Jednoznacne neexistuju. Vesmir je sice nekonecny ale hmota (planety atd) nie. A aby mohol vzniknut zivot (viacbunk. zivoc.) musi planeta splnat tisiiice podmienok, ako napr.: hviezd je niekolko druhov, druhov ako je Slnko je vo vesmire len velmi malo a ked je iny tak zivot nemoze vzniknut. Planeta musi byd v urcitej vzdialenosti od slnka, musi mat velkost ako Zem, take iste jadro, nniekt. hovoria ze mesiac je dolezity potom gravitacia, vseliake latky, voda pravdaze , a vela-vela-vela ineho........
@strimy ano, ale vezmi si uz len velkosť mliečnej drahy.....a potom ze takychto galaxii su miliardy....a ze by zem bola tou jedinou z tych biliard a biliard planet.....
nedavno som videl planetu, bola oznacena XYYYY (X=pismeno Y=cislo) kde by ludia, keby sa podarilo dosiahnut aspon 50% rychlosti svetla mohli v buducnosti odist.... splnala vsetky podmienky(nevylucili ze je tam niejaky zivot v podobe mikroskopickych organizmov)....jediny rozdiel medzi nasou a tamtou je ze XYYYY ma tri slnka jedno asi ako nase velkostou a dve mensie.....
Ja pisem ze viacbunk. organ. by nemohol vzniknut "samovolne" xD. Planety kde by sme mohli raz zit su dost. My uz si ju prisposobime xD. V nasej slnecnej sustave su Mars a 1 mesiac Saturnu ktr. ma velke mnozstvo vody. Planuje sa dokonca projekt na oteplenie Marsa pomocou sklenikoveho efektu, tak by sa roztopila zamrznuta voda atd........
verim ale netusim v akej forme.... myslim ze ak je to viac bunkove tak su to nejake huby ... kazdopadne na formu zivota vplyva mnoho faktorov ako je gravitacia dotycnej planety, sila magnetickeho pola, vlnova dlzka svetla ktore prichadza zo slnka, pocet mesiacov a sposob ich obehu a podobne ... a co sa tyka mimozemstanov na zemi, tak podla mna su to lysohlavky... ich spory dokazu prezit vo vesmire povrchom utilizovat UV ziarenie ktoreho je v kozme dost a teda udrzat zarodok vnutri pri zivote nenormlane dlho
@strimy to je rovnaké ako zo zemou.....ked mohla vzniknut zem, preco by nekde, newem kolko tisicov svetelnych rokov nemohli vzniknut tiez nejake viacbunkovce??
neviem ako sa mysli to mimozemsky ale mozno vo vesmire su planety kde je zivot, naco by bol potom ten vesmir nekonecny keby sme tam boli iba my, ale zase volako sa nad tym nezamyslam, v podstate mi je to jedno
Je jasne ze ANO, vesmir je obrovsky, je to tak velke ze clovek si to nedokaze a asi ani nikdy nebude vediet predstavit. A je strasne egoisticke mysliet si ze sme tu sami!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale ak tam je daky zivot (co isto je) taq urcite nevyzeraju ako my, saq to by bola blbost
Avšak otázka inteligentných bytostí je dosť komplikovaná a menej pravdepodobná...