pestovala by som technické konope, o čom aj s kamarátkou reálne uvažujeme... a prečo? lebo to má budúcnosť... dá sa z neho vyrobiť niečo cez 20 000 výrobkov
Spravila by som si Spánkové centrum...proste ľudia by sa ku nám mohli prísť vyspať. Na vodnú posteľ, obrovitánsku posteľ, maličkú posteľ, hojdaciu sieť, posteľ visiacu zo stropu...alebo by mohli so sebou aj niekoho vziať, na pritúlenie A bolo by im dobre
Nie hotel...myslím to skôr tak, že by tam prišiel človek, čo má dve hoďky čas a chce si zdriemnuť...len na chvíľku, nie na noc...Pod hotelom si predstavujem niečo kde tráviš noci
To by bol pánečku biznis. Furt nabité, klientela stabilná a na rozriedenej vodke by som zarábal ako kráľ. Mmm..len tá legislatíva. To by chcelo nejakú lobistickú skupinu v parlamente.
ja by som si otvorila takú mini kaviareň v ktorej by bola zároveň aj pekáreň, akože by si ludia dali kávu a k nej čerstvo upečené pečivo a bola by v New Yorku na nejakej mega rušnej ulici.. a mala by celý presklený výklad
@demoniqangel presne toto potrebujem!!!! najlepšie niekde v centre mesta keby to bolo.. to by táák vynášalo človek má hoďku - dve čas, už len keď si poležať príde, tak to musí byť super.. áá!
Ludia potrebuju stravu, byvanie, zdravotnu starostlivost ... +/- kazdy sa potrebuje vzdelavat a kazdy raz umrie. Takze urcite by to bolo v niecom co bez coho sa spolocnost nezaobide.
ja som to tu už písal na birdzi, otvorim si nočnu vináreň, kde baby budu obsluhovať hore bez a chalani dolu bez .....samozrejme pre solventných so vstupom 100.-€ na začiatok.......filip
Nie je problém založiť podnik, či začať podnikať, ale je ťažké sa udržať sa v konkurencii a v tejto ťažkej dobe, veľa krát už som rozmýšľal nad niečim originálnym, čo by mohlo fungovať, ale je to fakt ťažké..kapitál, odolávať konkurencii, podpora štátu žiadna, dane vysoké,všetko treba platiť, a keď t o nerozbehnete tak to bude oveľa ťažšie..a ešte na východe Ale ak by som mal niečo rozbehnúť tak asi s expedíciou..niečo v tom odvetví. a aj som už začal na tom pracovať tak uvidíme kam až dôjdem :/
Predstava neobmedzeného kapitálu, to je pekné, a napadajú ma rôzne druhy podnikania.
Kurvy, striptíz... síce trochu nemorálne, no dopyt tu bude stále, určite by to bolo ziskové.
Otvorenie diskotéky - bavilo by ma to... a mohlo by to byť aj ziskové. Vybral by som nejaké miesto bez diskoték, napr. Devínska Nová Ves, prípadne nejaká dedina... Alebo centrum Prahy, Bratislavy, s tým, že by tam boli vyššie ceny.
A potom také klasické veci ako je reštaurácia, predaj oblečenia, šperkov, ... Kde by som sa snažil nejako odlíšiť od konkurencie.
No najradšej by som začal podnikať v niečom, v čom by som konkurenciu zatiaľ nemal. Konkrétny nápad ešte nemám.
Pravdepodobne začnem ale podnikať so službami cez internet...
