5) čaro? žena vyzerá ako princezná, v kostole (resp. na úrade) je to také iné, má to svoje čaro. tak napr. moja spolužiačka argumentovala, že ako manželka by musela variť, prať.... ale čo? ako družka to snáď robiť nebude musieť? ale ako si zariadi, kamarátov otec varí, môj drahý vie pomáhať pri všetkom
6)radšej pekná svadobná cesta- napr. do tatier než drahá svadba a veľká hostina, kde sa budú všetci tváriť ako sa majú radi dnes je peňazí málo
svadbu v podobe hostiny si mozem spravit aj tak, a môžem si kludne obliecť aj krásne červené šaty....mať svadbu je trosku blbý dôvod prečo sa vydať/oženiť....
podla mna je dobre najprv spolu zacat byvat ci to vobec dvaja spolu vydrzia predsa je len ine sa vidiet denne par hodin a zit spolu a svadba co ja viem to je daleko, ale nevyhybam sa tomu
ale svadba predsa neznamená žiadnu hostinu, je to spečatenie vasej lasky a toho, že za slovom "milujem" si vážne stojíte, že nekalkulujete s "čo keby" a že sa budete milovat aj v zlom, v chorobe, či iných ťažkých chvíľach. neviem, čo tu píšete o šatoch. a kto si nie je istý, či za svojim slovom stoji, tak nech sa nežení a nevydáva.
V štatistike vyšlo, že páry, ktoré spolu žili nadivoko, tak potom keď sa zosobášili, tak sa skôr rozviedli ako tí, čo sa najprv vzali.
A inak veď ak s niekym chodím, len spolu "nerandíme". Teda neviem ako vy, ale ja som so svojím priateľom často, spolu sme už aj varili obed a také blbosti. Príde zo školy, je podráždený. Ja sa učím na skúšky, som podráždená Takže dá sa spoznať človek aj dlhším trávením spoločného času. Nemalo by ísť len o randenie, lebo tak sa naozaj človek nespozná.
Ale to dosť závisí aj od výchovy. Napr. či je niekto kresťan a tak...
27) nie, ak sa muž správa k tebe neúctivo, nerešpektuje teba a tvoje záujmy, podvádza ťa.... tak s ním žiť nemusíš. Ale práve preto sa ľuia musia spoznať dostatočne.
27) ak sa chceš tomu vyhnúť, vzťah treba pestovať, počúvať sa navzájom, vedieť riešiť problémy, vedieť spolu žiť, ...
Nechápem, ale práve preto, že si baby berú tých "zlých" chlapov, preto sa im stáva, že sú týrané, podvádzané, ... lebo zlí chlapci sú príťažlivejší, nedostupnejší... a tí slušní sú neni takí "in". Ale s ktorým by si chcela stráviť život?
@31 ale ty mas teraz 10 rokov, aj viac na to, aby si si svojho partnera do života vybrala dokladne. a nezabudaj, že veľa zaleží aj od teba. aká budeš ty k nemu. život na divoko by ti v starsom veku priniesol pravdepodobne iba opustenie a veľa samoty.
@35 a čo by som zmenila tým, že by som si ho vzala. Zmenila by som jeho povahu? Alebo by sme sa kvôli tomu papieru k sebe správali nejako inak, lepšie?
crew, máš pravdu. tak to proste je a nenechaj si svoj nazor spochybniť. i ked je pravdepodobnosť, že aj s týmito nazormi sa mozes v živote spalit, treba verit, že najdeme tú pravú lásku na cely života a snazit sa, aby sme jeden druheho nikdy nesklamali. mnohí z nasich rodičov to dokazali.
@42 možno som to zle napísala. Nebudem meniť jeho povahu, ale nezmením ani to, ako sa v určitých situáciách zachová. Pokiaľ taká situácia nepríde, nemôžem predsa vedieť, čo spraví
@46 keby som nejakým zázrakom tehotnela, nevydala by som sa za otca. Teda nie len preto, že je to otec. Ak by bola svadba "v pláne" už predtým, tak ok, ale len preto, že je to otec?
45) preto s ním musíš tráviť veľa času, robiť také obyčajné veci, napr. ísť s ním a rodinou na dovolenku a také, aby si ho lepšie spoznala.
Aby si vedela, že keď budeš chorá, on ti navarí čaj a prikryje ťa dekou.
Že ak budeš tehotná a bude ti nevoľno, on sa neodvráti od teba.
Ak vstaneš celá strapatá, že ti povie, aká si krásna.
Ak končíš školu až o ôsmej večer, že ti pôjde naproti.
A že aj napriek tvojim náladám či chybám, ťa miluje.
