Ja som čítal takú dobrú "poučku" a považujem ju za niečo, čo platí... "Život nemá zmysel, život vznikol, pretože na tom mal vhodné podmienky, nie aby mal nejaký zmysel..."
@4 Ak sa zmysel života podľa teba mení, potom to je len čiastkový zmysel života a nie stály - ktorý je hodný sám o sebe nasledovania. Môže ten zmysel byť cieľ - ale neverím v to že stále môžu byť nejaké ciele do nekonečna, lebo musí byť aj konečný cieľ (Apeiron? Nekonečno? Boh? Nirvána?)....lebo musí byť aj cieľ ktorý je sám o sebe hodný nasledovania a potom už ďalší cieľ nechceš....ten cieľ môžme nazvať zmysel života (ale aký je pre Vás? to sa pýtam) tj. zmysel života musí byť jednotný a nemenný.
@feelagain To je hlúposť.....potom si buď zmysel života našla alebo si v tom tvrdení protirečíš. Lebo tým hľadaním uznávaš existenciu zmyslu života ale keď že stále hľadáš tak si ho ešte logicky nenašla.
Život vznikol len náhodou, boli vhodné podmienky a nevznikol za žiadnym účelom. Čiže je úplne jedno či si pekný/škaredý, úspešný/neúspešný, máš/nemáš rakovinu, na ničom nezáleží, toto je podľa mňa na tom úžasné, že na ničom nezáleží, nič sa nestane, nieje tu žiadny zmysel. Oslobodzuje to
Áno našiel som, je to moje dievča ktoré ešte samé nevie že môj štýl rozprávania je vraj úchylný (mi bolo povedané dneska na tomto Vtáku ) no a preto ma tak veľmi miluje a ja ju tiež...Ani si neviete predstaviť aký je to fajn pocit keď jej otvorím dvere alebo čo i len pomôžem s niečim a ona sa na mňa pozrie a nemusí povedať nič a ja viem že to jej mlčanie je viacej ako keby mi povedala ďakujem... Jej bozky sú viacej ako keby mi povedala milujem ťa hádam raz každý/dá nájde dakoho takéhoto ako som našiel aj ja je dobré mať pri sebe ženu ktorá odcení to čo pre ňu chlap robí, ženu ktorá sa postará ale aj podrží človeka keď je ťažko
@kierkegaard Tak nikdy to nieje jedná konkrétna činnosť. Ale ak jedinec trpí takýmto postihom tak má smolu a mal by najsť legálny ekvivalent danej činnosti.
@kierkegaard Ako si si mohol všímnúť, ľudom ktorím robí dobre zabíjanie ľudí idú do armády alebo k žoldnierom, kravy sa bežne preťahujú napr. v Afganistane (teda skôr ovce ale je to v podstate to isté), a znásilňovanie je jedna z najprirodzenejších vecí pre ľudstvo... takže tak
@muaykelo Okey, a nejaký mäsový vrah ktorý zabíja malé dievčatká a je z toho šťastný? Ja som dal len najmenej radikálne príklady v tomto. Nemyslíš vážne s tým znásilňovaním, povedal by si to do očí znásilnenej žene že je to v pohode a prirodzené? Ale asi význam toho slova chápeš inak ako ja.
@muaykelo Čo je viac prirodzené - tj. základná podstata človeka - dobro alebo zlo? Mám vo svojom okolí dvoch malých synovcov a jedno krstňa, sem-tam neposlúchajú ale v jadre sú dobré a ako prvé sa mi zdá si uvedomujú cit k mame a i. Či že zrejme má človek prirodzenosť dobrú a zdravý človek 2 prirodzenosti nemá takže potom zabíjanie a znásilňovanie nemôže byť prirodzené pre človeka ale naopak - neprirodzené. Keby bolo človeku prirodzené zabíjať tak by dokázal aj život vracať atď. atď. Myslím že som to v dostatočnej miere vyvrátil.
Zmysel života neexistuje, ale inak je zmyslom života povinnosť chodiť do práce.
To zaberie najviac času.
A všeobecne zmysel života je reprodukcia, takže nič zvláštne ... urobiť čo najviac detí... ale to sa u ľudí nenosí, pretože sme zodpovední(niektorí).
@kierkegaard To či z človeka vyrastie vrah alebo nie, je otázka výchovy. Keď si pozrieš profily nejakých známych vrahov tak zistíš že boli často v detstve znásilňovaní a chápali to ako prirodzené a tak to robili aj svojmu okoliu a deťom..
