Niekedy sa nedokážem sústrediť na učenie stále musím triasť nohou alebo ohrýzať si nechty. V škole keď máme také volnejšie alebo pre mňa nudné hodiny nemožem to tam vydržať stále musím niečo robiť. Dá sa s tým niečo urobiť ?
áno dá. Ak pociťuješ nervozitu, tak sa snaž sústredenejšie dýchať a mysli na veci, ktoré ťa upokojujú. Kedysi som bola stále takto nervózna, ale už som sa to naučila postupne ovládať
Vitaj v klube prejsť to tak skoro nemusí, hen stále som nekľudný ... ale zasa... ja sa dokážem sústrediť... na obhrýzanie nechtov pozor... vyzerá to potom hnusne keď to preženieš ver mi A skús spotrebuvávať viac energie... koníčky... alebo behávaj každé ráno .. nič iné ma nato nenapadá ... ja som sa s takou nekľudnosťou naučil v pohode žiť
Príčinou tej nervozity je túžba. Keď máš voľnejšie hodiny pravdepodobne začneš myslieť na niečo iné a v tej chvíli v tebe vzniká napätie, pretože sa nemôžeš postaviť zo stoličky a ísť urobiť to čo chceš. Sústredené dýchanie je dobré na pozastavenie tých myšlienok a vrátenie do reality (toto ale nemôžeš robiť v kuse...). Hlavne musíš prijať ten prítomný okamžik taký aký je, potom nebudeš mať potrebu vymýšľať alternatívy. No a keď budeš kľudná, nebude tiež problém sústrediť sa. Snáď to pomôže .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov