len taka vec,mam 2 mladších súrodencov s ktorými musím cez týždeň byť každý deň žijem len s matkou je stále v robote príde domov večer. Bývam na dedine,občas zbehnem keď príde von.Za to že cez týžden nemôžem nikde chodiť ma na "oplátku" púšťa každý víkend
ta mna v 15 pustali do 10-11 vonku s kamosmi na chvilu nie poflakovať sa cele vikendy po ritiach a chlastat a bohvie kde spat, ty co sakra vlastne chces? O.O
máš dovolené dosť... je to pravda že teraz cez prázdniny je fakt niektorých akcii škoda,ale tak maš určené nejaké pravidlá ( dúfam ) a potom cez víkend maš za to ( odmenu ) tvoja mamka určite vie že ked ta niekde pustí tak nebudete sediet doma ale vystrájať, a v dnešnej dobe sa predísť alkoholu v podstate už ani nedá... DOVOLENE Až Až.
@nikolety23 "Za to, že cez týždeň nemôžem nikde chodiť ma na "oplátku" púšťa každý víkend niekde prespať - hocikde, väčšinou idem na diskotéku, pijem a pod. (vie o tom). Myslíte si že je to na 15 rokov málo dovolené?"
mám ti povedať že si prijebaná, alebo ti to povie niekto iný?
Cez toto leto idem prvýkrát k niekomu prespať - k priatelovi, s ktorým som dva roky a rodičia ho dobre poznajú.
Nikdy som nepila, nebola na diskotéke - okrem toho, že by z toho neboli naši nadšení, sama nechcem.
S malými súrodencami som stále, naši robia na zmeny takže nemám ani presne stanovenú dobu, kedy ich treba strážiť, čiže si nemôžem takmer nič plánovať.. zohnať brigádu popri tomto bol majstrovský kúsok.
Na to, že máš 15 si myslím, že sa zabávaš nevhodne ale kto si ako spraví, tak má..
V každom prípade by si mala byť spokojná s tým čo máš lebo mať každý víkend volno a priestor pre robenie toho, čo ty uznáš za vhodné nie je nič, na čo by si sa mohla sťažovať.
.. ba aj áno ale v inom zmysle, v akom sa sťažuješ ty.
Určite však nevyhadzuj mame na oči ten týždeň, cez ktorý si s deťmi (ach)
Mne do 18tky nedovolila mimo rodiny prespať na žiadnej chate ani na diskotéky chodiť a podobne, čo ma štvalo a teraz si vravím, že som aj tak o nič neprišla
No, sú dve možnosti, buď to bude takto naďalej, budeš chodiť von cez víkend, keď je matka doma.. 2. že si tvoja matka najme opatrovateľku = viac výdavkov = menej vreckového a podobne.
btw, bola by si radšej, kebyže cez týždeň môžeš ísť kde chceš a cez víkend musíš trčať doma ?
@nikolety23 ja mám doma 6 mladšich surodencov Varím, žehlím, upratujem von skoro vôbec nechodím. Teda až večer ked vsetkych okupem, ulozim, poupratujem za vecerou to je uz devät a mne sa nikam ist nechce. Diskoteky? to je co? odkedy mam občianku som tam bola 3-4 krat piť nepijem takže to máš dovolené vela
Ja mám rodičov, čo mi na to aj tak prídu. Nejaká mágia. Takže obmedzujem, čo sa dá. Inak počas školského roka môžem raz až dva krát do týždňa prísť o 7-8, inak po škole domov. A cez prázdniny raz za čas o jedenástej domov, poprípade ešte u mamy môžem prespať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
mne by nedovolili ísť do žiadneho klubu a už vôbec nie piť a to mám asi len o pár mesiacov viac než ty
a cez týždeň to som zo školy rovno domov musela chodiť
taže pohode sa máš + ešte niekto predsa musí strážiť deti, takže to máš čisto z prakt. dôvodov.
a ešte sa skúsiš sťažovať ta sa naseriem
tak s tym nieco rob do pice
a pit som zacala az pred rokom
podla mna mas tiez dost dovolene
mám ti povedať že si prijebaná, alebo ti to povie niekto iný?
Nikdy som nepila, nebola na diskotéke - okrem toho, že by z toho neboli naši nadšení, sama nechcem.
S malými súrodencami som stále, naši robia na zmeny takže nemám ani presne stanovenú dobu, kedy ich treba strážiť, čiže si nemôžem takmer nič plánovať.. zohnať brigádu popri tomto bol majstrovský kúsok.
Na to, že máš 15 si myslím, že sa zabávaš nevhodne ale kto si ako spraví, tak má..
V každom prípade by si mala byť spokojná s tým čo máš lebo mať každý víkend volno a priestor pre robenie toho, čo ty uznáš za vhodné nie je nič, na čo by si sa mohla sťažovať.
.. ba aj áno ale v inom zmysle, v akom sa sťažuješ ty.
Určite však nevyhadzuj mame na oči ten týždeň, cez ktorý si s deťmi (ach)
A hádžem facepalm nad tvojim komentárom, ale nejdem sa rozčuľovať zbytočne radšej. Nie, nemáš málo dovolené.
a nie, nieje to preto, ze by som zavidela alebo co ... len sa mi nepaci ...
len si pi a zabavaj sa ti raci (kolko ti mama dovoli)... aj tak ta raz prejde
btw, bola by si radšej, kebyže cez týždeň môžeš ísť kde chceš a cez víkend musíš trčať doma ?
Ja môžem byť teraz max do 23:00 vonku a prvý krát som išla aj na chatu a koncert v 18nástich, a mám doma taký diktátorský režim, že až
@mayben dik za tagnutie
@patuskoo teraz mas pravdu, ale aj tak umri