Joj jak mi už lezu krokom tie keci o konci sveta =D... Prečo sa nad takým neičím vôbec zamýšľať? Každá generácia má svoj vlastný "koniec sveta". Generácia mojej mamy chápala rok 2000 ako niečo, čo prinesie nešťastie a žijeme. Babka zase už 30 rokov opakuje, že to je koneic sveta čo sa na tom svete deje a pritom sa to deje stále dookola to isté. A my teraz máme rok 2012... Po roku 2012 budeme mať čo? zase si niečo vymslíme na čom sa budú zarábať veľké prachy. Mimochodomk sú národy, ktoré počítajú roky alebo minimálne aspoň dni úplne inak ako my, takže pre nich rok 2012 asi nepaltí no... Určite padne argument, že platí aj pre nich, ale v ich kalendári to bud iný deň, ale určite bude menej magický ako tak "ospevovaný 21. december 2012". Všetko je možné, ale či bude, či nebude, je to jedno aj tak bude žiť naďalej tak ako žil.
A numerolog mi povedal, že rok 2013 bude môj najšťastnejší rok celého môjho života (niežeby som mu veril, to len tak naokraj), takže by som ešte mal žiť. A buď bude najšťastnejší preto, lebo budem šťastný, že som nezomrel pri "konci sveta 2012" alebo pretože ostane na Zemi len pár ľudí a nebudú mi už nijakí zavadziať. A áno, som sebec svinsky =D
@nonormal to vystihol... koniec sveta podľa mayov? veď oni nepočítali roky, tak ako my počítame. .od narodenia ježiša.. takžé??? niekto na tom hovadky zarába aj ja chceeeem ponúknem poistky... ak by sa vám niečo stalo, tak vám vyplatím niečo
@adaadisallaares je jasné, že mayovia nepočítali roky ako my, oni ich počítali vo väčších cykloch, ktoré zahŕňajú niekoľko tisíc našich rokov. Keď takýto cyklus skončí, je koniec jedného obdobia a začne sa druhé - konkrétne ide o obdobie, kedy slnko presunie svoju zdanlivú polohu z jedného znamenia zverokruhu do ďalšieho, takže čisto astronomická záležitosť.
Okrem toho, ich kalendár je oveľa presnejší ako ten náš súčasný, boli to perfektní astronómovia a dokázali predpovedať pohyby nebeských telies s maximálnou presnosťou na tisíce rokov dopredu aj bez vyspelej techniky, ktorú my dnes máme k dispozícii.
Koniec ich kalendára ešte neznamená, že nastane koniec sveta, a práve vďaka tomu, ako ovládali astronómiu, dokázali predpovedať deň zimného slnovratu (21.12.2012), kedy sa slnko dostane do jednej roviny so stredom Galaxie. Síce tvrdili, že vtedy nadíde koniec sveta, ale nie v takom zmysle, ako ho chápeme my. Má to byť čas pozitívnej zmeny, zmeny k lepšiemu, keď skončí táto skazená doba a začne sa nová, lepšia. Či sa tak stane, uvidíme.
Takže to nie je žiaden výmysel, iba si niekto prispôsobil tieto fakty na to, aby v ľuďoch vyvolal paniku. Ale to už nie je vina mayov.
@adaadisallaares Zeitgeist má tendencie hľadať mačke piatu nohu, ale áno, bolo to aj tam... Je to čistá astronómia, žiadne záhadné predpovede z minulosti. Aj my teraz dokážeme predpovedať, že o pár miliárd rokov sa slnko zmení na červeného obra, a tiež budeme možno pre (prípadných) obyvateľov Zeme vyzerať ako veštci, čo to už dávno predpovedali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A numerolog mi povedal, že rok 2013 bude môj najšťastnejší rok celého môjho života (niežeby som mu veril, to len tak naokraj), takže by som ešte mal žiť. A buď bude najšťastnejší preto, lebo budem šťastný, že som nezomrel pri "konci sveta 2012" alebo pretože ostane na Zemi len pár ľudí a nebudú mi už nijakí zavadziať. A áno, som sebec svinsky =D
P.S: Uvidíme sa 22. 12. 2012
Okrem toho, ich kalendár je oveľa presnejší ako ten náš súčasný, boli to perfektní astronómovia a dokázali predpovedať pohyby nebeských telies s maximálnou presnosťou na tisíce rokov dopredu aj bez vyspelej techniky, ktorú my dnes máme k dispozícii.
Koniec ich kalendára ešte neznamená, že nastane koniec sveta, a práve vďaka tomu, ako ovládali astronómiu, dokázali predpovedať deň zimného slnovratu (21.12.2012), kedy sa slnko dostane do jednej roviny so stredom Galaxie. Síce tvrdili, že vtedy nadíde koniec sveta, ale nie v takom zmysle, ako ho chápeme my. Má to byť čas pozitívnej zmeny, zmeny k lepšiemu, keď skončí táto skazená doba a začne sa nová, lepšia. Či sa tak stane, uvidíme.
Takže to nie je žiaden výmysel, iba si niekto prispôsobil tieto fakty na to, aby v ľuďoch vyvolal paniku. Ale to už nie je vina mayov.