už som nejak vzdala to, že sa to odnaučím a nebudem nadávať, dokonca aj moje pobožné spolubývajúce si na to zvykajú a už sa tak pohoršene na mňa nepozerajú, začína im to pripadať normálne hmm, kazím ich čo už
nadávam hojne ale len pri určitých ludoch. dobrych kamaratoch a tak, s ktorymi uz sa poznam sto rokov. inak vyhradne nie. a vlastne ajtam som to zacala obmedzovat
Nenadavam, nejak to k zivotu nepotrebujem a myslim, že mam dostatocne bohatu slovnu zasobu, aby som sa nemusela vyjadrovat ako dlazdic.
Akože zas chapem, ze ked je niekto vytoceny a nastvany a nekontroluje sa a nejake to slovko vybehne, tak ok, , ale pokial je kazde tretie slovo vo vete vulgarizmus, tak mi to pride mierne primitívne a casto si potom utvorim o tom cloveku mozno horší obraz, ako v skutočnosti je.
nadávam celkom dosť /akože do piče a kurva kokot a tak/, ale to len pri kamarátoch.
nadávky niekedy používam ako expresívne výrazy aj vo formálnej komunikácii, ale to len v prípade, že to sadne ako šerbeľ na riť. alebo mi to niekedy proste ujde (a vtedy sa na mne vedia obchodní partneri dosť ujebávať, keď im poviem, že "chcem to a to a podobné kokociny" )
nadavat ako niekomu seriozne nadavat nikdy... povedat ty si ale tupelo to je take nu to nie je nadavanie.. a potom vulgarizmus mozno len ked mam nadalu a nieco napr padne tak poviem ze sa to rozdrbalo miesto rozbilo... myslim parkrat som tak ked som bola hrozne nahnevana ale fest ale to si ani nespominam na nic take takze.. len vravim ze je to mozne dlho som sa nenahnevala
Nadavam takmer vzdy a vsade. Pred cudzimi vacsinou nie, kedze nadavky su u mna okrem ineho aj vyjadrenie emocii a pred nimi emocie nemam dovod prejavovat.
nikdy nenadávam, nepotrebujem to .. hoci párkrát (asi 3) sa mi podarilo zahlásiť nejakú nadávku, ale len keď som niekoho bezmyšlienkovite parafrázovala a až potom mi to došlo
a raz v rámci jazykovednej debaty u nás v triede
len v tých prípadoch ak potrebujem vyjadriť v dostatočne presnom rozpoložení nejakú komplexnejšiu myšlienku, vtedy používam vulgarizmy (ak som znepokojený skutočnosťami nad ktorými nemám až tak veľkú kontrolu)
poznam xy ludi osobne aj napr. interpretov,ktori spolu s vulgarizmami a takym tym primitivnuckym slovnikom dokazu vyprodukovat ovela duchaplnejsiu myslienku ako ti,co sa boja to vyslovit,alebo sa hanbia lebo je to skarede,zakazane a nepatri sa to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
pred inymi ludmi ani nie, hlavne pred frajeorm sa snazim nenadavat
ale to len v rámci rodiny
akože pred cudzími nie
Akože zas chapem, ze ked je niekto vytoceny a nastvany a nekontroluje sa a nejake to slovko vybehne, tak ok, , ale pokial je kazde tretie slovo vo vete vulgarizmus, tak mi to pride mierne primitívne a casto si potom utvorim o tom cloveku mozno horší obraz, ako v skutočnosti je.
nadávky niekedy používam ako expresívne výrazy aj vo formálnej komunikácii, ale to len v prípade, že to sadne ako šerbeľ na riť. alebo mi to niekedy proste ujde (a vtedy sa na mne vedia obchodní partneri dosť ujebávať, keď im poviem, že "chcem to a to a podobné kokociny" )
a inak sa ovládam no pred tatkom už a zvyškom rodiny ked pred mamkou som tuto cenzuru v stave velkej zlosti porušila
nikdy nenadávam, nepotrebujem to .. hoci párkrát (asi 3) sa mi podarilo zahlásiť nejakú nadávku, ale len keď som niekoho bezmyšlienkovite parafrázovala a až potom mi to došlo
a raz v rámci jazykovednej debaty u nás v triede
poznam xy ludi osobne aj napr. interpretov,ktori spolu s vulgarizmami a takym tym primitivnuckym slovnikom dokazu vyprodukovat ovela duchaplnejsiu myslienku ako ti,co sa boja to vyslovit,alebo sa hanbia lebo je to skarede,zakazane a nepatri sa to...
chcela by som sa k tomu zas dopracovať...ale pri tých nervoch čo mávam je to ťažko
Raz sa mi kamoška smiala, keď som nedokázala povedať pi... absolútne mi to nevadí