@muaykelo Áno, otázka výchovu nie otázka prirodzenosti ako hovoríš ty. Prirodzenosť je - podstata bytostí a vecí...."chápať niektoré veci ako prirodzené" je už niečo iné....jednoducho ako si povedal to čo z človeka vyrastie je do značnej miery (ale nie len) otázka výchovy.....ale tým sám už vyvraciaš svoj názor o tom že zabíjanie je prirodzené.
@kierkegaard Dobre tak takto, keď sa narodí dieťa, nemá žiadnu prirodzenosť, má prázdny harddisk, má nejaké základné pudy aby plakalo keď je hladné, pudy prežitia a tak. Neskôr začnú preberať kontrolu sexuálne pudy. To ako s týmito pudmi bude narábať určí výchova. Jasné že v dnešnom svete sa vychováva vo väčšine aby to decko bolo slušné aby nezabíjalo atd. ale to nieje prirodzenosť, to sme ho my naučili. Taktiež môže ísť niekoho znásilniť a bude sa mu to zdať prirodzené keď ho to tak naučíš. Čiže hej, prirodzenosť v podstate nieje
@25@26 clovek nema ziadnu prirodzenost. jeho "prirodzenost" tkvie v adaptablite a vzruchoch, ktore ho sprevadzali pocas detstva/dospievania/etc a konzekvenciach z toho vyplyvajucich, ako sa s tym vyrovnal, aku ma chemicku balanciu v mozgu, od vzdelania a podobne. nikto nie je v jadre dobry alebo zly. vsetko je to individualne. pre civilizovaneho cloveka (a jednak uvedomujuceho si totoznost druheho subjektu) nie je prirodzene zabijat. civilizaveneho nemyslim institucionalizovaneho spolocnostou ale uvedomujuceho si hodnotu zivota. zaroven hodnotu ludskeho zivota, toboz, ak sa jedna o medzidruhove zabijanie. vidis v druhom cloveku sameho seba, pretoze v zaklade ste obaja rovnaky druh zivocicha, vizualne, funkcne a podobne. aky by malo zmysel navzajom sa zabit, ak mozete obaja z prislusnosti k rovnakemu druhu benefitovat. uz len samotne hodnoty dobra a zla su pomerne relativne a tvrdit, ze v cloveku jedna alebo druha absolutne absentuje, je scestne. ale tato tema je prilis komplexna a toto medium prilis zbytocne, aby som to dalej rozvijal
@muaykelo Keď že je prirodzenosť podstata tak ju predsa musí mať, nič neexistuje bez prirodzenosti, to je logické nemyslíš? A buď má človek prirodzenosť dobrú alebo zlú....a nie, nenarodí sa s úplne prázdnym hardiskom - veľa vecí ovplyvňuje dieťa už v maternici,.....o pár týždňov sa nafixuje na ľudí a plače keď ich nemá - takže si utvorí určitý cit atď. A neučili vás na biológii že pudmi sú ovládané zvieratá a ľudia vedia nad pudmi vládnuť? Že človek nejedná bezprostredne ako zviera? Máš kúsok nekonzistentné myšlienky inak, keď sa pozrieš dozadu.
@muaykelo znásilňovanie žien nieje vôbec prirodzene... ja si dokonca myslím že človek čo je psychicky zdravý a nemá nejakú psychopatiu ťažšiu alebo ľahšiu a povedal by si že to vyskúša znadilnit nejakú ( že by to napr nebolo trestne ) aj keby je ta žena akokoľvek pekná keby uz videl že nechce že sa bráni, krici ani by sa mu nemal nepostavit. A ani napríklad homosexualita alebo pedofilia niesu prirodzene, ale to je myslím že každému jasne .... ale inak s tým čo píšeš tu nadomnou úplne súhlasím, keď sa decká týrajú a pod do určitého veku vyrastú z nich asi vo väčšine prípadov psychopati a devianti či už ľahší alebo ťažší a bohužiaľ zatiaľ je to nevyliečiteľne.
@kierkegaard S tým vládnutím nad pudmi to nieje také super u ľudí, my nemáme až tak na výber v tom čo robíme, veľmi nás ovplyvňuje podvedomie. Nekonzistentné? Veď sa ti tu už v 3 komentoch snažím povedať 1 vec a to je že pre človeka je prirodzené zabíjanie s znásilňovanie ale taktiež aj opak toho, že to záleží od výchovy, zážitkov atď..
