je onen problem o ktorom som tu chcel pisat a vidiet nato vase reakcie.
Ako som spominal niektori to ponali z druhej strany a prejavili sa ako ti o ktrych je tento clanok . Niektori zaujali neutralny postoj, mozno nemaju k teme co povedat,alebo ich to proste nezaujima a ta posledna PODLA MOJHO NAZORU dolezitejsia skupina je ta ,resp. ti ludia ,ktori maju aspon snahu nieco v zivote dokazat,nieco v zivote zmenit.
ja s tebou súhlasím ale tiež si myslím že každá osoba je iná a jedinečná ale ako si už spomínal prostredníctvom médii sa väčšina stáva rovnaká lebo sa nechá ovplivniť médiami...mne je jedno ako a ľudia obliekajú ked sa v tom cítia dobre tak nech sa tak obliekajú ale pokial nie a majú to iba preto že to je teraz INje to trošku aj úbohé...hoci som baba mne sú pohodlnejšie tepláky, šuštáky a voľné tričká a niekotrí to pochopia iní nie...ale veď aj tak to je NAŠA SLOBODNÁ VôĽA...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a to že na nás veci z telky zanechávajú nejaké následky.. no aj podvedome napríklad môžeš vnímať reklamy, a dačo z nich si zapamatáš aj keď nechceš.. všade to na nás číha..
mne to jedno nie je,ludia su k sebe akosi zli, je im vsetko jedno, nehladia na druhych, aj ked zlate pravidlo,ze "hles si sviho" plati na 100% ale takto neziju ani vlci, nie ludia, tvor spolocensky a civilizovany.
Denne sa presviedcam ze su ludia k sebe prilis zli, resp. maju radost z utrpenia - nestastia inych.
Ine je to podla mna s skodoradostou alebo pokrytectvom ked ludia sa tvaria ako vas chapu a pritom su schopny sa ti za chrbtom smiat,resp. tvoje problemy posmesne preberaju s ostatnymi.
Nie som ziaden outsider,aby sa to uviedlo na pravu mieru :ň mam kopu kamaratov,este raz tolko znaymch, ale priatelov... no asi ani jedneho,takeho komu by som na 100% veril. Ak nepocitam priatelku...
Mate take pocity tiez?
pusti si toto a nezaoberaj sa nepodstatnými vecami
ale i tak si myslim,ze neriesim "nepodstatne veci".
S tym pralesom mieris do cierneho, oni este nie su skazeni, maju sice svoje pravdy,ale mne pripadaju taki, cistejsi, ako je tato akoze "spravna-demokraticka" spolocnost.
S tou vladou s tebou suhlasim, ludia sa nechali nachytat a ako ovecky svorne citali,pocuvali napr. klamstva alebo polopravdy o inych ,to im zmenilo nazor.
Preco?
Hluzar: myslel som ze sme rovnaki tym ako koname, v niektorych momentoch, nie vsetci ale drviva vacsina a nasledne ide o podstatu tejto diskusie,ze preco sa odsudzuju(su odsudzovani) ti,ktori konaju inak ako ostatni(vacsina).
cele ludstvo je dake zle. vymyslame nove stroje a veci, potrebujeme do nich zamestnancov a vzdelanie ktore by inak nebolo treba. ludia cely zivot studuju a pracuju a pokoj maju poslednych 5-10 rokov zivota ked si uvedomia ze nic nestihli, cely ten zivot ubehol nejako rychlo a ze za par dni, tyzdnov, mesiacov bude po nich a uz nikdy neotvoria oci.
ved naco mame pocitace? kadernictva? elektroniku? skolstvo? keby neboli listy, ludia by nepotrebovali vediet pisat. proste by sa len rozpravali tak ako ich naucila mama..
zisla by sa nejaka ta apokalypsa.. aby ludia mohli zacat odznova.. vyrabaju nove a nove veci na ulahcenie zivota a pritom bez nich by bol zivot mozno ovela krajsi. a hlavne pomalsi, prezitejsi..
Ked viem, ze je nebo modre, tak viem ze je nebo modre. Nepotrebujem byt *originalny* a vraviet, ze je ruzove so zelenymi pasikmi. Nijak to neovplyvnuje moju "originalitu".
Pride mi to ako motanie 2 nesuvislych veci dohromady:
1) Preberanie cudzieho nazoru
2) Neodlisovanie sa od ostatnych
...
3) Glorifikacia odlisnosti (ano, viem ze to je tretia vec)
Napriklad to s nosenim rifli a triciek...
