aj ked som videl ze ide o matiku tak som zacal citat ale akonahle som videl ten hnusny vyraz ze euklidove vety tak ma naplo , neznasam matematiku a vsetko co sa jej tyka
no neviem teda, euklidove som už mala dlho, ale keby som mala odm z 10 tak by som si to vyrátala pomocou vzorca v2=ca . cb a to by bolo 10=2.5, čiže ca=2 a cb=5, narysovala by som si úsečku /AB/ = 10 cm, vyznačila bod Z medzi 2 a 5 cm a urobila kolmicu, potom vyznačila by som si stred úsečky, čiže 5cm a urobila by som kružnicu zo stredu úsečky, tam, kde by sa mi to pretlo, čiže kružnica a kolmica bo by bod C, a už len pospájať body ABC.
a ten tvoj dala by som si odm21 = v2
v2= ca. cb ... to nie je euklidova o odvesne ale euklidova veta o výške, s eukll. o odvesne ma nič nenapadá....
odm21=ca. cb
odm21=21. 1 ... čiže 21 + 1 =22 ... narysovala by som si 22 cm, v zošite by som si to rysovala po mm aby to vošlo .... vyznačila 1 cm a bod Z , z neho kolmicu... ďalej stred úsečky V z toho kružnicu o veľkosti tej úsečky narysovanej a tam kde pretne bod C a tak pospájala by som to to trojuh ABC ...
to sme už dávno rátali, takže si už bars nepamätám, ak to nemá byť nejak tak tak sorry .... dúfam, že aspoň nejak som pomohla, no neviem....
ked ti zada napr ze mas vysku odmocninu z 21 ,tak to spravis tak ,ze si rozlozis 21 na sucin dvoch cisel ..napr 3 a 7 ....das si 3+7 je 10 ...podla vety o vyske podla euklidovych viet sa c rovna ca + cb cize uz mas zakladnu tym padom ..to je tych 10 ...a dalej normalne rysujes tak ,ze si narysujes tu usecku 10 cm ,v troch centimetroch urobis kolmicu ,a zaroven v strede tejto 10 centimetrovej usecky urobis talesovu kruznicu ,tam kde sa ti pretne kruznica s kolmicou je bod C lahke je to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
"to mi ešte nevieme, musíme zistiť"
a ten tvoj dala by som si odm21 = v2
v2= ca. cb ... to nie je euklidova o odvesne ale euklidova veta o výške, s eukll. o odvesne ma nič nenapadá....
odm21=ca. cb
odm21=21. 1 ... čiže 21 + 1 =22 ... narysovala by som si 22 cm, v zošite by som si to rysovala po mm aby to vošlo .... vyznačila 1 cm a bod Z , z neho kolmicu... ďalej stred úsečky V z toho kružnicu o veľkosti tej úsečky narysovanej a tam kde pretne bod C a tak pospájala by som to to trojuh ABC ...
to sme už dávno rátali, takže si už bars nepamätám, ak to nemá byť nejak tak tak sorry .... dúfam, že aspoň nejak som pomohla, no neviem....
v2=ca . cb
10=2.5
ca=2, cb=5
lABl=10 cm, Z medzi 2 a 5 cm, kolmica
stred úsečky = 5cm
kruž. zo stredu, prienik kolmice a kružnice = C
Odmocnina 21=v2
v2=ca. cb (tiež ma s tou o odvesne nič nenapadá
odmocnina 21=ca. cb
odm. 21=21. 1
21 + 1=22
narysovať 22 cm, vyznačiť 1 cm a bod Z , z neho kolmica