Nehovorím o utópii, hovorím o skutočnom živote
43) Netvrdím, že som sa v živote nespálila. ak človek prežije ťažké chvíle, vie si ceniť to krásne človek verí, človek sa spáli, ale vie aj odpúšťať, avšak nevie zabudnúť.
@48 teraz neviem, či ešte stále hovoríme o rozhodovaní medzi manželstvom a životom nadivoko alebo či sa bavíme o správnom výbere partnera do manželstva
@47 ale tak napriklad kamaratkiny rodicia sa zobrali ani sa skoro vobec nepoznali lebo sa im pritrafila kamaratka.. a doteraz su spolu stastny.. uznavam, ze to tak asi bezne nefunguje ale je to pekne.. alebo este inej kamaratky teta mala daky problem a gynekolog jej povedal, ze bud bude mat dieta hned alebo uz nikdy a ked to povedala frajerovi(boli na vyske obidvaja) tak si ju vzal.. teraz uz maju dve deti a tiez su spolu stastny.. skoda len ze v dnesnej dobe je to uz skoro nerealne..
proste si myslím, že život na divoko je vzťah s veľkými zadnými dverami. je možno krásny,zábavný ale bez pocitu toho pravého šťastia, ktoré každý hľadá. ked budem chciet dat najavo partnerke (a budem si tým istý), že mi može bezmedzne veriť po celý život, tak jej navrhnem svadbu. A ak si ma vezme, tak viem že aj ja jej môžem veriť ako nikomu na celom svete. A v tom tkvie ten pocit životného šťastia. Tak to funguje, tak by to malo byť a aká je realita, to záleží uz od jednotlivých ľudí ako to chápu a ako sa zachovajú.
@67 také drísty neznášam. Radšej nech povie: "Dnes vyzeráš hrozne, ale straaaašne ťa ľúbim." alebo "Angelina je možno krásna, ale ty si úplne iná." a tak...
79) Ideálny nie je nikto. A oni sú aj voľní, lenže o nich nezakopneš v krčme či kde. Takých musíš inde hľadať. Oni nie sú až také výrazné tipy.
Ono sa to možno zdá, že chalani na vzťahu nechcú pracovať. Ale chcú, len inak myslia, nerozoberajú, konajú. Nevidia problémy, lebo nie sú na ne takí citliví.
@89 vždy je niečo, čo sa ti na tom druhom nepáči, ale preto mu nebudem klamať. Len to nepoviem, nebudem mu vešať na nos niečo, čo nestojí za to, aby sme sa pohádali
87) spoločnosť umožní? a čo je to snáď dievča? lebo akurát tak homosexuáli sa nemôžu sobášiť.
88) je to záväzok, sľub, že tomu druhému dôveruješ, že veríš, že mu môžeš vložiť svoju dušu do dlaní a on ju nerozmačká, že chceš s ním stráviť celý život a spoločne budovať spoločnú budúcnosť...
@92 a @93 to neriešte, je to medzi mnou a ním. Nebudem to tu rozoberať
@92 na to, aby som mu verila a mohla sa naňho spoľahnúť, nepotrebujem byť vydatá. Moju vieru, že spolu prežijeme celý život neovplyvní skutočnosť, že sa nevezmeme
96) ješkovi, to bol príklad. ty si strašný. tak môže byť nachladnutá, červený nos, celá horúca... roztečená špirála... to máš jedno, čo si tam doplníš.
105) ale ak ti priateľka plače a trápi sa a chce vedieť, či aj tak ťa priťahuje a pokladáš ju za krásnu, povieš jej, že nie, lebo teraz má červený nos, roztečenú špirálu a čo ja viem čo...
107) tiež takých poznám, ale tá dotyčná má dieťa z prvého manželstva a teraz ( ked tá jej dcéra už vyštudovala), tak sa idú zosobášiť len čakali napr. kvôli vyššiemu sociálnemu štipendiu pre tú dcéru (kedže oficiálne žije iba s mamou..)
@100 lebo si o svojej pravde 100% presvedcený (pritom tvoj názor vyvracia množstvo šťastných manželstiev), ale ked na nieco reagujes, tak miesto nejakého názoru stále používaš iba protiotázku. je to ako ked sa veriaci baví s ateistom, či demokrat s komunistom. ani trochu ochota uznať nejakú tradíciu alebo skúsenosti iných.
