Máte už predstavu, ako by mal byť zariadení váš nový byt, alebo dom?
Myslím to tak všeobecne, že či chcete loft, alebo byt s balkonom, alebo dom. A čo by v byte nemalo chýbať. Aké detaili v byte chcete mať, Akú rozlohu by mal mať byt. Alebo už bývate v takom byte ktorý je presne podľa vás.
páči sa mi, keď sú priestory voľné, čím menej vecí, nábytku, zariadení.. páči sa mi, keď byt alebo dom vyzerá ako z katalógu - všetko jednoduché, čisté, priestranné. je mi blízky exotický a extravagantný štýl a určite by som pri zariaďovaní uprednostnila takéto kúsky, aj keď sú drahé. nemám rada lacný moderný nábytok, ktorý sa síce tvári štýlovo, ale je vyrobený z "tvrdého kartónu". chcem určitú nadčasovosť, nie meniť všetko každú sezónu. vytvoriť si bývanie, ktoré mi bude vyhovovať aj za 20-30-40 rokov. neplytvať ale rozumne investovať.
Mne sa zase katalógové byty nepáčia, strašne neútulne a "neobývane" to na mňa pôsobí... Cca predstavu o ideálnom bývaní mám, ale dajme tomu, že som nenáročná ohľadom takýchto drobností
mam rada volny priestor a milujem drevo,originalny nabytok.. ale stale su to len veci a nebduem chciet do toho investovat vysoku sumu...radsej cestovat,mat zazitky
No ale ak by som naozaj mal mat raz svoje byvanie a bol by som sam tak by som chcel maly domcek s mensim dvorom a bazenom a zahradkou no a zariadeny by bol skromne obycajne aj keby som bol milionar
@torpedo08 Pekná predstava, to isté by som chcel aj ja tiež keby som aj bohatý nemíňam na zlaté kľučky a neviem čo všetko, tiež tak obyčajne. Dvor hlavne na hranie pre dieťa, ale kúsok aj poľa na pestovanie, ale nie nejaké veľké pole, to len aby sme mali nejaké svoje uhorky, cukety a podobne.
nazval som si to eklekticky minimalizmus. potreboval by som na to ale strasne velky rozpocet, pretoze si to viem predstavit len s peknymi, dizajnerskymi kuskami.
Kdekoľvek skončím či byt alebo dom, viem ako si zariadim obývačku.
Chcem veľkú a hlavne vysokú knižnicu, ku ktorej budem potrebovať rebrík.
Potom poriadny rohový gauč, kde si v pohode ľahnú 2 ľudia, prípadne si tam sadne celá rodina... a k nemu väčší stolík aby sa tam dali hrať spoločenské hry. Nechcem tam mať klasickú telku ale plátno, kde sa bude premietať.
A nakoniec niekde v rohu bude musieť byť ešte môj gramofón, nech to má atmošku.
neviem, na jednej strane sa mi pacia minimalisticky zariadene, prazdne priestory, na druhej strane aj izbietky preplnene umenim a knihami asi to bude chciet nejaky kompromis
Dlho som si myslela, že viem čo tam chcem mať a ako tam chcem mať. Zrazu, keď to už potrebujem reálne vybrať, tak jediné na čo som sa zmohla bolo ,, v kúpelni chcem veľkú vírivku "
ale bude to dom, 300m2 úžitkovej plochy, jednoposchodiak, postavaný iba na garáži s terasou kde by som chcela mať aj bazén ak to bude možné.
A pred domom chcem vykurovací kábel, viac fakt netuším zatiaľ.
