nie nemam preco aj? sama mam rada aj chlapcou aj dievcata po vsetkych strankach. ale myslim si ze ludia lepsie znasaju lesby ako gayou a neviem preco. ale mozno keby som neboja"obojaka" by mi vadili. neviem no. nic by sa nestalo kazdy ma v medziach zakona pravo na lasku nie?
1. no... mám pocit, a neviem ako je to prakticky možné, že čím viac sa toto rozpitváva, tak tým ich pribúda. A taktiež si myslím (a ukameňujte ma za to kľudne), že pokiaľ by sa trocha utiahli spoločenské konvencie, tak by sa proste prispôsobili a preorientovali späť.
2. "Čo?! Ja sa ťa bojím! Odteraz s tebou nepijem!"
@5 / @bublinka113 - homosexualita nie je nádcha... skús si o tom niečo naštudovať inak sexualita mojich priateľov, kamarátov či príbuzných - vlastne kohokoľvek - je pre mňa irelevantná...
@mielikki nikto sa neda preorientovat...to ze niekto zije tak, ze to v zivote neprizna okoliu a niekedy ani sebe teda nepovazujem za ideal pekneho zivota.
2. byť kamarátka s lesbou je to isté, ako byť kamarátka s heterosexuálnym chalanom, takže žiaden big deal by to nebol.... veď je to jej intímny život, akým spôsobom by sa to mohlo týkať mňa tak, že by to zmenilo náš vzťah? (okrem možnosti, že práve do mňa je platonicky zamilovaná)
@zannie ja si myslím, že všetko je len o psychike, všetko sa dá... ak ti budú celý život vtĺkať do hlavy, že si zajac, (s tým, že sa k tebe budú správať ako k zajacovi a budeš vidieť okolo seba správanie zajacov), tak si budeš myslieť, že si zajac a jesť len to, čo jedia zajace
A nemyslím si, že by sa tento človekozajac cítil nejako neplnohodnotne, len možno môžu nastať problémy z toho, že po fyzickej stránke nie je zajac
(neviem, prečo mi napadli práve zajace, ale viem, že pri vlkoch a opiciach to možné je, takže...)
To je každého osobná vec, neviem, prečo by mi to malo vadiť. Doteraz som toho človeka predsa poznala a nevadilo mi na ňom nič, prečo by mi malo, keď zistím, že je homosexuál? Veď to je výlučne jeho intímna vec, kto ho priťahuje.
Prestali ste sa už s niekým kamarátiť len preto, že sa mu páčia blonďáci a vám nie?
(Inak, ako v princípe proti nikomu nič nemám, len mi lezie na nervy, že sa to pomaly stáva módnym trendom a predpokladám, že všetko je to len o psychike... a historicky najviac sa vie v histórií, že takíto ľudia boli pomerne častí v starom Grécku, ale keď si uvedomíme, že v niektorých mestských štátoch žili muži a ženy dosť dlho oddelene od seba, nie je až také prekvapivé, že niektorým z toho proste hrablo...
Nie,veľmi dobrý kamarát sa mi nedávno priznal že je gay a čo teraz ? preboha veď je to stále ten istý človek,je úplne pohode,zábavný,rozumný,fajn sa s ním da pokecať aj o ženských ...pár kamarátov ho zato znenávidelo a buzerovalo ale ostatný a je ich dosť sme ho podporili,však to nie je choroba ani nič zlé...akurát ho občas podpichujeme akurát nemám rád týpkov ktorí sa zženštilo obliekajú a rozprávajú ako ženské to je už moc na mňa...slušný homosexuáli mi totálne nevadia ako aj ostatný slušný ľudia...
@24 / @mielikki - už sa to tu rozoberalo X krát a nechce sa mi to znova vypisovať... (napr. @semhamforas má blog na túto tému a v následnej diskusii je toho na túto tému dosť a dosť...) Áno, máš pravdu, že sa o tom hovorí možno viac ako kedysi, no zaujímavé je, že tak ako hovoria a oponujú proti potratom hlavne muži, tak o téme hms hovoria prevážne heterosexuáli Tiež je ale pravda, že hms tu bola aj za socializmu, hms nebolo nijako menej ale z pochopiteľných dôvodov sa o tom nehovorilo... A tiež je pravda, že za istých okolností (väznie, odlúčenie a pod.) môže človek praktikovať hms styky, je to však náhrada, ktorá samotnú sexualitu človeka nijako nemení...
hej daktori su taki nezarditelny ze to ani pravda neni .....lebo ludia mozu to byt dobri ale ja by som holke nedal do riti ne to este chlapovi to je natrikrat sprete...je to humus a tych zzenstilich uz fakt ovbec nemusim
to ""stat sa "" mi tam troska vadi, ale v podstate kebyze sa to dozvies prvy krat tak pre vonkajsi uhol pohladu je to urcita zmena vo vnimani clovka- ci chceme ci nechceme
@mielikki homosexuálom sa od detstva snažia väčšinou vtĺcť do hlavy, že sú heterosexuáli. nemám pocit, že by sa to nejak extra podarilo.
je rozdiel medzi tým, ak človek vyrastá v absolútnej izolácii od svojho druhu (čisto napr. medzi spomenutými zajacmi) a ak normálne vyrastá v spoločnosti, kde vidí viacero prototypov správania.
ja som veľkým fanúšikom queer komunity. a aj tak si myslím, že muž a žena nie sú jediné pohlavia, ktoré existujú.
a sama nemám problém priznať, že som nielen fanúšikom queer komunity, hrdo sa k nej hlásim. transgendered (to je človek, čo prekračuje genderové hranice, nepatria tam len transsexuáli a transvestiti)
proti homosexuálom nemám absolútne nič, mám pár homosexuálnych kamošov a kamošiek a máme super kamarátsky, v jednom prípade až priateľský vzťah, ktorý je hlavne založený na dôvere a podobne... dokonca mi jeden kamoš radil čo mám robiť, aby som okúzlil jedno dievča, keďže on ma videl očami dievčaťa
@36 / @semhamforas - "nože, sekery, bejzbalové pálky. Je toho veľa" - veď predsa aj ty považuješ homosexualitu za chorobu, nie? To chceš teda mlátiť chorých ľudí? Nezdá sa ti táto tvoja reakcia primitívna? Takúto "liečbu" by si použil aj na vlastné dieťa? Pretože aj u teba ako rodiča je šanca 50/50, že bude tvoje dieťa homosexuál....