109) bezhraničná láska vyprchá, veď ak si s niekým dlhé dlhúce roky, tak ste si už tak zvykli a možno tá vášeň opadla. Ale to je normálne, ale tá láska, priateľstvo, úcta, vernosť, ... ostáva (teda, ak je vzťah funkčný)
@111 to je tiež dvojica, ktorá sa chce vziať, ale čakali. Tí, ktorých poznám ja, sa brať nechcú. Žena mi otvorene povedala, že ak by ju požiadal o ruku, odmietla by. Nie preto, že by ho nemilovala alebo že by mu neverila. Bojí sa, že sobáš by niečo zmenil
No napriek tomu považujem za chorý názor chorý názor (založený na nesprávnom zmýšľaní) a nie názor, ktorý príliš presadzujem ... V čom máš pravdu, som dosť tvrdohlavý ...
v @107 som už napísala, že súhlasím s názorom "každému podľa priorít". Ak sa dvaja chcú zobrať, nech sa páči. Ale aby mňa niekto presviedčal, že sobáš je rep každého to najlepšie, tak to nie
@crew a @stage Vy považujete svadbu za vyjadrenie najhlbších citov, za sľub dvoch milujúcich sa ľudí, že budú vždy stáť pri svojom partnerovi. Ja to vidím rovnako, no som toho názoru, že aj bez svadby sa dajú vyjadriť city a partnerovi bezvýhradne veriť.
@127 to som vravela v spojitosti s tým, že či sa vydám alebo nevydám, tak to nemôžem vedieť. Mne však ide o to, že na lásku nepotrebujem slávnostný obrad a papier. Láske je jedno, či sú dvaja manželia. Len ľuďom to nie je jedno
@129 vieš, to "čokoľvek" môže v niektorých prípadoch naozaj raniť. Niekedy nie, no inokedy tým môžeš ublížiť. Ale stále tvrdím, že "nepovedať" je lepšie ako "klamať"
krjú, to sa nedá naplánovať, iba čo by človek viac uprednostnil, ja len žiť a mať poriadnu veľkolepú svadbu raz, kedy, to netuším, ale raz musí byť a poriadna veľká, lebo je to udalosť, pri ktorej ide skromnosť bokom, skromná som, ale na iné veci, dôležitejšie podstatnejšie v živote, narozdiel od iných pokrytcov
teeeda holýnájt, zastaralé názory máš, strašne si formálny, ale veď pokiaľ si spokojný sám so sebou...to je predsa hlavné, nie? moje deti určite budú mať moje priezvisko, to by bol hriech, keby ho nemali, veľmi veľký hriech ...a už mám aj meno nové sa mi zapáčilo, ktovie prečo mi učaril Severín :
142) ja som zas na také zvyknutá, ale to bude asi aj tým, že ja som s ľuďmi ročníku 18 a vyššie, takže tí už majú iné zmýšľanie ako takí trinásť roční.
Ja som sa sem vlastne už dávnejšie zaregistrovala, len som tu nemala čo robiť. A teraz sa mi chcelo, lebo som sa nudila doma.
ale to ide životom, naberáš skúsenosti, a napr. na ZŠ sú deti (teda ešte myslia inak), na strednej sú už troška rozumnejší (závisí od typu školy) a na výške sú zase iní ľudia, už majú iné priority než napr. nejakí flákači. Lebo na výške nič zadarmo nedostaneš. Ak niečo chceš, musíš si to obhájiť. Vedieť argumentovať, prijímať aj iné názory.
čauko tužidloo, tak buď ďalej prekvapený, o tom by som totiž vedela z tvojho hľadiska už len polemizovať a preháňať asi...a mňa teší, keď prekvapujem ľudí , takto mi dokazujú, že som stále zaujímavá...
spoločne s krjú: pozrite sa, mne je jedno, či bude súhlasiť priateľ, alebo nie...jednoducho je to samozrejmosť, nie som ani kováčová, ani nováková (bez urážky), niekto sa chce veľmi rád zbaviť svojho priezviska, a niekto naopak, čo to predsudky len sú...moje dôvody ich skolili už hodne dávno
@145 aj ja som väčšinou s ľuďmi 18 a vyššie, ale nemám sa s kým "hádať". So mnou sa srkátka nikto nechce hádať, lebo ma nevedia presvedčiť o svojej pravde
krjú, jaže začneš s prachmi o tých vysokoškolákov to by som s aúprimne asi zapýrila; s tými názormi, argumentami, je to čistá pravda, obhájiť veci, už nitko za mňa nepovie profesorovi to a to, nie nie, na výške sa človek naučí komunikovať s ľuďmi každej kategórie, vyslovene každej by mal byť, taký flexibilný a viac tolerantný, trpezlivý...to je ťažké dakedy, najmä tu...