@xy12345 Hej ale človek čo je tak vychovaný, vidí to na okolo že to robia ostatný, napr kmene v Afrike, tak nemá problém niekoho znásilniť a aj sa mu postaví
@muaykelo Nekonzistentné, veď si tvrdil veci o prirodzenosti a potom si povedal že neexistuje....ale nechcem aby to prerástlo z inteligentnej debaty do nejakého sporu, i keď zvyknem útočiť medzi riadkami a byť trochu nepríjemný, sorry......Zvieratá nemajú vôbec na výber...my sme determinovaný len čiastočne a na výber potom máme, povedal by som ti X príkladov z histórie o ľuďoch ktorý aspoň ako-tak dokázal celkom úctyhodne ovládnuť svoje vášne, "pudy" atď. rôzny asketici a stoicizmus...
Život má taký zmysel, aký mu dáš ty, preto je to u každého individuálne.
Ja si uvedomujem že žiadny nemá a tak nejak chcem za svoj život vyskúšať všetko čo ma láka, kým tu som a mám tú možnosť.
@kierkegaard Ja nie som nejaký odborník na ľudské správanie, hovorím len ti čo si myslím ja, z čoho mám skúsenosti a o čom viem, veď vlastne nič iné ani hovoriť nemôžem. Je možné aj to že to čo hovorím je nepravdivé alebo nie úplne také jednoduché. Zhodneme sa ale asi na tom že to je veľmi zložitý problém a každý z nás môže mať pravdu
@46 mne najvtipnejšie na @45 príde, že oni si práve myslia, že sú tí inteligentnejší
a pritom už ten popis akože bigbangu je pičovina, druhak je pičovina začať vysvetlenie ateizmu slovom "viera". Lol, ateizmus nie je viera. ( @darksider96 )
@delica Ten obrázok bol len taký pokus o vtip Ale s pointou sa viacmenej stotožňujem. Ak chceš, tak si pozri tento dukument, ktorý poukazuje na nezmyselnosť Darwinizmu a vytvor si na to svoj vlastný názor
Pre mňa je zmyslom života zdravie alebo život ...ku všetkému sa dá dopracovať, no keď by som nebol zdravý, tak by mi len na figu bolo šťastie a láska
Vo všetko ostatné okrem zdravia verím, no nie je to všetko tak ako by som to chcel a si predstavoval, no napriek tomu verím
My parents taught me a different lesson... lying on this street... shaking in deep shock... dying for no reason at all. They showed me that the world only makes sense when you force it to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Verím že nejaký je.
Ale viem na 100% že "Život má taký zmysel aký mu dáš" nie je pravda.
To zaberie najviac času.
A všeobecne zmysel života je reprodukcia, takže nič zvláštne ... urobiť čo najviac detí... ale to sa u ľudí nenosí, pretože sme zodpovední(niektorí).
@muaykelo znásilňovanie žien nieje vôbec prirodzene... ja si dokonca myslím že človek čo je psychicky zdravý a nemá nejakú psychopatiu ťažšiu alebo ľahšiu a povedal by si že to vyskúša znadilnit nejakú ( že by to napr nebolo trestne ) aj keby je ta žena akokoľvek pekná keby uz videl že nechce že sa bráni, krici ani by sa mu nemal nepostavit. A ani napríklad homosexualita alebo pedofilia niesu prirodzene, ale to je myslím že každému jasne .... ale inak s tým čo píšeš tu nadomnou úplne súhlasím, keď sa decká týrajú a pod do určitého veku vyrastú z nich asi vo väčšine prípadov psychopati a devianti či už ľahší alebo ťažší a bohužiaľ zatiaľ je to nevyliečiteľne.
Ja si uvedomujem že žiadny nemá a tak nejak chcem za svoj život vyskúšať všetko čo ma láka, kým tu som a mám tú možnosť.
» birdz.sk/georg21/obrazok...
〉
K téme:
Zmysel života jednotlivca je to, čo si ním urobíš. Zmysel života ako takého je predať genetickú informáciu do ďalšej generácie.
@45 ľutujem ľudí, ktorí śu natoľko hlúpi, že takéto pičoviny vypúšťajú do sveta.
a pritom už ten popis akože bigbangu je pičovina, druhak je pičovina začať vysvetlenie ateizmu slovom "viera". Lol, ateizmus nie je viera. ( @darksider96 )
Emanuel Victor Frankl.
Vo všetko ostatné okrem zdravia verím, no nie je to všetko tak ako by som to chcel a si predstavoval, no napriek tomu verím
Step by step úspechy v živote, rodina zážitky.
Kamoš hovorí musiš dať očiam vidiet nové veci, rukám nechať pochytať, žaludku a chuti najesť atď
celkoms tým súhlasím, už keď malé dieta spoznáva svet buď sa raduje alebu smúti. Treba stále spoznávať veci. Všetky...
Asi o tom to je