@Sasi2680 To viem, tuším tretí najťažší jazyk na svete, či tak nejak? Neviem prečo, ale myslím, že ked človek vie dobre Slovenčinu, naučí sa hravo aj iný jazyk Slováci majú dobre vycvičený jazyk Angličania, to je napríklad samé huhni-huhni
kebyze zacnem s nemcinou v rovnakom veku ako s anglictinou, tak neporovnavam...ale nemcina sa mi zda tazsia vzhladom na gramatiku - tisic druhov sklonovania, biflenie sa clenov, ...
z nemciny zatial viem zakladne casy ako preteritum, perfektum, pritomny, buduci a zda sa mi ich pouzivanie podobne ako v slovencine...kdezto v anglictine (casy viem vsetky) je to trocha rozdielne...
ale to je prdel, každý je uplne v riti z nemčiny a veela ludí ju neznáša ja ju mám rád a myslím si , že je celkom pekná aj lahká. maďarčina je škaredšia (blee)
minule som počula že slovenčina je najťažší jazyk...neviem koľko je na tom pravdy.
ale k veci...anglina je ľahká...žiadne členy, skloňovanie plus je to jazyk, s ktorým sa dohovorím skoro všade. nemčinu nemám rada...je určite ťažšia...všetky tie predložky a gramatika. síce nemôžem povedať že by mi nejak nešla ale nemám motiváciu učiť sa ju keďže prídem do rakúska a hovorím anglicky lebo mám oveľa väčšiu slovnú zásobu
@nemcina neviem sa naucit prid.m, prislovky, spojky, castice, predlozky proste si ich neviem zapametat furt sa mi mylia, to je v tom jazyku moj velky problem inac viac menej nic
koľko antinemčinárov a ja to študujem (dobrovoľne) a kebyže nedostaneme kopu odborných štud. materiálov výlučne v nemčine, tak poviem, že sa mi aj začína páčiť
pre mňa je anglická výslovnosť nepochopiteľná a nenaučiteľná takže musím povedať že angličtina je tažšia.... nemčinu mám rada... a ono mi to ide aj bez nejakého veľkého učenia..
Co sa tyka obycajnej diskusie mladistvych, tak vtedy je anglictina lahsia. Avsak ak by som mal hodnotit obtiaznost tychto jazykov v odbornych pripadoch a v ich dokonalom ovladani, tak by som povedal, ze je nemcina omnoho lahsia. Aspon pre Slovaka.
inac vedeli ste ze anglictina a spanielcina su najlahsie jazyky na svete ? a slovencina najtazsi ! a ze pre slovaka je najlahsie naucit sa po spanielsky bo je tam podobna vyslovnost
milujem oba ale ľahšie sa mi učí nemina, možno preto, že som na nemeckom gympli a s neminou som vkuse v kontakte a anglina sa mi zdá všehovšudy ťažšia: tie časy a žiadne pevné pravidlá výslovnosti.....ale tak čouž......slovenčina je aj tak ťažšia ako oba dokopy...
Skuste si predstavit ze ste Nemci a ucili by ste sa Slovencinu . Vzdali by ste to po dvoch tyzdnoch . Ale osobne si myslim ze nemcina je tazsi jazyk a je to aj tym, ze anglicky sa skor naucite z filmou, zo zivota atd. Nemcina sa az tak nepouziva, takze bud len zo skoly alebo ak odcestujete do Nemecka na rok-dva.
no nemcinu sa ucim 7 rokov takze z nej uz nieco viem ..al eje tazcia ovela viac pravidiel...a celkovo...anglina sa mi zda byt lahsia..a lahsie sa uci prave rpeto ze ju kazdy pouziva..kazdy si privlastnuje angl. slova.takze s aju ako tak nauci aj ten co neche..ale po nemecky nikto nehovori len tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
@Stenatko slovenčina sa považuje za dosť ťažký jazyk.. pre cudzincov.. takže.. a veľa slovákov neovláda poriadne slovenčinu
z nemciny zatial viem zakladne casy ako preteritum, perfektum, pritomny, buduci a zda sa mi ich pouzivanie podobne ako v slovencine...kdezto v anglictine (casy viem vsetky) je to trocha rozdielne...
suma sumarum - nemcina je pre mna tazsia
ale k veci...anglina je ľahká...žiadne členy, skloňovanie plus je to jazyk, s ktorým sa dohovorím skoro všade. nemčinu nemám rada...je určite ťažšia...všetky tie predložky a gramatika. síce nemôžem povedať že by mi nejak nešla ale nemám motiváciu učiť sa ju keďže prídem do rakúska a hovorím anglicky lebo mám oveľa väčšiu slovnú zásobu
btw. Slovenčina je pre cudzincov asi 3. najťažší jazyk na svete, tak si to vážme, že vieme po Slovensky
----------
Uznávam, skloňovanie mi môže políbit ´(), ale v nemčine sa nekakám s umiestňovaním prísloviek ani s prízvučnými slabikami..
Dávam nemčinu iba preto, že som z nej podstatne dutejšia.
nemčina je moja láska...už teraz...v škole som uznávala anglinu,teraz nemčinu...
Slovenčina je ťažká najmä pre cudzincov, ale aj mnohí slováci ju poriadne nevedia.
inac vedeli ste ze anglictina a spanielcina su najlahsie jazyky na svete ? a slovencina najtazsi ! a ze pre slovaka je najlahsie naucit sa po spanielsky bo je tam podobna vyslovnost