Mne by sa strašne páčilo mať taký svoj vlastný... podnik. Taký malý hybrid. Mohol by byť na podkroví nejakého domu, prípadne v nejakej zapadnutej uličke. Bola by tam časť s farebnými huňatými kobercami, kopou rôznofarebných vankúšikov, prízemných stolčekov a boli by tam takí tí veľkí plyšáci, aby sa mali k čomu všetci pritúliť. Chodilo by sa tam naboso ako v čajovniach, ale tiež by tam bola aj časť, kde by boli malé stolčeky so stoličkami, prípadne veľké mäkké kreslá a gauče a ľudia by tam mohli ostať obutí. Povedzme, že táto časť by bola vpredu a tá druhá "čajovňovejšia" vzadu. Steny by boli rôznofarebne vymaľované a boli by na nich rôzne retro plagáty a plagáty s umeleckými dielami, ktoré mám rada. Bola by to čajovňa spojená s čokoládovňou a palacinkárňou a mali by sme aj zákusky. Povedzme, že by to bola z časti aj kaviareň. Ja síce kávu nepijem, ale tak vyšla by som tým v ústrety mnohým A ešte by to bola aj zmrzlináreň! Obrovské zmrzlinové poháre by sa dali u nás kúpiť. A rozmýšľam, že by som do toho možno zapojila aj nejakú veľkú ponuku vín a robili by sa tam aj drinky. Stopercentne by sa tam nefajčilo. Iba shishe, ktoré by sa tam dali objednať. A vydržali by dlho! Zakladala by som si na tom, aby boli kvalitne spravené z dobrého tabaku a aby vydržali viac, než na tri potiahnutia. Popri stenách v tej prednej "obutej" časti by sa tiahli regále a na nich by bola kopa kníh. Starých aj nových. Z rôznych oblastí. Aby si ich ľudia mohli požičať, zatiaľ čo tam budú sedieť a prečítať si. V zadnej časti by nechýbali skrinky so spoločenskými hrami. Čašníci a čašníčky by museli byť všetci vyškolení, aby na požiadanie vedeli vysvetliť pravidlá každej. A... hrala by tam nejaká príjemná hudba. Žiadne rádio, ale žiadny krátky playlist, ktorý by sa každú hodinu opakoval. Hrala by tam ale dostatočne ticho na to, aby sa ľudia aj počuli, keď sa budú chcieť rozprávať... A základ, boli by tam také študentské ceny. Najnižšie ako by to šlo v rámci toho, aby mi to nezbankrotovalo. Páčilo by sa mi aj, keby nie každý vedel o tomto mojom podniku. Že by tam skôr ľudia brávali svojich priateľov a známych a tí zas potom ďalších, ale ostávalo by to v takej uzatvorenejšej komunite a ja by som vedela rozpoznávať svojich zákazníkov po mene a vždy by som si s nimi chvíľku pokecala, že čo majú nové a ako ide život...
Chcela by som mať ranč. Chovať kone, mať jazdeckú školu, zvieratá, robiť agroturistiku. A robili by sa tam aj iné akcie, nejaké zážitkové a tak .. A popritom aj výcvik psov, miesto pre psie športy atď.. ..
Alebo nejakú super vegetariánsku reštauráciu, lebo mám pocit, že ich je málo.
A ešte by som chcela čajovňu. Bolo by to tam veľmi útulné, relaxačné miesto. Ale moje predstavy ako by to tam vyzeralo nejdem opisovať, to by bolo nadlho
Vývoj a výroba robotiky / elektronikcých zariadení, moderných bezpečnostných / pomocných / asistenčných systémov pre autá a domácnosti, proste elektronika.
Pretože elektronika má najväčšiu perespektívu, bez nej už nevieme ani žiť a bude sa to len rovzíjať a viac implementovať do našich životov. Robotika ako taká má tiež budúcnosť, pomaly prichádza doba robotov hoci súčastná kríza a pomaly ale isto prichádzajúca revolúcia môže ohroziť alebo aj zhodiť tento systém kde 56% svetového bohatstva drží 1% populácie , čím by sa oddialilo čo čo raz aj tak príde.
Ale celkovo už začína doba automatizácie a to je prvý krok k ére robotov.
Nejakú kaviarničku alebo takú menšiu reštiku..peken zariadenú, takými veselými farbami, aby sa tam ľudia cítili dobre...a samozrejme by tam bol barový pult s vysokými stoličkami, lebo tie milujem ale určite by sa tam čapovalo pivo...a v podstate by som to spojila a v jednej časti by bola kaviarnička a v druhej jedáleň, kde by sa jedlo...a v kaviarni by boli takú pohodlné kresla a gauč, a spravila by som to tak aby tam bolo aj súkromne keď prídu hostia..a na stoloch by boli sviečky, v takých pekných svietnikoch mozaikových farebných...a v reštauračnej časti, stoly pre dvoch ale aj pre 4 aj pre 6..a určite by nemala biele steny..ani biele obrusy..a servítky by mi vždy ladili s obrusom
@nathalicatko chápem ty si založíš bordel, a ja budem tvoja prvá ku*va čo ti tam bude tancovať can can, lebo nikto iný ho tancovať nevie diky broňaa
ja by som si založila niečo takéto: ranč, ustajnenie koní, jazdecká škola, popri tom hotel, luxusné ubytovanie, sauny, reštaurácia, bar, kaviareň, možno nejaké divadielko na štýl šikláku tam spraviť.... no proste taký komlex všetkého a nech je poriadny divoký východ
@soraya spolupráca by nám šla.. a prachy by sme si delili 50:50 .. bolo by to výnosné...len či by ma tvoj milý nezabil a moje svedomie by sa neozvalo skôr, akoby sme niečo zrealizovali..
