ahojte, uz nejaky cas sa mi toto deje ze vobec nepoctiujem hlad a to praveze ani nejem nejako extra vela , casto jem preto lebo si zmyslim ze uz som naozaj dlho nic nejedla, moze to byt nasledok niecoho ? stalo sa to tu uz niekomu ?
je to tym, ze nejes nejako extra vela. telo si zvyklo, prisposobila si sa takemu rezimu. skor sa zamysli nad tym, ci prijimas vsetky potrebne latky a v dostatocnom mnozstve pre zdravy zivot
ja som to videl na sebe, ze ked som dlhsie jedol len malo, po case som uz necitil taky hlad ako na zaciatku. a neskor som ten pocit vlastne vedel uz nevnimat ale zaroven som schudol
minuly skolsky rok som vysvetloval na ekonomike nejaky vyrok nejake filozofa o kapitalizme, a ucitelka povedala ze presne tak isto popisal kapitalizmus nejaky vysokopostaveny clovek na nejakej schodzi ksc..
skratka ze kapitalizmus je ako pekne cervene jablko, z vonku krasne cervene ale vo vnutri ma cervika a ten cervik ho stale viac a viac zvnutra vyziera
Mala som také srandovné obdobie, že poďme skúsiť, ako dlho vydržím nejesť, a či do konca týždňa schudnem štyri kilá, keď som mala tuším dvanásť
Skončilo to všelijakými liekmi, a odvtedy som nikdy nepociťovala hlad, racionálne mi napadlo, že som už napríklad dlho nič nejedla, ale fyzicky vôbec.
Pocit hladu sa mi vrátil, odkedy sa stravujem veľmi svedomito, pravidelne, vyvážene, zdravo etc.
Takže si myslím, že si z nejakých dôvodov zanedbávala jedlo po dlhší čas a už si si na to zvykla.
@tanya569 strasne vela ani samy ludia neveria za kolko fyzickych prejavov tela moze psychika.. mozno zo stresu..
alebo aj po pervitine alebo kokaine clovek nepocituje hlad sranda samozrejme
Ja nepocitujem hlad uz asi druhy rok, nemusim jest ani tri dni a ani za toho pana mi neskvrkne v bruchu a uz duplom necitim hlad, stratila som vsetku chut do jedla.. aj mi robili vysetrenia, gastroskopia a nikto nic ..
@torpedo08 ked mi vsetky tie komplikacie zacali som mala 39 kilov , a teraz som pribrala lebo som sa naucila jest pravidelne aj ked mi nechuti.. neviem to opisat je to zvlastne.. stale mam pocit ze som najedena.. nešrkvrka mi v bruchu, negrgam...
presne ako píše @4 telo si zvyklo, že prijímaš menej potravy. Podobne som teraz na tom aj. Cez skúškové som sa musel venovať učeniu, takže čas na prípravu jedál a ich konzumáciu som musel obmedziť. No bolo to dosť drastické, ale tiež som časom prestal pociťovať hlad a dokonca aj smäd.
Treba však začať dodržovať režim: raňajky - obed - večera. Jesť často a v menších dávkach aj keď nemáš hlad. Najlepšie je začať športovať. Telo rýchlejšie spáli už zjedené jedlo a "vypýta" si ďalšiu vyššiu dávku energie, teda vo forme jedla. Ale všeobecne sa hovorí, že jesť by sa malo ešte skôr než sa dostaví hlad. To platí aj o smäde.
@hadimistr Tak áno, ale zas tak trefné sa mi to nezdá. 1) Kapitalizmus je pekným červeným jablkom a priorne len pre určité skupiny - ostatné skupiny sú dopredu vylúčené a pre tieto skupiny je to vykorisťovanie (nadávanie na prácu / plat / prístup nadriadených) 2) Kapitalizmus funguje len v rámci 20 % ekonomík a len a len vďaka tomu, že vykorisťuje 80% chudoby. 3) Už z teórií je jasné, že Kapitalizmus môže fungovať práve a iba vo svete bez akéhokoľvek resp. len formálneho egalitarizmu - hlavne sa jedná o absenciu ekonomického egalitarizmu. Takže pekné červené jablko - to možno len pre istú skupinu ľudí... Ja ho vnímam práve ako niečo natoľko odpudivé a natoľko nefungujúce, že ho ničím pozitívnym ani nazvať nemôžem hoci len po povrchu - Síce je to najefektívnejší spôsob akumulácie bohatstva, ale jeho následná redistribúcia niekde viazne resp. úplne absentuje a ako vravím, stojí na podmienke existencie dosť veľkej miery chudoby, ktorá musí mať stále na zreteli akýsi cieľ možného zbohatnutia (v budúcnosti). Bez toho by taký systém nefungoval
toto poznam, ja keby nejem dva tyzdne tak moje telo si ani nevsimne (to prehanam, urcite by si vsimlo len mi to nedava tiez najavo) ale zas ja jem z nudy (vtedy zozerem vsetko co existuje) alebo ked proste vidim ze niekto iny je tak idem aj ja : p a je to tym ze som si uz zvykla nejest takze mozno aj u teba je to tym.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ja som to videl na sebe, ze ked som dlhsie jedol len malo, po case som uz necitil taky hlad ako na zaciatku. a neskor som ten pocit vlastne vedel uz nevnimat ale zaroven som schudol
skratka ze kapitalizmus je ako pekne cervene jablko, z vonku krasne cervene ale vo vnutri ma cervika a ten cervik ho stale viac a viac zvnutra vyziera
Skončilo to všelijakými liekmi, a odvtedy som nikdy nepociťovala hlad, racionálne mi napadlo, že som už napríklad dlho nič nejedla, ale fyzicky vôbec.
Pocit hladu sa mi vrátil, odkedy sa stravujem veľmi svedomito, pravidelne, vyvážene, zdravo etc.
Takže si myslím, že si z nejakých dôvodov zanedbávala jedlo po dlhší čas a už si si na to zvykla.
alebo aj po pervitine alebo kokaine clovek nepocituje hlad sranda samozrejme
Treba však začať dodržovať režim: raňajky - obed - večera. Jesť často a v menších dávkach aj keď nemáš hlad. Najlepšie je začať športovať. Telo rýchlejšie spáli už zjedené jedlo a "vypýta" si ďalšiu vyššiu dávku energie, teda vo forme jedla. Ale všeobecne sa hovorí, že jesť by sa malo ešte skôr než sa dostaví hlad. To platí aj o smäde.
jasne, že u teba je hlad normálny...
korhelica ti búri chuťove poháriky a ty potom musíš vyrabovať chladničku
to si dobre na tom, ja zas aj pokrievky z kastrólov