Mam kamarátku, ktorá mi stále opakuje tieto slová, keď ju volám niekam na výlet, prechádzku, bicykel. A nevyhýba sa mi, rada sa so mnou stretáva a trávime spolu čas. Ale vždy je to keď ma ona zavolá, alebo ja zavolám a povie mi, že môže. Ale často sa stane, že mi povie neviem alebo možno, dohodneme sa neskôr. Už ma to štve, lebo sa väčšinou nedohodneme. V stredu sa jej opýtam, či pôjdeme v sobotu, povie, že možno, aj začneme riešiť kam a tak, v piatok volám, či platí, ona ešte uvidí, v piatok večer mi povie, že zajtra (v sobotu) o 10 sa stretneme. Ja volám ráno a ona spí. O 11:30 mi zavolá, že tak nakoniec nie, lebo je unavená, alebo sa necíti dobre a neviem čo ešte. A pol dňa v prdeli, mohol som robiť niečo iné, ale som čakal. Po asi treťom raze, čo mi toto spravila, som už išiel minule ráno na výlet sám a potom mi o 13 zavolala (boli sme dohodnutí na 10:30), že kde som a bola celá urazená. Ja som z nej v koncoch, niektorí mi hovoria, že to mám skončiť ale mám ju rád, len vôbec nevie plánovať a je nervózna ak jej o tom hovorím. Ako by som jej to mal povedať?
Z tohto by bol kazdy na nervy, ja by som to spravila asi tak, ze sa s nou na rovinu porozpravala co mi vadi. A ak by to nepomohlo a stale by sa to opakovalo by som jej to pripominala a jednoducho by som sa na nu nespoliehala lebo je to nespolahlive a nezodpovedne spravanie.
@2. Komunikácia je zázračná. A niekedy mať rád nestačí. Keď je všetko ostatné nanič, tak to treba zmeniť. Najskôr sa nejako porozprávať, ak nezaberie, tak prejsť na nejaké radikálnejšie spôsoby. Držím palce.
No, toto vyzerá na nejaký nedostatok motivácie, možno má zlé obdobie, dokonca môže mať až depresiu, alebo inú diagnózu. Ale ten nedostatok motivácie môže plynúť aj z toho že ju to s tebou až tak nebaví. Rozhodne by som tiež zvolila komunikáciu.
to je dobrá lekcia na to naučiť sa byť priamy a stanoviť si hranice
a tu nejde o to, že by si ju nemal rád, ale o to, že sa nedá viesť zdravý vzťah, keď nemyslíš aj na seba. Proste toto nie je okej a toto do vzťahu nepatrí,čas je vzácny ja bysom sa jej to pokusila asi vysvetliť, ale keby nepochopila, asi by som som to stopla v tomto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Keď sa ti nechce alebo máš už nejaké plány, tak mi to kľudne povedz, ja to pochopím.
a tu nejde o to, že by si ju nemal rád, ale o to, že sa nedá viesť zdravý vzťah, keď nemyslíš aj na seba. Proste toto nie je okej a toto do vzťahu nepatrí,čas je vzácny ja bysom sa jej to pokusila asi vysvetliť, ale keby nepochopila, asi by som som to stopla v tomto