kde je nívej? tužidlo, haló, nevieš? už sme nejaká trojka, čo dáva dych (exspírium et inspírium) diskusiám?
xyz: a čo rada sa hádaš, dokazuješ, alebo naopak snažíš sa ľuďom pomôcť, aby vedeli lepšie obhajovať svoju pravdu? (bavíme sa o obhajovaní, nie presviedčaní, ako som pochopila z tvojho príspevku) teda sorry za túto otázku, ale zaujíma ma odpoveď, lebo je to vcelku zaujímavý koníček...
krjú, nevhodné otázky, písala si: ...nejakí flákači. Lebo na výške nič zadarmo nedostaneš... a mňa obliala horúčava, lebo ma napadli brigády, práce, ktorým sa u nás v okolí poctivo venujú kolegovia, okrem tých, čo majú teraz štátnice
@152 mňa baví, keď si rozumní ľudia dokážu vysvetliť, prečo zmýšľajú tak, ako zmýšľajú. Hádam ako hádam, to robím nerada, ale hádam ako diskutujem, to ma baví
155) ale ako ma vie naštvať, keď ja sa učím ako divá od rána do večera, ledva dostanem trojku (z toho 3/4 neprejdú) a nejaký chalan si robí na tretí termín a dostane 2-ku, lebo vtedy už profáci nechávajú prejsť, aby sa deciek zbavili (teda ako ktorí)
tikalalok: tak neviem, má na hlave papierové vrecko, a asi si to ty
crew: no známky, skúšky, to je už iná category a popravde, po dneeešku hlavne, čo som stretla primnoho kolegov sa mi o škole už vôbec nechce hovoriť ani písať, prepáááááč
možno u nej je všetko možné, a preto ju mám veľmi rada, málokto je chudobnýna predsudky tak ako ona, je to najzaujímavejší človek, akého som v živote stretla, a to som stretla všeličo prirodzene, dnes som akurát od nej dostala list
o narute sa veľa hovorí, ja nepatrím medzi väčších fanúšikov, videla som len yuyuhakusho a cowboya bebopa, toho ti odporúčam, ak si nevidel, a neviem sa prinútiť pozrieť death note
och no ja som sa skoro vydala esteze ma fcas osvicilo ... ale manzelstvo ??? hmmm preco nie ako doplnok k fungujucemu vztahu, ani nie kvoli papieru (s tym si mozem vytriet rit) skor kvoli symbolike
manzelstvo je hlavne pre tych ludi co si nim chcu nieco dokazat,dokazat pred okolim a pribuznymi ze to myslia moc moc vazne v tej laske alebo pripadne kvoli majetku a dalsimi vyhodami ktore ziskaju manzelstvom...pretoze clovek pokial miluje partnera a nejde mu o tieto spominane veci co som napisala dokaze normalne zit s partnerom aj bez toho aby to mal niekde napisane,podpisane a mal po nom priezvisko...nic navyse sa tym neziska co sa vztahu dvoch ludi tyka ked sa ozenia...ked ju/jeho milujes a staci ti ze o tom viete vy a nepotrebujes niekomu dalsiemu nic dokazovat nemusis sa za neho hned vydat...a ako sa hovori a zvykne byt velmi casto pravdou svadbou to ide vacsine ludi dolu vodou vztah cest vynimkam...a ked sa vztah nejak pokazi je horsie z neho vyjst ked ste manzelia ako ked iba spolu normalne zijete ziadne sudy ani nic podobne vybavite si to normalne medzi sebou a no problem
ivanka - nesuhlasim, pocas vztahu bez papiera (pokial ide o spolocnu domacnost, nadobudaju ludia spolocny majetok... vyhoda papiera je v tom, ze ak sa par za takych okolnosti rozide tak sa spolocny majetok deli na polovicu - v opacnom pripade sa spoluvlastnictvo dokazuje zlozito alebo nijak...
a po dalsie ak ti zomrie manzel - dedis ty.... ak priatel dedis hovno - dedi jeho rodina
fuuha komentarov je tu jako maku...ale môj nazor je taky ze sa netreba brat po niekoolkych mesiacoch znamosti ako to nekedy nektore sialene zabuchnute pary robia...jednoducho treba zit pár rokov bok po boku a ptm mozno svadba..ale myslim si ze svadba je dobrá az ked su ludia starí aby nezostali samia a aby ich mal kto v starobe pocuvat ..:
ja som za zivot na divoko....zda sa mi to byt proti logike byt s jednym clovekom do konca zivota....ked na to nie su papiere tak sa podla mna toho druheho da lahsie opustit....
hm ..zivot na divoko...mat partnera a zbytocne svadby nerobit....aj tak laska po case vyprcha a je to potom o tolerancii a zvyku...nechapem nase babky a dedkov.. aj odicov poniektorych..
crew...pre boha jedneho cloveka cely zivot lubit nemozes ani take neexistuje....snad 1z celeho sveta parik..ved to o com je o zvyku...a uz prichadza nevera ci s jednej ..alebo moze ajs druehj strany.a je o tak!!
