Meškanie menštruácie po vysadení antikoncepcie a "vyvolávačka"
Baby, stalo sa niektorej z vás, že po tom čo ste prestali užívať hormonálnu antikoncepciu, tak vám meškala menštruácia? (Že povedzme mesiac po vysadení ste menzes ešte dostali, ale potom dlho dlho nič.) Ak hej, tak koľko vám meškala?
nemám s týmto skúsenosti, len viem, že jednej kamoške, čo pichali vyvolávačku, tak dostala do niekoľko hodín, druhá tuším na druhý deň, ale ani jedna nebrala antikoncepciu predtým
mne po prvej vyvolávačke neprišla týždeň, potom som išla zas k doktorovi a dal mi druhú po tej som dostala o 3dni.. ale ja som mala cystu nie antikoncepciu... ale po vyvolávačke by do 7 dní mal prísť menzes ak nie choď späť
ja sa ani necudujem, ze je tvoj organizmus z toho taky v prdeli a posral sa ti cyklus. a este ked vidim, ze mas 16... to bud si mala fakt strasny zdravotny problem, kvoli ktoremu si musela alebo si fakt strasne sprosta.
ja by som sa skor opytala na gynde preco sa ti to stalo a ci s vyvolavackami nemozu pockat (tiez kde mas hlavu, ze sa neopytas priamo doktora za aky dlhy cas vyvolavacka zaucinkuje). lebo tiez to nie je najzdravsie pre organizmus. ved predsa za nejaky cas by sa malo telo z toho spamatat aj same.
mala by si nechat ho aspon nieco si upravit prirodzenou cestou a nie furt do seba len nieco pichat a hltat. gebuziny chemicke.
ale na druhej si krasny priklad toho, ako vie hak viac uskodit ako pomoct.
@annemarie dosť doležité je podľa mňa aj to či máš nejaký gynekologický problém kvôli ktorému si brala HAK, lebo ak hej, a teraz si vysadila tak to môže nejako súvisieť s tým...
ak je to tak, že si si tabletkami len zbytočne rozhádzala inak zdravý cyklus, tak sa ti zaprvé divím a zadruhé by si už HAK užívať nemala...
v každom prípade choď ku gynekológovi a nech ťa najprv poriadne vyšetrí kým ti pichne vyvolávačku, aby náhodou nedbanlivosťou a aktívnosťou nevyvolal namiesto menzesu potrat (viem, že to znie hnusne, ale ono to tak bohužial častokrát funguje, že lekár koná bez rozmyslu, len aby čím skôr vybavil pacientov a preto ženy dostávaju tabletky bez vyšetrení a keď mešká menzes, tak si stačí vypýtať vyvolávačku aj bez vyšetrenia ako keby to bolo niečo úplne prirodzené)
@chingula Chýba Pretože sa bojím že mám nejakú vážnu poruchu a desí ma predstava, že by som v budúcnosti nemohla mať deti.
@jeko@elemia@luc.ka O mesiac mám 17 a HAK mi predpísala kožná kvôli pleti. Je to taká slabšia vec, v návode je že je to hlavne na pleť. (Nechápem potom ale prečo to má aj antikoncepčné účinky.) Užívala som to rok a veľmi mi to pomohlo na všetko na čo to primárne pomôcť malo.
- závažného výsevu akné (uhry) s mastnou kožou a olupovaním (seborea) alebo bez nej, ak nebola úspešná dlhodobá liečba týchto akné perorálnymi antibiotikami,
- mierneho ochlpenia tváre a tela (mierne formy hirsutizmu). Vreya pôsobí tiež aj ako antikoncepcia, no má sa používať iba na liečbu vyššie uvedených stavov v prípade potreby hormonálnej liečby."
ale jednoznacne odporucam (nepresviedcam) sa k hak uz nikdy nevratit pokial to ozaj nebude nutne. vidis sama co to porobilo.
