mám rád síce krátke večery okolo vianoc keď je veľa voľna, ale inak nie... a neviem si predstaviť žeby som takto mal celý rok a prichádzal domov za tmy z práce. Striedanie času už dávno stratilo ekonomický význam a hoci bol kedysi len zimný čas, v súčasnosti mi to príde nepraktické, ľudia už nestavajú okolo štvrtej do práce ale aj okolo ôsmej-deviatej a tak by tým človek stratil veľa produktívneho času. Navyše sa už ľudia prispôsobili skôr tomu letnému než zimnému.
takže až na tie 2 týždne ktoré sa mi páčia v tme preferujem letný čas
Východ slnka v lete o 3:30 alebo v zime o 8:40? to striedanie mi už nepríde také zlé....
ešte som rozmýšľal, že keby sa celý svet riadil iba UTC však je to iba číslo a akurát by v každej krajine v inom čase vstávali a robili atď. ale potom by bolo divné, že by bola polnoc a menil by sa deň v strede dňa
Letný, alebo ponechať striedanie, neviem čo je na ňom tak hrozné; preboha je to posun len o jednu hodinu a dva krát za rok, podľa mňa nič strašné. Keby ste mali pendlovať cez niekoľko časových pásiem ako mnohí v Štátoch tak by ste sa asi zbláznili.
V prvom rade mi vždy prišlo absurdné to sťažovanie sa na striedanie času a dopad na zdravie.. Je to hodina.. v noci.. cez víkend.. O.o
Ale inak jednoznačne letný, väčšina aktivít v spoločnosti je nastavená tak, že sa konajú poobede/večer, a na časť z nich je ideálne svetlo.. na druhú stranu fakt asi nikto nepotrebuje svetlo o tretej ráno.
Nechať to tak, alebo dať letný. V zime je aj tak tma keď idem do práce aj z práce. Ale v lete nechcem, aby mi svietilo do očí už o štvrtej a zasa o deviatej už bola tma. Dlhé letné večery sú fajn.
Zimny cas moze vyhovovat len ludom, co nesportuju a nechodia von. Akoze, chapem, ze ked po prichode z prace sadnes za pocitac a sedis tam do vecera tak ti je jedno, ci je o stvrtej tma a radsej ides do prace rano za svetla ale nam, co po prichode z prace a skoly chceme travit svoj cas vonku by to celkom vadilo.
Zimny cas ma zabija.
@adis54 to je na tom že sa stane že si to človek akosi nepostrehne a potom kvôli tomu zmešká do práce... dvakrát sa mi stalo že som nemal ani tušáka že sa menil čas a ja si kľudne natiahnem budík, ráno vstanem a až na stanici zistím že niečo nieje v poriadku...
ja dokonca nechapem pointu zimneho, podla mna by sa mal posuvat o hodinu opacnym smerom, aby bolo dlhsie vidno a nie naopak fuck logic jednoznacne som za letnyy
@lenkaska1 Presne tak, aj ja si to myslím. Jednoznačne som za letný čas. Alebo potom radšej ponechať posúvanie, ale ponechať zimný čas nie. To by bola skoro tma už aj v lete.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
takže až na tie 2 týždne ktoré sa mi páčia v tme preferujem letný čas
ešte som rozmýšľal, že keby sa celý svet riadil iba UTC však je to iba číslo a akurát by v každej krajine v inom čase vstávali a robili atď. ale potom by bolo divné, že by bola polnoc a menil by sa deň v strede dňa
Ale inak jednoznačne letný, väčšina aktivít v spoločnosti je nastavená tak, že sa konajú poobede/večer, a na časť z nich je ideálne svetlo.. na druhú stranu fakt asi nikto nepotrebuje svetlo o tretej ráno.
len tak rozmyslam co je galaktickejsia picovina ci to striedanie ako to je teraz alebo zimny cas, ale je to tesne.
Zimny cas ma zabija.
No tak bude tma , svetlo.. to je jedno...
Ale tak mohli by aspon politici ti kk7i pocuvat hlas verejnosti.