@44 / @semhamforas - ježííš, zasa?? Predovšetkým - mnohí maskulínny homosexuáli majú viac testosterónu ako my dvaja dokopy Reč je skôr o génoch... Vedcom sa to podarilo nie u niektorých zvierat ale konkrétne len u myší práve genet. zásahom... a? Podarilo sa im to zvrátiť späť? A zatiaľ vôbec nevedia, či by to fungovalo aj u ľudí... a ak áno, načo... veď by mali skúmať skôr opačný efekt, nie? "Takto vlastne vzniká prakticky každá psychická choroba, zlými hladinami hormónov" - ako pekne a šikovno si to zhrnul
@50 / @opinko - ty zasa čo trepeš za blbosti?? Šanca 50/50 neznamená polovicu populácie... ešte si nepočul termíny fifty/fifty alebo pol na pol a ak sa ti viac pozdáva športová terminológia, tak 1:1 - čiže buď bude alebo nebude homosexuál...
@51 / @semhamforas - nevyhováraj sa na vek, nie si 10-ročné či negramotné decko... apropo, myslím, že vieš, čo znamená slovo ´empatia´ - niekto ju má silne vyvinutú už v 12-tich, niekto nikdy... A nie je vôbec podstatné, či ja zomriem skôr, než sa ty dozvieš o orientacii svojho dieťaťa - podstatné je, ako by si prijal túto skutočnosť. K tomu 50/50 v prvom odstavci...
Z moralneho hladiska nie, ale ked si predstavim situaciu ze by som bol vo vytahu a bozkavali by sa tam dvaja chlapi, vadilo by mi to viac ako keby sa boskavali chlap a zena. Nevadi mi ak je niekdo gay, nevadi mi sa to deje niekde v sukromi, ale vadi mi ak pozeram televizor a zrazu pustia videoklip dvoj muzou ako sa dokazu bozkavat 5 minut a prave v tedy mi prestane fungovat ovladac od Tv. Ohladne homosexuality mi otvorene vadi len jedna vec a to je adopcia deti, take dieta moze byt lahko sikanovane a moze sa to na nom podpisat.
@53 / @54 / @semhamforas - čo sa oviec týka, boli to americký vedci pod vedením dr. Rosseliho, proti výskumu boli výhrady a protesty najmä etické (nielen od homosexuálov) no výskum pokračuje naďalej už 4 roky a zatiaľ bez pozitívneho výsledku.
A možno sa budeš čudovať, ale aj napriek mojej empatii je mi úplne jedno, že máš teploty a kto za to môže.... ak je ti zle, tak lež, poť sa, pi čaj... na primitívne sarkazmy si zdravý dosť ale na normálnu diskusiu nie? Skoré uzdravenie...
@59 / @opinko - tak ešte raz: podľa teba fity/fifty nie je 50/50, ergo pol na pol ergo 1:1 čiže rovnaka šanca, že na 50% áno alebo na 50% nie? A ak ti teda čísla a zaužívané termíny nevyhovujú, nie je podľa teba rovnaká šanca, že dieťa bude alebo nebude homosexuál?
@58 / @semhamforas - mám veľmi rád sarkazmus, iróniu aj čierny humor ale na tom tvojom, mimochodom myslím dosť rasistickom príspevku, ktorý smajlík nijako nezchráni, vidí niečo vtipné ozaj málokto... a nemusí mať ani 40, ba dokonca ani 30 či 20...
A pochopil si to teda s tým 50/50 naprosto správne - tá šanca je rovnaká, čiže 50% áno a 50% nie... A buď si istý, že ak americkí vedci rýchlo nezačnú s tými pokusmi v prenatálnom období na tehotných ženách ( samozrejme úspešnými), tak ten tvoj recept na tvojho syna fungovať nebude
@65 / @opinko - ty vážne nechápeš? Ja nikde nehovorím o žiadnych počtoch homosexuálov v pomere k heterosexuálom ale o rovnakej šanci mať homosexuálne alebo heterosexuálne dieťa...
@67 / @semhamforas - sorry... rasizmus podľa definície rasovej neznášanlivosti to možno nie je, ale rasizmus sa definuje aj ako predsudok založený na sociálne významných rozdieloch.
A nijako som sa nezamotal zamotali ste sa vy dvaja s opinkom - veď som už v 1. príspevku písal o ŠANCI a nie o pomere HTS k HMS... ešte raz sa pozri na prvý odstavec @56
Keď mám čas, sledujem takmer výlučne dokumentárne kanály, ale toto som fakt nevidel.... inak na tom môže byť niečo pravdy aj keď predpokladám, že sú to zatiaľ len teórie nepodložené nejakým plošným výskumom. No keby to bola pravda a bol by to jeden z činiteľov, opäť ba to bol fakt, ktorý by vyvracal nezmyslené názory, že homosexualita vzniká výchovou a pod. No mimochodom homosexualita je tu podstatne dlhšie než hormonálna antikoncepcia....
@71 / @opinko - aha... takže ak sú (ako sa tvrdí) 4% HMS populácie, tak automaticky je aj šanca, že z dieťaťa bude homosexuál, tiež 4%? Zaujímavá dedukcia
@74 / @semhamforas - každý bisexuál vždy inklinuje v konečnom dôsledku viac k jednomu pohlaviu, to je známy fakt - bisex žena k žene a bisex muž k mužovi.... okrem toho samotní vedci nemajú dodnes jasno v tom, či bisexualita vôbec je samostatnou sex. orientáciou.... ale budiž, tak je tá šanca 33,33333 % Kde si nabral 5% Ale to nie je podstatné, myslím, že vieš veľmi dobre, ako som to myslel a ako to myslím....
