da sa povedat, ze v podstate nepijem... ale keď už, tak Jack Daniels a Jack Daniels Honey, biele Tokajské, občas Piña colada a niektoré tunajšie pivné špeciály ako napr. kokosové Mongozo....ale koľkokrát do roka pijem, to by sa dalo spočítať na prstoch dvoch rúk....
Veľmi značky nesledujem, aj keď pijeme väčšinou len Limbavin, keďže je to rodina, ale mam radšej také sladkejsie vina.. By som ti skôr povedala odrody, ktoré mi pri ochutnávke najviac chuťou, ale to si nepamätám
okrem borovičky asi akýkoľvek tvrdý alkohol vypijem. Ideálne chladený, no veľký rozdiel v chuti rozoznať neviem. Inak menej percentný alkohol ako víno a pivo mi spravidla nechutí. Jedine ešte také tie veľmi sladké ako je medovina a nejaké likéry. No keď už alkohol, tak tvrdý a veľa
z vín mam najradšej cabernet sauvignon..
z tvrdého mi chutí napr. captain morgan, fernet citrus alebo nejaká ochutena vodka.. a celkom aj golden hruška.. ale k tvrdemu sa dostanem len výnimočne, u mňa to víno prevláda
Dobre craftove pivo, vzdy nejaka nova chut Vo vine sa nevyznam, tvrdy alkohol len tak pripit si, ked sa nieco oslavuje, vtedy rum... a domaca..medovina na preliecenie
Keď pijem, tak zväčša pivo alebo víno. Z vína pár druhov, ale do značiek, ročníkov a odrôd som sa nikdy nevyznala, ani nemám tú ambíciu. Pivo sa rokmi menilo, tie posledné preferujem remeselné pivovary, zväčša vrchne kvasené štýly. Tiež sa veľmi nevyznám. Pivo pijem vo všeobecnosti častejšie, než víno.
Tvrdému alkoholu sa vyhýbam. Neznášam domáce pálenky. Ak už mám vypiť tvrdé, tak zvolím gin tonic.
Každopádne alkohol je metla ľudstva. Táto karanténa mi v tomto vyhovuje, a keďže aj pred ňou som pomenej chodila von, už asi dva mesiace som nepila. A určite to nie je na škodu.
Vodka, vodka s prichutami, Vinko Pereg, víno Pereg, potom biele, červené, ružové, v lete pivo, svetle aj tmave, radler, potom borovička, uzo, absinth, alpa a voda do ostrekovačov
Pravy somelier sa pozna
najradšej mám biele polosladké víno úplne najviac Tokaj z tvrdého asi Jack Daniels Fire a celkom sa mi pozdáva aj Tequilla so škoricou a pomarančom a Gin s Tonicom
Pivo mám najradšej a je to jedno aká značka, no nechutí mi vyslovene Urpiner, proste divná chuť a viem ho rozoznať, keď niekde čapujú pivo a neviem aké ...no a čapované sudové mi najviac chutí ...z vín mám rád sladké, takže Tokaj by mohol byť a mám rád a všetky tie sladké typy vín, suché mi moc nechutia sú trpké pre mňa ...z ešte tvrdšieho alkoholu mám rád klasiku vodku pomerne, no pomaly som aj po tých intrákových izboviciach prišiel na chuť aj borovičke, lebo dosť často sa pila ...inokedy zas kapitán s kolou, aj ten bol fajn a vlastne keď už si opitý ti chutí všetko, len si treba akurát davať pozor, aby ti nenaliali riedidlo no tak zliaty som našťastie nebol ...a z kade by ho len tak ľahko nabrali na intráku.. ...aj domáce som pokoštoval, no tie boli o môj bože riadny vypaľovač
Ako kedy.. najčastejšie pivo, víno (biele polosuché alebo ríbezlové, bazové, jahodové ) a ked už tvrdé, tak gin tonic, broskyňový tatranský čaj, jagermeister
Pivo! (Mám rada rôzne craftové ale klasika ako napr. Budvar je vždy aj tak najlepšia)
Potom určite víno, je jedno aké.
Tvrdé je hnus Ale keď už, tak tequila
ak tvrdé, tak gin, doma mám asi 5 druhov (momentálne najviac fičín na akvavitovom a hendrics) plus kupujem rôzne toniky, momentálne fičím na redbull organic tonic a fentimans.. gin a tonic mám veľmi rada, až som si na to zadovážila krištálové poháre na stopke plus ešte gin mám tak rada, že môj obľúbený cocktail je gimlet, ale teda ten si tak často nerobím doma sama, to skôr v podniku.. potom keď tak ešte rum je fajn
nie som nejaký fanušik vína a piva, ale z piva mám vcelku rada keď tak IPU
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Nerobim rozdiely
A z miešaných mám rada mojito
Fakt, to sa pije ako džúsik
z tvrdého mi chutí napr. captain morgan, fernet citrus alebo nejaká ochutena vodka.. a celkom aj golden hruška.. ale k tvrdemu sa dostanem len výnimočne, u mňa to víno prevláda
Z trvrdých asi len biely rum a tatranský čaj mi že "chutí".
A tmavé pivá
Tvrdému alkoholu sa vyhýbam. Neznášam domáce pálenky. Ak už mám vypiť tvrdé, tak zvolím gin tonic.
Každopádne alkohol je metla ľudstva. Táto karanténa mi v tomto vyhovuje, a keďže aj pred ňou som pomenej chodila von, už asi dva mesiace som nepila. A určite to nie je na škodu.
Pravy somelier sa pozna
Ríbezľák
A pivo samozrejme
Potom určite víno, je jedno aké.
Tvrdé je hnus Ale keď už, tak tequila
nie som nejaký fanušik vína a piva, ale z piva mám vcelku rada keď tak IPU