Má niekto záľubu v sledovaní videí na youtube, v ktorých sú ľudia pod vplyvom čudných drôg (predovšetkým šalvie) a nejak to nevykryli? Videl niekto očividne paranormálne javy?
Mňa zaujal napr. Stewie, ktorý je zdanlivo v "sračkách":
@zajko30 človek by si myslel že budeš tolerantný, nebuď obmedzený, nie ej to návykové.... nie ej to jedovaté, rastie to aj bežne v prírode... v čom je tvoj problém?...
neiktorý ľudia chcú zistiť aké to je, čo uvidia, čo pocítia... nemôžes poovedať že to neznie zaujímavo
Inak, môžem sa s vami podeliť o niektoré moje skúsenosti. Osobne som mal šalviu zatiaľ päťkrát (kúpil som si jednogramové balenie z holandskej webovej stránky (20x extrakt), vyšlo ma to asi na 20 evri a stále mám asi ešte pol gramu.
Momentálne sa mi nechce opisovať podrobnosti mojich "expedícií", ale zhrnul by som to asi tak, že šalvia okamžite vyvoláva krátkodobý stav mimoriadneho vedomia, ktoré sa približne podobá stavu po užití vysokej dávky LSD (ale celkovo to nie sú ani trochu porovnateľné drogy).
@alpynus mimochodom, na salvii vsetko pre tych co to sleduju, vyzera divne ( ako bad trip ) a pritom je to hlupost..
aj ked teda napr v tom druhom videu tomu chlapcovi robia zle, mali ho nehat nech si povymysla a pohaluzi.. hento je nahorsie, ked ti zacnu pixoviny do hlavy tlacit, potom nevies co riesit, a vlastne neriesitelne to je..
@alpynus hej, jej nastup je nehorazne rychly, som odtiahol od huby fajku a uz som vrieskal a strielal do vesmiru, tak som sa rehotal, zavrel som oci a kaleidoskop pred ocami.. holka co bola s nami ta zase cestovala v case ( som myslel, ze bad tripuje, ale moc sme jej nepomohli sme sa smiali jak na hlavu padnuti )
aj ked teda sa nas kamos spytal, ze ako sme sa citili, lebo, ze to vyzeralo divne, ze ja som vrieskal a skriekal ( ja som sa nonstop rehotal, ale tak huronsky, ze sa mu to nepozdavalo asi ani uz ).. podel sa kludne este so zazitkami ( tiez som mal 20x )
@3mm návykové to nemusi byť, si úplne mimo a može sa ti stať, že si mysliš, že vieš lietať a poletíš z 10. poschodia.. ved tí chalani vypadajú ako z druhej dimenzie, nechápu čo sa s nimi deje, vymyté mozgy a myslim si že sú aj lahko ovládatelní, čio je veľmi nebezpečné pre nich.....filip
@alpynus nič hrozné ?!, keby ti to tak niekto dal do nápoja a sadol by si do auta a išiel do ulíc!, také hovada sa vždy najdu aj na diskotekach...následky nechcem ani počuť...filip
> mimochodom, na salvii vsetko pre tych co to sleduju, vyzera divne ( ako bad trip ) a pritom je to hlupost..
Jasné, ale v tomto prípade si myslím, že to boli skutočne bad tripy (aj na základe ich potripových stavov).
A jasné, tiež si myslím, že tí, ktorí nie sú sšalviovaní, by nemali komunikovať s tými, ktorí šalviu fajčili. To je asi základné pravidlo užívania : )
Inak ja som sa zo šalvie zatiaľ ani raz nesmial, nejak mi neprišlo nič smiešne. Celkovo sa mi tie stavy príliš nepáčili, ale nebránim sa ďalším tripom.
@alpynus to myslis vazne ? ja som sa rehotal ako blazon, kamos padol na zem od smiechu a rehotal sa a valal sa asi 3minuty po 8mich minutach som si zapalil cigo, a isli sme na pivo..
