@stephan robíš z toho väčší problém ako to je, toto je téma, ktorá za pár dní sa vyrieši (inak prečo staviaš Rusko do polohy vinníka, Rusko posiela plyn do Európy stále (cez dva iné plynovody, len tie majú menšie kapacity, a zvýšili výkon na 100%, plyn nejde z Ruska iba tretím plynovodom - tým čo ide cez Ukrajinu, stále máš pocit, že je Rusko vinník??? )
Ukrajina a Rusko sa vo vlastnom záujme (po pár dňoch vzájomného vidierania, lebo obe strany, že kvôli miliardám dolárom o ktoré môžu prísť musia rokovania čo najskôr uzavrieť) sa dohodnú čo najskôr.
presne tak, ukrajina si zmyslela, ze nepristupi na podmienky dodavania plynu z ruska. ci uz doslo k zvyseniu cien, alebo nie....
rusi dali stop ukrajine, ale stale posielali plyn cez ukrajinu a slvovensko na zapad. ten plyn si vsak ukrajina kradla. a tym padom sa rosu rozhodli, ze to zastavia. a za zapad posielaju cez polsko.
no a nas tym obchadzaju, hoci by to asi cheli inac riesit, neda sa.
musia sa dohodnut.
pre ukrajinu je to ale velky vykricnik, spravili si teraz zle meno v EU kedze sa do nech hrnu a chcu byt clenom. asi to nebudu mat lahkeee....
@tomas o tej správe som teraz pozeral spravodajstvo na TA3, rusko by som ani tak neobviňoval ale zase nás nemuseli tak pritlačiť k múru, lebo slovensko je na tom teraz najbiednejšie, Ukrajina ma blbú politiku ktorá sa rusom tiež moc nepáči, a to že sa nedohodli na cene plynu je viac menej vina ukrajiny, ale čo tam toho, iba dúfam že sa to čoskro dorieši, a s tými "kontrolami" plynu, mosqua ani kyev to ešte neodsúhlasili, čo z toho že sme sa tu na tom dohodli? keď oni to ešte nepodpísali? ha? nič!! nám sa tu míňajú zásobníky a oni si tam v kuse rokujú, ešte im tam zaplatiť nejaké kurvy aby sa im lepšie rozmýšľalo, ach viete čo? škoda reči, nič tým nevyriešime, naše slovo plátne hovna, ako aj češi ako predsedníci v EU parlamente, ale nebojte sa aj im horí pod zadkom keďže zo slovenskom majú dosť veľa zákazok, ale plynu majú dosť z nórska tak sa moc neponáhľajú, nech spojazdnenia tie skurvené bohunice e nechajú ich bežať!!
je to -nechcem povedat co- zasa novinari mali tri dni o com pisat, tak dostali vacsie odmeny, birdzforum je o milionpetsto tem tazsie od anket a diskusii na tuto temu a obcania sa museli preventivne pripravit na ICE AGE...
neviem mne to pride ze sa okolo toho robi velke HALOOOO
viete co ma pobavilo? predlzene prazdniny mame kvoli kureniu, ale moj brat nema. na tu zakladnu som chodila aj ja, ta skola nema pomaly peniaze ani na kriedy ale teraz maju na vykurenie skoly na dva dni
ináč téma plyn v médiach určite nieje nejako zbytočne nafukovaná bublina, dosť sa to týka nás slovákov, tak je dobre že nás o tom médiá informujú? či nie? a mám taký pocit že o tom viete pekné ho.... prázdniny, to chceš chodiť do školy počas leta ha? alebo diaľkovo? máme byť pre nedostatok plynu hlupáci? to chceš? to nie je sranda!
ono aspon par dni bez skoly by som este brala, ale zase po par dnoch bez plynu by sme prisli o elektrinu a to uz by bolo dost nevyhovujuce nech sa pekne dohodnu a ficime dalej
no radsej budem chodit do skoly ako bez plynu..ved ked nebude plyn zatvoria obchody a tie zasoby nevydrzia dlho a tak..no ale aj tak sa to vyriesi teraz cez vikend
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ukrajina a Rusko sa vo vlastnom záujme (po pár dňoch vzájomného vidierania, lebo obe strany, že kvôli miliardám dolárom o ktoré môžu prísť musia rokovania čo najskôr uzavrieť) sa dohodnú čo najskôr.
» www.webnoviny.sk/svet/clanok/286...
už len sa len Ukrajina s Rusmi dohodne na cene a hotovo...
rusi dali stop ukrajine, ale stale posielali plyn cez ukrajinu a slvovensko na zapad. ten plyn si vsak ukrajina kradla. a tym padom sa rosu rozhodli, ze to zastavia. a za zapad posielaju cez polsko.
no a nas tym obchadzaju, hoci by to asi cheli inac riesit, neda sa.
musia sa dohodnut.
pre ukrajinu je to ale velky vykricnik, spravili si teraz zle meno v EU kedze sa do nech hrnu a chcu byt clenom. asi to nebudu mat lahkeee....
ach jaj nemám rád EÚ Fuj fuj
neviem mne to pride ze sa okolo toho robi velke HALOOOO
ale bohužial Nerad čítam ešte mam aj povinne čitanie
MOHOL BY TO NIEKTO SFILMOVAŤ to by som si pozrel