Neviem, ze ako dalej, nemám ziadnu predstavu a svojej buducnosti
Pripadám si ako neschopny a netalentovany clovek. Mám 21 rokov, do skoly sice chodim, na cestovny ruch, bavi ma to, ale neviem, ze co bude so mnou v buducnosti. Bavia ma lietadlá a letecká doprava, casto chdoim na letisko,kvoli tomu ma stále ohovárajú aj
ved ale to je tvoj pohlad na samu seba. a okolie ti to len ukazuje. zacni pracovat na svojom vztahu k sebe, na svojom sebavedomi a sebaucte a uvidis, ze sa ti zmenia aj vztahy s okolim musis sa otvorit, prijat seba, prijat svoje okolie ake je.
ale inak je taka kriza osobnosti podla mna v tom obdobi okolo 20-22 rokov normalna...
@kitty7
dakujem, bohuzial mne to trvá dlhsi cas, asi uz siesty rok, s mamou mám katastrofalny vztah, nie je uprimna, nevlastny otec chlastal, v marci náhle zomrel
myslis si ze zijes uplne zbytocne? postav sa na kraj mosta a skus skocit a vtedy az kurva uvidis tu volu zit, ze naozaj nechces skapat a ze je dovod preco zit. dosiahla si 1/4 dlzky zivota a uz vies ze si neschopna a netalentovana, vdaka bohu ze male deti co este nevedia chodit, rozpravat a same chodit na zachod neriesia to co ty, lebo by 99,9% deti spachalo sebevrazdu, kedze by si prisli zbytocne a netalentovane... neznasam tieto kydy ludi co neprezili ani polku zivota a uz si myslia ze su na hovno... ked budes robit velke hovno, tak aj velke hovno dosiahnes. Moj spoluziak bol zavisly od autobusovej dopravy, sam si kreslil mapy, sam sa zaujimal o autobusovu dopravu a hned po strednej sa zamestnal ako dispecer v primestkej doprave a rastie hore. A preco? LEBO KURVA PRETO NIECO SPRAVIL a absolutne nevystudoval skolu spojenu s dopravou. Ked chces nieco dosiahnut, tak kurva rob to co ta bavi nie? a nie ze chodim na tanec ale som nespokojna. Sak to sa absolutne vymyka zdravemu rozumu, ked robis nieco aj napriek tomu ze si nespokojna.
Kurva bavia ta letiska? Bavi ta doprava? tak sa nato zameraj, internet ma neobmedzene moznosti ako sa v tomto obore vzdelavat a uplatnit. Ked ta nebude bavit to, zameraj sa na nieco ine. Zivot nekonci v 25ke ani v 30ke. Proste nenavidim tieto ufnukane kokotiny co 99,999% ludi tu aj tak nezaujima, lebo ta nepoznaju, nespoznaju a iba si to precitaju a vyplodia tu nejaky lutujucu/nelutujuci komentar.
@erjedna
no fakt ma bavia letiska a letecka doprava a pozerám videa na internete, citam knizky o leteckej doprave, ucim sa po anglicky a po holandsky ale ma nikto nepoodporuje, kazdy mi vravi: co s leteckou dopravou, vykasli sa na to! ty v zivote v leteectve pracovat nebudes!
kazdy mame svoje, mne tiez zomrel velmi blizky clovek a naopak s rodinou som nikdy vyslovene blizke vztahy nemala, vela veci sa estelen teraz ucim, ale ucim sa, chcem, otvaram sa a zlepsujem... ale tiez tomu predchadzalo dlhe neprijemne obdobie... to by ta prave malo nakopnut so sebou nieco robit, tresnut si po stole a rozhodnut sa veci zmenit...
pozri poviem ti to na svojom priklade, mna bavia pocitace, informatika, informacna technologia atd. Co myslis, kolko ludi v mojom okoli pred 15-10 rokmi ked pocitace neboli vobec rozsirene a stara generacia (moji rodicia) to vnimala ako nejaky zivotny ciel? Kazdy videl pocitac = hranie hier = zabijanie casu. Nesmies cakat podporu od starsich ludi alebo vseobecne od ludi, co k tomu co mas ty rada, nemaju ziadny vztah. Teraz ked "vdaka pocitacom" som podnikal, pracoval na roznych projektoch, mohol som si vdaka nim kupit tretie auto, mat vela veci o ktorych som na strednej tuzil tak su vsetci ti "co ma nepodporovali" ticho. Urcite by som sa nespoliehal nato, ze ma podporia cudzi ludia v niecom k comu nemaju vztah. Zoznamil som sa prave s ludmi v tomto obore a s nimi som riesil postupy, karieru, zaujmy. To je podpora.
Nechapem ako niekto ti moze povedat, ze v letectve nebudes pracovat? Staci zacat ako obycajny administrativny pracovnik v doprave a bezproblemov sa da dostat na logistiky/dispecera a milion inych zaujimavych funkcii. A davno padla ta rovnica ze vysoka skola = lepsia praca. Dolezite su preukazatelne schopnosti.
