ako mám presvedčiť rodičov, aby mi verili že už neklamem ? .. je pravda že som im párkrát klamala ale snažím sa to nerobiť už asi pol roka a stále mám pocit že mi neveria, spochybňujú ma a v kuse sa ma pýtajú tie isté otázky viackrát cítim sa kvôli tom
no tak toho sa bojím aj ja že mi veriť nebudú ale neviem ozaj čo mám robiť som zúfalá každý deň je doma to isté keď chcem niekam ísť tak mi vkuse vyvolávajú a keď nedvíham tak obvolávajú kamošky dookola už ma to ozaj nebaví
Posral som to v ôsmej, deviatej triede, potom som to posral v lete po prvom ročníku na strednej. Neviem ako som to vtedy vyriešil, alebo oni, ale veria mi. A nemajú dôvod neveriť
Snazim sa to nerobit polroka ... a ako oni maju vediet ze neklames uz? aj ked si klamala ti verili, ze je to pravda, tak rovnako nemozu vediet, ze hoc teraz hovoris pravdu, tak to pravda skutocne je.
ja by som ti tiez uz neveril, to je ako ked raz partner partnera podvedie, prvy mu odpusti, ale nedovera uz ostane stale
hh ja to mám opačne ... mne oni veria všetko (aj keď im klamem - klamem len ak je to nutné) ... a ja napríklad presne viem kedy môžem mame veriť a kedy nie, často mi klame a myslí si že som blbec ... rodičom ja absolutne neverím, nemám k tomu dôvod, posrali to keď s tým začali a posierajú to aj dnes že v tom pokračujú a už vôbec na to nemajú dôvod (asi sú proste len takí, čo už)
áno ja viem .. ale neverím že ste nikto nikdy rodičom neklamali to mi nehovorte aspoň .. ja viem že je to ťažké len by som možno trošku viac dôvery brala nič viac a nič menej ..
@vachtlik občas su to take hovadiny ako ,, bola som tam a tam, urobila som to a to,, a pritom dôkazy hovoria niečo iné a keď na ne poukážem tak sa hrozne naštve a začne kričať nemá rada keď ju prechytračujem a teda veľa krát len sklamane mávnem radšej rukou aby som mal pokoj a ušetrím si námahu ... no a občas sú to dosť dôležité veci, sluby a podobne ... čo ma dosť dostáva a emocionálne vyčerpáva.
pri mame napríklad musím brať všetko s rezervou a pochybovať vždy o všetkom čo povie a urobí, vytvarať si vlastné závery hlavne z toho čo vidím a ako to chápem, pretože od kedy som zachytil že som ,,klamaný,, odvtedy to zachytávam stále a preto sa radšej spolieham len na seba ... a otec hlavne tají ... to sú len samé tajnosti a zahovárania ... celkom vtipnú rodinu mám keď sa to tak vezme
Ja neviem načo je dobré klamať rodičom. Keď som sa šiel ožrať pod obraz boží, tak som to vždy aj povedal s tým, kde budem a o koľkej dám vedieť, či žijem. A nikdy žiaden problém nebol.
Získať si dôveru niekoho,koho si sklamala nie je jednoduché.Nedá sa to nejako urýchliť,chce to svoj čas.Musíš sa len obrniť trpezlivosťou a už viac neklamať
nemôžeš sa im čudovať.....ak si ich už raz oklamala, budeš musieť dokázať, že ti fakt môžu veriť, tým, keď im nedvíhaš telefón etc. (hoci nie so zlým úmyslom) im iba dávaš ďalšie dôvody pochybovať o tebe
ak sa ty teraz cítiš nepríjemne, predstav si ako, nepríjemne sa museli cítiť rodičia, keď zistili, že im vlastné dieťa opakovane klamalo - pre nich je to možno ťažšie ako pre teba celé teraz, tak proste hold, urobila si chybu, ukáž, že ju vieš napraviť a daj tomu čas, tam inšie nepomôže.
@melancholik to ti verím.. vie len ten, kto si to zažije ostatní vravia ako to chápu, ale prd o tom vedia aké to je ..
aj pre toto mám teraz taký vzťah s mamou aký mám
@melancholik aj on mi/nám často klame, veľa krát ma sklamal ale proste aspoň s jedným z rodičov musím mať ako taký vzťah lebo ja by som to asi nezvládla...
viac sa nechcem rozpisovať takto verejne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
mne mamka neverí asi od tretej triedy na ZŠ :ehm:
ja by som ti tiez uz neveril, to je ako ked raz partner partnera podvedie, prvy mu odpusti, ale nedovera uz ostane stale
neviem, skús im to takto vysvetliť že ťa to trápi
pri mame napríklad musím brať všetko s rezervou a pochybovať vždy o všetkom čo povie a urobí, vytvarať si vlastné závery hlavne z toho čo vidím a ako to chápem, pretože od kedy som zachytil že som ,,klamaný,, odvtedy to zachytávam stále a preto sa radšej spolieham len na seba ... a otec hlavne tají ... to sú len samé tajnosti a zahovárania ... celkom vtipnú rodinu mám keď sa to tak vezme
ak sa ty teraz cítiš nepríjemne, predstav si ako, nepríjemne sa museli cítiť rodičia, keď zistili, že im vlastné dieťa opakovane klamalo - pre nich je to možno ťažšie ako pre teba celé teraz, tak proste hold, urobila si chybu, ukáž, že ju vieš napraviť a daj tomu čas, tam inšie nepomôže.
aj pre toto mám teraz taký vzťah s mamou aký mám
viac sa nechcem rozpisovať takto verejne