citala som pekny clanok, taky trochu odviazany, nejaka narkomanka, ci kto to bol, dobre napisala, ze viac ludi len existuje, a malo zase zije, v dnesnom stereotype je tazke zit, najst nieco, co nas naplnuje, k comu sa radi vraciame, co naplnuje teba? spyt
mňa naplnuje napriklad aj to, ked sa niekto zasmeje na niečom čo som povedala, alebo ked niekomu spravím radosť nejakou maličkosťou .. dalej ma aj naplna šport ktoremu sa venujem, vlastne ja sa teším z každej maličkosti, život ma teší
Mna naplna ked rano vstanem, zapnem pocitac a mozem si vychutnavat jemny hluk chladica, ked si nabootujem do mojho precompilovaneho kernelu a zistim ze mi nejde X-ko a musim vsetko tukat do konzoly. Milujem klavesnicu a jej zvuk a milujem sa hrabat v mojom systeme.
Noo a jasne ze ma naplna moja priatelka a vztah s nou..
mna naplnaju pocitacove hry...sice uz na ne nemam vela casu cim som starsi tym menej ale pre mna je presjt hru az do konca pocit zadostucinenia a absolutneho vitazstva a ten cas byva pravidelne ci uz cez prazky alebo cez skolsky rok v piatok vecer a gamblit od zotmenia az do svitania pricom byt osvieteny len monitorom a modro podsvietenou klavesnicou a este ked maju fotrovci nocne mozem si pekne pustit muzicku k tomu ale kedze uz viac ludi oznacilo moje hoby za ''chore'' zacinam uvazovat ze prejdem na zahradkarcenie
mňa naplňuje ked tvorím hudbu a vidím výsledok ktorý má úroveň ,pre mňa väčšiu ako hocijaka mrdka v rádii ,potom ma naplňuje čítanie knihy, je to niečo ako meditácia ,teleportácia do iného sveta kde si niečo prežijem a vrátim sa späť, dalej ked píšem text (napr.aj tento) aj to ma naplňuje, alebo ked príjemne kecám pri pive s kamošmi. Ale čo by som fakt chcel aby som bol šťastný je mať holku a cestovať celý život po tejto malej planéte.
Revolucion, teba naplna pivo a hudba, mna naplna vrtanie sa v linuxe a objavovanie jeho nekonecnych moznosti. Nevysedavam cele dni na nete, len ho mam cely den zapnuty
mna nenaplna skoro nic. Akurad tak komunikacia s kamoskami/mi. ktori ma vedia ako jedniny pochopit. A este tak trosku pocitac ale aj to uz len tak biedne. Dalo by sa povedat, ze len existujem a toto vse
mna naplnaju moji kamarati a celkovo ludia co mam rada a neviem si bez nic zivot predstavit aa este ked si zapnem dobru hudbu a vezmem ceruzku do ruky a zacnem si cmarat alebo tanec aaalebo len tak v tichu raz za cas posediet s niekym s kym mi je dobre
Naplnenie?...co je to naplnenie...osobny pocit,ze mame nad niecim moc(len sa zamyslite...v moci je stastie..moc nad sebou,moc nad tym,ze viez,ze ta niekto miluje..a taaak).Nic ma nemoze naplnit viac ako sam zivot...ako to,ze viem,ze ZIJEM!!!nie prezivam a utlacam vlastne pocity a tuzby...hmm robim to,co ma ako prve napadne...(idem po meste a chcem si sadnut na zem,tak si sadnem...preco nie?)Je hlupe byt naplneny knihou,hudbou drogou(aj ked citam,pocuvam hudbu velmi rad-cez nu a dostavam vyssie v Branach Vedomia,aj drogujem(blbo to znie)-drogy vas posunu dalej,ked viete ako na ne),ake je to nizke byt takto naplneny...a ja hovorim aaaano je to uuzasne byt takto naplneny..je uuzasne zit len raz a pre tento okamzik a pritomnost...nemyslim na nic ine,len na svoju pritomnost...je to tak slastne oslobodzujuce ale rozhodol som sa tak aj preto,lebo nechcem byt nikdy stary,skaredy(v tom nie je pycha)...zomriem mlady...mnoho ludi nie je zmierena so smrtou,verte,to je to asi najtazsie...a potom si budete moct robit co len chcete...ako ja hovorim:Miluj hriechy...
Cez den zi slastou a v noci plac...