Všeobecne sa tvrdí, že napr. v 20-tych rokoch bola homosexualita veľmi rozšírená napr. v Nemecku alebo vo Francúzsku, kde v tých rokoch existovali spústy gay podnikov, kabaretov a verejných domov - nie je to tak celkom pravda, rozšírená bola možno rovnako ako o 30 či 40 rokov neskôr, ale soc. a politické pomery (mravy, dekadencia a morálka) boli dajme tomu také ako dnes... a faktom je, že vtedy sa žiadne štatistiky nerobili, takže je tu opäť možnosť 50/50, že tých homoesexuálov bolo vtedy viac ako teraz alebo menej - to sa nikdy nezistí...
Proti lesbam nemam absoluuutne nic. Prave skor uuuplne naopak
A proti teplym chalano tiez, akurat ze mi nie je dva krat prijemne nieco take vidiet a oni sami o sebe mi pridu casto strasne komicky s tym ich chovanim
a @zajko30 je, ehm, skusim bez nadavok, sam o sebe, to ze je to teply [cenzura] je len bombonik Je to ako torta, s jahodou na vrchu tela (citis tam tem silny metaforicky obraz toho, ze si [cenzura]?
@mielikki trocha to nesedi, pretoze je to prave naopak - vtlkaju ti do hlavy a vidis heteroseuxalov, nie homosexualov - zajacov. jdeno alebo druhe sa vychovat neda - to je dokazane.
@tomas linkujem priamo teba, v nadväznosti na nedokončenú debatu o tom trápnom fóre.
myslíš si, že príspevok @36 je úplne v pohode? keď jeden človek by druhých najradšej pobil bejzbolkami len preto, že sa narodili iní? je to podľa teba v poriadku a v rámci "tolerantných medzí", o ktoré sa podľa teba snaží birdz?
@semhamforas ja normálne žasnem nad Tebou, ako Ty si za všetkým, či Ti je len trošku proti srsti nájdeš konšpiračnú teóriu, ty vyjebaný netolerantný kretén.
Zajtra sa tu možno dočítam, že Americká vláda pridáva tajne do svojich produktov homo-hormóny a exportuje ich do Číny, aby im znížili nativitu a udržali si svoje popredné židovské ekonomické postavenie.
Určite k tomu budeš mať "seriózny zdroj" a 10 konšpiračných videí z YouTube.
Teplého si asi ani z lietadla nevidel.
A ten experiment s génmi, poupravím Ťa.
Nezapli to "niekoľkým" druhom, ale testovali to iba na myšiach a upravené samičky sa správali ako muži.
Čiže nevyvolali jednoznačne homosexualitu.
A tiež nesimulovali poruchu, ale stav génov.
Teda to máš to isté ako sa narodiť ako ľavák alebo ryšavý.
Nie bez ruky, s Huntingom alebo napr. s Marfanovým syndrómom, čo už spôsobujú zničené alebo prehodené gény.
tak dokým by sa ňou nestala moja kamarátka,tak v pohode...totižto by som sa bála, žeby sa mohla začať na mňa pozerať aj inak...ale ináč čo ja viem,niekde som počula,že vraj s homosexuálmi sa lepšie rozpráva...ináč neviem,neskúšala som
no čo? poviem mu: "čo narobíš chlapče. Ber čo ti život dal a nezahadzuj to. Kamarátov máš, nejaký frajer sa nájde..." koniec. na čo to rozvádzať. holé fakty ostanú holými faktami a skutočnosťou s ktorou človek nepohne.
a ako som kedysi hovorila, nemá zmysel zakladať takéto diskusie. proste NEMÁ!!!!
samozrejme ak by som mala kamosa kamosku ktory by v sebe zacal objavovat homosexualitu neprestala by som ho mat rada ani by som ho neodsudzovala. tak ako neposudzujem ludi podla toho ci su homosexuali alebo nie. mozno by som mu len povedala ze to nie je prirodzene a v homosexualite nikdy nenajde prave stastie, plnost, ze napriek tomu ze homosexuali si vydobili odstranenie homosexuality ako choroby alebo uchylky, ak to budem chciet nazvat krajsie odchylky, tento konsenzus nebol urobeny vedecky a polovica psychiatrov to ako odchylku povazuje.
neodsudzjem homosexualitu ale to ze tymto ludom sa oficialne nemoze pomahat ani ked chcu. to ze je to rozsirovane ako modny trend a naschval je homosexualita podsuvana do podvedomia ludi.
myslim, ze zo dna na den sa to nemoze stat....a neviem preco by som mal k tomu mat zly vztah..je to tiez ludska bytost a je jedno aku ma sex. orientaciu.... neviem, preco by mi to malo vadit...nie je to ziadna porucha, choroba, ani infekcia....ja sa snazim brat ludi takych, aki naozaj su...
nie nič proti nim nemám, dokonca mám aj kolegov čo sú gayovia a sú úplne úžasní, najlepší kamoši na svete, vedia mi vždy poradiť, síce som nikdy nestretla lezbičku, ale to je teraz vedľajšie...
@120 / @petika - aj som tu včera spomínal, že ja sarkazmus a iróniu veľmo rád... Mno, odborníkom v tejto oblasti nie som, akurát som robil nejaké sem. práce na tieto témy, ale ak myslíš publikovanie v nejakých odborných kruhoch a pod. - to nie ja som hudobník, nie sexuológ, psychológ ani nič podobné...
A to sumive nam prinesie jednorozec na lietajucom zlatom podnose, jahodku nam polozi na stol a ta si sama vlezie do pohara s usmevom na perach. Vsetko bude ruzove a platit budeme duhou. Presne za takychto okolnosti sa mozme jedine my dvaja stretnut. A potom odides na svojom drahom aute, do svojho draheho bytu, so svojimi lacnymi komplexami hned, ako ti zazvoni rano budik. A ked sa prebudis ostanu ti len tie lacne komplexy
no heheh ja napr. nemam nic proti gayom,,, sak je to ich vec ale mne vadi ze robia nejake duhove pochody kde sa snazia vyvysit sa nad geterosexualnu rasu,,,, co je podla mna dost nemozne kedze je nas vacsina a neni to proti bozim zakonom,, a ze si chcu legalizovat manzelstva,,, potom ako maju vyrastat v takom svete nase deti,, ked budu toto vidiet,,, a ze si chcu adoptovat deti,, ja byt na mieste toho dietata asi raz zblbnem,,, som uprlne proti tomu aby to verejne ohlasovali ze su gayi a lesby,,, ale inak nemam nic proti nim,, ani heterosexuali sa nechvalia tym ze robia pochody ze my sme hetero atd atd
@puco90 a ty trpíš heterosexualitou? alebo máme teba považovať za prototyp hrdého zdravého slováka? pretože to tak povedali kde? toto mi objasni, fašiintelektuál
@transplantovan á fúha, to som fakt nevedel, že sme pod stálym dohľadom falošnej humanistky a bojovníčku za práva čiernych a povinnosti bielych..no ale čo som to chcel....
