Bratislava Prečo? Pre malebné útulné Staré Mesto, krásny hrad a jeho okolie, okolie Dunaja a Malého Dunaja, Dunajské luhy - napr. velky Kopáčsky ostrov so svojou neobvyklou, hustou a nesmierne pestrou florou, tajomnou atmosferou a množstvom tajnych cesticiek (hustý les, občas ihlicnaty, občas listnaty, jazierka, potociky a v strede lúka dokonale pripomínajúca rozsiahlu step - naozaj slovenský unikát a málokto to pozná, takže ste tam väčšinou uplne sami), Karloveské rameno, krásny ostrov Sihoť s pieskovymi plazickami a malebnými zakutiami, lesy a kopce prakticky v centre mesta, nádherné Malé Karpaty, Prievoz (veľká časť Ružinova s veľmi pokojnou atmosferou, kde bývam skoro celý život, pripomína malebnu dedinku (sú tam len rodinné domčeky) s množstvom tichych uličiek a alejami stromov, kde kikirikaju kohuty, stekajú psy, deti sa hrajú v ulickach a v jeho strede je jeden prenádherný rozpravkovy kaštieľ s milión vezickami a zákutiami obkolesený rozsiahlym parkom), Ružinovské jazerá, ďalej Rusovce (a Čunovo) s rozsiahlym lesom, jazerami, potôčikom a riečkou, lúčkami a krásny kaštieľ (veľmi to celé pripomína Valdice/Lednici), siahodlhe nábrežie Dunaja a najviac krásne upravené nábrežie v okolí Eurovei s rakosim, trávnatým upravenym briežkom a kaviarnickami s výhľadom na Dunaj, Medická záhrada a záhrada prezidentského paláca v úplnom centre mesta ako stvorená na pikniky a oddych, veľké kultúrne vyžitie a relatívne kúsok od BA autom divoke Bodicke ramená s lesom popretkávaný množstvom dunajských ramien a ramienok, jazier a jazierok, chodnickov a zákutí, neobvyklou hustou florou, množstvom zarastenych lian na stromoch, mostíkmi, kde nestretnete ani zivacika (osobne sa mi páčia viac ako Plitvice kvôli svojej divokosti a veľmi tajuplnej atmosfére a naviac úplne bez ľudí), dlhá skvela cyklotrasa z oboch strán Dunaja, ... A takto by som mohla pokračovať ďalej a ďalej, ale nestíham, lebo asi pôjdem na návštevu, tak možno pokračovanie nabudúce
Samozrejme to moje okresné - Piešťany. Je tu asi najkrajší park aj námestie. Taký park ani v TT nie je, aj by som povedal, že je tu viac zelene, hoci aj TT nie je na zahodenie, má zas iné pozitíva, ale v PN poznám skôr každú cestu a tehlu na dome, tak preto toto mesto. Vždy sa tu cítim ako doma.
Úplne ako to po sebe čítam, tak mi napadá milión ďalších veci, ktoré na BA milujem. Napríklad zdôrazniť, že zbožňujem atmosféru Starého Mesta v lete, kedy je tam množstvo reštaurácií a kaviarničiek v ulickach, často palmy a v noci to úplne vyzerá a zije ako v nejakom malebnom Chorvatskom mestecku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov