Teraz je na trhu strasne vela drhov typov znaciek notebookov,ja mam HP Pavilion dv6000 a som s nim spokojna,ale kup si taky ktory ma uz aj zabudovany OS a ked mozem poradit bez zabudovanej webkamery lepsie,tie s kamerami su nanic radsej sa opalti kupit webku samostatne je tam vacsia kvalita,niekltore notebooky maju aj senzor v sebe na zistenie otlacku prstu aby sa ti do tvojich suborov nik cudzi okrem teba nedostal Najlepsie ale spravis ked zajdes do predajne s notebookmi alebo do NAY,tam pracuju ludia ktory sa v tom najlepsie vyznaju aj mne dobre poradili
1. musis vediet do akej ceny a na aky ucel (podla toho musis hladat kombinaciu komponentov)
bo zbytocna ti bude integrovana vykonna vga ked ty nebudes robit s generovanim grafiky alebo hrat narocne hry ale hladas skor nb s velkou vydrzou na baterii a kancelarsku pracu ..tam by ti ta baterka pri tej vga dlho nevydrzala
2.musis si zvolit dobru znacku...ale zase pozerat aj na cenove kategorie ..urcite by som nedoporucoval NB od ACER..HP niesu najhorsie ale to co kupis u HP za 25tis to kupis v rovnakej kvalite u ASUS za cca 20tis...(z rozpravani kamosa -servisneho technika NB-HP,fujitsu siemens,toshiba viem asi tolko ze reklamacii maju najmenej toshiby ale tiez zalezi aj od toho ako sa k tomu clovek chova.lebo sam povedal ze vela krat tam maju take vady ako zlome panty na lcd atd a je jasne ze to je sposobene padom a ludia davaju do popisu chybu vady materialu.jednoznacnu kvalitu najdes u DELL(aj trosku drahsie ale jednoznacne dobre),potom LENOVO,TOSHIBA...z lacnych znaciek urcite ASUS...MSI,HP by som nebral z vela dovodou co viem ...ACER v zivote.
3.radsej si precitaj recenzie z casopisov zameranych na VYT ako si nechat radit predajcami v NAY,DATART atd ktori o tom vedia zvacsa prt a ked aj nieco vedia chcu predat co im tam stoji najviac , resp hoc co len nech to ide do piaac...
4.viac by som doporucil nakupovat vo velkoskladoch ak je ta moznost...vzdy sa najde nejaka ako v predajniach zo zmiesanym elektro tovarom kde to je zvycajne dost predrazene
5.prinajhorsom zvolit predajnu ako SHARK stale lepsie ako NAY,DATART a dalsie
Hej v akej cene ho chceš je dôležité... Napr. využiješ HDMI » cs.wikipedia.org/wiki/HDMI... ? Využiješ FireWire » sk.wikipedia.org/wiki/FireWire... ? Tak minimálne by mal mať notebook 3 USBčka, výstup na grafiku je samozrejmosť, čítačka odtlačkov prstov je dobrá vec, ale nájdeš ju až nad 18 000Sk, DVD mechanika - pri nej je rohodujúce či chceš nejaké tie možnosti ako SecureDisc alebo LightScribe, ba či nechceš Blu-ray, aký chceš touchpad, či má mať možnosť aj vypnúť a zapnúť (touchpad), napr. dotykové tlačitka či chceš, či ti stačí jeden výstup na slúchadlá alebo ako majú niektoré dve (takže môžeš poučúvať hudbu aj s iným)... Ak ideš do lacného notebooku Acer by som nebral a má aj nanič reproduktory... Proste chrapčia... Ja mám nb za 20 000Sk od Hp teda pavilion dv6810... Potom kolko ramky chceš. napr. odporúčal by som už tie 2GB... Disk minimálne 160GB... Procesor už keď tak dvojjadrový... Teraz ma napadlo, že aj taka čítačka kariet je dobrá vec... Tak to je asi tak v krátkosti... Ak chcš notebook len na net alebo tak, tak ti stačí aj jednojadrový procák, 1GB ramky, a tie najlacnejsie notebooky najdes aj s 80GB HDD... A tiež či chce notebook od Apple alebo nejaký od inej značky... A ak preferuješ Vistu tak ber notebook s operačným systémom ak nie tak dáky bez nej...
tebe ako dievčaťu (hoc ako aj mne ) bude noťas slúžiť na net a na písačky že? sem tam nejaký program, vyvaruj sa značkám ako MSI ASUS ACER, pokiaľ chceš notbuk do tých 20 tisíc choď do HP sú to asi najlepšie notbuky v tejto cenovej kategórií, potom tam ide aj o vypracovanie tela notbuku, pokiaľ ho budeš často prenášať a vyklápať mohol by sa poškodiť čiže treba prizerať aj na to, napaľovačku ti tam netrepa nejaku extra a výkonne grafiky sa zvyknú prehrievať, a určite si neber notbuk z AMD procesorom choď radšej do intelu istota je istota
ináč s tými predavačmi v NAY je to pravda pred aký notbuk by si sa postavila taký by ti začali vychvaľovať :-d alebo sa postavíš pred lacnejší a budeš tvrdiť že viac prachov nemáš furt ti bude trepať svoje, lebo čím viac predajú tým väčší obnos z toho majú oni a ako som podľa akcií v TESCU zistil že iný noťas tam majú na akciu a ešte aj lacnejší, NAY je predražená elektronika!!!!
slecna rovno vam poviem .. nevyznate sa, nekupujte v shope vam sice poradia ale najlepsie je sa popytat nejakeho znameho co sa vyzna.. nedohodi ti totiz nejaky smejd z predinstalovanym OS, tym nechcem povedat ze kompy z predinstalovanym OS su smejdy.. to bol len priklad
Ak to ma byt NB na Vysku tak potom nejaky s uhloprieckou 13.3" alebo 12.1". Na grafike nezalezi(radsej integrovana), procesor dvojjadrovy a ram aspon 2GB. HDD od 120GB vyssie.
Nezakladala som novu temu, kedze uz tu jedna taka je (no, uz teraz dve, ale v predoslej sa nikto neozval, tak vyskusam stastie este raz)... Chcela by som si kupit notebook, no nie som az velmi narocna, pretoze internet mam na tomto stolovom... Nejaky, ktory by mal vacsiu pamat, kedze tento moj comp s 55 giga na D-cku uz nezabera vsetky filmy, potrebujem si ich niekde nahadzat... taktiez na pracu s videom (program na styl Movie Maker ale vykonnejsie), na hudbu, na take klasicke blbosti, mozno aj na pracu do skoly. Nejdem si tym zarabat, ani nie som vysokoskolacka, proste, nejaky schopny notebook do 30 000... Snad sa niekto ozve
Cavte zorientovat se v novinkach je pre laika sci-fi ale skus pozriet tohto poradcu » www.qcomp.sk/art.php?doc_id=... Maju to tam celkom aktualne a zrozumitelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja by som sa pozeral na procesor
ram
HDD
kolko krat ma USB, ci ma web kameru
to by bolo to halvne a potom ake ma pripojky. jedna ma potesila napr u Dell hdmi a nebol ani drahy.
viem, ze teraz by som sa uz pozrel maximalne po dvoch znackach lenevo a dell
a jednoznacne je to, ze za kolko si ho chces kupit a tiez pravda ako u komentu @1 co budes na nom robit. na aku rpacu ho chces
bo zbytocna ti bude integrovana vykonna vga ked ty nebudes robit s generovanim grafiky alebo hrat narocne hry ale hladas skor nb s velkou vydrzou na baterii a kancelarsku pracu ..tam by ti ta baterka pri tej vga dlho nevydrzala
2.musis si zvolit dobru znacku...ale zase pozerat aj na cenove kategorie ..urcite by som nedoporucoval NB od ACER..HP niesu najhorsie ale to co kupis u HP za 25tis to kupis v rovnakej kvalite u ASUS za cca 20tis...(z rozpravani kamosa -servisneho technika NB-HP,fujitsu siemens,toshiba viem asi tolko ze reklamacii maju najmenej toshiby ale tiez zalezi aj od toho ako sa k tomu clovek chova.lebo sam povedal ze vela krat tam maju take vady ako zlome panty na lcd atd a je jasne ze to je sposobene padom a ludia davaju do popisu chybu vady materialu.jednoznacnu kvalitu najdes u DELL(aj trosku drahsie ale jednoznacne dobre),potom LENOVO,TOSHIBA...z lacnych znaciek urcite ASUS...MSI,HP by som nebral z vela dovodou co viem ...ACER v zivote.
3.radsej si precitaj recenzie z casopisov zameranych na VYT ako si nechat radit predajcami v NAY,DATART atd ktori o tom vedia zvacsa prt a ked aj nieco vedia chcu predat co im tam stoji najviac , resp hoc co len nech to ide do piaac...
4.viac by som doporucil nakupovat vo velkoskladoch ak je ta moznost...vzdy sa najde nejaka ako v predajniach zo zmiesanym elektro tovarom kde to je zvycajne dost predrazene
5.prinajhorsom zvolit predajnu ako SHARK stale lepsie ako NAY,DATART a dalsie
isto som na nieco zabudol ale teraz neviem na co
tento som si kúpil minulý týždeň, pomer cena/výkon je veľmi dobrý
ja som kupovala HP Pavilion dv6 cez túto stránku