@n0win0u tie smiechy skôr zaležia od prostredia... ja som citil, že mam potrebu sa smiať keď boli pri mne ľudia... keď si sam, tak ťa smiech ani nenapadne, to sa uplne ponoriš do toho.... ale veľa som si ani nezapametal z vyletu, tak ťažko hovoriť, prečo som sa smial niekedy ale keď ťa teda ten rehot už chyti, tak je to niečo neskutočne
- ja som to nemyslel ako bad trip, proste iba ako video z tripu, ktore sa mi pači ja som už aj zabudol že nazov je "Nepodarené drogové výlety"
Ja som zvyknutý na psychedelické drogy, ktoré účinkujú pomaly, postupne a dlho a viem ten stav ovládať. Šalvia pôsobí ihneď, nárazovo a ten stav je v podstate podľa neovplyvniteľný. Napr. minulý piatok, čo som skúšal šalviu (ešte trochu pod vplyvom LSD, celkom zaujímavá kombinácia) sa mi zazdalo, ako by sa vedľa mňa vytvorila "čierna diera", v ktorej bola nejaká úplne iná realita (smejúca sa spoločnosť ľudí so psom, ktorý na mňa štekal). Dal som hlavu do tej "diery" - videl som ich, vystrčil som hlavu - a bol som naspäť. Zvláštne : )
@alpynus haha tak to si si pekne veci "vymyslel" mno ja som tiez bol v soku trosku z toho nastupu salvie ( odtiahol som hubu od fajky a phuf uz som bol jasny ).. takze v porovnani s cimkolvek inym je to fakt nastup.. no ano je to rychly nastup, kocirovat sa to neda, ja som sa o to ani nesnazil popravde moc pustil som to...
@strejdabob mno tak salviu by som si sam asi nedaval, pretoze tie smiechy su skvele na tom ( aj ked napriklad vizualne kaleidoskopy a videnie po zatvoreni oci - a time travel bol tiez dost riadny ulet )
Neviem, ja by som výraz "vymyslel" asi ani nepoužil.
Skúsim sa stručne objasniť, ako to vidím ja (a moderný výskum psychedelických drôg). Stav zo šalvie je isto stav "mimoriadneho" vedomia, v princípe je to teda podobný stav ako po užití psychedelických drôg, alebo po holotropnom dýchaní, po meditáciách, pred smrťou, niekedy sa objavuje aj spontánne.
S. Grof (americko-český psychiater) to nevysvetľuje ako "výmysel", ale ako "transpersonálne" zážitky, teda niečo, čo akoby objektívne existuje. Dá sa to zdôvodniť tým, že tieto zážitky majú u všetkých ľudí podobné vlastnosti. Objavuje sa len určitý druh javov - znovuprežitie biologického pôrodu (overilo sa to tým, že osoba pod LSD podrobne opísala jej vnútromaternicový vývin (v akej bola polohe, kedy nastala kríza,...) ako aj podrobnosti pôrodu a aj popôrodnú existenciu, taktiež sa mení aj fyziológia osoby, ktorá má práve tento zážitok - zmena teploty, hladiny hormónov,...), zhodné archetypálne vízie (rôznych bohov, anjelov, Ježišov, Buddhov a pod.), taktiež podrobne opísali kultúrne zvyky, o ktorých nikdy nepočuli (napr. rôzne obete aztékov, rituály východných náboženstiev a pod.), "stretnutia" s príbuznými, zosnulými a inými bytosťami, s ktorými niekedy je možné aj zdanlivo komunikovať, víziami blízkej budúcnosti (ktoré sa reálne naplnili) a pod.). Toto 30 rokov overoval napr. spomenutý S. Grof.
Čiže si nemyslím, že sú to "len" halucinácie. A s pomocou kvantovej fyziky sa to dá aj celkom slušne opísať.
@n0win0u presne tak. na filozofiu je najlepsie kombinacia prostredie+hudba+makak. salviu dones niekedy.
u mna najviac slape, ked som uplne odpaleny, ale myslim odpaleny, ze si najebes 5 natahov a chce sa ti az grcat skoro a mas pici realitu. a do toho si pustim nejaky drone stuff.
uz sice asi budem trapny s meshuggah, ale tento song je dost mimo a ien ma nenapada.
V podstate sa tie vízie dajú celkom dobre opísať ako hologramy (ten, kto nevie čo to je, si to môže ľahko vygúgliť).
