Mám menšiu dilemu,ale teraz k téme: Ak niekto zomrel a samozrejme ide byť pohreb, mali by ísť, rodina,priatelia,spolužiaci a kto ešte? ( len blízky,nie?) A ja som tú osobu poznala len z videnia.Chodila na rovnakú školu, sem tam sme sa stretli na chodbe. V
keby som niekoho "poznal" tak ako hovoris ty , tak by som tam nesiel , to je jak keby idem na pohreb M. Jacksonovi ktoreho som poznal iba z videnia ....
Ty to musíš zvážiť! Pohreb nie je o tom,či sa to hodí alebo nie...ty tam ideš za účelom vzdania úcty k nebohému/ej...tak sama to musíš posúdiť ..a nie pýtať sa cudzích
ak pôjdeš, tak by to vadiť nemalo, ale nie si povinná tam ísť...čiže vôbec nemusíš mať výčitky svedomia, keď sa nezúčastníš... máš to v podstate jedno..v žiadnej z oboch možností neučiníš zle.
ja by som nešla na pohreb človeku, ktorý pre mňa nič neznamenal. ísť môžeš, veď pohreb je viacmenej verejný, nie?
ale mne to pripadá zbytočné, neúprimné, vyjadrovať sústrasť a tváriť sa smutne pre niekoho, koho som ani nepoznala, čiže logicky to pre mňa neznamená nejakú bolestnú stratu.
podľa mňa ak to cítiš tak že by si išla tak choď..to nemusí byť vždy o tom že jak strašne blízky si boli...proste s tým len podávaš úctu k tomuto človeku...aj keď sa niekto sobáši tak keď vyjdu z kostola mladomanželia tak im môžu gratulovať hoci aj okoloidúci..proste je to na ľuďoch ako sa zachovať v takých situáciách a podľa mňa vyjadriť úprimnú sústrasť nie je nevhodné...a hlavne keď ideš s kamarátmi s ktorými sa tá osoba poznala...to je môj názor
ja som na taky pohreb bola..ale bol to zase 15 rocny chalan..ja som mala vtedy 12..asi tak nejak..poznala som ho z videnia a ked sme s a stretli tak sme sa aj pozdravili...ak citis ze by si tam mala ist tak chod...
Nejde o to, či by to bolo vhodné alebo nie, ale ja osobne by som nešla...chceš tam ísť len preto, lebo idú aj kamarátky?..lenže oni sa s ňou kamarátili...ty nie...ale zas možno pociťuješ, že by si tam mala ísť...je to na tebe...
ak tam chces ist len preto, ze kto vsetko ide, to nechod, ak tam chces ist uprimne vzdat uctu dievcatu co zomrelo tak chod, ale neries ci by si mala alebo nemala, vobec nic ta k tomu nezavazuje
Ja som to dievča aj poznala, boli sme spolu na školeniach, dlho sme sa stratvali v krúžku, ale nešla som.
Bola to tragická smrť, na pohreb išlo celé mesto, ale ja som ostala doma, jednak pre to, že by som to niesla ťažko a dlho sa z toho spamätávala a aj preto, že voči ľuďom ako napr, jej mamina, brat, úplne blízke kamarátky - by som si tam pripadala tak, ako by som sa tam prišla pretŕčať alebo čo.
jeden z mojich kamarátov od školky zomrel na konci šk. roka a nešiel som mu na pohreb.. podla mňa je pohreb pre rodinu a blízkych, keď chceš tak jej choď na hrob inokedy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale mne to pripadá zbytočné, neúprimné, vyjadrovať sústrasť a tváriť sa smutne pre niekoho, koho som ani nepoznala, čiže logicky to pre mňa neznamená nejakú bolestnú stratu.
Aj na cudzích ľudí pohreb môžeš ísť, viď plačky, keré ani nevedia, kto zomrel.
a inak @11
Bola to tragická smrť, na pohreb išlo celé mesto, ale ja som ostala doma, jednak pre to, že by som to niesla ťažko a dlho sa z toho spamätávala a aj preto, že voči ľuďom ako napr, jej mamina, brat, úplne blízke kamarátky - by som si tam pripadala tak, ako by som sa tam prišla pretŕčať alebo čo.
Ale na dušičky jej prídem zapáliť sviečku.
To je jedina vec podla ktorej sa treba rozhodnut.
Preboha,nauč sa po slovensky.
A nechoď.Ani tebe by sa nepáčilo keby ti zomrie blízky človek,a na pohreb prídu cudzí ,bezcitní ľudia,len preto,že tam šli ich kamaráti. -.-