ja by som dala byť (alebo jestvovať nemôže byť?)
2. by som napísala že číslovka
3. ŽTP
4. *hanba* neviem ktoré, ale za rok sa to naučím
5. svetská sláva poľná tráva
6. to by som asi nevedela aj ked som Hamletíka čítala
Neviem ludia, ale az na tu stovku som vedel vsetko. A to su uz dobre 2 roky co som cital Hamleta. ^^ Holt, ja som si to len robili, kvoli spomienkam na moju maturitu, ale neprisiel mi tento rok tazsi ako minuly, ba naopak. Dosiahol som 75% takisto ako na ostrych maturach a to uz zo sloviny v hlave nemam nic. Neviem co sa vsetci stazujete.
@sheily mala som to presne ako ty
a btw, toto, okrem neslabičnej predpony o ktorej som nikdy v živote nepočula (A MALA JU AJ TAK DOBRE) a značky, ktorá mi fakt nedošla, BOLI JEDNY Z NAJĽAHŠÍCH ÚLOH! Hamlet je povinné dielo, ľudia, haloooo! A to súc bolo úplne jasné a ak nie tak ste si to mali vyvodiť z kontextu!!!
@nobrain ak by si čítala viac kníh tak by ti súc bolo jasné. alebo ak by si sa zamyslela nad kontextom tak by ti to tiež bolo jasné.
ja som hamleta tiež čítala, na rozdiel od iných shakespearových diel sa mi fakt nepáčil ale ofélia je tak pridrbané meno že fakt nie je ťažké si ho zapamätať.
a aj ak to človek nečítal, tak myslím že niečo také ako zošit z literatúry máme (takmer) všetci a dali sa večer pred maturou aspoň zbežne prejsť všetky povinné diela....
z tychto som dala vsetko okrem tej stovky, nejak mi to nenapadlo proste. vsetci sa stazuju, jak strasne tazky test to bol, ale podla mna to bola celkom malina, samozrejme pokial student cital povinne, tak to vyzuzil v par otazkach. a ta peticia proti tomu je uplne na smiech...
@candy36 ja som dokonca aj Živý bič čítala a nejak mi nešlo do hlavy ani aký slovný druh súc je
...ja mám tak hroznú pamäť na mená že ak sa mi niekto predstaví menej ako 5x tak fakt neviem ako sa volá a musím povedať že z tej svetovej drámy tam mali všetci priondené mená
@nobrain jj to mám podobne a aj tú oféliu som dlho lovila lebo postavy zo shakespearových diel sa mi pletú, ale tak keď sa zamyslím tak viem kto bol kde...
a skôr si pamätám mená knižných postáv než reálnych ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
1. byť - to som vedel
2. číslovka
3. ZŤP tuším som dal
4. nepamätám
5. nepamätám
6. nevedel som (hanba)
2 - podstatne meno
3 - hektar
4 - spoznala
5 - svetska slava
6 - stara dobra ofelia
2- to nieje cislovka ale ciselne podstatne meno (jednotka, dvojka, stovka)
3 - to nieje znacka ale skratka
2. by som napísala že číslovka
3. ŽTP
4. *hanba* neviem ktoré, ale za rok sa to naučím
5. svetská sláva poľná tráva
6. to by som asi nevedela aj ked som Hamletíka čítala
2. Podstatne meno
3. Dala som DinoPark :/
4. Spoznala
5. D
6. Ofelia (ale nespomenula som si)
2. Podst m.
3. Ha
4. Spoznala
5. Som dala D a potom som to preskrtla a dala A
6. Ofelia
a btw, toto, okrem neslabičnej predpony o ktorej som nikdy v živote nepočula (A MALA JU AJ TAK DOBRE) a značky, ktorá mi fakt nedošla, BOLI JEDNY Z NAJĽAHŠÍCH ÚLOH! Hamlet je povinné dielo, ľudia, haloooo! A to súc bolo úplne jasné a ak nie tak ste si to mali vyvodiť z kontextu!!!
ja sa musím priznať že Hamleta som čítala... bohužiaľ v núceme majú všetci asi extra pamäť na mená čo mne chýba...
a nie súc nebolo jasné - ja som to brala ako nejaké "básnické" slovo ktorého význam absolútne neviem
2. Podstatné meno
3. ha
4. Spoznala
5. D
6. Ophelia
ja som hamleta tiež čítala, na rozdiel od iných shakespearových diel sa mi fakt nepáčil ale ofélia je tak pridrbané meno že fakt nie je ťažké si ho zapamätať.
a aj ak to človek nečítal, tak myslím že niečo také ako zošit z literatúry máme (takmer) všetci a dali sa večer pred maturou aspoň zbežne prejsť všetky povinné diela....
...ja mám tak hroznú pamäť na mená že ak sa mi niekto predstaví menej ako 5x tak fakt neviem ako sa volá a musím povedať že z tej svetovej drámy tam mali všetci priondené mená
a skôr si pamätám mená knižných postáv než reálnych ľudí