No heterosexualitou nemožno trpieť, lebo trpí sa pre chorobu. To, že je heterosexualita prirodzená dokazujú tisícročné skúsenosti ľudstva, lebo jedine heterosexualita zabezpečuje prežitie ľudstva.
@transplantovana fúha, to som fakt nevedel, že sme pod stálym dohľadom falošnej humanistky a bojovníčku za práva čiernych a povinnosti bielych..no ale čo som to chcel....
No heterosexualitou nemožno trpieť, lebo trpí sa pre chorobu. To, že je heterosexualita prirodzená dokazujú tisícročné skúsenosti ľudstva, lebo jedine heterosexualita zabezpečuje prežitie ľudstva.
@puco90 aha, a keď je človek homosexuál, ako presne vedci dokázali tú chorobu? majú gejoši o pár koliesok menej ako ty alebo ako presne je tá ich choroba dokázaná?
a tisícročné skúsenosti ľudstva.. hm. a homosexuáli v minulosti boli tiež len takým istým trendom, ako sú dnes? kokos, dobre starý trend
@132 / @puco90 - a ak niekto považuje homosexualitu za chorobu ako každú inú, budiž... je však potom primitívne a úbohé týchto ľudí odsudzovať, nadávať im, robiť si z nich posmech alebo dokonca šikanovať a prenasledovať...
@puco90 A prečo to je choroba okrem toho že homosexuáli nemôžu mať deti? Lebo to je argument platný akurát čisto a jedine z reprodukčného hľadiska, ale myslím že to fakt nie je len o tom, ak myslíš že hej tak pyčuj aj do ľudí čo používajú antikoncepciu, onanujú a podobne
Nákazlivé to tiež nie je, to možno tak pre konšpiračných teoretikov čo bývajú v hermeticky uzavretom bunkri a mieria samopalom na dvere.. A mňa by ak by som bol gay dosť nasralo keby o tom niekto hovoril ako o chorobe, tak sa láskavo neser do vecí do ktorých ťa nič (to by si tiež mohol podať vysvetlenie ako je to pre teba relevantné či je homosexualita choroba alebo neni), lebo raz možno nejakého homosexuála uvidíš aj inak ako z rýchlika a ak to bude mierne agresívnejší jedinec, tak to nebude moc príjemné, ak sa teda radšej nebudeš dívať do zeme, ak tam teda dovidíš.. Všetci gayovia do radu totiž nemajú 30 kilo aj s posteľou (ružovou), to si myslia len nacani, klerofašos, radikálni prolajfisti a podobná svoloč skurvená..
@waagbistritz69 príroda stvorila sex na rozmnožovanie. Je jasné, že z každého styku nevznikne dieťa, ale jedná sa len o ten potenciál a teda, že môžu mať deti...
Ja tu diskutujem, a keď sa ti niečo nepáči, tak sem nemusíš prispievať.
@salora Akože adoptované alebo u žien umelým oplodnením? Tak to je tiež pravda Či sú aj iné spôsoby?
@puco90 No to môžeš asi každému napísať že keď s niečím nesúhlasí tak nech nepíše, potom daj vedieť či ti vynadali len do kokotov alebo aj do niečoho iného
Teraz som si btw ujebal z času a veškeré tie hovná v tejto téme som prečítal. Ja len toľko:
Homosexualita - či to vašim bludným konzervatívnym/cirkevným/náckovským predstavám vyhovuje alebo nie - je úplne prirodzená. A to nielen u človeka, ale v určitom pevnom percente aj u zvierat. Sex nie je určený len na reprodukciu, to je falošná predstava cirkvi a iných vyznávačov po stáročia zhnitých predsudkov (a kapitalizmus na to zčasti pristupuje), ktorá odsudzuje ženu len na plodenie detí (v socioekonomickom poňatí produkciu pracovnej sily) a zakazuje jej mať zo sexu aj potešenie. Ale sex aj masturbácia má u človeka (a nielen u neho) nezastupiteľné miesto medzi vecami prispievajúcimi ku psychickej pohode a má jednoznačne kladný vplyv (pri zachovaní základných bezpečnostných, hygienických a zdravotných zásad) aj na fyzické zdravie človeka. A v neposlednej rade, prečo by sex nemohol pre človeka byť jedným z druhov zábavy, na základe nevedeckých a demenčných predstáv cirkvi, nacistov a konzervatívcov o nemorálnosti sexu ako zábavy? Kapitalizmus síce ľudskú sexualitu (často v dosť pokrivenej a diskriminačnej podobe) implamentuje do marketingových aktivít a stavia na obdiv kde sa len dá, ale na druhej strane produkuje aj oné konzervatívne teórie. To je isté pokrytectvo systému, ale nevidím dôvod prečo neuznávať pokrokovú rolu sexuality (akejkoľvek), označovať homosexualitu za chorobu etc..
"Postupuje sa podľa tej istej metódy, ktorou sa klonovala prvá živá bytosť - ovca Dolly. Zoberie sa vajíčko, ktorému sa odstráni jadro a nahradí sa DNA homosexuálneho muža. Z tohto vajíčka sa vyvinie embryo a z jeho kmeňových buniek sa získajú ´mužské´ vajíčka. Druhý partner už len prispeje svojimi spermiami.
Dieťa s genetickou výbavou dvoch otcov následne vynosí náhradná matka. Takýmto spôsobom sa môžu stať dvaja muži rodičmi syna alebo dcéry, tvrdia Testa a Harris.
Uvedený postup funguje aj u žien, no zo zárodočných kmeňových buniek sa nezískajú vajíčka, ale spermie. Dve lesbické ženy však nemôžu mať spolu syna, pretože nie sú nositeľkami mužského chromozómu Y.