Mám milión predstáv, ale žiaden rozpočet do tridsiatky by som chcela pekný bytik s veľkou terasou, obyvacko-kuchyno-jedalnou, kde by bol dominantou plne vybavený barový pult, tlmené farby, dizajnérsky nábytok, chcem hostovku izbu, veľkú spalnu, ideálne s balkonom alebo francúzskym oknom a hammaku na relax a na čítanie, obrovsku, masivnu posteľ a intímnu almaru
A po tridsiatke pekný domček so záhradou a dvorom, na dvor by som chcela vtesnať malé ihrisko, posedenie a poriadny grill, bar by asi vystriedala nejaká hernicka pre decká, nech je od nich pokoj, pribudla by decká izba, možno pracovňa s veľkou knižnicou.. ideálne aj veľká garáž, pretože domček asi bude v nejakom pražskom satelite
Ak by mi to chcel niekto nakresliť a zafinancovat správu poprosim
malý jednopodlažný dom, fakt že malý, s peknou dlažbou všade, s vkusnými kobercami, a par kusov nábytku. dve pristavené garáže na pozemku. nič extra navyše.
mne nejde ani o byt ani o dom, skor by som chcel byvat v nieco co sa podoba atelieru kludne hlboko industrialne, ale zaroven sa mi pacia aj stare veci takze zrejme kombinaciaa urcite by som mal pomalovanu podlahu aj steny hala bala, obrazky.. hocico by ma napadlo a kvapky od farby na nabytku musia byt
paci sa mi delenie na sektory v izbach, cize napr. velka obyvacka a cast predelena na pracovny kut alebo ako teraz mam v obyvke barovy pult
kedze uz mam vlastny byt, ale neplanujem v nom byt 30rokov, tak si to zariadujem tak ako to chcem teraz - a uprimne, nie som vobec na zutulnovanie, neznasam sosky a pipovinky na ktore len sada prach, som na ciste linie a efektivne veci...ale uvedomujem si, ze to nie je asi uplne to ako by som chcela byvat, tak sa pokusim si ten moj bytik aspon nejako dokraslit...a este som na jednorazove, vyrazne prvky - napriklad sa mi paci vyrazna tapeta na jednej stene v izbe a zvysok tlmene farby. alebo jedna vyrazna farba a zvysok tlmene.
a tak dizajner by zo mna nebol, ja nemam fantaziu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ale nie. Predstavu mám. Viac o zariadení než o dispozícii.
A drevenička určo okolo 100-140m2
Chcem veľkú a hlavne vysokú knižnicu, ku ktorej budem potrebovať rebrík.
Potom poriadny rohový gauč, kde si v pohode ľahnú 2 ľudia, prípadne si tam sadne celá rodina... a k nemu väčší stolík aby sa tam dali hrať spoločenské hry. Nechcem tam mať klasickú telku ale plátno, kde sa bude premietať.
A nakoniec niekde v rohu bude musieť byť ešte môj gramofón, nech to má atmošku.
ale bude to dom, 300m2 úžitkovej plochy, jednoposchodiak, postavaný iba na garáži s terasou kde by som chcela mať aj bazén ak to bude možné.
A pred domom chcem vykurovací kábel, viac fakt netuším zatiaľ.
A po tridsiatke pekný domček so záhradou a dvorom, na dvor by som chcela vtesnať malé ihrisko, posedenie a poriadny grill, bar by asi vystriedala nejaká hernicka pre decká, nech je od nich pokoj, pribudla by decká izba, možno pracovňa s veľkou knižnicou.. ideálne aj veľká garáž, pretože domček asi bude v nejakom pražskom satelite
Ak by mi to chcel niekto nakresliť a zafinancovat správu poprosim
kedze uz mam vlastny byt, ale neplanujem v nom byt 30rokov, tak si to zariadujem tak ako to chcem teraz - a uprimne, nie som vobec na zutulnovanie, neznasam sosky a pipovinky na ktore len sada prach, som na ciste linie a efektivne veci...ale uvedomujem si, ze to nie je asi uplne to ako by som chcela byvat, tak sa pokusim si ten moj bytik aspon nejako dokraslit...a este som na jednorazove, vyrazne prvky - napriklad sa mi paci vyrazna tapeta na jednej stene v izbe a zvysok tlmene farby. alebo jedna vyrazna farba a zvysok tlmene.
a tak dizajner by zo mna nebol, ja nemam fantaziu...