@194 no možno ti raz dojde že mať niekoho komu na tebe záleží na stálo je niečo uplne iné ako všetky tie dočasné pokusy o vzťahy... koľko generáácií to tak vydržalo, koľko našich rodičov sú spolu desiatky rokov a funguje to.. myslíš že je to taký problém??? je to len o ľuďoch všetko..
@198 myslííš? vieš koľko poznám ľudí čo šťastne žijú spolu a kľudne aj v 50ke a viac? občas chytia za ruky, vidno na nich že niesú spolu len tak "aby sa nepovedalo", spomínajú na staré časy a podobne? také si ešte nevidel ??
samozrejme sa dá žiť aj bez toho, ale manželstvo je už vážny krok a ako už bolo spomínané, aj tie papiere sú dôležitá vec...raz na to može niekto pekne doplatiť...predstav si že mamička v 30 ktorá len tak bývala s priatelom a má 2 deti ju zrazu priatel opustí, odííde a čo potom?? može ísť tak na lampáreň ani tam jej nepomôžu
To je len teraz taká móda že načo svadba.. ale vždy bude podľa mňa veľa ľudí ktorí radšej do toho pojdu a budú si to vážiť
tak určite sa aj také nájdu ale nedá sa všetko hádzať do jedného vreca to je len o ľuďoch, tu nepomôžu žiadne štatistiky.. ale rozvodov pribúda teraz to je zas pravda..
a keď sú zosobášní ich opustiť samozrejme môže, ale to už sa potom môže aj riešiť právnou cestou a to je už o inom...
a náhodou ja by som si to teda vážil. je to odvážny krok..
tunidlo ma pravdu cistu pravdu a je to tak...mozu byt spolu 50 rokov alebo 46 ale je to zvyk...a holyknight..ved na co su vztahy ked sa podvadza...lebo..tak to je vzdy niekto vo vztahu podvedie ci zena alebo je to muz..ci po roku ci po 10 stale to tak je...
Ja žijem s priateľom "nadivoko", a keby sme sa aj hneď vzali, myslím, že by sa tým nič nezmenilo. A ešte chcem podotknúť, že treba si vychutnávať "chodenie" čo najdlhšie, lebo začať s niekým žiť je podľa mňa ešte vážnejšie rozhodnutie ako sa vziať(teda ak ste už spolu začali žiť), pretože celý vzťah sa tým zmení.
Podla mna by mali ti dvaja najskor skusit spolu byvat hoci aj rok dva a ked uvidia ze im to klape tak sa mozu zobrat...ale aj tak...naco jeden zdrap papiera??
Tak, láska môže po čase vyprchať, to sa nehádam. ALE preto treba na vzťahu pracovať, stále tam vytvárať to tajomné čaro. Načo sú chvíľkové povrchné jednorázovky?
preferujem skor ten zivot nadivoko...k tomu aby ste boli s milovanou osobou vam daky zdrap papiera netreba...ale ani nejaka pekna svadba by nemusela byt odveci...no ved uvidime
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
210 komentov
ale predsa len, inštitúcia manželstva ešte nestratila svoje čaro
A v čomže konkrétne je to čaro?
Vraví sa, že všetky dievčatá/ženy snívajú o bielych šatách, veľkej svadbe, ale ja po tom ani trochu netúžim.
Ja som skromná
vlastne nič, bez čoho by som neprežila
a nikdy nevieš, čo sa môže stať, tak radšej život "nadivoko"
6)radšej pekná svadobná cesta- napr. do tatier než drahá svadba a veľká hostina, kde sa budú všetci tváriť ako sa majú radi dnes je peňazí málo
No z toho sa jedine tie šaty automaticky spájajú so svadbou (teda s "určitým druhom svadby") ...
No s manželstvom sa podľa mňa nič z toho nespája ...
No veď nikdy nevieš čo sa môže stať tak možno radšej svadbu ...
A keď na teba niekto mieri pištoľou tak aspoň môžeš povedať "Prosím, nie, mám doma manžela"
ten papier je len hlupost
Kto by sa už tváril? Všetci budú kvôli alkoholickej poživni priveľmi spontánni na to, aby sa nejak pretvarovali
ak sa vydávaš, sľubuješ.............. ovládate vlastne čo sa sľubuje?