hm, ale ten tvoj nápad na podnikanie sa mi páči viac...zamestnáš ma?
1. podkožný Distribúcia a predaj: GPS čip pre domácich miláčikov. Majiteľ by mohol kedykoľvek nájsť zatúlané zviera. (momentálne nereálne, lebo neexistuje vhodná batéria, alebo napájanie, ktoré by čip poháňalo), experimentuje sa však s možnosťami napájania - elastickým materiálom, ktorý pri ohýbaní vytvára elektrickú energiu, miniatúrnym prístrojom, ktorý vyrába energiu z telesného tepla a prístrojom, ktorý by bol napojený na krvný obeh a čiastočne by chemickým procesom vyrábal elektrinu zo živín v krvi.
2. Charakter človek uložený v chatovaciom programe.
Ak poznáte chatovacie programy, tak by ste si to mohli vedieť predstaviť. Firma by predávala software, ktorý by vyhľadal akúkoľvek komunikáciu na fórach, blogoch a pod. ktorá vám patrí. všetko by ukladal a vytvoril by niečo ako zoznam preferovaných slov, reakcií a pod. takže na konci procesu by bol chatovací robot s vaším menom, ktorý by do určitej miery mohol simulovať vaše správanie sa.
3. pokiaľ je naozaj neobmedzený kapitál, tak by som kúpil železnice a trošku ich "opravil", v prvom rade, zmodernizoval čakáreň, a dal tam strážnu službu ktorá púšťa do čakárne iba ľudí čo majú platný cestovný lístok. Zákaz predaja alkoholu a žobrania na stanici, sbs by akékoľvek individuá vyviedla mimo areál alebo rovno psoielala na záchytku. WC by boli bez poplatku a verejné, spravované železnicami. Všetko by bolo v cene lístka. AK to funguje pri lietadlách tak by to s veľkým vstupným kapitálom fungovalo aj pri vlakoch.
@madiska dosnivala som? to si povedz, az ked budes mat ten podnik hotovy. ja si myslim, ze by si sa mala do toho pustit. mas to pekne premyslene (do najmensich detailov predpokladam), uplne si to tam u teba viem predstavit, urcite by sa mi tam pacilo mozno by to nebolo ani financne nejak extra narocne, rozbehnut to.
Ono to zatiaľ nikto netuší ale zakladám globálny koncern typu Siemens alebo Mitsubishi. Reálne si zakladám živnosť ako elektrotechnik a programátor. Po dokončení školy chcem pokračovať s firmou ktorá sa bude špecializovať na dodávku ASRTP. v horizonte niekoľkých rokov ale plánujem takto získaný kapitál investovať do vývoja a výroby elektroniky pre priemysel. Život ukáže kam až sa dostanem. V konečnom dôsledku na tom až tak nezáleží.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
ale skôr by som si založila nejakú jazykovú školu, aj keď to nie je zrovna podnik ako taký
alebo niečo také ohľadom architektúry a tak
a lebo rada skraslujem ludii
Čiže hotel?
a ak to raz vyjde tak to bude restauracia.
To by bol pánečku biznis. Furt nabité, klientela stabilná a na rozriedenej vodke by som zarábal ako kráľ. Mmm..len tá legislatíva. To by chcelo nejakú lobistickú skupinu v parlamente.
tvrdo na tom pracujem
Neviem sice ci otvorit utulok pre psy je podnikanie ale ludia sa tym zivia cize
Ale tu to nemá budúcnosť, kaviarne krachujú pokiaľ nie sú v obchodných centrách, ale pajzel sa udrží všade
Kurvy, striptíz... síce trochu nemorálne, no dopyt tu bude stále, určite by to bolo ziskové.
