Mam krive spodne zuby ale zubarka hovori ze netreba, no ja sa bojim ze sa mi to este viac skrivi a ked si ho budem chciet dat napr v 18-tich uz mi to nepojde vyrovnat. Brat ma strojcek a hovori ze je to hrozne ze ked si ho dat nemusim nech nedavam, a spod
neboj, radsej si ho kludne daj.. nebudes potom nastvana, ked budes starsia, ze mas krive zuby a bdues si nadavat, ze preco si si ho nedala vlastná skusenost
to, že ti nepôjdu vyrovnať v osemnástich, je blbosť. aj kopa dospelých nosí strojček ale po 18 je to už veľmi drahé...
umývať si zuby polhodinu sa mi vidí trochu veľa, dôležité je umyť si poriadne medzery a myslím, že sa to dá aj za kratší čas...
a nie je to hrozné, je to trochu nepohodlné hlavne kvôli jedlu, že sa ti všade dostane, ale zvykla by si si. bolí to po dotiahnutí niekoľko dní, ale niekedy viac, niekedy menej, no dá sa to vydržať a potom je to už fajn...a ja jem všetko, nezakázali mi vôbec nič
tak ak chceš mať pekné zuby, kľudne si ho daj, potom budeš veľmi rada. no ak nechceš, nemusíš hneď, môžeš počkať a rozhodnúť sa neskôr, veď ak nie sú až také krivé, vôbec to nevadí
@10 nosí..ale je velké riziko, že sa im to vráti naspäť.. to že sa to ností "v nedospelosti" má svoje opodstatnenie. Chrup sa vyvíja, a preto sa práve vtedy dá najlepšie formovať...
Ja som nosila 6 rokov strojček, oba rady zubov, chcieť som to nechcela, ale aspoň mám rovné zuby, hoc mi zničil sklovinu (kvalitu zubov som mala od mala zlú) ale aspoň nemám skrížený predkus..
Tá chvíľa (rok, dva) čo ho budeš mať ti neublíži a v dospelosti budeš rada že si si to dala spraviť..
mne tiež zubárka povedala, že na spodné zuby mi strojček netreba (mám ich trochu pokrivené). Čeľustná ortopédka mi povedala, že mi ten strojček treba dať aj na spodné, aby sa mi upravil zhryz (ona je na to špecializovaná, takže myslím, že ti vie povedať lepšie ako obyčajný zubár).
Mne dali strojček asi nejaké tri dni dozadu, bolelo to dosť príšerne (a lieky nezaberali) ale už to prešlo, môžem jesť všetko (okrem orieškov a iných mega-tvrdých vecí).
A zuby si nečistím pol hodinu, je to prehnané. Stačí ti 5-10 minút a máš pokoj.
Keď mne dávali strojček povedali že bude len na pol-roka najviac dva.... už ho mám skoro 2 roky a ešte sa ani nehovorí o tom že pôjde dole.... uprimne povedané lezie mi dosť na nervy ale pomohol.... na tú bolesť som si už zvykol keď to naprávajú, horšie je že nemôžem jesť tvrdé veci... napr. varenú kukurica a to ja nevydržím Neviem si predstaviť aký to bude pocit keď mi ho dajú dole....
keď vieš, že ti spodné zuby vadí také,aké sú, tak si daj strojček ale pokiaľ ti to moc nevadí a zase také krivé nie sú, tak si ho dávať nemusíš je to na tebe
@13 budes si pripadat ako batola bez zubov ...vlastna skusenost...
a k tebe...urcite si ho daj...2 roky vydrzis a mas pokoj na cely zivot...prve dni budu sice brutal(mozes jest maximalne jogurt a podobne tekute jedla)...no a s cistenim postupne prides na to a da sa to skresat na 5 minut
@16 nemusia jej dat nocny ten sa dava len malokedy skoro vzdy musi mat fixny a az potom nocny to je jasne ale cisto nocny tazko aj ja som to tak chcela minule som sa pytala nato a to nemam zuby krive skoro vobec a aj tak mi povedala ze len fixny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a este ti to do 18ky prepplati poistovna
umývať si zuby polhodinu sa mi vidí trochu veľa, dôležité je umyť si poriadne medzery a myslím, že sa to dá aj za kratší čas...
a nie je to hrozné, je to trochu nepohodlné hlavne kvôli jedlu, že sa ti všade dostane, ale zvykla by si si. bolí to po dotiahnutí niekoľko dní, ale niekedy viac, niekedy menej, no dá sa to vydržať a potom je to už fajn...a ja jem všetko, nezakázali mi vôbec nič
tak ak chceš mať pekné zuby, kľudne si ho daj, potom budeš veľmi rada. no ak nechceš, nemusíš hneď, môžeš počkať a rozhodnúť sa neskôr, veď ak nie sú až také krivé, vôbec to nevadí
Ja som nosila 6 rokov strojček, oba rady zubov, chcieť som to nechcela, ale aspoň mám rovné zuby, hoc mi zničil sklovinu (kvalitu zubov som mala od mala zlú) ale aspoň nemám skrížený predkus..
Tá chvíľa (rok, dva) čo ho budeš mať ti neublíži a v dospelosti budeš rada že si si to dala spraviť..
Mne dali strojček asi nejaké tri dni dozadu, bolelo to dosť príšerne (a lieky nezaberali) ale už to prešlo, môžem jesť všetko (okrem orieškov a iných mega-tvrdých vecí).
A zuby si nečistím pol hodinu, je to prehnané. Stačí ti 5-10 minút a máš pokoj.
a k tebe...urcite si ho daj...2 roky vydrzis a mas pokoj na cely zivot...prve dni budu sice brutal(mozes jest maximalne jogurt a podobne tekute jedla)...no a s cistenim postupne prides na to a da sa to skresat na 5 minut