a ozaj, s tym, ze si pred tym nemala pravidelny cyklus si myslim, ze je uplne normalne. mne trvalo asi 3 roky, mozno aj dlhsie, kym sa mi ustalil. a teraz by sa podla neho dali nastavit aj hodinky
@13 môžem sa spýtať ako si dopadla nakoniec? Ja mám ten istý problém a neviem čo mám tej gynekologičke povedať. Ja chcem mať v budúcnosti deti ale ako keď mi krámy samé prídu 2 krát do roka. Teraz tiež čakám po vyvolávačke a nič ... ach už ma to ani nebaví. Ona ma len rýchlo prezrie pichne mi vyvolávačku a vybavené. Ja by som uvítala nejaké bližšie vyšetrenie veď predsa nie je normálne mať takýto "cyklus", niečo to spôsobovať musí!!
chcem sa spytat brala som antikoncepciu vyse roka vysadila som ju hned po vysadeni som dostala menzes a potom uz nie brucho ma boli akoby som mala dostat ale stale nic ma s tym niekto skusenosti? mam cakat alebo ist k lekarovi prosim poradte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
zaspal si dobu? 16ročné ju už (po rokoch užívania) vysádzajú... ^.^
ja by som sa skor opytala na gynde preco sa ti to stalo a ci s vyvolavackami nemozu pockat (tiez kde mas hlavu, ze sa neopytas priamo doktora za aky dlhy cas vyvolavacka zaucinkuje). lebo tiez to nie je najzdravsie pre organizmus. ved predsa za nejaky cas by sa malo telo z toho spamatat aj same.
mala by si nechat ho aspon nieco si upravit prirodzenou cestou a nie furt do seba len nieco pichat a hltat. gebuziny chemicke.
ale na druhej si krasny priklad toho, ako vie hak viac uskodit ako pomoct.
po vyvolávačke má prísť originálne do 10 dní,mne prišlo asi o 4 dni a hak som vtedy nebrala...
ak je to tak, že si si tabletkami len zbytočne rozhádzala inak zdravý cyklus, tak sa ti zaprvé divím a zadruhé by si už HAK užívať nemala...
v každom prípade choď ku gynekológovi a nech ťa najprv poriadne vyšetrí kým ti pichne vyvolávačku, aby náhodou nedbanlivosťou a aktívnosťou nevyvolal namiesto menzesu potrat (viem, že to znie hnusne, ale ono to tak bohužial častokrát funguje, že lekár koná bez rozmyslu, len aby čím skôr vybavil pacientov a preto ženy dostávaju tabletky bez vyšetrení a keď mešká menzes, tak si stačí vypýtať vyvolávačku aj bez vyšetrenia ako keby to bolo niečo úplne prirodzené)
@jeko @elemia @luc.ka O mesiac mám 17 a HAK mi predpísala kožná kvôli pleti. Je to taká slabšia vec, v návode je že je to hlavne na pleť. (Nechápem potom ale prečo to má aj antikoncepčné účinky.) Užívala som to rok a veľmi mi to pomohlo na všetko na čo to primárne pomôcť malo.
» www.adcc.sk/web/humanne-lie...
"Liečba žien výlučne
- závažného výsevu akné (uhry) s mastnou kožou a olupovaním (seborea) alebo bez nej, ak nebola úspešná dlhodobá liečba týchto akné perorálnymi antibiotikami,
- mierneho ochlpenia tváre a tela (mierne formy hirsutizmu). Vreya pôsobí tiež aj ako antikoncepcia, no má sa používať iba na liečbu vyššie uvedených stavov v prípade potreby hormonálnej liečby."
@mrcionka
Predtým som mala dosť rozhádzaný cyklus. Niekedy som čakala 3 týždne a niekedy mesiac a pol. Ale tri mesiace ako teraz - také ešte nebolo.
Gynekológ ma už riadne vyšetril a rozhodol sa pichnúť mi tú vyvolávačku. A tehotná nie som na 100% takže potrat nehrozí
ale jednoznacne odporucam (nepresviedcam) sa k hak uz nikdy nevratit pokial to ozaj nebude nutne. vidis sama co to porobilo.
a ozaj, s tym, ze si pred tym nemala pravidelny cyklus si myslim, ze je uplne normalne. mne trvalo asi 3 roky, mozno aj dlhsie, kym sa mi ustalil. a teraz by sa podla neho dali nastavit aj hodinky
To by mohli potom aj pre chlapov s vyrážkami dajakú antikoncepciu spraviť : )