Kedy nastal vo vašom živote zlom a povedali ste si že už nie ste chlapec/dievča ale mužom a ženou? Bol to prvý vzťah, sex, sklamanie alebo len prosté uvedomenie si samého seba?
ak udržíš si hrdosť, vraviac k davu,
prostotu zasa, kráľmi obklopený,
ak nezohne ti hnev či priazeň hlavu,
ak napriek úcte nik ťa neprecení,
ak vtesnáš pritom do minúty prísnej
šesťdesiat sekúnd behu z celej sily,
tvojou sa stane Zem i poklady z nej
a bude z teba Muž, syn môj milý!
Ženou, keď som prvýkrát v nejakom formulári vyplnila položku pohlavia
Mužom, keď som si piaty raz videla zovšeobecnenie "ženy robia toto a muži tamto" a zistila, že teda asi som chlap.
Nepovažujem sa za muža, ale vsade v papierovačkach a registraciach to tak je napisane takze sa ti to vstepuje fakt nevolam sameho seba ako muz je to divne
U mna ..slova “zena/muž “v tom pravom slova zmysle nesúvisia so sexom (ani s prvým vzťahom )
...
Maju ho už zvyčajne 12 deti
sex sám o sebe je vysledkom sexuálneho apetítu dvoch ľudí ktorí si povedia áno bezohladu na vek ...
Ale čo som naozaj chcela ..nepoukazuje na zrelosť človeka ako takého
Čiže muž/žena=zrelosť
A ja ...Áno v realite
Na birzi možno len taký maly troll
Neviem ešte sa stále cítim mlado robím blbosti a jaším sa jak decko. Mama na mňa curt pozerá keď spravím nejakú blbosť že kedy dospejem. A ja jej odpoviem že nechcem dospieť a byť nudný morous
Som sa zasekol v 13 rokoch A je mi tak dobre. Ja neviem prečo ľudia chcete mentálne zostarnúť? Ako človek z Mesiaca mám už 358 rokov a veľmi by som sa chcel vrátiť o takých 150 rokov späť.
Ja sa ako žena cítim asi odkedy som nastúpila na môj prvý TPP, samozrejme, ze som mala aj chvíľky, kedy som sa brala ešte ako dievčatko (hlavne keď mi tak hovorí kolegyňa), ale to je čím dalej, tým zriedkavejšie... a veľmi mi to nevadi... som rada, že sa zo mňa pomaly stáva dospelá zodpovedná osoba, nezávislá od rodičov
Ked som jako 18 rocny fungoval nejaku dobu v NYC a ludia ma oslovovali "sir", bol to uzasny pocit brazdit take mesto, bez toho zeby som sa stratil a este sa aj citil jak doma (obzvlast ked sa vas turisti pytaju na smery, lebo vyzerate ze ste odtial).
ked som musela zacat riesit svoj chybajuci menstriacny cyklus a presiedcat doktorky ze nieco so mnou nie je v poriadku ( a ony mi vrvaeli že jedine čo potrebujem je mat babatko - ze to sa spravi)
nic moc no
Nechápem prečo to všetci tak berú!
Veď stať sa ženou neznamená mať prvý sex či vzťah!
Ide o zrelosť, o vyspelosti v premýšľaní, o inteligenciu...
V tomto ohľade sa cítim byť ženou, aj napriek môjmu veku. V ohľade nejakej zodpovednosti ešte nie.
A v tom ohľade, v ktorom je postavená táto otázka, tak prvý vzťah neviem, ale prvý sex určite až v manželstve...
Ani jedno z toho co si vymenoval v @0 mi nejak nepomohlo k tomu citit sa dospelo. A asi sa stale necitim.
Mozno ked na mna dolahlo, ze mam pracu v odbore a vzdala som sa hlupych bezvyznamnych brigadok, vtedy som sa zacala citit trosku ako dospelak, ked som zistila, ze uz existujem nezavisle od svojej rodiny a aj oni ma vnimaju ako samostatnu jednotku, ked sa ma ludia, ked som bola u nasich, zacali pytat "kedy ides naspat domov?" a tak ale stale sa uplne dospelo necitim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
prostotu zasa, kráľmi obklopený,
ak nezohne ti hnev či priazeň hlavu,
ak napriek úcte nik ťa neprecení,
ak vtesnáš pritom do minúty prísnej
šesťdesiat sekúnd behu z celej sily,
tvojou sa stane Zem i poklady z nej
a bude z teba Muž, syn môj milý!
Mužom, keď som si piaty raz videla zovšeobecnenie "ženy robia toto a muži tamto" a zistila, že teda asi som chlap.
...
Maju ho už zvyčajne 12 deti
sex sám o sebe je vysledkom sexuálneho apetítu dvoch ľudí ktorí si povedia áno bezohladu na vek ...
Ale čo som naozaj chcela ..nepoukazuje na zrelosť človeka ako takého
Čiže muž/žena=zrelosť
A ja ...Áno v realite
Na birzi možno len taký maly troll
“A už som žena “
? Však si Zamenil soľ za cukor ?
Detstvo je krásne a nezasiahnutosť ešte krajšia
nic moc no
deti a puberti nebudú nikdy dospelí
Veď stať sa ženou neznamená mať prvý sex či vzťah!
Ide o zrelosť, o vyspelosti v premýšľaní, o inteligenciu...
V tomto ohľade sa cítim byť ženou, aj napriek môjmu veku. V ohľade nejakej zodpovednosti ešte nie.
A v tom ohľade, v ktorom je postavená táto otázka, tak prvý vzťah neviem, ale prvý sex určite až v manželstve...
Mozno ked na mna dolahlo, ze mam pracu v odbore a vzdala som sa hlupych bezvyznamnych brigadok, vtedy som sa zacala citit trosku ako dospelak, ked som zistila, ze uz existujem nezavisle od svojej rodiny a aj oni ma vnimaju ako samostatnu jednotku, ked sa ma ludia, ked som bola u nasich, zacali pytat "kedy ides naspat domov?" a tak ale stale sa uplne dospelo necitim.