Testa a Harris nepovažujú svoju metódu za nemorálnu: ´Keby sme ju chceli odsúdiť, museli by sme zatratiť celú medicínu, pretože stále zasahuje do prirodzených procesov.´
Vyvstáva otázka, či takéto deti budú rovnako sexuálne orientované ako ich rodičia. Bolo by to tak v prípade, ak by bola homosexualita dedičná, čo sa však zatiaľ stopercentne nedokázalo.
U ovce Dolly sa veľmi skoro prejavili symptómy starnutia, ktorým aj podľahla. Podľa Testu a Harrisa to u ľudí nehrozí, pretože pri vzniku spermií a vajíčok v skúmavke sa ich DNA naprogramuje nanovo, a to sa v prípade Dolly nestalo."
@146@waagbistritz69 - čítaj pozornejšie, čo som napísal hovoril som o hms ako o jednotlivcovi To, že je niekto homosexuál, neznamená, že nie je schopný reprodukcie... takže pokojne môžu mať dieťa gay s lesbičkou, gay s hts ženou alebo lesbička s hts mužom... Mimochdom dosť bežná prax za čias normalizácie a socializmu, keď bola homosexualita spoločensky absolútne neprípustná, dokonca trestná...
@puco90 Tak to sorry ale v tejto téme to neni moc vidno že by si ich mal na háku, tu som sa dozvedel skôr že sú to chorí ľudia (a že sú chorí pretože sú chorí, áááno?) Ale tak aspoň na nich nechceš ísť s baseballkou a podobne, nesmeješ sa z nich a podobne a nenazývaš ich buzeranti a podobne, ako podaktorí
Čo by ne, tie zvieratá? Chcel som tým povedať to, že keď sa u nich vyskytuje homosexualita, tak je to všeličo, len nie neprirodzené.. A nepovedal som že to nie je choroba kvôli tomu, je to už trochu pomimo ale s témou by to súviselo..
No tiež celkom nerozumiem moc tým manželstvám etc, myslím že je možné žiť a milovať niekoho aj bez štátneho alebo cirkevného odklepnutia, ale keď to niekomu treba Ale to je aj to pokrytectvo systému, či už sexualitu alebo partnerský vzťah brať iba z ekonomického hľadiska, implamentovať to do marketingových aktivít a starať sa iba o to čo z toho má štát, je asi už vedľajšie čo z toho majú ľudia.. toľko môj názor..
Aha a kde máš v postoch @140 i @146 urážky a vulgarizmy (teda na tvoju osobu mierené)? Volím slovník aký chcem, len kvôli tomu to nemusí nebyť normálne diskutovanie..
Na tom, čo homosexualita je, sa nevedia dohodnúť ani vedci. Hádajú sa medzi sebou jeden tvrdý to a druhý ono, takže hlavná vec, že vy ste tu tý najmúdrejší. Na túto vec môžete vyjadriť, len svôj názor.
@dsimca A čo to mám písať jak v rukavičkách a všade dopisovať že si ale nie som istý? Názory sa vyjadrujú takto a predstav si že sa dajú aj konfrontovať, na základe čoho si každý môže spraviť vlastný úsudok o tom kto má ku pravde bližšie..
Inak je na pováženú, či vedci majú byť zo 100% nespochybniteľnými autoritami.. Zober si takú Svetovú zdravotnícku organizáciu, okrem toho že trebárs až do 90. rokov bola homosexualita oficiálne považovaná za duševnú poruchu, tak som sa o nich napríklad dopočul nejaké zaujímavosti že koľko odporúčajú myslím že týždenne jesť slepačích vajec a potom trochu protichodné info že schválili vegánstvo ako plnohodnotný vyživovací program.. Tiež tam asi nejde o nič iné ako o viac či menej subjektívne názory, asi sú to tiež len ľudia.. Alebo čo ja viem, už som videl ako dakto obhajoval toto » www.actimel.sk/sk/vedecke-pozn... so slovami "že by 600 vedcov a technikov 13 rokov ojebávalo?" A ktosi odpovedal že keď oslabne dopyt po cigaretách tak zrazu 600 vedcov a technikov príde na to že cigarety vlastne pomáhajú astmatikom, podporujú vykašliavanie hlienov, zjemňujú pleť a prispievajú ku celkovej rovnováhe a obranyschopnosti organizmu
@waagbistritz69 Ty si sa nejako rozbehol, ja som reagovala na tých somárov, ktorý sa idú biť za svoju pravdu. Keď sa možno úplne mýlia, tak pokoj, nadýchni sa
Tahsie nez sa priznat mame bolo to povedat naj kamoske. Si somnou vytrpela dost. Ani neviem coho som sa tak bala, ale mala som pocit ze keby som onu prisla tak by sa mi zrutil svet. Nastastie ma tu naj kamosku na svete takze to vzala bez problemu
wes nie kazdeho vzrusuje homosexualita, ty v tom vidis.... uzitocny material, necuduj ze s tebou nemusi kazdy suhlasit,... to ze ja homosexualitu neuznawam je moja vec to ze sa tebe paci pozerat na bozkavajucich chlapov je zase tvoja.
Tak ale nehovor ze si odomna nic ine necakala... ked uz tak sa powe, nesuhlasim s tebou alebo nezdielam tvoj nazor lebo... (a powes preco), niesom k tebe hnusny a ani nechcem aby si si to myslela, ale hovorit ze nic ineho si odomna necakala... take slova ma dokazu postavit do ofenzivy.
ja nechapem preco ich odsudzuju, podla mna je kazdeho jeho vec si je homosexual alebo hetero alebo bi, ak je dobry kamos, mam to v pazi aku ma orientaciu...
zas tak casto nie...uznawam ze nad vecami ktore su druhorade alebo ktore su inak nepodstatne moc pozor nedawam ale staci zamavat aby si mala moju pozornost.
A keby sa môj najlepší kamrát stane homosexuálom tak by som ho asi vyobíjmala a vypusinkovala jak sa len dá a pustila sa do hladania vhodného partnera pre neho...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
164 komentov
2. "Čo?! Ja sa ťa bojím! Odteraz s tebou nepijem!"