A inak veď ak s niekym chodím, len spolu "nerandíme". Teda neviem ako vy, ale ja som so svojím priateľom často, spolu sme už aj varili obed a také blbosti. Príde zo školy, je podráždený. Ja sa učím na skúšky, som podráždená Takže dá sa spoznať človek aj dlhším trávením spoločného času. Nemalo by ísť len o randenie, lebo tak sa naozaj človek nespozná.
Ale to dosť závisí aj od výchovy. Napr. či je niekto kresťan a tak...
No možno preto, lebo si nejaký čas vyčerpali žitím nadivoko ...
Predsa len, žitie nadivoko ti nedáva záruky, nedáva ti taký pocit istoty, sú tam vždy tie "zadná dvierka".
Áno viem, že aj rozvody existujú. A preto si vyberám, s kým sa zosobášim.
Aj v obyčajných "randiacich" vzťahoch vzniknú situácie, kedy sa zjaví niekto tretí, treba vedieť odolávať pokušeniam.
Podľa mňa vo vzťahu nadivoko, to nemusia tí dvaja brať až tak vážne.
Odporúčaš jasnovidku?
Nechápem, ale práve preto, že si baby berú tých "zlých" chlapov, preto sa im stáva, že sú týrané, podvádzané, ... lebo zlí chlapci sú príťažlivejší, nedostupnejší... a tí slušní sú neni takí "in". Ale s ktorým by si chcela stráviť život?
Život nie je telenovela. zlý chlapec a šprtka
Veď napr. už teraz vidíš, či je to alkoholik, agresívny...
Žiť mimo manželstva je utekanie pred problémami? Alebo ako mám tomu rozumieť?
39) a prečo by si chcela žiť s chlapom, keby si nezniesla jeho povahu?
CHLAPA NEZMENÍŠ!!!!!!!!!!!
Preto, ak chceš s niekym stráviť zvyšok života, musíš tolerovať aj jeho chyby. A vybrať si, čo ešte toleruješ a čo nie.
A ak si s ním nerozumieš, prečo s ním byť?
Juj, čítaj poriadne ... nikto nechce nikoho meniť ani žiť s niekým, koho povahu neznesie ...
Naopak ... Otázka je čo na tom mení samotné manželstvo
Aby si vedela, že keď budeš chorá, on ti navarí čaj a prikryje ťa dekou.
Že ak budeš tehotná a bude ti nevoľno, on sa neodvráti od teba.
Ak vstaneš celá strapatá, že ti povie, aká si krásna.
Ak končíš školu až o ôsmej večer, že ti pôjde naproti.
A že aj napriek tvojim náladám či chybám, ťa miluje.
Nehovorím o utópii, hovorím o skutočnom živote
43) Netvrdím, že som sa v živote nespálila. ak človek prežije ťažké chvíle, vie si ceniť to krásne človek verí, človek sa spáli, ale vie aj odpúšťať, avšak nevie zabudnúť.
Absolútny súhlas
Ak vstaneš celá strapatá, že ti povie, aká si krásna. ... ... ... Tebe naozaj toto chýba ku šťastiu?
@53 na svadbu treba dvoch A priezviská buú mať dve
Nezaspal si trocha dobu? Alebo si si nezmýlil krajinu?
Či si len myslíš, že tvoj názor je automaticky nad jej názorom?
Ale občas treba chlapom pripomínať, že aj ženy potrebujú uznanie, ocenenie ich kvalít
povedať správne slová v správny čas a nie dávať večné rady, že to si mala tak a tak urobiť, že ...
Ale ocenenie ich kvalít nie je to isté ako "klamanie"
(Ak beriem predpoklad, že sa zobudí strapatá - tj že sa mi až tak pekná nezdá ... ... ... V inom prípade totiž ten predpoklad nechápem)
Ja som skôr myslel to, že by si trval na svadbe ...
Lebo to znelo tak, akoby si na nej trval nezávisle od jej názoru ...
Inak na jednom fóre sú dakedy také dristy, čo tí chlapi povedali.
Veď ak sa baba spýta, že na koho chalan myslí, keď si TO robí, tak jediná správna odpoveď je, že na tú partnerku.
A chalan nemusí klamať, len sa musí naučiť, že nie vždy povedať pravdu je to správne.
A aj keby sa mu viac páčila Angelina Jolie, tak ak sa ho partnerka spýta, tak musí povedať, že ona je tá pre neho najkrašia, lebo len ju miluje
Chlapi, učte sa
@68 aj moji spolu chodili ale ked sa brali uz boli dost stary a ja som bol uz 5 mesiacov v bruchu
Celoživotné šťastie? Šťastie je relatívne. Napr. niekto nepočujúci si hovorí, že má šťastie, lebo vidí....