To mam teraz nosit suknu z listov aby som bol originalny a aby zopar ludi malo lepsi pocit z ludstva? To, ze nosim co mi vyhovuje / je prijemne na nosenie nema absolutne nic s originalitou.
Na to, aby bol clovek originalny nemusi byt originalny vo vsetkych smeroch. Ked vidim niekoho, kto ma same dobre a originalne napady, tak mi je uplne fuk ci nosi rifle, alebo ci sa obnazuje na verejnosti.
Hlavne si uvedomte, ze na svete su miliardy ludi a kazdy NEMOZE byt vo vsetkych ohladoch unikatny. Niekto nemoze, niekto nechce.
A na zaver: Preco mate pocit, ze originalita je samospasna vyhoda?
Preco mate pocit, ze svet upada, lebo je tu *nedostatok* originality?
Ľudia sú podľa teba tvory, ktoré sa cítia byť chytré...
Ty sám si myslíš opak - necítiš sa chytrý...
Myslíš si o sebe, že si človek?
vitaj medzi nami
vzdelana hudba. Predstav si, ze ked obchody namiesto radii zacnu pustat vaznu hudbu, tak v nich klesa kriminalita. Ja studujem medzi ludmi, kde si svoje izby zamykaju iba so zvyku. Vsetky izby su moderne vybavene a neviem o tom, aby tu nieco niekomu zmizlo...
A aj ludia sa dnes chovaju ludskejsie a zacinaju si vazit cas.
A este nieco. Prosim, prosim, velmi prosim... Nezabudni sa smiat bez priciny. Smej sa, prosim..
podla mna by bol najkrajsi zivot jednoduchy.. kde by nikto nikoho neriesil, nepotrebovali by sa cely zivot ucit, lovili by si jedlo, piekli na ohniku.. zivot by utiekol krasne pomaly a mala by som pocit ze som daco aj zazila, nie sa stale za niecim nahanala..
mam 15 a musim chodit brigadovat aby som mohla vidiet priatela.. rodicia mi nedavaju peniaze, je z ineho mesta.. nemozem u neho prespavat, nemozem s nim byt tak dlho ako chcem. lebo mi brania rodicia, zakony.. nemozem tam proste zostat, lebo si pri mna pride policia. kiez by nic take nebolo. kiez by bolo vsetko len o tom ako sa clovek rozhodne..
Planujem mat vo vlastnom pribitku projektor na celu stenu, ale kablovku ani satelit nechcem mat. Planujem mat dokonale ozvucenie, aby som mohol rozjimat. Planujem mat zachod v strede miestnosti (ako je v klipe Support Lesbians) bez stien, aby som mal priestor. Lebo mi to tak pride prirodzene. A neviem, ci budem mat nejake steny. Fakt mam rad priestor. Chcem mat taky, ludsky domov...
Jednoduchy zivot je krasny.. Snazim sa on. Ale to sa nevylucuje s trenovanim mozgu a robenim cinnosti ako je matematika, programovanie mainframov, ucit v skole, byt spickovym lekarom, hercom... To sa vazne nevylucuje s uplne jednoduchym zivotom
Je vidno,ze sa nazory lisia, delia sa na 3 vzorky.
Prva je skupina ludi ktorym je to jedno
Druha skupina ludi je ta o ktorych je tento clanok (ta vacsina) ,ale neberte to doslovne,ze ste ovce v stada,nemam vo zvyku urazat len tak na slepo ludi bez poznania
Tretia skupina su ludia ,ktori maju rovnake pocity ako ja.
Preco som to sem vlastne daval?
Clovek ako som napisal a je chytry,alebo sa aspon poklada za chytreho tvora. Jeden tu napisal,ci sa ja necitim chytry ked tak pisem, no pravdu povediac, ani nie..mam sa co ucit? ty vies vsetko? mas ten pocit?
Prave o takych ludoch je tento clanok,
Asi to nakoniec bude tak,ze nie je vacsina ako vacsina a ze viac hlav neda viac rozumu,ako nas to ucia porekadla,prislovia ...
Niekto tu poznamenal,ze ludia ,ktori maju tendenciu byt vinimocni , su odlisni su odstrkovani do kuta, bez pochopenia.
To je onen problem o ktorom som tu chcel pisat a vidiet nato vase reakcie.
Ako som spominal niektori to ponali z druhej strany a prejavili sa ako ti o ktrych je tento clanok . Niektori zaujali neutralny postoj, mozno nemaju k teme co povedat,alebo ich to proste nezaujima a ta posledna PODLA MOJHO NAZORU dolezitejsia skupina je ta ,resp. ti ludia ,ktori maju aspon snahu nieco v zivote dokazat,nieco v zivote zmenit.
O to mi slo.