A človek sa zo dňa na deň homosexuálom nestane, akurát tak to môže zo dňa na deň prestať skrývať. Neviem prečo by som mal nejako reagovať.
2. byť kamarátka s lesbou je to isté, ako byť kamarátka s heterosexuálnym chalanom, takže žiaden big deal by to nebol.... veď je to jej intímny život, akým spôsobom by sa to mohlo týkať mňa tak, že by to zmenilo náš vzťah? (okrem možnosti, že práve do mňa je platonicky zamilovaná)
3. "zo dňa na deň"
A nemyslím si, že by sa tento človekozajac cítil nejako neplnohodnotne, len možno môžu nastať problémy z toho, že po fyzickej stránke nie je zajac
(neviem, prečo mi napadli práve zajace, ale viem, že pri vlkoch a opiciach to možné je, takže...)
Prestali ste sa už s niekým kamarátiť len preto, že sa mu páčia blonďáci a vám nie?
(Inak, ako v princípe proti nikomu nič nemám, len mi lezie na nervy, že sa to pomaly stáva módnym trendom a predpokladám, že všetko je to len o psychike... a historicky najviac sa vie v histórií, že takíto ľudia boli pomerne častí v starom Grécku, ale keď si uvedomíme, že v niektorých mestských štátoch žili muži a ženy dosť dlho oddelene od seba, nie je až také prekvapivé, že niektorým z toho proste hrablo...
ale v inom vyzname to ,,stat sa"" neberiem
je rozdiel medzi tým, ak človek vyrastá v absolútnej izolácii od svojho druhu (čisto napr. medzi spomenutými zajacmi) a ak normálne vyrastá v spoločnosti, kde vidí viacero prototypov správania.
ja som veľkým fanúšikom queer komunity. a aj tak si myslím, že muž a žena nie sú jediné pohlavia, ktoré existujú.
a sama nemám problém priznať, že som nielen fanúšikom queer komunity, hrdo sa k nej hlásim. transgendered (to je človek, čo prekračuje genderové hranice, nepatria tam len transsexuáli a transvestiti)
a myslím si, že z vás nemá ešte nikto vyhraté.....filip
Jasné, že sa ti páči viac... ale väčšiu pravdepodobnosť má homosexualita tvojich potomkov než 5 000 000 na tvojom konte
@51 / @semhamforas - nevyhováraj sa na vek, nie si 10-ročné či negramotné decko... apropo, myslím, že vieš, čo znamená slovo ´empatia´ - niekto ju má silne vyvinutú už v 12-tich, niekto nikdy... A nie je vôbec podstatné, či ja zomriem skôr, než sa ty dozvieš o orientacii svojho dieťaťa - podstatné je, ako by si prijal túto skutočnosť. K tomu 50/50 v prvom odstavci...
A možno sa budeš čudovať, ale aj napriek mojej empatii je mi úplne jedno, že máš teploty a kto za to môže.... ak je ti zle, tak lež, poť sa, pi čaj... na primitívne sarkazmy si zdravý dosť ale na normálnu diskusiu nie? Skoré uzdravenie...
A pochopil si to teda s tým 50/50 naprosto správne - tá šanca je rovnaká, čiže 50% áno a 50% nie... A buď si istý, že ak americkí vedci rýchlo nezačnú s tými pokusmi v prenatálnom období na tehotných ženách ( samozrejme úspešnými), tak ten tvoj recept na tvojho syna fungovať nebude
salora píše že pomer 50/50 je, že narodený syn buď bude gay čo je 50% alebo nebude čo je 50% hetero.....teda buď -alebo....
a myslíš, že radičova je normálna a lesba neni........filip
Vypalcuj si zadok, bude ti lepšie.
A nijako som sa nezamotal zamotali ste sa vy dvaja s opinkom - veď som už v 1. príspevku písal o ŠANCI a nie o pomere HTS k HMS... ešte raz sa pozri na prvý odstavec @56
Keď mám čas, sledujem takmer výlučne dokumentárne kanály, ale toto som fakt nevidel.... inak na tom môže byť niečo pravdy aj keď predpokladám, že sú to zatiaľ len teórie nepodložené nejakým plošným výskumom. No keby to bola pravda a bol by to jeden z činiteľov, opäť ba to bol fakt, ktorý by vyvracal nezmyslené názory, že homosexualita vzniká výchovou a pod. No mimochodom homosexualita je tu podstatne dlhšie než hormonálna antikoncepcia....
Všeobecne sa tvrdí, že napr. v 20-tych rokoch bola homosexualita veľmi rozšírená napr. v Nemecku alebo vo Francúzsku, kde v tých rokoch existovali spústy gay podnikov, kabaretov a verejných domov - nie je to tak celkom pravda, rozšírená bola možno rovnako ako o 30 či 40 rokov neskôr, ale soc. a politické pomery (mravy, dekadencia a morálka) boli dajme tomu také ako dnes... a faktom je, že vtedy sa žiadne štatistiky nerobili, takže je tu opäť možnosť 50/50, že tých homoesexuálov bolo vtedy viac ako teraz alebo menej - to sa nikdy nezistí...
A proti teplym chalano tiez, akurat ze mi nie je dva krat prijemne nieco take vidiet a oni sami o sebe mi pridu casto strasne komicky s tym ich chovanim
a @zajko30 je, ehm, skusim bez nadavok, sam o sebe, to ze je to teply [cenzura] je len bombonik Je to ako torta, s jahodou na vrchu tela (citis tam tem silny metaforicky obraz toho, ze si [cenzura]?
myslíš si, že príspevok @36 je úplne v pohode? keď jeden človek by druhých najradšej pobil bejzbolkami len preto, že sa narodili iní? je to podľa teba v poriadku a v rámci "tolerantných medzí", o ktoré sa podľa teba snaží birdz?
Zajtra sa tu možno dočítam, že Americká vláda pridáva tajne do svojich produktov homo-hormóny a exportuje ich do Číny, aby im znížili nativitu a udržali si svoje popredné židovské ekonomické postavenie.
Určite k tomu budeš mať "seriózny zdroj" a 10 konšpiračných videí z YouTube.
Teplého si asi ani z lietadla nevidel.