Len by som upozornil, že v súčasnosti vedci dokážu "vyrobiť" už aj dosť realistické vizuálne hologramy a holografický zvuk (teda taký, ktorý úplne verne zachytáva to, čo poslucháč počul) už dokážu zachytiť a zreprodukovať dávnejšie.
V princípe sa nedá odlíšiť, či niečo je z "reálneho" sveta, alebo či je to hologram alebo vízia zo stavu mimoriadneho vedomia.
A len pripomínam, že aj podľa niektorých najnovších konceptov kvantovej fyziky v princípe je možné cestovať v čase a v priestore a kadejaké iné podivnosti, čiže by som ani veľmi nespochybňoval takú interpretáciu, že je to akoby verné cestovanie v čase a v priestore.
Isto, tí, ktorí nemajú túto skúsenosť, skepticky krútia hlavou. No všetci tí, ktorí túto skúsenosť majú, to môžu podporiť.
@18@strejdabob - ten sa mi páči, ten to asi jediný berie ako "experience", proste vníma, nie že "wá, bude sranda, nasmejeme sa", ale fakt vníma čo sa deje... môj človek
už som dávnejšie o tejto šalvii divotvornej čítala a veľmi ma zaujala. určite ju chcem vyskúšať... možno aj Harry Keogh šlapal na šalvii, keď sa dokázal premiestňovať v priestore a aj čase - neskôr.
no naposledy som to videla naživo,ke´D som bratovi naložila do kotla pre troch a celé to jebol sám,jak dežo. skákal si jak zajac,lebo si myslel,že má na sebe prísavky, potom vypľul mesto...a chvíľu som si myslela,že bude revať... potom cestoval v čase a priestore.... a zhodnotil to ako kurva,to budem tripovať každý deň...apotom hne´D že no už radšej nie. a inak,ono to vyzerá strašidelne,lebo ten človek vyzerá úplne v piči,napríklad aj ja, ale pritom si dobre zatripujem (naposledy sme cestovali v priestore a uviazli v medzpriestore,čo bolo trošku strašidelné, ale ja ám takéto výlety rada) takže aj keĎ to zle vyzerá,nemusí to byť bad trip. ja som sa napríklad bála pri ecsphorii,lebo som to trošu prehnala a bola som paranoidná+ som si myslela že som slon a okolo sú samí diabli...ale potom ma to prešlo... a trošku strašidelné je aj to,na čo všetko prídeš v zmenenom stave vedomia...
a ešte nemám rada,ke´D to niekto berie ako haluz a jediné čo z toho má sú záchvaty smiechu. síce,ke´D som mala prvýkrát,tak som sa smiala ako chorá strašne dlho a zdalo sa mi to ako pár sekúnd,ale keby ste sa aj vy rozdvojili a videli všetko ako v komixe a boli vo fimo svete,tiež by ste sa smiali....
ak sa chcete dozvedieť niečo o výletoch mimo svoje telo, alebo chceli by ste sa stať psom.. , chodte za mexickými indiánmi, alebo jednoduchšie si prečítajte knihu Učení Dona Chuana, celkom zaujímave čítanie, kedysi na strednej som to čítal, už sa na to veľmi nepamatám, ale oni zase na takéto úlety využívali nejaký výťažok z kaktusu peyote.
preto ja vravim, nevymyslajte a fajcite traaafku mehehehe, a ked sa necitis na halucinogeny tak urcite sa do nich nehrn, moze ti zajebat z minuty na minutu na cely zivot
raz som mal taky stav som bol zhrybovany a vyspeedovany na raz a ked om bol na wc tak som mal stav ze ma chvu tie steny pipucit tak som odtlacal steny xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
Jasné, že všetko je lepšie "naživo". Ale aj takáto spätná revízia môže byť fajn.
