Modus: ty, ja a tvoj brat - co podla vas znamena "odrazove sklicka dotykov"
minule som mal s kamosmi taku debatu; co znamena takto fraza, o ktorej tam spievaju? nikto z nas nevedel prist na to, co symbolizuju odrazove sklicka a uz vobec nie, ako sa spajaju s dotykmi. aby bola zahada este vacsia, ani na googli nie je vysvetlenie!!
cize ako to chapete vy? toto forum nadvazuje na urcite kazdemu notoricky znamu 1. cast, takze si ju urcite precitajte, nech sa vyvarujeme pri nasej ceste za hladanim pravdy uz povedanemu (a vyvratenemu): » www.birdz.sk/forum/sklicka-d...
Čítal som kdesi vysvetlenie, myslím že priamo od autora textu, že je to taká metafora na taký tvrdší, ostrejší sex preto sklíčka, lebo sklo ked sa rozbije na črepy je ostré, a priamo slovo sex asi v tej dobe nesmeli použiť, a možno ani nechceli, chceli to udržať v takej poetickej rovine, tak ho nahradili slovom dotyky.
Pojem odrazové sklíčka môžeme chápať ako zrkadlá. Zrkadlá odrážajú skutočnosť, sú kópiou reality, čo sa nestane v realite, zrkadlo nedokáže odzrkadliť, čo sa stane, zopakuje sa v odraze zrkadla. Čo si ja predstavujem pod pojmom odrazové sklíčka dotykov, je vzájomná súhra intímností, opätovaných, nesmelých, dotykov dvoch partnerov, ktorí sú ochotní zájsť iba tak ďaleko ako im to ten druhý dovolí. Chápete ma? Vypila som to šampanské, trošku som pripitá, ale neviem ako veľmi si stojím za tou teóriou, rada by som počula názory ostatných.
@rebarboe@10 Tak to teda nie je rozhovor s autorom, Kamilom Peterajom, ale bubeníkom Ĺubom Stankovským, čo tú pesničku spieva. To je inak tiež dosť častý omyl, veľa ľudí si myslí že to spieva Miro Žbirka
Ked som to kedysi strasne davno pocula prvykrat, tak som si predstavovala, ze maju v izbe take tie cudne visiace hluposti miesto dveri, nieco ako toto:
A kym maju ...sa radi.. tak sa dotykaju navzajom a zaroven sa ich dotykaju odrazy tych sklicok. Lebo to robia pri zapadajucom slnku a tak proste som mala take romanticke ponimanie
@rebarboe podla mna nemusis byt sklamana, pretoze v tom rozhovore Stankovsky v postate vobec nehovori to iste co riddler a dokonca sa javi, ze sam Stankovsky ani poriadne nevedel, co spieva
členovia skupiny modus na sklíčka, ak sa vam nechce čítať:
"Táto otázka je dosť debilná, ale aj tak... Aby bolo raz a navždy jasno. Keď boli Sklíčka hitom, tak sa viedol nezmyselný spor, či sa spieva „sklíčka dotykov“, alebo „rotykov“...
- Áno, viem čo myslíte. Tie sklíčka na diskotékových guliach, ale nevolajú sa 'rotyky', ale 'retyky'. Avšak v každom prípade sú to sklíčka dotykov. Keď sa dotknete krásnej ženy, je to dotyk, takže sa jednoznačne spieva o dotykoch. Hoci je pravda, že si to ľudia mýlili. Sú to ale dotyky, inak by to nedávalo zmysel. Je tam súvislosť s ďalším textom, že ten mládenec si priviedol dievča do bytu, k bratovi, lebo vlastný nemal. Je tam vlastne skrytý sex.
To je jasné, preto to upozornenie, že ide o debilnú otázku. No viacerí to fakt spievali ako „odrazové sklíčka rotykov“ či dokonca „gotikov“.
- Sú to dotyky. A čím jemnejšie, tým ich ženy majú radšej. Pritvrdiť až na záver..."
@freedomcock@17 Hej, pamätal som si to trochu inak, ale je to v podstate celé o sexe, nič hlbšie a poetickejšie tam nie je vravel tam že najprv jemné dotyky a na konci pritvrdiť, preto som si to takto zapamätal.
Mozno to znamená, že tie dotyky sa navzájom akoby "odražaju". Keď sa niekoho dotykam, tak sa zároveň dotyka on mňa a opačne. Ale skôr si myslím, že sa mu to len tak hodilo do textu a žiaden konkrétny zmysel to nemá. Teda je to len akási neurcita metafora na erotiku.
Podla mňa sa len pomýlili a malo to byť "rozbijem ti sklíčka motykou", no niekto nevedel písať a potom to niekto zle prečítal a začal spievať takú blbosť ako "odrazové sklíčka dotykov" a v tom si povedali, že "to je dobré, nechaj to tak, aspoň budú ludia aj o 30 rokov stále rozmýšlať, čo sme tým vlastne chceli povedať..."