...hmm zite svoj zivot cez pocity a bude snaaad naplneny(aj kde zivot sa podla mna neda naplnit...ako pre koho..),hlavne budete stastny...zabudnite na vsetky casy...len ta jedina chvila tu je a ta existueje(Nie!zijeee),pre teba...hmm..tak som sa trochu rozpisal...hmm..ale nezabudajte:ALL YOU NEED IS LOVE...
nepaci sa mi veta "v dnesnom stereotype je tazke zit". AkPodla mna vobec nie je tazke zit. Mozeme byt vdacni za to, ze zijeme. Ak niekto tvrdi, ze zit je tazke, podla mna je to cisty alibizmus - myslim, ze väcsinou kazdy zije tak, ako si to zariadi. Ved svoj zivot ovplyvnujeme hlavne my sami. A kto zije v stereoype, je to jeho problem. Treba sa zariadit tak, aby ta naovplyvnoval ziadny steeotyp a nie vyhovarat sa, ze "v dnesnom stereotype je tazke zit". S tym nesuhlasim.
Revolucionar:hmm a kto tu hovori aby si sedel..rob co chces..ale hlavne zi...mna nic nenaplnuje...hmm to je podla mna prilis tazky vyraz...a doteraz sa asi nic take uuzasne nenaslo...mnoho ludi zije preto v klame...
Vaurien: mňa narozdiel od teba naplňujú veci ktoré majú zmysel a nie sebauspokojovanie ,to naplňuje akurát tak zvieratá,je to každého vec ale podľa mňa žiješ v klame práve ty.
nika, v tom mas pravdu, ze kazdy ako si zariadi zivot, tak ho ma, a da sa zit bez nejakych vecsicch tazkosti, ale ja som narazala na to, ze stereotyp postihuje mnohych z nas, nie je zly, nie je nespravny, treba ho brat ako sucast zivota, za stereotyp po case budeme radi, ze ho mame, mladi ludia sa proti nemu viac buria, a odmietaju zit v nom a to je logicke, dovody sa mi nechce uvadzat ak dakto nechape, ja vravim, ze je tazke zit v stereotype s tym, ze robime aj nieco, co nas naplni, ci je to praca, alebo nejaka ina cinnost, ci si dokazeme najst cas na dobru knihu, na blizkeho cloveka a podobne
jednoducho nekreslit cely zivot jednu vodorovnu ciaru, obcas treba dat iny smer, ktory nam nieco da...
Zipporah: mas pravdu, suhlasim. aj ja mam obcas blbu naladu a mozno je jej pricinou niekedy aj stereotyp, do ktoreho pravdepodobne v niektorych obdobiach upadam aj ja. v niektorych chvilach mi je to vlastne jedno, ale niekedy sa strasne za to na seba vtedy hnevam - ako som to mohla dopustit aby som sa nudila alebo citila neprijemne prave z tohto dovodu?
Revolucionar:...ha!...a co ma zmysel?veris tomu,ze prave,to co ty povies,ze ma zmysel,aj ho ma?...myslis,ze keby si nemohol uskutocnovat,tie veci,ktore ta teraz naplnaju,tak by si zomrel(absurdne!kvoli citaniu,hudbe)...alebo nie zomrel-bol by si veeeelmi nestastny...utraapil by si sa?...veris tomu..predstav si to!...a podotykam,ako ty mozes vediet co ma zmyslel..zijes v dogmach systemu,ktore urcili,toto ma zmsle,toto je zviera a toto clovek...si so sebou spokojny?
Vaurien: sa ukludni kamosko, oki?...na 0-rocneho si nejaky premudrely...revolucionar ma pravdu...len preto ze teba nic nenaplna(co je podla mna uplna picovina, bo kazdeho daco MUSI naplnat, bo by si to mohol akurat tak skocit z mosta), to neznamena, ze revolucionara a aj ostatnych takisto!!!!! vies co? podla mna chces len uputat svojimi nazormy, ktore sa lisia od ostatnych...takze mi chces povedat, ze to, co robis ta vobec nenaplna(alebo si to nazvi ako chces, napr.robi radost, tesi..atd...), ale aj tak to robis ako robto, lebo to robit musis?...ci jako?...