A ten experiment s génmi, poupravím Ťa.
Nezapli to "niekoľkým" druhom, ale testovali to iba na myšiach a upravené samičky sa správali ako muži.
Čiže nevyvolali jednoznačne homosexualitu.
A tiež nesimulovali poruchu, ale stav génov.
Teda to máš to isté ako sa narodiť ako ľavák alebo ryšavý.
Nie bez ruky, s Huntingom alebo napr. s Marfanovým syndrómom, čo už spôsobujú zničené alebo prehodené gény.
ľudí s takýmto prístupom tu fakt netreba,
aj Hitlerovi sa nepáčila jedna-dve veci a ako to dopadlo.
a nepríde mi to ako relevantný zdroj.
Nezaujíma ma spôsob rozmnožovania rýb, rozrušila ma tá predstava homosexuálnych rýb blízko veľkých miest.
@Zajko30
Snažil som sa, podarilo sa to iba čiastočne.
neodsudzjem homosexualitu ale to ze tymto ludom sa oficialne nemoze pomahat ani ked chcu. to ze je to rozsirovane ako modny trend a naschval je homosexualita podsuvana do podvedomia ludi.
tot vse
HAHAHA!
Jednoducho, zvykla som si.
A moju sesterku aj tak lúbim
2. Tiež nie.
Ale zo dňa na deň...asi ťažko.
@semhamforas
"Tak to ma za následok že aj ryby sú homosexuálne orientované. My ich potom zjeme a tak sa údajne rodí viac homosexuálne orientovaných detí. "
Už som sa akosi naučil nehádzať hrach o stenu s ľudmi tvojich názorov, ale raz za čas ti musím poďakovať aspoň za pošteklenie bránice
a @tomas prepáč, ale preber sa
ó môj teplý bože!
mimochodom, nepublikoval si niekedy niečo odobrné?
A to sumive nam prinesie jednorozec na lietajucom zlatom podnose, jahodku nam polozi na stol a ta si sama vlezie do pohara s usmevom na perach. Vsetko bude ruzove a platit budeme duhou. Presne za takychto okolnosti sa mozme jedine my dvaja stretnut. A potom odides na svojom drahom aute, do svojho draheho bytu, so svojimi lacnymi komplexami hned, ako ti zazvoni rano budik. A ked sa prebudis ostanu ti len tie lacne komplexy
Objasnil som ti to, ty naša pseudointelektuálka ?
Objasnil som ti to, ty naša pseudointelektuálka ?
a tisícročné skúsenosti ľudstva.. hm. a homosexuáli v minulosti boli tiež len takým istým trendom, ako sú dnes? kokos, dobre starý trend
co je vsak viac chore, je mat pred tymito ludmi predsudky a "mat proti nim daco"
Homosexuáli majú silnú loby...v tom to je.
No a homosexualita je stará, ako ĺudstvo...podobne sú na tom aj ostatné choroby.
@n0win0u veď dobre, dobre, už končím, ale tak uznaj, že takéto reči by tu byť nemali. a nie je tu nikto, kto by to kontroloval.
Homosexuáli malú silnú liberálnu loby. To je fakt.
Vyškrtnutá zo zoznamu chorôb nebola z vedeckých dôvodov.
Nákazlivé to tiež nie je, to možno tak pre konšpiračných teoretikov čo bývajú v hermeticky uzavretom bunkri a mieria samopalom na dvere.. A mňa by ak by som bol gay dosť nasralo keby o tom niekto hovoril ako o chorobe, tak sa láskavo neser do vecí do ktorých ťa nič (to by si tiež mohol podať vysvetlenie ako je to pre teba relevantné či je homosexualita choroba alebo neni), lebo raz možno nejakého homosexuála uvidíš aj inak ako z rýchlika a ak to bude mierne agresívnejší jedinec, tak to nebude moc príjemné, ak sa teda radšej nebudeš dívať do zeme, ak tam teda dovidíš.. Všetci gayovia do radu totiž nemajú 30 kilo aj s posteľou (ružovou), to si myslia len nacani, klerofašos, radikálni prolajfisti a podobná svoloč skurvená..
Ja tu diskutujem, a keď sa ti niečo nepáči, tak sem nemusíš prispievať.
maj sa.
@waagbistritz69 - nesúhlasím s tebou homosexuáli ako jednotlivci deti mať môžu... a v mnohých prípadoch aj majú
@puco90 No to môžeš asi každému napísať že keď s niečím nesúhlasí tak nech nepíše, potom daj vedieť či ti vynadali len do kokotov alebo aj do niečoho iného
Teraz som si btw ujebal z času a veškeré tie hovná v tejto téme som prečítal. Ja len toľko:
Homosexualita - či to vašim bludným konzervatívnym/cirkevným/náckovským predstavám vyhovuje alebo nie - je úplne prirodzená. A to nielen u človeka, ale v určitom pevnom percente aj u zvierat. Sex nie je určený len na reprodukciu, to je falošná predstava cirkvi a iných vyznávačov po stáročia zhnitých predsudkov (a kapitalizmus na to zčasti pristupuje), ktorá odsudzuje ženu len na plodenie detí (v socioekonomickom poňatí produkciu pracovnej sily) a zakazuje jej mať zo sexu aj potešenie. Ale sex aj masturbácia má u človeka (a nielen u neho) nezastupiteľné miesto medzi vecami prispievajúcimi ku psychickej pohode a má jednoznačne kladný vplyv (pri zachovaní základných bezpečnostných, hygienických a zdravotných zásad) aj na fyzické zdravie človeka. A v neposlednej rade, prečo by sex nemohol pre človeka byť jedným z druhov zábavy, na základe nevedeckých a demenčných predstáv cirkvi, nacistov a konzervatívcov o nemorálnosti sexu ako zábavy? Kapitalizmus síce ľudskú sexualitu (často v dosť pokrivenej a diskriminačnej podobe) implamentuje do marketingových aktivít a stavia na obdiv kde sa len dá, ale na druhej strane produkuje aj oné konzervatívne teórie. To je isté pokrytectvo systému, ale nevidím dôvod prečo neuznávať pokrokovú rolu sexuality (akejkoľvek), označovať homosexualitu za chorobu etc..