- Past memories, such as revisiting places from childhood memory
- Sensations of motion, or being pulled or twisted by forces
- Visions of membranes, films and various two-dimensional surfaces
- Merging with or becoming objects (for example a Ferris wheel)
- Overlapping realities, such as the perception of being in several locations at once
Other Salvia Divinorum side effects have been known to be:
- Time Travel
- Traveling to other dimensions
- Meeting mystical creatures
- Seeing through walls
- Increased insight
- Improved mood
- Calmness
- Increased connection with universe or nature
- Floating feeling
- Out of body experience
- Lucid Dreaming
- Increased self-confidence
to su ucinky ... ak yb to neikto kompelt prelozil . nebolo yb zle .. yb ma zaujimalo co sa deje v hlave toho cloveka co to sfajci ..
- Past spomienky, napríklad prehodnotenie miesta z detstva pamäte
- Sensations pohybu, alebo je vytiahol, alebo skrútené sily
- Vízia membrán, filmov a rôznych dvoch-rozmerné povrchy
- Zlúčenie sa alebo sa objekty (napr. ruské kolo)
- Prekrývanie skutočnosti, ako je vnímanie, že je v niekoľkých miestach naraz
Ostatné Salvia divinorum nežiaduce účinky boli známe ako:
- Čas Cestovanie
- Cestovanie do iných dimenzií
- Stretnutie mystické bytosti
- Vidieť skrz steny
- Zvýšená nahliadnutiu
- Lepšie nálada
- Kľud
- Zvýšená spojenie s vesmírom alebo povahe
- Plávajúce pocit
- Mimo telo skúseností
- Lucid Dreaming
- Zvýšené sebavedomie
filip
Kľud, nič hrozné to nie je ; )
neiktorý ľudia chcú zistiť aké to je, čo uvidia, čo pocítia... nemôžes poovedať že to neznie zaujímavo
mimochodom je to legalne, nevedia to zatial zaradit k drogam..
@chevro si pis, ze nazivo je to lepsie !!!
Momentálne sa mi nechce opisovať podrobnosti mojich "expedícií", ale zhrnul by som to asi tak, že šalvia okamžite vyvoláva krátkodobý stav mimoriadneho vedomia, ktoré sa približne podobá stavu po užití vysokej dávky LSD (ale celkovo to nie sú ani trochu porovnateľné drogy).
aj ked teda napr v tom druhom videu tomu chlapcovi robia zle, mali ho nehat nech si povymysla a pohaluzi.. hento je nahorsie, ked ti zacnu pixoviny do hlavy tlacit, potom nevies co riesit, a vlastne neriesitelne to je..
aj ked teda sa nas kamos spytal, ze ako sme sa citili, lebo, ze to vyzeralo divne, ze ja som vrieskal a skriekal ( ja som sa nonstop rehotal, ale tak huronsky, ze sa mu to nepozdavalo asi ani uz ).. podel sa kludne este so zazitkami ( tiez som mal 20x )
Neboj, pocítil by si, že piješ šalviový odvar
Všetko je zneužiteľné. To ale nie je dôvod k tomu, aby sa to zakazovalo.
> mimochodom, na salvii vsetko pre tych co to sleduju, vyzera divne ( ako bad trip ) a pritom je to hlupost..
Jasné, ale v tomto prípade si myslím, že to boli skutočne bad tripy (aj na základe ich potripových stavov).
A jasné, tiež si myslím, že tí, ktorí nie sú sšalviovaní, by nemali komunikovať s tými, ktorí šalviu fajčili. To je asi základné pravidlo užívania : )
Inak ja som sa zo šalvie zatiaľ ani raz nesmial, nejak mi neprišlo nič smiešne. Celkovo sa mi tie stavy príliš nepáčili, ale nebránim sa ďalším tripom.
@strejdabob hento nie je bad trip..vobec..
- ja som to nemyslel ako bad trip, proste iba ako video z tripu, ktore sa mi pači ja som už aj zabudol že nazov je "Nepodarené drogové výlety"
Skutočne som sa ani raz nesmial : )
Ja som zvyknutý na psychedelické drogy, ktoré účinkujú pomaly, postupne a dlho a viem ten stav ovládať. Šalvia pôsobí ihneď, nárazovo a ten stav je v podstate podľa neovplyvniteľný. Napr. minulý piatok, čo som skúšal šalviu (ešte trochu pod vplyvom LSD, celkom zaujímavá kombinácia) sa mi zazdalo, ako by sa vedľa mňa vytvorila "čierna diera", v ktorej bola nejaká úplne iná realita (smejúca sa spoločnosť ľudí so psom, ktorý na mňa štekal). Dal som hlavu do tej "diery" - videl som ich, vystrčil som hlavu - a bol som naspäť. Zvláštne : )
@strejdabob mno tak salviu by som si sam asi nedaval, pretoze tie smiechy su skvele na tom ( aj ked napriklad vizualne kaleidoskopy a videnie po zatvoreni oci - a time travel bol tiez dost riadny ulet )
.)