vaurien odmieta konzumne veci, a povazuje ich za "nizsie naplnujuce zdroje", to je dobre, ale neprotirec si az tak skalopevne, sam tieto veci pouzivas, tak by si nemal pisat takych stylom, z ktoreho poznat, ze pohrdas ludmi (loutkami ako napisalo jedno dievca , ze ziju v kklame, to je pravda k omylu: 50:50, polka zije, polka nezije, no a smrtou by som sa vonkoncom nezaoberala, nepotrebujem sa nou zaoberat len preto, aby som sa s nou zmierila, co je to nejaky fazovy proces? nemyslim
Revolucionar,Zipporah,Cheekee:no,ludmi nepohrdam(to je asi moj styl komunikacie,tak sa mi paci).nesnazims aniekoho zaujat,verte,je mi to uplne jedno co si myslite,ani som nepredpokladal,ze mi dakto na to nieco odpise..hm,tak tomu ver,ze ma nic okrem zivota sameho nenaplna,pretoze podla mna sa neda naplnit zivot niecim takym bezduchym(citanie,hudba...),zivot je na to prilis kratky(pre mna) aby som mohol by tnaplneny niecim takym..a ake to je naplnenie?nie je to trochu kratkozrake a primitivne naplnenie(vela citam aj pocuvam hudbu,ale necitim sa byt naplneny).To je na tom to blbe,kazdeho nieco naplnuje,len sam Zivot nie...a ano odmietam konzumne "veci"...nepacia sa mi...naplnenie neexistuje..neverim v neho.Asi poviete ze som o dost ukrateny a ze som pri zemi,alebo nieco v tom zmysle,ale ja na to:pozerate dohora,ak tuzite po povzneseni.Ja pozeram nadol,lebo povzneseny som.Kto sa dokaze smiat a zaroven byt povzneseny?(v tom nei je pycha ani nic jej podobne-ael asi vas marne prehovaram-to je jedno)..najhorsie je,ze mnoho ludi,ani dohora nehladi,nehladi...ani na to nepomysli...to je na tom to blbe..(revolucionar-murphy je magor,jdnu knihu som od neho cital,ale nezhodujem sa s nou)
ale vaurien, mne sa tvoj pohlad paci, ale pristavme sa ku knihe...myslim, a das mi za pravdu, ze nie tak celkom bezuchou vecou, ano je vecou, ale niekto ju napisal, clovek ako ty, s pocitmi, vlozil do nej kus zo svojho ja, a ty citanim knihy prezivas jeho pocity, myslenie..., samozrejme narazam na kvlaitne knihy, nie na teenagerske starosti a trapenia, no a hudba...hmmm, ani nevie, co je krajsie, ale hudba je uzasna, vibruje vsade, je vecna, citis tlkot svojho srdca? Aj to je hudba, rovnako je hudbou explozia planety, a potom je ta ludska, znovu nenarazam na britney spears, tokio hotel,huphophephiphapchňap, , ale na kvalitnú hudbu, precítenú, najlepšia je tá orchestrová sa mozrejme,prikladne si myslim, ze Mozartova hudba urcite nie je nizsia uroven naplnenia...
Zipporah:ja milujem esteticke a kvalitne "veci",dokazem as v nich stratit a pozvniest sa,objavit novy smer vo mne...vyjst vyssie vo svojom vedomi.Ale nie vzdy sa zhodujem aj s kvalitnou knihou(Platon,Sokrates...)...hmm ale nepovazujem za naplnenie takuto cinnost-hudba a taaak...to som uz myslim ze dost pisal...hmm ta k pa..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
nejde o to, kto pise, ale o com pise
Mna naplna ked rano vstanem, zapnem pocitac a mozem si vychutnavat jemny hluk chladica, ked si nabootujem do mojho precompilovaneho kernelu a zistim ze mi nejde X-ko a musim vsetko tukat do konzoly. Milujem klavesnicu a jej zvuk a milujem sa hrabat v mojom systeme.
Noo a jasne ze ma naplna moja priatelka a vztah s nou..
aaaha, same pocitace, co by ste robili bez nich?:/
ovladaju svet, aj mna bohuzial
no xeno je od kosti vedec
Cez den zi slastou a v noci plac...
...hmm zite svoj zivot cez pocity a bude snaaad naplneny(aj kde zivot sa podla mna neda naplnit...ako pre koho..),hlavne budete stastny...zabudnite na vsetky casy...len ta jedina chvila tu je a ta existueje(Nie!zijeee),pre teba...hmm..tak som sa trochu rozpisal...hmm..ale nezabudajte:ALL YOU NEED IS LOVE...
jednoducho nekreslit cely zivot jednu vodorovnu ciaru, obcas treba dat iny smer, ktory nam nieco da...
citujem:"dokazem as v nich stratit a pozvniest sa,objavit novy smer vo mne...vyjst vyssie vo svojom vedomi"
ved to je to naplnenie...ze ti to nieco da...