Čo si pod tým predstavujete ? Ako to vnímate na Slovensku ale aj mimo SR. Ako to hodnotíte, stotožňujete sa s tým ? prípadne s politickými a apolitickými skupinami podporujúcimi tieto myšlienky ? ...a čokoľvek iné čo vás k téme napadne.
stotožňujem sa s tým v tom význame, že mám rada túto krajinu, považujem ju za svoj domov a často, keď som v zahraničí, som hrdá, že som odtiaľto a som hrdá na Slovákov. (niekedy aj keď som doma ) Potom prídem domov a už je to zasa hlúpa zberba, čo nevie, čo je pre nich dobré.
Rozhodne sa s tým ale nestotožňujem ako s politickou ideológiou, to sa mi zdá dosť zastaralé a nerozumné.
neviem, co si mam pod tym predstavovat, lebo je to uz tak dosrate vselijakymi čurkami, ktorí sa hrdo prezentuju ako narodniari a spravaju sa nechutne, ze mam k tym slovam takmer odpor.
co sa tyka politickych a apolitickych skupin, tak sa s nimi asi nestotoznujem, resp. neviem o takej, s kt. by som sa stotoznoval.
myslim si, ze vedomie toho, do ktoreho naroda patrim a laska k nemu + snaha o to, aby sme neboli nejak utlacani a podobne, to je normalna vec pre kazdeho cloveka. Cize skor by som to bral tak, ze je normalne, ked si clovek vazi svoj narod a podobne a nenormalne, ked nim pohrda. No a asi najnenormalnejsie mi pripada, ked sa niekto ide posrat z vlastnej krajiny a drista na ostatne, pripadne na "votrelcov" na uzemi, ktore patri primarne jeho narodu.
@16 vzdy lepsie napisat krasny plnohodnotny koment a potom sa este chvilku zdrzat a prehodit slovko-dve s priatelmi, ako odignorovat peknu diskusiu. Tak ako to robi vacsina brzdakov!
Na Slovensku vela ozajstnych nacionalistov nie je. Henti tupci, ktorych tu mame na cele s kotlebom ani neovladaju gramatiku, ako potom mozu milovat svoju vlast? Nehovoriac o tom, ze idu vacsinou ruka v ruke s nackami, rasistami a dalsimi stratenymi existenciami bez buducnosti.
@tommyhot čakal som viac takýchto názorov ale tak jedna vec sú kotlebovci a druhá pseudokotlebovci ale tak s tým kto sa v tých kruhoch pohybuje máš pravdu.
V Česku definovali nový druh neznašanlivosti nenávisť k cigánom (hlavne k skupine nám dobre známej asociálnej pripadne k tej čo sa tvári ako integrovaná ) a nepripisuju to k rasizmu uvidíme či sa to dostane aj sem a ako to bude brané ....čo vy na to ?
@buffer Pozri nemam nic proti nacionalistom, ktori maju pragmaticke riesenia, nevyvolavaju zbytocne konflikty a nehlasia sa k rasistom. Lenze povedzme si uprimne kolko je takych na Slovensku pripadne v Cechach, kde je delnicka strana sami nacek? Ani kotlebovci do tejto skupiny nepatria, uz len koli tym pragmatickym rieseniam, ktore nemaju. Jeho volebny program som cital a nehovoril nic nove. Pomenovat problem vie aj fero z krcmy, no navrhnut riesenie je zlozitejsie
Cigani, hlavne ti sockovejsi vadia aj mne, ale nasilie a zastrasovanie za 20 rokov nevyriesilo nic a nevyriesi ani za dalsich 20 rokov.
@tommyhot preto aj vo voľbách dopadli tak ako dopadli nebolo tam nič moc ale z tých programov, ktoré prešli koľko sa z nich splní ..... či už je program dobrý alebo slabší stále tam chýba ktosi kto ho zrealizuje.
Co ti ja viem, napriklad z volebneho programu SaS sa uz zrealizovalo par veci. Ich program je dobry v tom, ze ked povedali A, tak dodali aj B. Kotleba povedal len A a B by sa najskor "vyriesilo" hromadnou bitkou..
A hlavne tie vyssie zaujmy, ktore stoja za kotlebom asi este nemaju dost financii na masivnejsie oblbovanie..
@tommyhot mne ich program prišiel veľmi ako marketingová zaležitosť pošprtať v každej väčšej či menšej skupine voličov ..začali s legalizáciu marihuany- potom len dekriminalizáciu a nakoniec nič ...čo som len rad ale predsa upušťaju od programu .... znižiť daňove zaťaženie aj tak to rastie ďalej ....inač nič konkrétne k zdravotníctvu sa ani nevyjadrili napr. ale tak ich voliči vedia prečo ich volili
@buffer asi si ich program necital. Ano je pravda, ze celu stranu postavili na trave a buzerantoch, ale pragmatickych riesenie v programe mali podstatne viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
nacionalizmus nie je nenávisť
Rozhodne sa s tým ale nestotožňujem ako s politickou ideológiou, to sa mi zdá dosť zastaralé a nerozumné.
co sa tyka politickych a apolitickych skupin, tak sa s nimi asi nestotoznujem, resp. neviem o takej, s kt. by som sa stotoznoval.
myslim si, ze vedomie toho, do ktoreho naroda patrim a laska k nemu + snaha o to, aby sme neboli nejak utlacani a podobne, to je normalna vec pre kazdeho cloveka. Cize skor by som to bral tak, ze je normalne, ked si clovek vazi svoj narod a podobne a nenormalne, ked nim pohrda. No a asi najnenormalnejsie mi pripada, ked sa niekto ide posrat z vlastnej krajiny a drista na ostatne, pripadne na "votrelcov" na uzemi, ktore patri primarne jeho narodu.
@pubi betuska je umna !
a co tam robi?
tak isto aj ty si urobíš názor o človeku, ktorý nepozná gramatiku
V Maďarsku je nacionalizmus. V maďarsku sú nacionalisti. A Slovensko je tým ohrozené :p..
ale nie... teraz vážne :p... Na slovensku by nám bolo treba toho nacionalizmu trocha viac, možno by nám to pomohlo D
Tolko si myslim o nacionalizme na Slovensku.
V Česku definovali nový druh neznašanlivosti nenávisť k cigánom (hlavne k skupine nám dobre známej asociálnej pripadne k tej čo sa tvári ako integrovaná ) a nepripisuju to k rasizmu uvidíme či sa to dostane aj sem a ako to bude brané ....čo vy na to ?
Cigani, hlavne ti sockovejsi vadia aj mne, ale nasilie a zastrasovanie za 20 rokov nevyriesilo nic a nevyriesi ani za dalsich 20 rokov.
A hlavne tie vyssie zaujmy, ktore stoja za kotlebom asi este nemaju dost financii na masivnejsie oblbovanie..
P.S. len pre ujasnenie, SaS som nevolil...