Zdravím, pekný štvrtok no počula som že keď niekto maturuje z matiky, že je to dobré na každú VŠ...čo je na tom pravdy ? ...napr. že keď chce ísť človek na psychologiu (len príklad) tak by mal mať BIO a NAS...ale že keď si dá miesto jedneho matiku tak
tak napriklad pri tspckach a sciach mas z matiky minimalne tretinu, ale na maturu to isto nie je. Ak to nie je vyslovene technicky alebo ekonomicky smer, a matfyz, tak to netreba. Ako, ak ta to bavi a nemas co od roboty na mature, kludne si to daj ako povinne volitelny, nic tym nepokazis
maturovať z nej zrovna nemusíš podľa mňa, ale hej je dobrá, a máš ju väčšinou aj na výškach, ktoré zdanlivo vôbec nesúvisia s matikou, lebo to rozvíja myslenie..
Idem na psycholu, maturujem zo psychológie a z matematiky, pretože biológia mi nie je o nič potrebnejšia ako tá matika a je tam ešte k tomu tona učiva.
@firestorm Dobre vieš, že hovorím pravdu Ja to beriem, že nie každý vie matiku, ale vieš, že mám pravdu! Tak nevím čo tu dávaš. Niekto v tom má jasno už od základky... Nemôžem za to, že som ešte na strednej... Daj si facku, Jurko
Po pár hodinách matiky na technickej VŠ takmer výlučne so spolužiakmi - gymnazistami usudzujem, že to značne závisí od školy a niekomu to nedá nič
Ale určite odporúčam, matematika je krásna, otrasne podceňovaná ako súčasť všeobecného vzdelania, pomáha ti do väčšej či menšej miery vo všetkých ostatných predmetoch a navyše vyžaduje úplne iný typ prípravy/štúdia ako ostatné predmety, čo je celkom príjemná zmena v maturitnom ročníku.
Akí ste zasa múdri, všetci čo "idete" na psychológiu. Keď ide niekto na psychológiu,berú sa do úvahy predmety hlavne : NOS/OBN, BIO a MATIKA! A keby ste nevedeli prečo, tak je to hlavne kvôli výrokovej logike. Na prijímačkach je polovica testu len z logiky a počtov..
Takže maturovať z matiky kvôli psychológií nie je hlúposť, skôr poistka. A ja mám matiku v malíčku, tak som maturovala z BIO a NOS.
Na každej výške chcú iné predmety, tak si zisti, kam chceš ísť a potom rieš maturitné predmety, toť môj názor.
@bloodypunk a ty už si na tej škole ? prečo si sa rozhodla práve pre to ? @skingirl94 ja som nechcela byť na 100% medička. ja som teraz druháčka a budem si musieť vybrať semináre lenže vobec neviem, čo chcem robiť v budúcnosti a tak sa snažím získať informácie aby som sa rozhodla dobre, vieš.
@spacebound Má to strašne veľa dôvodov, prečo som sa pre to rozhodla, jeden z nich je, že mi robí radosť, keď pomáham ľuďom a nič si za to nepýtam a hlavne, keď človek nie je zdravý po psychickej stránke, tak je to veľakrát horšie ako keby bol chorý fyzicky...Skrátka ma to baví sa šprtať v ľudskej psychike.
Neskúšala si ísť do ambulancie poradenskej psychológie? Tak by si možno podľa testov zistila, čo chceš robiť/čo by sa ti viac hodilo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A na vacsine vysokych skole je aspon v prvom rocniku ako "vyhadzovaci" predmet.
Ale určite odporúčam, matematika je krásna, otrasne podceňovaná ako súčasť všeobecného vzdelania, pomáha ti do väčšej či menšej miery vo všetkých ostatných predmetoch a navyše vyžaduje úplne iný typ prípravy/štúdia ako ostatné predmety, čo je celkom príjemná zmena v maturitnom ročníku.
» kpsych.fphil.uniba.sk/node/60...
Takže maturovať z matiky kvôli psychológií nie je hlúposť, skôr poistka. A ja mám matiku v malíčku, tak som maturovala z BIO a NOS.
Na každej výške chcú iné predmety, tak si zisti, kam chceš ísť a potom rieš maturitné predmety, toť môj názor.
@skingirl94 ja som nechcela byť na 100% medička. ja som teraz druháčka a budem si musieť vybrať semináre lenže vobec neviem, čo chcem robiť v budúcnosti a tak sa snažím získať informácie aby som sa rozhodla dobre, vieš.
Neskúšala si ísť do ambulancie poradenskej psychológie? Tak by si možno podľa testov zistila, čo chceš robiť/čo by sa ti viac hodilo...