Keby ja sa mam pred par rokmi riadit tym co mi povedia ini, tak robim teraz kdesi za pasom 12 hodin denne. Nehovorim ze zarabam 2000€ mesacne a spravil som bohvie aku karieru, ale podla mna zivot je o tom robit si co ty chces a nie riadit sa navodmi inych ludi.
@nelka24 Ja nemam ani z polovice taky aktivny zivot ako ty a nemam take depky. Ak ta bavia tie lietadla, tak vybav si brigadu na letisku. Aspon ta to bude naplnat a zaroven budes mat aj peniaze. A mozno casom sa dostanes vyssie.
@11 Presne. Využi nejakú možnosť. Ja keby som nebol debil a venoval sa pár veciam, ktorým som sa aj mohol venovať, mal som aj možnosti, tak som teraz mohol aj zarábať nejaké peniaze z pohodlia domova. Nájdi si niečo, keď ťa bavia lietadla tak niečo s tým a venuj sa tomu.
A co sa tyka okolia, vedia vacsinou hovno. Zariad sa podla seba a ostatni sa prisposobia. Odporucam. Co sa tyka uznania, niekedy ho proste nedostanes, ani od najblizsej rodiny. S tym sa treba nejak vyrovnat a necakat nic Ved to je cool, ze mas vela zaujmov, ja ta uznavam. Je to ovela zaujimavejsie, nez co 95% populacie robi so svojimi zivotmi.
@erjedna
no niektori rovesnici vidia v tom letectve moju buducnost
ale vacsina mi vravi ze :vykasli sa na to, pretoze v nasej rodine kazdy robi upratovaca, upratovacku a podobné,ja chcem dosiahnut stále viac a viac
isla som pracovat, chcem ziskat opravnenie na sportove lietadlo
Je to úplne normálne, že pochybuješ. Je to vek kedy človek ozaj nevie a špekuluje. Hlavne si musíš povedať, že si dokončíš povinnosti a potom uvidíš. Skús si počas školy pozrieť možno budúce miesto, zaujímaj sa o to čo by si chcela a ostatné veci nerieš. Buď sebecká teraz, doštuduj a potom sa uvidí. Hlavne nemysli na zbytočnosť na svete, chápem to, ale uvidíš sama, že zbytočne tu nie si ...
@abbey4real Ak sa ťa môžem opýtať tak: Prečo si nešla na výšku?
PS. Ja som na FEI ale vidím to tak ze hned ma vyhodia, tak chcem vediet aký maš ty názor na výšku..
Ja som skoncil tak ze po strednej (ktoru vybrali rodicia), som sa dostal na jednu z najtazsich vysiek (ktoru tiez vybrali rodicia) a po absolvovaní by bol asi najvyssi plat.. Ale tak Ked ma to proste nabavi ta co mam robit.. A teraz mi je blbe sklamat rodicov. Ale tak ci tak aj ked neviem ako sa budem ucit tak neprejdem. Takze rozmyslam tiez ze co dalej so zivotom..
zacni si hladat pracu a kurzy ako letuska (ucis sa anj a holandsky, postupne mozes pridat este +1,+2 jazyky) - precestujes svet, budes pri lietani, ziskas kontakty, budes malo v kontakte s ludmi, co na teba vplyvaju negativne
TVoj problém vidim v tom, ze si v kontakte s negatyvnymi ludmi, inác si cool podla mna, ked más tolko záujmov, treba si najst kamaratov podobnych ako ty
ja v tvojom veku som nemala nijaky konicek
Ja ti z vlastnej skusenosti vravim ze ludia ktori maju pocit ze je to vazne ta poslu za odbornikom skor nez by poradili zle lebo nevedia, ale odbornici su napicu. Povedia ti co uz vies a ty budes na chvilu mat pocit ze v tom nie si sama, ked ti rozumeju a ale prides od odbornika domov a narazis na vsetky tie prekazky ktore nevies sama prekonat a ziaden psycholog to za teba neurobi ani ti neda radu, maximalne ta bude pocuvat, vsetko chapat a ty budes mat po case pocit ze je to s nim strateny cas lebo tvoje problemy nie su v hlave ale realne a prilis velke aby si na to mala dosah. Rob co citis ze je spravne.