Otvorenie diskotéky - bavilo by ma to... a mohlo by to byť aj ziskové. Vybral by som nejaké miesto bez diskoték, napr. Devínska Nová Ves, prípadne nejaká dedina... Alebo centrum Prahy, Bratislavy, s tým, že by tam boli vyššie ceny.
A potom také klasické veci ako je reštaurácia, predaj oblečenia, šperkov, ... Kde by som sa snažil nejako odlíšiť od konkurencie.
No najradšej by som začal podnikať v niečom, v čom by som konkurenciu zatiaľ nemal. Konkrétny nápad ešte nemám.
Pravdepodobne začnem ale podnikať so službami cez internet...
obchod so zvieratami ale nie klasický chovák kde pomaly ani predavačky nevedia čo predávajú
Však každý vie prečo
No ok, dosnívala som
Alebo nejakú super vegetariánsku reštauráciu, lebo mám pocit, že ich je málo.
Pretože elektronika má najväčšiu perespektívu, bez nej už nevieme ani žiť a bude sa to len rovzíjať a viac implementovať do našich životov. Robotika ako taká má tiež budúcnosť, pomaly prichádza doba robotov hoci súčastná kríza a pomaly ale isto prichádzajúca revolúcia môže ohroziť alebo aj zhodiť tento systém kde 56% svetového bohatstva drží 1% populácie , čím by sa oddialilo čo čo raz aj tak príde.
Ale celkovo už začína doba automatizácie a to je prvý krok k ére robotov.
bolo by tam všetko čerstvé, nie 20 druhov ale zasa ani 5.......
boli by tam posúchy, keksy, mafiny, aj dačo bez cukru a bez lepku
a hlavne bez chémie a bez hnusnej masovej výroby, kde nikto nič nekontroluje..............aj tak milujem nakúkať do rúry!
ja by som si založila niečo takéto: ranč, ustajnenie koní, jazdecká škola, popri tom hotel, luxusné ubytovanie, sauny, reštaurácia, bar, kaviareň, možno nejaké divadielko na štýl šikláku tam spraviť.... no proste taký komlex všetkého a nech je poriadny divoký východ
hm, ale ten tvoj nápad na podnikanie sa mi páči viac...zamestnáš ma?
jo, zamestnám, môžeš kydať hnoj
ale nie, tak bude kopa práce. a raz to postavím, spolu s @marleymt a bude konečne western na slovensku
1. podkožný Distribúcia a predaj: GPS čip pre domácich miláčikov. Majiteľ by mohol kedykoľvek nájsť zatúlané zviera. (momentálne nereálne, lebo neexistuje vhodná batéria, alebo napájanie, ktoré by čip poháňalo), experimentuje sa však s možnosťami napájania - elastickým materiálom, ktorý pri ohýbaní vytvára elektrickú energiu, miniatúrnym prístrojom, ktorý vyrába energiu z telesného tepla a prístrojom, ktorý by bol napojený na krvný obeh a čiastočne by chemickým procesom vyrábal elektrinu zo živín v krvi.
2. Charakter človek uložený v chatovaciom programe.
Ak poznáte chatovacie programy, tak by ste si to mohli vedieť predstaviť. Firma by predávala software, ktorý by vyhľadal akúkoľvek komunikáciu na fórach, blogoch a pod. ktorá vám patrí. všetko by ukladal a vytvoril by niečo ako zoznam preferovaných slov, reakcií a pod. takže na konci procesu by bol chatovací robot s vaším menom, ktorý by do určitej miery mohol simulovať vaše správanie sa.
3. pokiaľ je naozaj neobmedzený kapitál, tak by som kúpil železnice a trošku ich "opravil", v prvom rade, zmodernizoval čakáreň, a dal tam strážnu službu ktorá púšťa do čakárne iba ľudí čo majú platný cestovný lístok. Zákaz predaja alkoholu a žobrania na stanici, sbs by akékoľvek individuá vyviedla mimo areál alebo rovno psoielala na záchytku. WC by boli bez poplatku a verejné, spravované železnicami. Všetko by bolo v cene lístka. AK to funguje pri lietadlách tak by to s veľkým vstupným kapitálom fungovalo aj pri vlakoch.