Inak odporúčam tento film - » www.csfd.cz/film/116357-kin...
"Postupuje sa podľa tej istej metódy, ktorou sa klonovala prvá živá bytosť - ovca Dolly. Zoberie sa vajíčko, ktorému sa odstráni jadro a nahradí sa DNA homosexuálneho muža. Z tohto vajíčka sa vyvinie embryo a z jeho kmeňových buniek sa získajú ´mužské´ vajíčka. Druhý partner už len prispeje svojimi spermiami.
Dieťa s genetickou výbavou dvoch otcov následne vynosí náhradná matka. Takýmto spôsobom sa môžu stať dvaja muži rodičmi syna alebo dcéry, tvrdia Testa a Harris.
Uvedený postup funguje aj u žien, no zo zárodočných kmeňových buniek sa nezískajú vajíčka, ale spermie. Dve lesbické ženy však nemôžu mať spolu syna, pretože nie sú nositeľkami mužského chromozómu Y.
Testa a Harris nepovažujú svoju metódu za nemorálnu: ´Keby sme ju chceli odsúdiť, museli by sme zatratiť celú medicínu, pretože stále zasahuje do prirodzených procesov.´
Vyvstáva otázka, či takéto deti budú rovnako sexuálne orientované ako ich rodičia. Bolo by to tak v prípade, ak by bola homosexualita dedičná, čo sa však zatiaľ stopercentne nedokázalo.
U ovce Dolly sa veľmi skoro prejavili symptómy starnutia, ktorým aj podľahla. Podľa Testu a Harrisa to u ľudí nehrozí, pretože pri vzniku spermií a vajíčok v skúmavke sa ich DNA naprogramuje nanovo, a to sa v prípade Dolly nestalo."
Pokiaľ nemieniš normálne diskutovať, tak radšej nepíš nič.
"A to nielen u človeka, ale v určitom pevnom percente aj u zvierat " toto je ten tvoj superargument ?
Vieš čo všetko robia zvieratá ? Zvieratami NEMOŽEŠ ARGUMENTOVAŤ.
A aj zvieratá môžu byť choré.
Ale kľudne maj z toho zábavu. Je mi to jedno... a nech si aj homosexuáli robia doma čo chcú. mám ich na háku.
Už druhá vec je tá, že je to choroba a štát by nemal podporovať partnerstvá. Štát by mal podporovať inštitúcie, z ktorých niečo má.
Čo by ne, tie zvieratá? Chcel som tým povedať to, že keď sa u nich vyskytuje homosexualita, tak je to všeličo, len nie neprirodzené.. A nepovedal som že to nie je choroba kvôli tomu, je to už trochu pomimo ale s témou by to súviselo..
No tiež celkom nerozumiem moc tým manželstvám etc, myslím že je možné žiť a milovať niekoho aj bez štátneho alebo cirkevného odklepnutia, ale keď to niekomu treba Ale to je aj to pokrytectvo systému, či už sexualitu alebo partnerský vzťah brať iba z ekonomického hľadiska, implamentovať to do marketingových aktivít a starať sa iba o to čo z toho má štát, je asi už vedľajšie čo z toho majú ľudia.. toľko môj názor..
Aha a kde máš v postoch @140 i @146 urážky a vulgarizmy (teda na tvoju osobu mierené)? Volím slovník aký chcem, len kvôli tomu to nemusí nebyť normálne diskutovanie..
ja som gay a by som ti odporúčal sa teda zaočkovať touto chorobou, aby si videl ako to funguje aj z nášho pohľadu a potom tu písal kktiny...
filip
Inak je na pováženú, či vedci majú byť zo 100% nespochybniteľnými autoritami.. Zober si takú Svetovú zdravotnícku organizáciu, okrem toho že trebárs až do 90. rokov bola homosexualita oficiálne považovaná za duševnú poruchu, tak som sa o nich napríklad dopočul nejaké zaujímavosti že koľko odporúčajú myslím že týždenne jesť slepačích vajec a potom trochu protichodné info že schválili vegánstvo ako plnohodnotný vyživovací program.. Tiež tam asi nejde o nič iné ako o viac či menej subjektívne názory, asi sú to tiež len ľudia.. Alebo čo ja viem, už som videl ako dakto obhajoval toto » www.actimel.sk/sk/vedecke-pozn... so slovami "že by 600 vedcov a technikov 13 rokov ojebávalo?" A ktosi odpovedal že keď oslabne dopyt po cigaretách tak zrazu 600 vedcov a technikov príde na to že cigarety vlastne pomáhajú astmatikom, podporujú vykašliavanie hlienov, zjemňujú pleť a prispievajú ku celkovej rovnováhe a obranyschopnosti organizmu
Ale proti lesbičkám nemám absolútne nič
wes nie kazdeho vzrusuje homosexualita, ty v tom vidis.... uzitocny material, necuduj ze s tebou nemusi kazdy suhlasit,... to ze ja homosexualitu neuznawam je moja vec to ze sa tebe paci pozerat na bozkavajucich chlapov je zase tvoja.
nemusíš byť taký hnusný ... nič som ti neurobila
Tak ale nehovor ze si odomna nic ine necakala... ked uz tak sa powe, nesuhlasim s tebou alebo nezdielam tvoj nazor lebo... (a powes preco), niesom k tebe hnusny a ani nechcem aby si si to myslela, ale hovorit ze nic ineho si odomna necakala... take slova ma dokazu postavit do ofenzivy.
zas tak casto nie...uznawam ze nad vecami ktore su druhorade alebo ktore su inak nepodstatne moc pozor nedawam ale staci zamavat aby si mala moju pozornost.
A navyše ani by mi to nemalo prečo vadiť ! ... Oni za to nemôžu ... Môj otec neznáša homosexuálov a strašne mu to vyčítam lebo to nie je správne !
Či už lezbičky alebo gayov (/_^)
Ale hlavne gayov...
A keby sa môj najlepší kamrát stane homosexuálom tak by som ho asi vyobíjmala a vypusinkovala jak sa len dá a pustila sa do hladania vhodného partnera pre neho...
U kamarátky by som to brala tak isto (/_^)
len jedno nechápem načo by ti boli na pustom ostrove plavky???.....filip