@sushivo
navstivila som aj psychologa, ale psycholog mi nepomohol
síce mám vela záujmov no momentálne prezivam financnú krizu, pozicala som mame moc velkú sumu a aj bratovi a nevrátili mi ani cent, bola som hlúpa, sprostá teraz ja nemám peniaze
nj, jako píšem už vedla v inom vlákne, aj tak ta obdivujem, že si si našla a vybrala taký dost ..velký a náročný ciel,
a to aj napriek nepriaznivím podmienkam a okolnostiam.. držím palce, nech ti to všetko vyjde a tvoje sny nech sa premenia na skutočnost.. :letim:
@34@kail91 ah to si ty :happy: nj, ale tak hentá rada, prečkat až do smrti, není najideálnejšia pre každého..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale inak je taka kriza osobnosti podla mna v tom obdobi okolo 20-22 rokov normalna...
dakujem, bohuzial mne to trvá dlhsi cas, asi uz siesty rok, s mamou mám katastrofalny vztah, nie je uprimna, nevlastny otec chlastal, v marci náhle zomrel
Kurva bavia ta letiska? Bavi ta doprava? tak sa nato zameraj, internet ma neobmedzene moznosti ako sa v tomto obore vzdelavat a uplatnit. Ked ta nebude bavit to, zameraj sa na nieco ine. Zivot nekonci v 25ke ani v 30ke. Proste nenavidim tieto ufnukane kokotiny co 99,999% ludi tu aj tak nezaujima, lebo ta nepoznaju, nespoznaju a iba si to precitaju a vyplodia tu nejaky lutujucu/nelutujuci komentar.
no fakt ma bavia letiska a letecka doprava a pozerám videa na internete, citam knizky o leteckej doprave, ucim sa po anglicky a po holandsky ale ma nikto nepoodporuje, kazdy mi vravi: co s leteckou dopravou, vykasli sa na to! ty v zivote v leteectve pracovat nebudes!
pozri poviem ti to na svojom priklade, mna bavia pocitace, informatika, informacna technologia atd. Co myslis, kolko ludi v mojom okoli pred 15-10 rokmi ked pocitace neboli vobec rozsirene a stara generacia (moji rodicia) to vnimala ako nejaky zivotny ciel? Kazdy videl pocitac = hranie hier = zabijanie casu. Nesmies cakat podporu od starsich ludi alebo vseobecne od ludi, co k tomu co mas ty rada, nemaju ziadny vztah. Teraz ked "vdaka pocitacom" som podnikal, pracoval na roznych projektoch, mohol som si vdaka nim kupit tretie auto, mat vela veci o ktorych som na strednej tuzil tak su vsetci ti "co ma nepodporovali" ticho. Urcite by som sa nespoliehal nato, ze ma podporia cudzi ludia v niecom k comu nemaju vztah. Zoznamil som sa prave s ludmi v tomto obore a s nimi som riesil postupy, karieru, zaujmy. To je podpora.
Nechapem ako niekto ti moze povedat, ze v letectve nebudes pracovat? Staci zacat ako obycajny administrativny pracovnik v doprave a bezproblemov sa da dostat na logistiky/dispecera a milion inych zaujimavych funkcii. A davno padla ta rovnica ze vysoka skola = lepsia praca. Dolezite su preukazatelne schopnosti.
Keby ja sa mam pred par rokmi riadit tym co mi povedia ini, tak robim teraz kdesi za pasom 12 hodin denne. Nehovorim ze zarabam 2000€ mesacne a spravil som bohvie aku karieru, ale podla mna zivot je o tom robit si co ty chces a nie riadit sa navodmi inych ludi.
no niektori rovesnici vidia v tom letectve moju buducnost
ale vacsina mi vravi ze :vykasli sa na to, pretoze v nasej rodine kazdy robi upratovaca, upratovacku a podobné,ja chcem dosiahnut stále viac a viac
isla som pracovat, chcem ziskat opravnenie na sportove lietadlo
frajerom sme sa rozisli v auguste, momentálne mi nechyba
v detstve som nemala ziadne moznosti na volnocasové aktivity, stále som sedela doma
Držím palce nech sa ti to zlepší .
A ako prvé mi napadla letuška
PS. Ja som na FEI ale vidím to tak ze hned ma vyhodia, tak chcem vediet aký maš ty názor na výšku..
Ja som skoncil tak ze po strednej (ktoru vybrali rodicia), som sa dostal na jednu z najtazsich vysiek (ktoru tiez vybrali rodicia) a po absolvovaní by bol asi najvyssi plat.. Ale tak Ked ma to proste nabavi ta co mam robit.. A teraz mi je blbe sklamat rodicov. Ale tak ci tak aj ked neviem ako sa budem ucit tak neprejdem. Takze rozmyslam tiez ze co dalej so zivotom..
ja v tvojom veku som nemala nijaky konicek
podstatne je ze vies co ta bavi, takze ked si za tym pojdes nebal by som sa buducnosti
to je nadlhú debatu
navstivila som aj psychologa, ale psycholog mi nepomohol
síce mám vela záujmov no momentálne prezivam financnú krizu, pozicala som mame moc velkú sumu a aj bratovi a nevrátili mi ani cent, bola som hlúpa, sprostá teraz ja nemám peniaze
a to aj napriek nepriaznivím podmienkam a okolnostiam..
držím palce, nech ti to všetko vyjde a tvoje sny nech sa premenia na skutočnost.. :letim:
@34 @kail91 ah to si ty :happy: nj, ale tak hentá rada, prečkat až do smrti, není najideálnejšia pre každého..