> haha tak to si si pekne veci "vymyslel".
Neviem, ja by som výraz "vymyslel" asi ani nepoužil.
Skúsim sa stručne objasniť, ako to vidím ja (a moderný výskum psychedelických drôg). Stav zo šalvie je isto stav "mimoriadneho" vedomia, v princípe je to teda podobný stav ako po užití psychedelických drôg, alebo po holotropnom dýchaní, po meditáciách, pred smrťou, niekedy sa objavuje aj spontánne.
S. Grof (americko-český psychiater) to nevysvetľuje ako "výmysel", ale ako "transpersonálne" zážitky, teda niečo, čo akoby objektívne existuje. Dá sa to zdôvodniť tým, že tieto zážitky majú u všetkých ľudí podobné vlastnosti. Objavuje sa len určitý druh javov - znovuprežitie biologického pôrodu (overilo sa to tým, že osoba pod LSD podrobne opísala jej vnútromaternicový vývin (v akej bola polohe, kedy nastala kríza,...) ako aj podrobnosti pôrodu a aj popôrodnú existenciu, taktiež sa mení aj fyziológia osoby, ktorá má práve tento zážitok - zmena teploty, hladiny hormónov,...), zhodné archetypálne vízie (rôznych bohov, anjelov, Ježišov, Buddhov a pod.), taktiež podrobne opísali kultúrne zvyky, o ktorých nikdy nepočuli (napr. rôzne obete aztékov, rituály východných náboženstiev a pod.), "stretnutia" s príbuznými, zosnulými a inými bytosťami, s ktorými niekedy je možné aj zdanlivo komunikovať, víziami blízkej budúcnosti (ktoré sa reálne naplnili) a pod.). Toto 30 rokov overoval napr. spomenutý S. Grof.
Čiže si nemyslím, že sú to "len" halucinácie. A s pomocou kvantovej fyziky sa to dá aj celkom slušne opísať.
u mna najviac slape, ked som uplne odpaleny, ale myslim odpaleny, ze si najebes 5 natahov a chce sa ti az grcat skoro a mas pici realitu. a do toho si pustim nejaky drone stuff.
uz sice asi budem trapny s meshuggah, ale tento song je dost mimo a ien ma nenapada.
Len by som upozornil, že v súčasnosti vedci dokážu "vyrobiť" už aj dosť realistické vizuálne hologramy a holografický zvuk (teda taký, ktorý úplne verne zachytáva to, čo poslucháč počul) už dokážu zachytiť a zreprodukovať dávnejšie.
V princípe sa nedá odlíšiť, či niečo je z "reálneho" sveta, alebo či je to hologram alebo vízia zo stavu mimoriadneho vedomia.
Isto, tí, ktorí nemajú túto skúsenosť, skepticky krútia hlavou. No všetci tí, ktorí túto skúsenosť majú, to môžu podporiť.
Myslíš šalviu? Ale áno, zoženieš. Niekto vyššie aj postol link.
@alpynus - ty si tiež dobrý
kamarat videl zo salvie vsetko komixovo
zaujimavy clanok, teda ked si spominal tu fyziku a tak, mozno si ho uz aj cital..
túto diskusiu si dám do záložiek
Pre toto sa bojím skúsiť halucinogény, že to so mnou urobí zlé veci a skočím z okna, alebo neviem...
Veľmi pekne ti ďakujem, zaujímavý text, až teraz som ho prvýkrát čítal. Presne to, čo sa tam píše, som sa tu snažil načrtnúť : )
Myslím si, že oveľa jednoduchšie je dať si LSD alebo lysohlávky ; )