potrebujem vyratat tento priklad ......vypocitajte vysku stoziaru, kt. patu vidime v hlbkovom uhle 11stupnov 23minut a vrchol vo vyskovom uhle 27stupnov 57minut. stoziar je pozorovany z miesta 10m nad urovnou paty stoziaru.
lepsie by to bolo nakreslit, ale snad sa mi to podari opisat: predstav si trojuholnik ABC, pata stoziaru je pri C, vrchol stoziaru pri B a bod, kde stojime je A. 10 metrov nad C je bod S (AS je kolma na BC). uhol BAS je 27st57min a uhol SAC je 11st29min. pomocou tangensu uhla SAC a SC=10 vypocitas vzdialenost AS a pomocou vzdialenosti AS a uhla BAS vypocitas vzdialenost BS. no a vyska stoziaru je BC, cize BS+10.
@18 a fakt mas pravdu, aj ja mam chybu v tych vzorcoch v obrazku...kua preco clovek ovlada matematiku matic, diferencialnych rovnic a v takychto kravinach spravi chybu,
18. asi nie, z toho vypoctu by ti vyslo, vyska stlpu je 11,371m. To znamena ze by bol pozorovate takmer na rovnakej urovni(10m) ako vrchol stlpu. Potom by bol rozdiel medzi uhlami ovela vacsi, vyskovy uhol by bol blizko 0st a hlbkovy zas blizko 90st.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
pomoze nekto????? fakt nutne potrebujem
Ale určite sa za chvíľu nájde niekto kto to vypočíta jak to tu poznám
pata je v uhle 11.23 s dlzkou 10m
trojuholnik ? mas dane dva uhli a jednu stranu vies si vyratat trojuholnik vies si vyratat aj 3ti uhol a vies si aj vypocitat vysku cize lahke
a nejdem to ratat asi by som sa niekde sekol dlho som to neratal ale viac menej navod som napisal
lepsie by to bolo nakreslit, ale snad sa mi to podari opisat: predstav si trojuholnik ABC, pata stoziaru je pri C, vrchol stoziaru pri B a bod, kde stojime je A. 10 metrov nad C je bod S (AS je kolma na BC). uhol BAS je 27st57min a uhol SAC je 11st29min. pomocou tangensu uhla SAC a SC=10 vypocitas vzdialenost AS a pomocou vzdialenosti AS a uhla BAS vypocitas vzdialenost BS. no a vyska stoziaru je BC, cize BS+10.
inac povedane
tan(11st29min)*tan(27st57min)*10 + 10 = 18,239