Žienky, vari nemáte nadhľad a zmysel pre pravdu a realitu?
Mne sa nepáči z princípu, že mám niekoho klamať
Ak si to tak nemyslel tak sa ospravedlňujem za moju prehnanú reakciu
@73 kiežby
No približne toto som chcel počuť
Podariť sa to môže aj bez svadby ...
Ono sa to možno zdá, že chalani na vzťahu nechcú pracovať. Ale chcú, len inak myslia, nerozoberajú, konajú. Nevidia problémy, lebo nie sú na ne takí citliví.
Nehovorila si o bytí ticho, ale o klamaní
To je podľa mňa hlúpa otázka ... To si hovoria deti, ktoré sa začínajú ožierať, fajčiť a pod.
Otázka znie "Prečo áno?"
88) je to záväzok, sľub, že tomu druhému dôveruješ, že veríš, že mu môžeš vložiť svoju dušu do dlaní a on ju nerozmačká, že chceš s ním stráviť celý život a spoločne budovať spoločnú budúcnosť...
Prečo zrovna spoločnosť?
či myslíš veci, akože pôjdete napr inde na výšku a tak?
90) nefajčím, nepijem, mám už 22 a študujem VŠ
Tak prečo si dávala ako predpoklad strapaté vlasy keď sú sexi?
Ak sa mi (bohužiaľ len hypoteticky ) partnerka páči, tak sa mi páči a poviem jej to ...
A to je jedno či má strapaté vlasy, alebo aké ...
Lenže v tvojom komente to jasne vyznelo ako znak toho, že moc pkne nevyzerá
@92 na to, aby som mu verila a mohla sa naňho spoľahnúť, nepotrebujem byť vydatá. Moju vieru, že spolu prežijeme celý život neovplyvní skutočnosť, že sa nevezmeme
No veď presne o tom to je ... Ten kompliment je niečo úplne iné keď neklameš ...
A nehovoril som o tebe, ale o tej otázke
A smiem sa spýtať prečo choré?
ale pre mňa osobne to veľa znamená. mať manžela a nie druha
ale každému podľa priorít
No veď o tom hovorím
Ak sa mi v tomto momente až tak pekná nezdá, tak nie je na mieste veta o tom aká je krásna ...
Veď to ty si obrátila svoj vlastný predpoklad strapatých vlasov na to, že je to sexi a teraz mi vysvetľuješ ako si to môžem vymeniť za niečo iné ...
@103 možno budem ja poznám dvojicu, čo spolu žije už skoro 20 rokov. Bez detí a bez svadby. Len preto, že chcú byť spolu
Tam hrá určite rolu aj to, že zvykom je sobášiť sa a teda ľudia (po dlhšom a šťastnom vzťahu) skôr volia svadbu ako nesvadbu
A inak veľa ľudí žije v manželstve celý život aj bez toho, aby sa bezhranične milovali ... ... Veľmi veľa
Ak by jej to malo ublížiť tak nie ...
Ale nechcem partnerku, ktorej by mala ublížiť takáto banalita ...
Ženy nie sú muži, nemyslia ako muži, sú komplikovanejšie, citlivejšie a aj inak rozmýšľajú!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je možné, že máš sčasti pravdu ...
No napriek tomu považujem za chorý názor chorý názor (založený na nesprávnom zmýšľaní) a nie názor, ktorý príliš presadzujem ... V čom máš pravdu, som dosť tvrdohlavý ...
No a ja tvrdím, že ich je veľa aj bez toho, nefunkčných
No ja asi skôr budem potrebovať partnerku s nadhľadom ...
A chcem, aby, keď jej niečo rozumne vysvetlím, pochopila ... a nie, aby začala dupať
Ak mi povie opačný názor tak to je dobre
Ale nechcem, aby začala robiť scény aj keď vie, že na to idem s rozumom ...
Jasné, aj ja mám často opačný názor ako priateľ, napr. vkus
No bezvýhradne veriť je podľa mňa trošku zidealizované ...
Veď sama si vravela, že nemôžeš vedieť, či mu raz nepreskočí ...
Opačný názor mi (v nie úplne závažných veciach) nevadí ...
Vadilo by mi, ak by ju malo čokoľvek rozhádzať ...