@azizi@rebarboe@18 súhlasím s vami asi najviac, lebo som nezávisle od vas tiez vypustil tuto teoriu, takze je tam najvacsia sanca. este 2. tip bol, ze je to lesk z dotykov vzrusenych oci @ladydoga ale ta verzia s motykou tiez existuje
@tequila@31 Inak prave vo vedľajšej miestnosti otec telefonuje s Kamilom Peterajom, keďže su dlhorocni dobri znami/kamarati. Ale je to úplná náhoda ...lenze ja ich nechcem otravovať nejakými odrazovymi sklickami teraz
ak by moj oco poznal peteraja tak, ze si s nim telefonuva len tak, tak za predpokladu, ze nechcem kamosom z birdzu pomoct objasnit zahadu OSD, tak by som to aspon neprezradil nikomu a nie takto nas trapit
@pubertslatinocelny@suicidalpancake@freedomcock@tequila@mayben@passerine Dneska s ním telefonoval, povedal, že ho niekto poslednú dobu s tým stále prenasleduje, ale že nemal v záujme na to odpisovať, neveril tomu a tak (neviem presne ako sa vyjadril, predsa len to mám sprostredkovane). Ale teda tatino sa zarucil, že sme malá komunita slušných a fajn ľudí a že to myslíme úprimne a v dobrom. Ehm... Teda tak som to pochopila Takže odpíše (predpokladám, že na mail @suicidalpancake ). A teda máte za čo, ani neviete, ako sa hanbím Ale som rada
@suicidalpancake@mayben@freedomcock Ale netešte sa predčasne, možno nakoniec aj tak neodpovie ...Aj keď stále si myslím, čo som písala v druhej polovici komentu tu @27 ...A naviac, veď o tom to možno je, že to má zostať tajomstvom a na každého individuálnej predstavivosti
@azizi@59 jeej, tak toto je parada velka
ano, myslime to v dobrom. je pravda, ze to vyznieva asi cudne, ked sa zrazu takto zacnu ludia na to vypytovat, ale nie je za tym ziadny vysmech ani nic take, len zvedavost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
nejdem to sem ani pisat, lebo by to bol spoiler. nech sa trapia ostatni
» www.frenky.sk/clanok/249/modu...
A kym maju ...sa radi.. tak sa dotykaju navzajom a zaroven sa ich dotykaju odrazy tych sklicok. Lebo to robia pri zapadajucom slnku a tak proste som mala take romanticke ponimanie
@rebarboe Začalo to dobre a potom si to zakončila takou príliš hlbokou hovadinou.
Podľa mňa, týpek má v izbe nejaké závesy (alebo niečo podobné) so sklíčkami v ktorých sa odráža ich sex. Preto sklíčka dotykov.
"Táto otázka je dosť debilná, ale aj tak... Aby bolo raz a navždy jasno. Keď boli Sklíčka hitom, tak sa viedol nezmyselný spor, či sa spieva „sklíčka dotykov“, alebo „rotykov“...
- Áno, viem čo myslíte. Tie sklíčka na diskotékových guliach, ale nevolajú sa 'rotyky', ale 'retyky'. Avšak v každom prípade sú to sklíčka dotykov. Keď sa dotknete krásnej ženy, je to dotyk, takže sa jednoznačne spieva o dotykoch. Hoci je pravda, že si to ľudia mýlili. Sú to ale dotyky, inak by to nedávalo zmysel. Je tam súvislosť s ďalším textom, že ten mládenec si priviedol dievča do bytu, k bratovi, lebo vlastný nemal. Je tam vlastne skrytý sex.
To je jasné, preto to upozornenie, že ide o debilnú otázku. No viacerí to fakt spievali ako „odrazové sklíčka rotykov“ či dokonca „gotikov“.
- Sú to dotyky. A čím jemnejšie, tým ich ženy majú radšej. Pritvrdiť až na záver..."
Zdroj: » www.frenky.sk/clanok/249/modu... a fantastický @Riddler
@ladydoga ale ta verzia s motykou tiez existuje
ak by moj oco poznal peteraja tak, ze si s nim telefonuva len tak, tak za predpokladu, ze nechcem kamosom z birdzu pomoct objasnit zahadu OSD, tak by som to aspon neprezradil nikomu a nie takto nas trapit
ano, myslime to v dobrom. je pravda, ze to vyznieva asi cudne, ked sa zrazu takto zacnu ludia na to vypytovat, ale nie je za tym ziadny vysmech ani nic take, len zvedavost
dakujeme velmi pekne za pomoc, azizi
"Zdravím.
Ako autor zásadne neposkytujem vysvetlenia k mojim textom. Trocha sa potrápte, snáď na niečo prídete. S pozdraom KP"
» www.interez.sk/co-znamenaju-sk...