no dost blba kategoria..... ale aj tak... no dost ma postipali mravce... skoro pol chrbta mam cerveneho .... mam to nechat tak ... alebo s tym skocit ku koznej????
No.. ako jediny uzivatel ktory tu chova mravce ti chcem poradit... Zrejme to boli cervene mravce rodu Myrmica, ktore maju aj zihadlo. Jed ma podobne ucinky ako osi a vceli, mravce su s nimi pribuzne. Mne stacilo, ked ma postipali dva naraz a to stacilo... Ze mas cerveny chrbat, to je zrejme alergicka reagcia, to je normal. Daj si na to FENISTIL, ako bolo povedane, studena voda a obklad ti to zmiernia. Ak sa neprejavia silnejsie alergicke priznaky, zastavy dychu, zachvaty, koznu nenavstevuj, skorej volaj sanitku a chod k normalnej doktorke... . Este ti chcem zazelat skory odpuch, lebo viem aka je to bolest.... Ak si alergik, zajtra to bude lepsie a svrbiet.. ale stale napuchnute...
Mravce su paradny spolocensky hmyz Chcel by som ovladat take mravenisko nejakych jedovatych z amazonky a posielat ich na nepriatelov. To by som ozaj chcel
Vsetky tieto veci sa daju skutocne objavit, a to aj u slovenskych druhov. Pozorovanie tohto hmyzu je krasa, hlavne ked mate doma niekolko umelych hniezd, a ste dobry a poriadny chovatel!
Utopicke spolocenstvo a spravanie mravcov zachytava uzasna beletria: Prvy diel: Mravce, druhy diel: Den mravcov, od Bernarda Werbera. Pracuje sa momentalne aj na tretom. Ak si chcete precitat o fascinujucom spravani listorenznych mravcov Atta, o uzasnych utokoch a pazravosti juhoamerickych amazoniek a najazdnych mravcov, radim knihu ,,Cesta k mravencum" od B. Holdlobdera a Eduarda O. Wlisona... Bohuzial raz ju mali v Pistek knihy, ale uz som ju tam viac nenasiel, ale samozrejme kupil som. Toto su moje odporucania... Ak chcete sa daco to naucit, alebo sa do tohoto blizsie zainterestovat, napiste mi, budem len rad...
ano,mravce su skutočne zaujimave zvierata...ale pohlad na ne sa može rychlo zmenit,napr. ked si pozriete MARABUNDA vraždiace mravce,tento film je skutočne excelentny D a človek s azačne na mravce pozerat z ineho uhla..... ...ako skazu sveta
Aneta: Marabunda je pekny film o druhu mravcov, ktore skutocne existuju, ale len s prepacenim kkt si utvori mienku o mravcoch podla takehoto seriveho americkeho ,,hororu". Uprimne som sa na tom smial... Ked ale vidim dokument o najazdnych mravcoch rodu Doryllus, to uz je nieco, a ne nejaka posrana Marabunda.
ja som videl dobrý dokument o vegetarianských mravcov v daždovom pralese ,oni celý deň odryzujú z listov kúsky a uskladňujú ich v takej miestnosti v mravenisku ,tam listy pliesnivejú a oni sa živia tou hubou pretože listy by nedokázali stráviť, paráda, ako na to prišli? a ešte tam bolo že majú miestnosť kde majú niečo ako cintorín a vlečú tam telá mrtvych mravcov , ja mám aj v byte mravcov a ani ich nezabíjam len čumím ako si odlamuje z neakej omrvinky ,aspoň mi uprace alebo sme mali vošky na kvetinách na balkone a niet mravcov už by bolo po rastlinách
Revolucion, to pravdepodobne boli mravce listorenzne, rod Atta, mam o tom spickovy film... je tam trochu o tomto....
Cheekee: Pls, nevies mi dat nejaky contact na tu babu, alebo aspon ci o tom nevies daco viac... toto je tema ktorou sa moc nezaoberam, ale mravce maju ako hmyz az dva orgasmy naraz!!! Toto je zaujimava tema, ako vplyva na toto gravitacia... daco som raz o tom pocul, ale to som bol este maly.. to ma mravce nazaujimali...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
dobre ze som tam tu palicku od nanuku za postel hodil
ale inak suhlasim s Olgojchorchojom, a mozes pouzit aj iny krem na kozu, ale Fenystil sa tusim casto pouziva a je kvalitny
tusim si zase hodim palicku od nanuku za postel hmm
Cheekee: Pls, nevies mi dat nejaky contact na tu babu, alebo aspon ci o tom nevies daco viac... toto je tema ktorou sa moc nezaoberam, ale mravce maju ako hmyz az dva orgasmy naraz!!! Toto je zaujimava tema, ako vplyva na toto gravitacia... daco som raz o tom pocul, ale to som bol este maly.. to ma mravce nazaujimali...
Inak su mravce fantasticke, raz som si nevsimol, ze mi vliezli do vnutra salamoveho rozka, vsimol som si to, az ked som zjedol pol rozka