Ste tu niekto členom Mensy? Ak áno čo vám to prináša? Poprípade môžete si skúsiť členovia aj neclenovia testy nižšie a napísať výsledok? Napr. Člen/ výsledok » test.mensa.no/... » mensa.dk/iqtest/...
@kaiserchief1@3 chcem skúsiť robil som tieto testy ten nórsky na prvýkrát 128 ale čo som nevedel som preskakovať a ten dánsky tiež som to robil dánsky tak nejak a mal som 124 ?
Skús si pohľadať staršie fóra, tuším, že sa to tu už aj riešilo a zdá sa mi, že tam prispievali aj niektorí užívatelia, ktorí v Mense sú, ale takto z hlavy si ich nepamätám, že ktorí. Môžeš im prípadne napísať a spýtať sa ich na to (ak sem teda ešte vôbec chodia)
Na prvom mi vyšlo tiež 131 s tým, že som posledné tri otázky nemala, ma druhom 124. Ak mi nájdeš nejaké dôvody, prečo byť členom, tak mi daj vedieť. Ďakujem.
@djukini@13 a tie byvaju este narocnejsie? Alebo v principe to iste, len sa meni forma, napriklad ze tam pridaju viac otazok na priestorove videnie a pod.?
Ale niektore mi dali riadne zabrat, napriklad ta 35 a 39 v druhom teste, tie nechapem doteraz, aj ked som si kontroloval spravne riesenie odpovede na youtube.
@dannyd14@14 35 je o tom ze ten sedy vzor v strede otocis o 90 stupnov proti smeru hodinovych ruciciek a vymenis to co prekryva seda cast, takze spravna odpoved je C. Tej 39 som vobec nepochopila, keby mi to chcel niekto objasnit, napiste pls.
inak neviete kde sa daju najst odpovede k tomu slovenskemu mensa testu? ten bol z tychto jednoznacne najlahsi
@djukini@17 okolo 130 ale viacerymi odpovedami som si nebola ista v tychto dvoch. ten slovensky mi prisiel ovela jednoduchsi, tam som takmer nevahala, ale tiez som si ho mozno robila v lepsom rozpolozeni.
@kaiserchief1 aha, chapem, tak to si pekne tricky vec pripravili na zaver, ked uz je clovek takmer na pokraji sil
Mna inac tiez velmi bavia taketo typy uloh ako pise granko v @22 a to aky vysledok mi vyjde ma az tak netrapi, ale samozrejme, ze to potesi a postekli ego.
Ale sam viem, ze s niektorymi mavam fakt dost tazkosti a niektore dokonca neviem vyriesit ani doteraz a asi by som na to potreboval celu hodinu, takze si nemyslim, ze som na tom az nejak vynikajuco. Dost obdivujem takych, co na to pozru a vedia riesenia do minuty. To uz su asi ozaj geniovia alebo co.
Aj toto je dobra hlupost, podla mna mozu byt dve spravne odpovede, ak si to dobre vyargumentujes. Zaujimalo by ma, ake vysledky by mal tvorca tychto testov, ak by si to skusal raz do roka.
@32 Moje riešenie je, že vždy sa jedna časť pripojí a následne potom druhá polovica odpojí a presunie. Neviem to dobre vysvetliť, ale tak mi to celkom vychádza.
@kaiserchief1@32 aj mne E, ale vraj je to F . A toto mi nenapadlo, ale chapem. Ja som sa na to pozeral tak, ze ten prvy a treti obrazok v prvom riadku su tie iste, len otocene naopak. Tiez som sa pozrel diagonalne a telesa sa otacaju proti smeru hodinovych ruciciek o 90°. Teleso c. 1 je rovnako ako teleso c. 3 v kazdom riadku, takze logicky mi vychadza E, a nie kosostvorec . Tie ulohy su skor o tom, ako to ten autor myslel, a nie o logickom mysleni.
No k 26 som si pozrel video, pravdu povediac, som stale v pomykove. Vsimol som si len, ze v kazdom riadku je o 1 farebny trojuholnik menej, cize v prvom 6, potom 5, v tretom by mali byt 4, cize odpoved C mozeme vylucit. A dalej som skoncil .
@dannyd14@35 Čo? Veď ten kosoštvorec tam absolútne vôbec nesedí. Ja som to tiež najprv riešil tak, že prvý a tretí obrázok v riadku a potom len otočenie, ale na niečo tam musia byť aj tie druhé a tam je to pekne vidieť ako vždy jedna časť z predošlého obrázka sa napojí a v treťom sa odpája polovica predošlej časti. Inú možnosť ani len nepripúšťam, fakt by som chcel vedieť ako to mysleli s tým kosoštvorcom.
V tej 26 mi ostali A alebo E, ale už si nepamätám ako som na to prišiel, neskôr večer sa na to pozriem znova.
@kaiserchief1@36 nie, je to napokon E, pardon, pomylil som si to s podobnou ulohou, len tam boli poprehadzovane tieto utvary a tam uz ten kosostvorec pasuje .
Poslal som to kamosovi, tak uvidime . Mozem poslat potom odpoved, ak to bude vediet .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Do akej miery je tento test spolahlivy?
Tu mi vysli vysledky tesne pod 130, ale v tomto slovenskom 135, pricom som si za neho zaplatil.
Ale niektore mi dali riadne zabrat, napriklad ta 35 a 39 v druhom teste, tie nechapem doteraz, aj ked som si kontroloval spravne riesenie odpovede na youtube.
inak neviete kde sa daju najst odpovede k tomu slovenskemu mensa testu? ten bol z tychto jednoznacne najlahsi
@kaiserchief1 aha, chapem, tak to si pekne tricky vec pripravili na zaver, ked uz je clovek takmer na pokraji sil
Ale sam viem, ze s niektorymi mavam fakt dost tazkosti a niektore dokonca neviem vyriesit ani doteraz a asi by som na to potreboval celu hodinu, takze si nemyslim, ze som na tom az nejak vynikajuco. Dost obdivujem takych, co na to pozru a vedia riesenia do minuty. To uz su asi ozaj geniovia alebo co.
Aj toto je dobra hlupost, podla mna mozu byt dve spravne odpovede, ak si to dobre vyargumentujes. Zaujimalo by ma, ake vysledky by mal tvorca tychto testov, ak by si to skusal raz do roka.
No k 26 som si pozrel video, pravdu povediac, som stale v pomykove. Vsimol som si len, ze v kazdom riadku je o 1 farebny trojuholnik menej, cize v prvom 6, potom 5, v tretom by mali byt 4, cize odpoved C mozeme vylucit. A dalej som skoncil .
V tej 26 mi ostali A alebo E, ale už si nepamätám ako som na to prišiel, neskôr večer sa na to pozriem znova.
Poslal som to kamosovi, tak uvidime . Mozem poslat potom odpoved, ak to bude vediet .