Samozrejme, s tým súhlasím
A pekne povedané
teeeda holýnájt, zastaralé názory máš, strašne si formálny, ale veď pokiaľ si spokojný sám so sebou...to je predsa hlavné, nie? moje deti určite budú mať moje priezvisko, to by bol hriech, keby ho nemali, veľmi veľký hriech ...a už mám aj meno nové sa mi zapáčilo, ktovie prečo mi učaril Severín :
Inak by som bol mimoriadne prekvapený tým, že ti záleží na takej somarine ...
a neviem, či si sa dočítala, ale zavládol tu mier
Ja som sa sem vlastne už dávnejšie zaregistrovala, len som tu nemala čo robiť. A teraz sa mi chcelo, lebo som sa nudila doma.
ale to ide životom, naberáš skúsenosti, a napr. na ZŠ sú deti (teda ešte myslia inak), na strednej sú už troška rozumnejší (závisí od typu školy) a na výške sú zase iní ľudia, už majú iné priority než napr. nejakí flákači. Lebo na výške nič zadarmo nedostaneš. Ak niečo chceš, musíš si to obhájiť. Vedieť argumentovať, prijímať aj iné názory.
spoločne s krjú: pozrite sa, mne je jedno, či bude súhlasiť priateľ, alebo nie...jednoducho je to samozrejmosť, nie som ani kováčová, ani nováková (bez urážky), niekto sa chce veľmi rád zbaviť svojho priezviska, a niekto naopak, čo to predsudky len sú...moje dôvody ich skolili už hodne dávno
No, tak niekomu môžeš povedať všetky argumenty a on nemusí byť schopný prijať tvoj názor a bude len svoje a svoje.
kde je nívej? tužidlo, haló, nevieš? už sme nejaká trojka, čo dáva dych (exspírium et inspírium) diskusiám?
xyz: a čo rada sa hádaš, dokazuješ, alebo naopak snažíš sa ľuďom pomôcť, aby vedeli lepšie obhajovať svoju pravdu? (bavíme sa o obhajovaní, nie presviedčaní, ako som pochopila z tvojho príspevku) teda sorry za túto otázku, ale zaujíma ma odpoveď, lebo je to vcelku zaujímavý koníček...
Neviem veru, možno sa jej takýto trujuholník zunoval
No veď mohli by ste, to už nebude trojuholník, ale úsečka
crew: no známky, skúšky, to je už iná category a popravde, po dneeešku hlavne, čo som stretla primnoho kolegov sa mi o škole už vôbec nechce hovoriť ani písať, prepáááááč
ja som si akurát spomenula, ked som sa priateľovi schovávala pod tričko, že ja nejdem do školy na skúšku
@176 stava sa ok dost off topicu
a po dalsie ak ti zomrie manzel - dedis ty.... ak priatel dedis hovno - dedi jeho rodina
...mladíí 4ever
Koľko starých generácií to vydržalo, že sú ľudia desaťročia spolu len zo zotrvačnosti, zo zvyku, že už sa vzájomne ani nepriťahujú ani nič iné ...
A mať niekoho komu na tebe záleží "na stálo" môžeš mať len v manželstve?
samozrejme sa dá žiť aj bez toho, ale manželstvo je už vážny krok a ako už bolo spomínané, aj tie papiere sú dôležitá vec...raz na to može niekto pekne doplatiť...predstav si že mamička v 30 ktorá len tak bývala s priatelom a má 2 deti ju zrazu priatel opustí, odííde a čo potom?? može ísť tak na lampáreň ani tam jej nepomôžu
To je len teraz taká móda že načo svadba.. ale vždy bude podľa mňa veľa ľudí ktorí radšej do toho pojdu a budú si to vážiť
Nevravel som, že všeci, alebo skoro všetci ...
Ale veľká časť manželstiev už neskôr nemá šťavu ... Povedal by som, že dosť veľká väčšina
... ... A keď sú zosobášení tak ich asi nemôže len tak opsustiť
A ako pekne píšeš, že si to budú ľudia vážiť, len nejak nevidím žiadni dôvod prečo by si to naozaj vážiť mali ...
a keď sú zosobášní ich opustiť samozrejme môže, ale to už sa potom môže aj riešiť právnou cestou a to je už o inom...
a náhodou ja by som si to teda vážil. je to odvážny krok..
VeĎ položme si otázku, čo je vlastne manželstvo za vynález?:
Je to len dvôvod na to:
1.aby sa minulo vela penazi na sobas
2. dvovod na to aby si partneri povedali: " Ved sa uz nemusim snazit, ved uz je moj/moja"
Takže v buducnosti iba na divoko....
Tak, láska môže po čase vyprchať, to sa nehádam. ALE preto treba na vzťahu pracovať, stále tam vytvárať to tajomné čaro. Načo sú chvíľkové povrchné jednorázovky?