Mám takých ľudí vo svojom okolí veľa a to, čo si o nich myslím, väčšinou vôbec nezáleží od toho, aké majú ambície. Z princípu je fajn mať vyšší cieľ a ísť za ním - pokiaľ ide o niečo podľa mňa zmysluplné, obdivujem to. Ale keď sa ten cieľ netýka mňa alebo to so mnou proste žiadno nesúvisí, prajem tým ľuďom, aby im to vyšlo, ale že by som ich nejako aktívne podporovala a pod., tak to jedine ak ide o mojich kamarátov, blízkych...
@nationalgeographic ja nikomu nič nezávidim, ale vidim ludi okolo seba, ktorí ludom závidia aj nos medzi očami..a halvne na Slovenksu...a ak enveríš, len si prečítaj diskusiu na nete o...dajme tomu o nejakom milionárovi..tam uvidis tých "prajných" slovákov...
@sacrifice nechcem si kazit vlastnu anketu, ale zdielam tvoj nazor sam to vidim, ze ked niekto vycnieva z priemeru je hned tercom bud posmechu, alebo zavisti a podobne aspon vidim, aki su tu ludia "uprimni"
budem mu držať palce a podporovať ho ale zároveň mu poviem ako to môže dopadnúť aby ptm nebol sklamaný a ptm obdiv a závisť / ale taká v dobrom, že aj ja by som chcela a nie že chcem ťa zabiť /
ja takýchto ľudí veľmi rada podporím... a tiež som rada keď mňa podporia pri tom ako si idem za svojim, tak prečoby som ja mala byť sviňa a niekomu to nedopriať?
Ale nehádžte všetkýcb do jedného vreca. Velmi dobre viem, že by som tomu človeku závidela, ale takisto by som ho obdivovala a priala mu to, pokial by mi bol bližší tak aj podporovala.
Bože ja som taký šťastný, že som sa narodil na Slovensku 50% ludi mi bude drzat palce a dokonca ma aj podporovat a 13% ma bude obdivovat jezis ved toto je raj na zemi
trúfnem si napísať, že ten opis sedí na mňa. ja by som takéhoto človeka podporila. ale mňa každý len za to ohovára, občas môžem povedať, že aj závidí a hádže mi polená pod nohy kde len môže.
@wera55555 ty by si cloveka tak podporila, ze ti je Rišo na smiech, ze zacina podnikat vo financiach a skoda, ze si mi neodpovedala, na co som sa ta v minulom fóre pýtal.. o tych poistovniach... lebo to by ma velmi zaujimalo...
@laurikaaa čuduj sa, keď ideš aj cez mŕtvoly O.ô ono vieš, ľudom sa moc nechce podporovať nejakú egoistickú sviňu, ktorej nerobí problémy potopiť ostatných v ceste za cieľom/snom
@delica To vôbec nie je o tom,naši ľudia sú takí závistliví že ti budu závidieť aj pekný nos medzi očami a krásne počasie na tvojom veľkolepom pohrebe nepomôžu ti/nedoprajú ti ani keby si bol dobrák ako matka tereza
Zažívam to stále ... napr, keď ti už niekto vezme boty v ktorých tancuješ aby ťa to rozhádzalo pár minút pred vystúpením a podobné krásne malé či veľké podrazy ...
ALE! len v prípade, že budem súhlasiť s tým čo chce dosiahnuť (alebo, že to nebude nejako škodlivé pre spoločnosť). Ak budem mať v okolí človeka čo sa chce stať diktátorom a tvrdo si za tým ide, jasné, že ho v tom nebudem podporovať, ale skôr odhovárať.
to záleží od toho či pri ceste za snom ide cez mŕtvoly a tiež je možné,že sny niektorých ľudí by som nemusela pochopiť.ani ich cesty.sú mi blízki ľudia,ktorí bojujú ,ale nie fanatici v žiadnom smere.a hrozne sa mi nepáči označenie "priemerný človek".to,že niekomu stačí menej ako niekomu inému predsa neznamená,že to z neho robí "priemerného človeka"čo to je vlastne priemerný človek?teda kto ?..
k časti "vie presne, čo chce.." - nikoho takého nepoznám, ale asi by som to čiastočne obdivovala a čiastočne by mi to pripadalo nedosiahnuteľné a zvláštne... veď vždy je o čom pochybovať!
@interrupcio za to, že podla teba nepodporujem jeho v tom že "podniká vo financiách" neznamená že by som ho nepodporila keby to potreboval. ale celkovo je to človek zo školy a k takým ludom si radšej nevytváram žiaden postoj a absolútne ma nezaujímajú-ako kto ku mne, tak ja k nim. len by ma zaujímalo odkial si vykutral jeho meno a kto vlastne si, a ak si človek z hotelky, tak radšej mi daj pokoj, nemienim sa s tebou vybavovať
Akoze...nielen podporiť...viem aj otvorene závidieť, aj skryto, aj odhovárať, aj pomôcť. Záleží od momentálneho citového rozpoloženia. A neviem si predstaviť, že by som sa obmedzovala na jedno.
kedze na mna obcas prichadzaju take chvilky ze vobec neviem co chcem, tak som schopna svojim spsobom obdivovat kazdeho kto vie co chce a ma nieco za cim si razne ide, aj cudzieho cloveka...no ak je to taky clovek ktore poznam len tak zbezne z videnia, par viet sem tam prehodime a podobne, tak by to ostalo ,,len" pri tom obdive...potom nejaku blizsiu kamaratku, osobu by som v tom podporovala viac a tesila sa....a vlastne ak by to bol niekto koho dlhodobejsie nemam rada tak to by ani na ten obdiv nebolo takze zalezi v podstate dost od vztahu k tomu cloveku
@52 a hej este zalezi aj od toho aky by mal ciel ten clovek, ak by sa mi to pozdavalo, a bolo by to mojmu srdcu blizke tak nevylucujem zeby som zaroven aj zavidela, aj ked ...len trosku!!
U mna vzdy ide o konkretneho cloveka. Mam ludi ktorym by som dopriala vsetko a ktorym nic.
Ale co mozem tvrdit s istotou, z duse neznasam ludi, ktori si idu za svojim cez mrtvoly, ludi ktori maju prehnane ambicie a sebavedomie s potrebou neustale honit si svoje ego.
@interrupcio len či si nenamýšlajú že to je ich sen, a či len slepo neveria niečomu čo im ponuká hluchá a slepá materialna spoločnosť
Popravde si myslím že to zvládne malo kto, lebo málo kto sa sebapozná...
Ja som skor za ciastkové sny a čiastkové štastie ktoré ta samo dovedie ktomu pravému štastiu/snu
... lebo život je tak zaujimavý že nieje možne si v 18 rokoch zadefinovať niečo čo vychádza z doterajších poznatkov. Ved o 5-6 rokov budu nadobudnuté skúsenosti už zas niekde inde
Ja som skor hedonista povedal by som že mojim cieľom je štastie. Ale ako si to stastie predstavujem ti už povedat neviem Tie bežné tupé frázy nepoužívam...
Ja som človek, ktorý presne vie čo chce, avšak nepotrebujem (čo sa štúdia a pod. týka) dosiahnuť niečo viac ako ktorýkoľvek priemerný človek. A o ľuďoch, ktorí vedia čo chcú, si myslím, že ich treba podporovať, ak si idú za dobrou vecou.
Kurva, toto je otázka . Prečo by som mal niekoho takého podporovať , kto podporuje mna ? Načo by som mu zavidel a hádzal pod nohy polena, co by som z toho ma?l ( toto by som robil iba vtedy ak by to bola konkurencia pre mna).
Buď sa budem k nemu chovat ako ku každému ďalšiemu, alebo tak ako mi to bude vyhovovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
budete mu držať palce a podporovať ho
Určite... Vidím to ako ma všetci podporia polka ma za to nenávidí,že idem aj cez mŕtvoly a druhá polka sa mi snaží podkopnúť nohy...
"birdzák, čo niekomu niečo praje" ved to je skoro legenda
Ale nehádžte všetkýcb do jedného vreca. Velmi dobre viem, že by som tomu človeku závidela, ale takisto by som ho obdivovala a priala mu to, pokial by mi bol bližší tak aj podporovala.
No presne. Tak je to aj u mňa.
Ale závidím ako-komu, nie každému.
lenivosť je hnusná choroba, vznika z nej závisť a nenávisť ......filip
Zažívam to stále ... napr, keď ti už niekto vezme boty v ktorých tancuješ aby ťa to rozhádzalo pár minút pred vystúpením a podobné krásne malé či veľké podrazy ...
A inako ja celkovo obdivujem uspesnych ludi a v podstate im aj zavidim a motivuje ma to
druhá fáza: obdiv a skrývanie obdivu
tretia fáza: obdiv a neskrývanie obdivu
štvrtá fáza: preberanie názorov od obdivovaného objektu
piata fáza: snaženie sa o prisvojovanie si ich
piata fáza: šialenstvo
U mna vzdy ide o konkretneho cloveka. Mam ludi ktorym by som dopriala vsetko a ktorym nic.
Ale co mozem tvrdit s istotou, z duse neznasam ludi, ktori si idu za svojim cez mrtvoly, ludi ktori maju prehnane ambicie a sebavedomie s potrebou neustale honit si svoje ego.
Popravde si myslím že to zvládne malo kto, lebo málo kto sa sebapozná...
Ja som skor za ciastkové sny a čiastkové štastie ktoré ta samo dovedie ktomu pravému štastiu/snu
... lebo život je tak zaujimavý že nieje možne si v 18 rokoch zadefinovať niečo čo vychádza z doterajších poznatkov. Ved o 5-6 rokov budu nadobudnuté skúsenosti už zas niekde inde
Ja som skor hedonista povedal by som že mojim cieľom je štastie. Ale ako si to stastie predstavujem ti už povedat neviem Tie bežné tupé frázy nepoužívam...
Pre mna su slasti štastie *
lenze ja takych ludi obdivujem, lebo sama som taka a viem, ze prave takych vacsinna nemusi, tot zakomplexovani slovaci
Buď sa budem k nemu chovat ako ku každému ďalšiemu, alebo tak ako mi to bude vyhovovat.
Tak ale aspoň som napísal skutočnú pravdu.