V prvom rade sa poriadne naučiť nemecky, anglicky a fínsky (áno, prvé dva ovládam celkom slušne, ale stále pre môj pocit nedostatočne a z tretieho viem zatiaľ len trocha širšie základy)
Jednoznačne ruštinu (to sa už deje,áno opäť som začal a som na seba hrdý) ,následne fínčina,nórčina,švédčina+ sa chcem naučiť vyslovovať nasledovné písmeno ř
Ideálne by bolo vedieť všetky... ale inak... ani neviem... plánujem doučiť sa nemčinu, potom niekam dotiahnuť základy ruštiny kým si z toho niečo pamätám, semester francúzštiny by som tiež mohla využiť... (Keď budem zomierať a preletí mi celý život pred očami, budem môcť zhodnotiť, koľko z týchto veľkolepých plánov som aj splnila Celkom fajn by bolo, keby našli spôsob, ako človeka naučiť cudzí jazyk "na počkanie", to by som sa určite stihla naučiť všetky )
anglicky, francuzky, spanielsky, pripadne aj nemecky chciet je pekne ^^ anglicky a fr. sa ucim, a na buduci rok idem aj spanielsky a neminu neznasam, je to hnusny jazyk ale bolo by fajn ho vediet
ó a možno raz ruský. Tam majú fajnú literatúru ...A taliansky som chcela kvôli jednej knihe, ale už až tak nechcem. Iba tak, aby som sa dohovorila, nemusím mať zrovna štátnicu, tak to myslím.
jednoznačne fínčina a potom ešte dotiahnuť tú nemčinu na akú-takú úroveň.... ale ja so mspokojný aj s angličtinou, tej by som chcel značnú pozornosť venovať
No taliančina(ktorú ovládam skvelo),francúžština a španielčina sú také hlúpe blbé jazyky ktoré nikdy nikto neviužije kým nepôjde do toho-ktorého štátu. Okrem toho by som chcel dokonalo ovládať angličtinu ( tú wem len zo školy ) a začínam sa učiť chorvátčinu to sú také 2 jazyky ktoré by som chcel vedeť.
Ale tak celkovo som človek na jazyky a chcel by som ich ovládať aj všetky
@cinko musím nesúhlasiť, po angličtine sú to ďalšie dôležité svetové jazyky. Francúzština je diplomatický jazyk, ktorým sa dohovoríš všade, a španielčinu ja osobne využívam veľmi, a to som v Španielsku nikdy nebola. Ale okey, je to tvoj názor.
a okrem holandštiny ešte islandštinu by som chcela vedieť. momentálne viem asi tak "já, húsið okkar var ekki stórt." a neviem, či by islanďan považoval za podstatné že mu hovorím, že náš dom nebol malý.
a ináč nie som schopná sa učiť jazyky s inými abecednými systémami ako je arabština, čínština alebo i len ruština alebo srbsština.
slovensky, to tu ešte nikto nepovedal. Ale fakt s tým mám trochu problémy neviem si spomenut na slovíčka etc.
Ale chcela by som hovoriť plynulo po francuzsky a rusky (zatial som pokročilá) a buduci rok chcem začať zo španielčinou a potom mozno arabčinu alebo japončinu prípadne niečo europske.
momentalne mam anglinu,neminu,franinu...a japoncinu sa chcem ucit tiez,len neviem ako. Zrejme si kupim nieco pre samoukov a zacnem stahovat japonske pesnicky a filmy
fínčinu by som sa chcela naučiť poriadne, teda rozšíriť moju fínčinu z troch slov a poznania pár prípon (a to mám 2 semestre na sypanie fínskych infantilných básničiek a pesničiek a bola by som spokojná
Vdaka transplantovanej viem ako sa povie po finsky kornutok, cize sa citim velmi dolezito
Plynule spíkujem a nedavno som zacala so spaielcinou - kedbudem ovladat tu, tak sa kuknem aj do talianciny, lebo su si velmi blizke. A mozno raz aj tu franinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
108 komentov
Ale budúci semester si dávam švédčinu
日本語 が 習いたい です。
Pretože ju študuejm na výške, a ešte aj nad vetou ,,Chcem sa naučiť japonsky" som tu rozmýšľala sto rokov, a v piatok mám skúšku =/
und ich spreche Deutsch
Videla si film fenomén?
Povedzme, že film, ktorý ti dá malú radu ohľadom tých jazykov?
Ale vo všeobecnosti film o chlapíkovi, ktorý po istej udalosti nadobudol kopu nových schopností a vylepšil si tie, ktoré už mal ...
Dosť neobratne povedané, ale to nevadí, no
» www.csfd.cz/film/9194-fenom...
Mutta tykkän, että voin puhua/kirjojtaa suomea ja ei kukaan tie, kun olen värässä kieliopista.
@perkele tervetuloa tähän!
a samozrejme elfský ...
Ale tak celkovo som človek na jazyky a chcel by som ich ovládať aj všetky
@nihili ty studujes japoncinu na vyske O.o a kde prosim ta?
a ináč nie som schopná sa učiť jazyky s inými abecednými systémami ako je arabština, čínština alebo i len ruština alebo srbsština.
a švédčinu, tam síce viem pár viet, ale myslím, že sú rovnako podstatné, ako tá islandská u @ceruzisko
napríklad, že
"Amalia badar i havet." (Amália sa kúpe v mori)
ale viem to povedať vždy veľmi presvedčivo!
a ešte po nórsky, islandsky, maďarsky
a úplne dobre to predvádzaš a si presvedčivá. džn.
a gramatika esperanta sú štyri vety. takže! makaj a zežeň si slovník a uč sa slovíčka.
radšej nebudem vedieť esperanto, než by som sa mala slovíčka učiť!!!!
Ale chcela by som hovoriť plynulo po francuzsky a rusky (zatial som pokročilá) a buduci rok chcem začať zo španielčinou a potom mozno arabčinu alebo japončinu prípadne niečo europske.
Plynule spíkujem a nedavno som zacala so spaielcinou - kedbudem ovladat tu, tak sa kuknem aj do talianciny, lebo su si velmi blizke. A mozno raz aj tu franinu