mám velmi nepravidelnu menstruaciu, niekedy ju nedostanem aj 3 mesiace a vzdy v inom casu...ma to nejaky dopad na mozne tehotenstvo?..alebo vobec nie?..je mensia alebo väšia sanca otehotniet??
záleží odd toho koľko rokov ju už máš, ked si dostala cca ako 15 je to v poriadku ale ak menej ako 15 tak by sa ti už mala ustáliť, môže to byť spôsobené hormonmy alebo aj niečim iným, skús sa poradiť s lekárom ale myslím si, že na tehotenstvo to nemá dopad, pokiaľ ju máš moj osobný názor
nepravidelná menštruácia môže mať dopad na tehotenstvo, mám kamarátku, kt s tým má problém a berie aj lieky! a je možnosť, že nikdy neotehotnie. takže šup šup ku gynekológovi!
Každopádne máš problémy s hormónmi, ak sa bojíš, skoč k lekárovi, no ani oni sami to nevedia riešiť inak ako hak. Za 5 rokov takýchto problémov som vyskúšala veľa lekárov a veľa všetkého, no nezaberá fakt nič (smutné). Na otehotnenie to dopad mať môže aj nemusí, to je úplne individuálne (preto by bola fajn tá návšteva doktora). Ja som sa napr. zastavila na bode, keď mi lekár povedal, že to budeme riešiť ak budem chcieť otehotnieť, dovtedy už neriešim, keď nemám červenú napr. aj pol roka
@motyylia sorry, ale od takch lekarov utekat, co najrychlejsie.....a riesit az ekd budes chciet otehtoneit? a tebe to nevadi?.....skusala si bylinky, caje, jogu?
@sorciera najskôr som aj utekala, teraz už nemám viac kam utekať-počet doktorov je predsalen obmedzený... Na bylinky sa chystám tento rok. Druhé dve nezabrali
@sorciera a čo ? bude vedieť presne v aky den to ma dostať a uchrani sa pred tehotenstvom, a ak mava aj bolesti a velmi silne krvacanie tak to prestane... neviem čo je na tom zlé
@sasuke ze problem jej to nevyriesi..to.....pre neico sa to deje a tu pricinu treba vyriesit a HAk to rozhodne nevyriesi.....(ani to, ze ta to uchrani nie je 100%.....)...jej problem by som rozhodne takto neriesila....
@sasuke ist za lekarom a poriadne sa dat vysetrit, krv, hormonalny profil, sono vysetrenie, ci to nie su cysty, mymomy, endometrioza, zistit, ci prebieha ovulacia a urcite by som to upravovala prirodne, nie umelo!
@sorciera tak to by som chcela vidieť lekára ktorý by sa tomu takto venoval... lebo ja ked som prisla s tymto problemom nepovedal ani pol slova predpisal mi lieky a poslal do riti... a poznas nejakeho lekara ktory hlada pricinu choroby ? vzdy len najdu chorobu a nasadia lieky po pricine nepatraju lebo to že sme chory a opakovane sa k nim vraciame im príde viac než vhod, inak by stratili zákazníkov, prácu, zdroj penazí...
@sasuke ano, vacsina je takych, preto sa lekarom vyhybam ako mozem...mne je ajsne, ze im ide o biznis a seru na ans...a to ich amm este podporovat?....tebe nevadi, ze ta poslal do riti?...no mne by to vadilo a rozhodne by som sla od enho.....ako vravim, je ich malo, ale treba haldat, takze ano, poznam par takych, ale chcelo to hladat!.....ten co mi ako prve ponuka lieky, ci HAk.....v momnete som zatvorila dvere.....(a preto som sa po case obratila na prirodu a zacala liecit vacsinu veci sama.....a div sa svete funguje to, dokonca mam menej zdrav. problemov ako ked som lekarov navstevovala...
@sorciera máš pravdu to uznávam, ale ja som to s nimi vzdala, kvôli iným problémom som našla aj lekárov ktorý hladali príčinu a posielali ma na všetky možné vyšetrenia ale nenašli absolutne nič, dali mi lieky a kedže nezaberali prestala som ich brať... jediný liek čo beriem je HAK lebo si inak neviem pomôcť, hej, toho doktora moc v láske nemám a ponúka mi všeličo iné a odmietam to, ale ak mi nájdeš niečo prírodné s rovnakými účinkami ako má tento liek tak ti budem velmi vdačná a okamžite to vymením, ja som hladala ale nič podobné nemalo tieto účinky...
ten istý problem.. už som bola aj u gyn. a ta mi pichla injekciu po kt. som mala asi 2x pravidelne a zas sa mi o týžden a viac posunuli.. teraz mi zas meška mesiac.. ugh
@motyylia riešiť takýto problém len štýlom HAK je hlúposť.. také to niečo mi doktorka neponúkla za celých 6 rokov, ako sa z niečoho podobného liečim...
Okej, k môjmu problému... mala som 14 keď mi to prestalo chodiť. Prvý krat som to dostala v jedenástich, takže to bol čas, aby sa to ustálilo... niekoľko mesiacov som chodila na vyvolávačky, ale prešla som nespočetným množstvom testov, krv, soná, endokrinológia... áno, mala som cysty, dosť veľké, ktoré vlastne nedovoľovali, aby som menštruáciu dostala. Bola som niekoľko krát na vyvolávačke... mám iný pomer hormónov, preto to nedostanem normálnym spôsobom, už podľa mňa asi nikdy... Veľmi by som sa chcela zbaviť mojich tabletiek, ktoré nie sú HAK, len nahrádzajú progesterón, ktorý mne chýba a v tele sa mi dostatočne netvorí.. jem ich 10 dní v mesiaci.... K otehotneniu. doktorka mi niekoľko rokov tvrdila, že by to mohol byť problém, ale nikdy mi nepovedala, že to je nemožné, na druhej strane ma ale upozornila, že tie tabletky berú aj ženy, ktoré otehtnieť chcú a pomáhajú v tom, takže...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
asi radšej skoč ku gynekológovi určite to dopad na otehotnenie má,kedže nevieš,kedy máš plodné dni a ktovie ako ich máš,keď máš krámy takto ...
ja som mala podobný problém a antikoncepcia mi velmi pomohla
Okej, k môjmu problému... mala som 14 keď mi to prestalo chodiť. Prvý krat som to dostala v jedenástich, takže to bol čas, aby sa to ustálilo... niekoľko mesiacov som chodila na vyvolávačky, ale prešla som nespočetným množstvom testov, krv, soná, endokrinológia... áno, mala som cysty, dosť veľké, ktoré vlastne nedovoľovali, aby som menštruáciu dostala. Bola som niekoľko krát na vyvolávačke... mám iný pomer hormónov, preto to nedostanem normálnym spôsobom, už podľa mňa asi nikdy... Veľmi by som sa chcela zbaviť mojich tabletiek, ktoré nie sú HAK, len nahrádzajú progesterón, ktorý mne chýba a v tele sa mi dostatočne netvorí.. jem ich 10 dní v mesiaci.... K otehotneniu. doktorka mi niekoľko rokov tvrdila, že by to mohol byť problém, ale nikdy mi nepovedala, že to je nemožné, na druhej strane ma ale upozornila, že tie tabletky berú aj ženy, ktoré otehtnieť chcú a pomáhajú v tom, takže...
Prepáč