Kamaratstva z destsva a mladosti a socioekonomicke rozdiely
Stalo sa vam, ze vase kamaratstvo preslo krizou alebo zaniklo kvoli (ne)uspechu jednej strany? Ci uz v oblasti vzdelania, kariery, prijmu, partnerskeho vztahu a rodiny. Ako ste k tomu pristupovali? Podarilo sa vztah zachranit?
áno, mám takú kamarátku, veľmi dobrá duša, ale ju ľutujem niekedy, má 37, vzdelanie má skoro také ako ja, len ho nevyužíva a za posledné 2 roky sa zvýšili soc.ekon. rozdiely medzi nami, u mňa k lepšiemu a nej spočiatku k horšiemu a je to už relatívne OK, lebo už má aj ona prácu, hoci po dlhej dobe aj priateľa, len niektoré názory a celkový pohľad na život je trošku zvláštny, lebo veľa, ale veeľmi veľa veci sa bojí a aj tuším, čím to je spôsobené, mám však u nej podozrenie na úzkostnú depresiu/dystýmiu/ také čosi, tak je to na nej, či to bude riešiť, snažím sa jej pomôcť....poviem jeden aktuálny prípad: tá korona neprospieva nikomu, ale jej absolútne, lebo ako jedna z mála sa bála na začiatku v roku 2020, rúška mala nakúpené, ked tu nebol ani prvý prípad a ja som myslela, že na základe toho strachu a starších členov v jej rodine medzi prvými pobeží za vakcínou a nestalo sa to, dezinfo okolo nej ju ovplyvnili...akože chápem polka Slovenska je nezaočkovaná, ale pri väčšine z nich mám pocit, že sa korony neboja, resp. ak sú stratené prípady ani na ňu neveria a preto nad tým "logicky" nerozmýšľajú (blbý postoj, ale aspon konzistentný), ale v tomto prípade vidím nejakú zablokovanosť, úzkosť, nedá sa všetkého báť, ufff mám pocit niekedy, že sa tým strachom zničí
Ja mam pretrvavajuce kamaratstva od zakladnej aj strednej skoly, su to najpevnejsie a najvzacnejsie priatelstva. Je to mozno 5-6 osob, kde mam absolutnu istotu, ze tam vladne dovera. Nase cesty sa sice rozisli v smere vzdelania a prace, ale nie su tam ziadne priepastne rozdiely a myslim, ze aj keby boli, kvalita tych vztahov by sa nezmenila (minimalne z mojho pohladu).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty